X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo witaj sskorka :) kurcze, ale ten czas zlecił, u Ciebie już sama końcówka w zasadzie :) i te dwa kg szczęścia! Wspaniale! Ale my Cie gonimy :D

Shantelle poka łóżeczko! I daj znać, czy narzeczon przyznał się, że ten super synek to jego sprawa hehe :D
    Ja od rana maluje fotel na biało, żeby pasował do mebelkow Synka :D dobrze, że ładna pogoda, to robię to na tarasie i nie śmierdzi mi :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjęcia łóżeczka... Całe białe a na deskach gdzie nogi i główka jest narysowany miś :) i są trzy stopnie wysokości, tak właśnie chcemy :)
    A w USC czekamy, długo strasznie...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam hita... Czuję się nie wyraźnie.... Sucho w nosie, głowa cmi i gardło.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy ponad godzinę... Za przeproszeniem, kurwica mnie bierze.. Ani nikt nie wchodzi ani nie wychodzi. Siedzimy jak kołki.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nikogo nie ma tam z petentów i trzeba tam wejść?? :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle księdza załatwić w sensie że ustalić godzinę mszy , dokumenty itp.
    Kupiłam dzisiaj rajstopy ciążowe w Rossmann. Ciekawe czy się nadają? Dokupilam też kocyk małemu.

Mam liczyć ruchy. 10 w ciągu dnia. I powiem Wam że teraz te ruchy są słabe. No ale nie zjem więcej słodyczy żeby go pobudzić bo już mi nie dobrze od nich. Apetyt mi bardzo spadł , przy żelazie stolec nie powinien być luźny i jakby biegunka? Czytam na forach że to zbliżający się poród. Myślicie że to normalne teraz? Powiedzcie że Wy też tak macie. A i spać w nocy nie mogę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole, sorry ale czekaliśmy 2h!!! Wejścia były na numerki. Także trzeba było dupsko posadzić i czekać. Normalnie zła byłam taka, aż zielona.

Diana nam położna mówiła, że przed porodem to zawsze jest tzn często biegunka i wymioty. Organizm sam się oczyszcza. A ruchy będą słabsze, bo mały ma coraz mniej miejsca..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy żelazne to czarna i twarda kupa raczej :P

Shantelle, ale zalatwiliscie??

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, załatwione. Baba pytała o różne rzeczy i jakie nazwisko.. Czy moje, czy ojca, czy łączone... No i wszystko na papierze jest... Leżę z herbatą, źle się czuję. Mam nadzieję że przejdzie mi szybko, we czwartek szkoła rodzenia kurde.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ważne że macie to załatwione i z głowy. Po porodzie nie będzie problemów z zarejestrowaniem Maksa. Odpoczywaj:)

A z tym oczyszczaniem to nie za szybko jak na 31 tydzień? Po zelazie powinna być taka jak pisze Wianna a nie jest....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyszczanie jest na kilka dni przed porodem.
    Diana może się stresujesz i stąd takie samopoczucie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ale ja po żelazie mam rozwolnienie :D nie każdy ma zatwardzenie. . Mało tego leżę i zwijam się po tym żelazie z bólu takie mam skurcze żołądka :/ myślałam że do szpitala pojadę ale jutro mam wizytę z położną i zapytam się czy mogę odstawić to żelazo

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie nie potrzebnie panikuje? Jutro idę do laboratorium badania zrobić to zrobię jeszcze próbę wątroby bo wszystko swędzi. A wykwitów nie ma jak przy alergii. W środę idę na szkołę rodzenia to też eypytam położna a w piątek ginekolog. Boziu jaka ta ciąża skomplikowana

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ja też biorę żelazo i raz mam mega zaparcia a czasem mam biegunkę. Myślę że nie ma reguły, zależy co jadłaś po prostu :) jeśli nie masz jakichś bóli albo skurczy to myślę że nie powinnaś się denerwować :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cztery ząbki czosnku, piję herbatę z cytryną.... Oby coś dało.... Jakaś masakra. Będę chyba omijać galerie, skupiska ludzi, bo dziękuję za choroby.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą biegunką i skurczami żołądka to nie wiem jak u Was, ale we Wrocławiu grasuje jelitówka. może i Was dopadło, tfu tfu. Chyba właśnie te wszystkie choróbska i zarazy wypędzą mnie z pracy szybciej niż planowałam, trochę się boję podłapać coś od dzieci. A i w końcu będę miała czas na zorganizowanie wyprawki. Wyobraźcie sobie że dopiero wzięłam w rękę kartkę żeby zapisać co nam potrzeba, trzeba jakos finanse sensownie rozplanować.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raczej jelitówka nie złapała bo ja w Irlandii :D u mnie to ewidentnie wina żelaza .. bo od wczoraj zaczelam brac a dzisiaj się zaczęło :/ ale koniec od jutra już nie biore :) mam gdzies się tak męczyć

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja mam luźna kupę po zelazie zawsze sorry za doslownosc a brak apetytu mam od początku ciązy.... Nie mówiąc o tym że wymioty też mi się zdarzają pije meliske... A co do swędzenie jasne zrób badanie ale czytałam że wszystko w ciąży Sue rozciąga, hormony itp

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stąd swędzenie

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zapytaj o inny preparat żelaza, czasem jest tak, że jeden powduje mega dolegliwości, właśnie skurcze, wzdęcia, biegunka, a drugi jet dobrze tolaerowany, niestety to metodą ekprymentu można tylko,sprawdzić.
    Właśnie kupiliśmy część wyprawki, nie jestem nawet pewna czy większą :-/ same pierdoły i naprawde tylko podstawowe rzeczy, a tyle tego, że masakra po prostu.

r9bzabd.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ