Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia, oby telefonu nie było ja miałam dwa pobrania, ale wiem, że zaleca się trzy-po 1h i po 2h. Co do wagi to hmm- mi nie drgnęła od miesiąca ani o gram. Dzieć mały ale w normach więc się przestałam przejmować.
Diana rozumiem Twoje rozgoryczenie, dokładnie to samo przerobiłam, myślałam, że najtrudniej jest zajść...a tu same powikłania i tylko czekam co jeszcze. Ale już ze spokojem, bo wpływ mam na to wszystko znikomy jak nie żaden. Tak że spokojnie. Zjedz coś słodkiego, wypij zimną colę i się młody obudzi na pewno. -
Ja już nie mogę słodkiego-mdli mnie ale piję wodę gazowaną i chyba ze 2 ruchy doszły, więc mamy 5 z 10 wymaganych.
Wzięłam się za zrobienie komina na drutach- siedzę na piłce, dziergać i oglądam Alfa żeby odciągnąć czarne myśli. Nawet prosto idzie. Jak będzie cały to wrzucę zdjęcie mojego dzieła -
Był film podobno z Kevinem Kostnerem na podstawie tej książki. Ponoć jest to połączenie współczesnej powieści psychologicznej i uniwersalnej historii miłosnej, nie epatuje optymizmem ale wyraża wiarę w magię uczuć. Ale to opis z książki hehe, ja tego tak pięknie nie ujęłam
-
mam część wyników, morfologia to pikuś przy tym co mi wyszło na HBS- wynik 210,27 i jest to grubo powyżej 10 co świadczy o chorobie WZW typu B tylko pierwszy raz jak miałam robione na początku ciąży to wynik ujemny był. Prób wątrobowych nie mam i jestem przerażona skąd to się wzięło?? Tatuażu przecież nie robiłam teraz tylko 4 lata temu, partnera seksualnego tylko mąż, operacji nie miałam a w 5 tyg temu wyszłam ze szpitala i mogli mnie tam zakazić jak wenflon zakładali?
-
Ale jak są przeciw ciała, to nie ma szansy za zakażenie. No bo jak? Może ten wskaźnik hbs to wskaźnik przeciw ciał, czyli że jest okej, bo jest ich dużo. Na wyniku powinnaś mieć dodatni jeżeli coś nie halo.
A jak jest wysoki, to raczej na bank wskazuje na ilość przeciwciał.
Ujemny to taki który chcemy, dodatni źle jest.
Ja masz na wyniku? Pokaz na fb badania !
-
Diana uspokojona? Aż wpisałam w google i piszą że to duża ilość przeciwciał więc dobrze, ale zauważyłam że na fejsie już to rozkminiłyście. Doliczyłaś się 10 ruchów?
Ja na przeziębienie dostałam od ginekolog syrop prenalen, przypominam że mam cukrzycę, a on na pierwszym miejscu w składzie ma syrop glukozowo-fruktozowy, a smakuje niczym glukoza na badaniu krzywej. Jak sobie go dzisiaj wypiłam tyle ile zalecają - 15ml, to glukoza 136! Jak tu się zabezpieczyć przy kaszlącym i prątkującym dziecku? Nawet herbaty z miodem sobie nie zrobię bo miodu mi nie wolno. -
Milimarta, tak uspokojona dzięki Shantelle ruchów się doliczyłam ale dopiero po 22 i nie jestem pewna czy to wszystko gra bo niby 9-21 mam liczyć.
Mi prenalen w ogóle nie pomógł, za to herbata z miodem i cytryną tak. Widzę że miodku nie możesz a syrop z malin?Shantelle lubi tę wiadomość
-
Miałam wczoraj ostatnie prenatalne, z małą wszystko w porządku, waży już 1475g Nie chciała buźki pokazać, zasłoniła się rękami i nogami i nawet poruszanie brzuchem we wszystkie strony nic nie dało - nie pokaże i już - uparciuch
Gin stwierdziła, że nie mam cukrzycy, tylko nietolerancję cukrów i nie muszę iść do diabetologa Mam nadal trzymać dietę, a cukry wystarczy zmierzyć raz w tygodniu
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)