X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebezpieczne jest to jak siedzi wszystko. Jest to związane z chorobą wątroby - cholestaza. Bardzo niebezpieczne dla dziecka,więc radzę zrobić jak najszybciej badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 09:54

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka
    Ja dziś ciut lepiej. Nie wiem co pomogło. Woda z dużą ilością cytryny, czosnek na no czy płukanie gardła wodą utlenioną ale jest zdecydowanie lepiej. Nie powiem że czuję się jak nowy Bóg, ale jestem jakaś taka bardziej ogarnięta....

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shanetelle mi na przeziębienie prenatal w ogóle nie pomógł a piłam herbatę z cytryną i miodkiem przez tydzień i jak ręką odjął.

Camparii pochwal się zakupami.

Jestem tak nie wyspana że nie dałam rady wstać i iść do ;laboratorium. Jutro pójdę a swędzi mnie wszystko, legginsów nie mogę założyć bo wszytko pod kolanami swędzi, ręce a palce to mają najgorzej. Proszek nie mógł uczulić bo nie mam charakterystycznej wysypki. A z tego swędzenia jestem zdarta. I w czym ja wyjdę na dwór jak chodzę tylko w koszulce i szlafroku? Boziu.....

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, to czympredzej do labu badać się,jagooo może mieć rację, więc lepiej wykluczyć ewentualność cholestazy. Swędzą Cię dłonie i stopy wieczorem i nocą?
    Kurczę, nic w sumie takiego nie kupiliśmy :-) pierdoły dosłownie-typu przewijak, milony różnych pieluch- od tetry po bambus (te tylko dwie duże bo to pieruńsko drogie). Teraz czekam na przesyłkę (kupujmy w necie, bo uwięziona jestem) Nie mam pojęcia jaką kupić wanienkę-86,102, wiaderko? Na stojaku, bez stojaka...mam mega małe mieszkanie i muszę ograniczac graty. Z ubranek nic nie kupuję na razie, bo dostaniemy, tylko uzupełniać będę bo niestety po letnich dzieciach. A z największych zakupów- wreszcie zdecydowałam się na łóżeczko:-) no, część z głowy.

r9bzabd.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Oo witaj sskorka :) kurcze, ale ten czas zlecił, u Ciebie już sama końcówka w zasadzie :) i te dwa kg szczęścia! Wspaniale! Ale my Cie gonimy :D

Shantelle poka łóżeczko! I daj znać, czy narzeczon przyznał się, że ten super synek to jego sprawa hehe :D
    Ja od rana maluje fotel na biało, żeby pasował do mebelkow Synka :D dobrze, że ładna pogoda, to robię to na tarasie i nie śmierdzi mi :)

Wianna Ty też już coraz bliżej ! I też synuś :) no z najnowszych wieści to wczoraj 2196 g i dalej corcia :D

diana0501, Shantelle lubią tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Diana, to czympredzej do labu badać się,jagooo może mieć rację, więc lepiej wykluczyć ewentualność cholestazy. Swędzą Cię dłonie i stopy wieczorem i nocą?
    Kurczę, nic w sumie takiego nie kupiliśmy :-) pierdoły dosłownie-typu przewijak, milony różnych pieluch- od tetry po bambus (te tylko dwie duże bo to pieruńsko drogie). Teraz czekam na przesyłkę (kupujmy w necie, bo uwięziona jestem) Nie mam pojęcia jaką kupić wanienkę-86,102, wiaderko? Na stojaku, bez stojaka...mam mega małe mieszkanie i muszę ograniczac graty. Z ubranek nic nie kupuję na razie, bo dostaniemy, tylko uzupełniać będę bo niestety po letnich dzieciach. A z największych zakupów- wreszcie zdecydowałam się na łóżeczko:-) no, część z głowy.

Właśnie wieczorem jest masakra.

My wanienkę kupujemy tę większą plus wkład do niej i bez stojaka bo póki co mamy kawalerkę i też nie mam gdzie ulokować .

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana wiesz co, nie zwlekaj z badaniem, idź dziś, nie musisz być na czczo. Zbadaj próby wątrobowe, bilirubinę bo to nieciekawie wygląda :-/

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana wypij wapno. Nie zaszkodzi a mały wapnia teraz dużo bierze. A balsam jakiś? Krem? Nowe kosmetyki? Nic nie kojarzysz?

Campari my też małe mieszkanie mamy i będzie zwykła, większa wanienka Ikea. Bez stojaków. Na stole się postawi czy coś :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zdecydowałam, że pójdzie w ruch stół albo krzesła. Zobaczymy jak się sprawdzi takie rozwiązanie.

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana stopy i dłonie... Oj oj nie zwlekaj nir chce cie straszyć zbadaj jeszcze mocz bo przy cholestazie ponoć białko w moczu... Tego bym nie bagatelizowala myślałam że brzuch ale jak stopy i dłonie...pedz...

Jej

• agusza Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, ja też uważam że bez paniki ale leć do laboratorium zrobić wyniki.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka już ponad 2kg?

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już byłam a mocz jutro oddam bo dziś zepsułam kubeczek na kilka kropelek.Teraz jest ok, nic nie swędzi. Wyniki będą po południu na necie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, brawo Diana. Dawaj znać jak tylko będziesz coś wiedziała.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka duża córa, super.

Ja byłam w aptece kupić euthyrox, aspargin i witaminy. Kurde zimno jest a w aptece tak gorąco i te czekanie... Mam nadzieję że mnie nie dowiało tam.... I w Kauflandzie też gorąco. Od dziś jak nie muszę to nie wychodzę na taką pogodę, dziękuję....

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wszędzie tak jest, też byłam w aptece i co? Starsza pani się wepchała tak o z marszu tuż przed okienko a z tej duszności słabo się zaczęło robić.

Dam znać jak będę wiedzieć. Jak wyjdzie z próby wątrobowej nie halo to jadę na szpital, nie czekam na piątkową wizytę tym bardziej że między 9 a 21 mam mieć minimum 10 ruchów a dopiero były 3 i to słabe. Leżę i czekam na ruchy.
    Robię się coraz bardziej panikara

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, nie denerwuj się. Mi mówią, że mały ma coraz mniej miejsca i będzie go czuć słabiej. Owszem, jak się martwisz to wiadomo nie ma co czekać, ale się tylko nie denerwuj, bo tylko się gorzej będziesz czuła :/
    Też mam niekiedy jazdę z ruchami..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie się jeszcze nie denerwuje. Czekam na wyniki i jadę na szpital jakby było nie ok. Ale samo czekanie dobija. Niby się wie, że mało miejsca itp ale poczytałam o cholestazie i paranoja sama się czepia. Synek wyczekany, 3 lata leczenia żeby można było zajść w ciążę i to wszystko dobija. Do tego za mało ważę, bo aż 65 kg a powinno być więcej.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana nie martw się o to ze za mało ważysz .. ja do tej pory przytyłam tylko 2.5 kg ale zawsze mi mówią ze póki dziecko rośnie to nie ma się czym przejmować . Jeśli chodzi o ruchy i się boisz to jedz sprawdzić, będziesz napewno spokojniejsza :)

Ja dzisiaj miałam krzywa cukrowa .. oczywiście nie dowiem się jakie mam wyniki bo tutaj jest tak ze jak będą złe to zadzwonia ze szpitala a jak wyjdą dobre to nie dostane żadnego telefonu . I na tym koniec .. a powiedzcie mi dziewczyny ile mialyscie pobrań na krzywej ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam trzy.

No to ja tyje, a chciałabym nie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ