X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo witaj sskorka :) kurcze, ale ten czas zlecił, u Ciebie już sama końcówka w zasadzie :) i te dwa kg szczęścia! Wspaniale! Ale my Cie gonimy :D

Shantelle poka łóżeczko! I daj znać, czy narzeczon przyznał się, że ten super synek to jego sprawa hehe :D
    Ja od rana maluje fotel na biało, żeby pasował do mebelkow Synka :D dobrze, że ładna pogoda, to robię to na tarasie i nie śmierdzi mi :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjęcia łóżeczka... Całe białe a na deskach gdzie nogi i główka jest narysowany miś :) i są trzy stopnie wysokości, tak właśnie chcemy :)
    A w USC czekamy, długo strasznie...

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam hita... Czuję się nie wyraźnie.... Sucho w nosie, głowa cmi i gardło.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy ponad godzinę... Za przeproszeniem, kurwica mnie bierze.. Ani nikt nie wchodzi ani nie wychodzi. Siedzimy jak kołki.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nikogo nie ma tam z petentów i trzeba tam wejść?? :D

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle księdza załatwić w sensie że ustalić godzinę mszy , dokumenty itp.
    Kupiłam dzisiaj rajstopy ciążowe w Rossmann. Ciekawe czy się nadają? Dokupilam też kocyk małemu.

Mam liczyć ruchy. 10 w ciągu dnia. I powiem Wam że teraz te ruchy są słabe. No ale nie zjem więcej słodyczy żeby go pobudzić bo już mi nie dobrze od nich. Apetyt mi bardzo spadł , przy żelazie stolec nie powinien być luźny i jakby biegunka? Czytam na forach że to zbliżający się poród. Myślicie że to normalne teraz? Powiedzcie że Wy też tak macie. A i spać w nocy nie mogę

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole, sorry ale czekaliśmy 2h!!! Wejścia były na numerki. Także trzeba było dupsko posadzić i czekać. Normalnie zła byłam taka, aż zielona.

Diana nam położna mówiła, że przed porodem to zawsze jest tzn często biegunka i wymioty. Organizm sam się oczyszcza. A ruchy będą słabsze, bo mały ma coraz mniej miejsca..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy żelazne to czarna i twarda kupa raczej :P

Shantelle, ale zalatwiliscie??

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, załatwione. Baba pytała o różne rzeczy i jakie nazwisko.. Czy moje, czy ojca, czy łączone... No i wszystko na papierze jest... Leżę z herbatą, źle się czuję. Mam nadzieję że przejdzie mi szybko, we czwartek szkoła rodzenia kurde.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ważne że macie to załatwione i z głowy. Po porodzie nie będzie problemów z zarejestrowaniem Maksa. Odpoczywaj:)

A z tym oczyszczaniem to nie za szybko jak na 31 tydzień? Po zelazie powinna być taka jak pisze Wianna a nie jest....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyszczanie jest na kilka dni przed porodem.
    Diana może się stresujesz i stąd takie samopoczucie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ale ja po żelazie mam rozwolnienie :D nie każdy ma zatwardzenie. . Mało tego leżę i zwijam się po tym żelazie z bólu takie mam skurcze żołądka :/ myślałam że do szpitala pojadę ale jutro mam wizytę z położną i zapytam się czy mogę odstawić to żelazo

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie nie potrzebnie panikuje? Jutro idę do laboratorium badania zrobić to zrobię jeszcze próbę wątroby bo wszystko swędzi. A wykwitów nie ma jak przy alergii. W środę idę na szkołę rodzenia to też eypytam położna a w piątek ginekolog. Boziu jaka ta ciąża skomplikowana

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ja też biorę żelazo i raz mam mega zaparcia a czasem mam biegunkę. Myślę że nie ma reguły, zależy co jadłaś po prostu :) jeśli nie masz jakichś bóli albo skurczy to myślę że nie powinnaś się denerwować :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cztery ząbki czosnku, piję herbatę z cytryną.... Oby coś dało.... Jakaś masakra. Będę chyba omijać galerie, skupiska ludzi, bo dziękuję za choroby.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą biegunką i skurczami żołądka to nie wiem jak u Was, ale we Wrocławiu grasuje jelitówka. może i Was dopadło, tfu tfu. Chyba właśnie te wszystkie choróbska i zarazy wypędzą mnie z pracy szybciej niż planowałam, trochę się boję podłapać coś od dzieci. A i w końcu będę miała czas na zorganizowanie wyprawki. Wyobraźcie sobie że dopiero wzięłam w rękę kartkę żeby zapisać co nam potrzeba, trzeba jakos finanse sensownie rozplanować.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raczej jelitówka nie złapała bo ja w Irlandii :D u mnie to ewidentnie wina żelaza .. bo od wczoraj zaczelam brac a dzisiaj się zaczęło :/ ale koniec od jutra już nie biore :) mam gdzies się tak męczyć

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana ja mam luźna kupę po zelazie zawsze sorry za doslownosc a brak apetytu mam od początku ciązy.... Nie mówiąc o tym że wymioty też mi się zdarzają pije meliske... A co do swędzenie jasne zrób badanie ale czytałam że wszystko w ciąży Sue rozciąga, hormony itp

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stąd swędzenie

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zapytaj o inny preparat żelaza, czasem jest tak, że jeden powduje mega dolegliwości, właśnie skurcze, wzdęcia, biegunka, a drugi jet dobrze tolaerowany, niestety to metodą ekprymentu można tylko,sprawdzić.
    Właśnie kupiliśmy część wyprawki, nie jestem nawet pewna czy większą :-/ same pierdoły i naprawde tylko podstawowe rzeczy, a tyle tego, że masakra po prostu.

r9bzabd.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ