X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta ja trzymam kciuki mocno i na pewno antybiotyk zrobi robotę, będzie wszytko dobrze. Wierzę w to. Pisz do nas na bieżąco :*

Wianna może to tylko złudzenie?
    Wiecie że moje dziecko nie ma czkawki? Albo jej nie rozróżniam... :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, nie ma szans, żeby nie rozróżnić czkawki ;) ale na szkole rodzenia dziewczyny też nie wiedziały co to jest ;) więc chyba nie ma reguły ;)

Mam nadzieję, że to złudzenie i stoi sobie nadal na główce ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta tez trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze.
    Shantelle moje jak maja czkawke to takie rytmiczne pulsowanie / pukanie w jednym miejscu. Nie wiem jak to dokladnie okreslic :)

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem, może uwagi nie zwracam :P
    Alw wiem, że niekiedy dzieci nie mają czkawki.

Ja mam wizytę w SB u naszego doktora :)
    Wianna, na bank złudzenie.. A czułaś tego fikołka, w sensie ból czy coś?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jakieś tam okresowe lekkie bóle, ale raczej nie wiazalabym tego z przekrecaniem,no się dowiem w czwartek jak siedzi maluch ;)

• wianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee!!! Po ćwiczeniach oddechowych czkawka wróciła, tym razem w podbrzuszu! Bingo! Jednak zmyłka wcześniej, chyba że mały znowu fiknal (bo teraz miałam takie bóle pleców mocne, że się przeginalam), zagadka nieodgadniona będzie :D ale już się uspokoiłam uf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:36

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój na boki się rozpycha. Na palcach 1ręki mogę policzyć stopki pod żebrami a czkawkę mam po lewej stronie ale tak tuŻ nad kością biodrowa. A mały był 3 tygodnie temu główka w dół.

Co do rabatów:-30% 5*10*15 ;)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mój mały jest jak wąż hehe takie ma płynne ruchy na każdą stronę.
    Muszę jechać dziś do alergologa do szpitala a wizytę kontrolną bo już się z nim zobaczę dopiero po porodzie i muszę ogarnąć kwestię leków itd a muszę jechać autobusem, z tymi ludźmi paskudnymi aaaaa. Mam prawko, ale jestem nie jeżdżąca czyli zwyczajnie głupia :D no ale teraz za nauki się nie wezmę... No nic, damy radę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, trzymam kciuki, będzie dobrze :) Informuj nas na bieżąco.

Shantelle, może Twój nie ma czkawki, wydaje mi się, że teraz trudno to przegapić, bo dzieci są już tak duże, że wszystko podskakuje ;) Moja ma codziennie, brzuch rytmicznie podskakuje i w dole czuję takie nieprzyjemne uderzenia, nie lubię tej czkawki ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie nie ma :)

Milmarta jak u Was? Jak się czujesz?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle-wypraszam sobie określenie ,,głupia" ;-) też mam prawo jazdy a nie jeżdżę he he ;-) ale masz rację, że to mega niepraktyczne. Ja mialam plan, kiedy porzuciłam starania na chama, a zajęlam się życiem, że się douczęmi w końcu zacznę-ale wyszło inaczej ;-)
    A u mnie czkawka jest bardzo delikatna-i szczerze wolę jak ma czkawę i siedzi cicho niż jak się rozpycha wszystkimi ośmioma kończynami, tak, choć usg pokazuje, że to ludzik to mam wrażenie, że to jednak ośmiornica.
    U nas dziś mleko za oknem, dosłownie, okropna ta jesień, ble

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, głupia było do mnie :P też miałam plany w ciąży się poduczyć i dupa blada :/

Ośmiornica haha, ej dobre określenie haha

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież ja sobie żartuje-to tylko marna próba podbudowania i tak mocno nadwątlonego ego ;-) ale powiem Ci, że teraz się zastanawiam, jak ja ogarnę wizyty u lekarza z małym itd bez samochodu :-/ będzie kijowo.

r9bzabd.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj samochód to wygoda a przy dziecku coś bardzo potrzebnego. Ja praktyke zaczęłam jak tylko zdałam egzamin. Prawko mam od 18r.ż. I śmigam codziennie. Przy staraniavh o dzidziusie często sama w trasy po 500 km śmigałam. Nie chciałabym być w tej kwestii zależna od kogoś. Jestem nerwusem za kierownica i nie raz.miałam ochote napukać innemu kierowcy, ale opanowanie mi się włączało ;P

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wiem że żart :D uroki słowa pisanego :)

Ja wiem że auto wygoda i zacznę jeździć na pewno, ja to wiem.

Jadę w autobusie i już mi się mega chce siku, zwariuje....
    I te baby, siedzę na miejscu dla ciężarówek a te ryją się z tymi wózkami, dramat.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzień lenia..zjadlam z mężem tylko śniadanie rano i znów wskoczylam do lozka- cały czas śpię. Dobrze, że mnie głód obudził bo chyba bym dzień spędziła w łóżku ;)

Jago
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na bank muszę wsiąść w końcu bo kiedyś się pewnie wyprowadzimy z miejskiej dżungli- a mieszkam w tak świetnej lokalizacji, że zmienić nie będzie łatwo :-/
    Shabpntelle, cud że wogóle siedzisz;-) a siku to masakra, mi się chce ledwo się wysikam, nie mówiąc już o wyjsciu z domu, chyba młody tak głową ciśnie.

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nic nowego, żadnych badań mi robić nie będą a wyników posiewow chyba jeszcze nie ma. Także żadnych wieści nie mam. Czuję się dobrze fizycznie, zresztą cały czas się czułam dobrze, gorzej psychicznie. Choc i tak dzisiaj jest lepiej niż w poniedziałek, wtedy byłam naprawdę mocno spanikowana. Teraz trochę "przywyklam" do tych emocji i nawet spałam w nocy.
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) zobaczysz.

W autobusie siedziałam, bo wsiadam zawsze na pętli.
    Teraz stoję pod gabinetem i żadnen chłop nawet nie wstanie, tylko się gapią. Zaraz zapytam, czy mają Ci ludzie jakiś problem. Banda debili, wiecie, siedzą i Niemca palą że tacy kuwa chorzy. Ciekawe.
    Dlatego ja nawet jak w ciąży byłam, nie ustępowałam miejsca odkąd nikt nie ustąpił miejsca mojej koleżance w 9 Mc. Powiedziałam o nie, nigdy więcej.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, ale chamidła:-/
    Milmarta, dużo spokoju Ci życzę, musimbyć wszystko dobrze :-)

r9bzabd.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ