X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca mi sie bardzo podobal wyklad z laktacji, ale prowadzila go kobietka od laktacji z Olsztyna goscinnie. Wychodzi na to ze te wyklady prowadza rozni ludzie w zaleznosci od miasta-wiec nie wiem jak bedzie u Ciebie i o szczepieniach, ale to dlatego ze wczesniej o tym nie czytalam. Mysle ze to tylko 3godz, wiec idz, ja np sie dowiedzialam , czego mi zaden lekarz nie powiedzial, ze przy cukrzycy ciazowej moge miec opoznienia w starcie laktacji i zeby nie panikowac. Dostalam pare probek: pieluche dada, wkladki laktacyjne, oliwke Johnsona, bajke Listonosz Pat na DVD, wode i tlum ulotek. Nagrod nie wygralam, ale podpowiem, ze jak chcesz wygrac to napisz jakis wiersz/ rymowanke/namaluj cos w domu na temat z czym Ci sie kojarzy "Mamo to ja".

Jiji lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj Mamy to jaaa :)
    Właśnie samego rana przyszło nam łóżeczko :) tak rano :) a teraz dzwonił kurier że między 9-11 będzie z przesyłką czyli obstawiam materac.

Kurcze nie wiem, jak jest tu Was? Macie już gotowe łóżeczka, w sensie stoją złożone czy nie :)?
    Bo nie wiem czy rozkładać czy nie :)
    Diana wiem że ma i Tysia :) reszta, pisać mnie tu :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złożone łóżeczka, ale "nie oprzyrządowane"w pościele itd - po prostu gołe łóżka.
    Faktycznie szybko przyszło :)
    Od dwóch dni boli mnie kość ogonowa Was też?

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale stoi? Materac masz w foli :)?

Mnie boli krocze, ostatnio też jak chodzę to dół brzucha a kość mnie właśnie wczoraj bolała.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczka stoją, oba materace w folii leżą w jednym z łóżeczek, prześcieradła wyprane, ale nie wyprasowane leżą i czekają na moją wenę, w drugim stoją w środku kartony do wyniesienia.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rozumiem :D to może też rozłożymy :)

Wrzuciłam torby do prania, potem się będę szykować powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:10

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam i czekam na łóżeczko :-/ dziś niby ma przyjść i pewnie w weekend małż skręci-doszliśmy do wniosku, że lepiej skręcić i zobaczć czy wszystko ok, będzie jeszcze czas na ewentualną reklamację. Materacyk leży sobie, goły, odfoliowany i pewnie wypiorę pokrowiec. Z resztą rzeczy jestem dalej w polu :-)
    Mnie od paru dni ciągnie i pobolewa w pachwinach i w kroczu i też lędźwie i biodra zaczynają dokuczać :-/ ale trochę więcej wstaje na nogi. Młody mi wczoraj zrobił taką dyskotekę, że już wszystko mnie bolało. Zaczynam się Go bać. Siwa, nie wiem jak Ty znosisz taką dwójeczkę-no chyba, że są grzeczne i tak nie brykają ;-)

r9bzabd.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko też stoi poskładane już, materacyk przyjdzie w tym tygodniu :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wczoraj cały dzień była impreza w brzuchu, kręcą się zwłaszcza syn, rozpychają się ile tylko mogą a mnie boli skóra, widzę jak pękają mi kolejne naczynka pod skórą-normalnie widać krew pod skórą, to chyba tzw. krwawe rozstępy - brak mi już skóry.

• Campari Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę :-/ jakkolwiek bliźniaki muszą być niesamowite, to chyba przyjemne to nie jest. Ostatnio z siostrą się śmiałyśmy, że fika to to w brzuchu, fikołki robi i inne ewolucje, a potem się rodzi i nic nie umie ;-)

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozłożone a to dlatego że musiałam ogarnąć jak ono wygląda i czy łóżko się zmieści.. Dzwonie do zusu 12 min oczekiwania ta muzyka mnie uspi ;);) moja dziś spokojna.. Boziu ile jeszcze ma trwać ta jelitowka ciągle czuje taki ciężar na żołądku... Muszę iść do sklepu a tak mi się nie chce.. Co dziś gotujecie dajcie weny?

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri dalej Cię męczy??
    Oj ja to bym miała wenę do gotowania :-) zjadłabym jakichś klusek takich prawdziwych, kopytka albo jakąś lasagne...albo pyzy drożdżowe (kluski na parze-nie wiem jak się takie cudo w Waszych rejonach nazywa) z sosikiem mięsnym...mniam.
    Tymczasem mam polędwiczkę w pieczarkach z kaszą gryczaną.
    Udupili mnie z tym łóżeczkiem, okazało się, że wcale go nie wysłali!! A czekam już 2tyg. Szlag. I do tego znowu rabat w smyku...tym razem do 50%. Ale muszę jakoś nad sobą zapanować ;-)

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie coś okropnego wczoraj.dopadlo. Non stop płakałam, co mnie ktoś o coś pytał, to w płacz :( dziś trochę lepiej, chyba jesienna pogoda plus hormony ciążowe dają się we znaki.

Łóżeczko mam na razie w kartonie, ale niedługo jak znajdziemy chwilę wolna, to pewnie złożymy i będzie stało w drugim pokoju, na pewno będzie pachnieć nowością, więc niech lepiej sobie postoi i wywietrzy się.. Tylko właśnie pokrowiec się pierze?? Na razie szkoda mi go rozpakować z folii.

U mnie dziś naleśniki. Szczyt kulinarny a jak!

Właśnie chyba zaraz popłynę w smyku znów! Wrrr

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Campari Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wianna, są tu takie, którym się naleśniki marzą- z dżemikiem albo serkiem :-) albo...meksykańskie z kwaśną smietaną!! Aaaa!!
    A mnie chyba dopada pogorszenie cukrów :-/ byle do wizyty dały radę.
    Mój pokrowiec można prać-niby nawet w 95st. Mam zwykły, niedrogi materacyk piankowo-kokosowy.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też chodzą naleśniki ale moje zawsze sztywne wychodzą więc albo zamówienia albo rusze tyłek do sklepu.

Mnie zgaga pali ze zacznę ogniem ziac. Mały rozpycha się na boki. Boli.

Stwierdziłam wczoraj że poszło mi trochę w uda i tyłek. Będę wyglądać jak Kardashian. Po ciąży biorę się za siebie- siłownia i zabiegi w spa. Muszę wrócić do formy i to do maja

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam moje naleśniki hahahaha
    Na obiad nie wiem co, zrobię kotleta, mam pyzy ale tylko tyle , żadnej surówki..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko skręcone ale materac w folii. Pościel wyprana, ale jak na razie wszystko pochowane zeby sie nie kurzylo ;)

Jago
  • wianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari już niedługo skończy się Wam ta dieta, już bliziutko ;)

Ja dziś trochę się przerazilam jak cwiczylam nowe oddechy przeponą masakra.nie wiem czy ogarnę to w trakcie porodu, bo coraz bardziej to skomplikowane :/

U mnie wszystko jest jeszcze popakowane w oryginalnych foliach, szkoda mi prac teraz np.kocyki, bo chyba nawet jak je schowam, to znowu przejdzie takim zapachem, ale z drugiej strony czy zdąże przed porodem z tym wszystkim?? Nie no masakra :P a w jednym pokoju mamy już takie składowisko, że ledwo da się tam wejść :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak u mnie, łóżeczko też złozymy :D

Wianna to jest już w zasadzie miesiąc przed tylko, zobaczysz że potem ci się nie będzie chciało....tak się wydaje. Koleżanka mówi że przed porodem wszystko robiła i myślała że zejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 13:57

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja widzę, że mam chyba najdalej z tym łóżeczkiem. Kupione jest, ale stoi w kartonie i jeszcze postoi.

My musimy szafę zrobić, żeby pokój przemeblować, żeby mieć gdzie postawić łóżeczko... Na razie zamówiliśmy materiały, będą mam nadzieję gotowe w okolicy 3-4 listopada, więc pewnie w ten weekend będzie akcja szafa, a najwcześniej weekend później akcja łóżeczko... A właściwie to pewnie będzie tak, że najpierw będzie akcja pranie, żeby skorzystać z kumulacji suszarek - nowe i te stare, które jeszcze wtedy będą zajmować miejsce łóżeczka, a dopiero potem mebelki dla dzidziusia...
    Więc u mnie to normalnie zarządzanie projektem zmiana i wychodzi niezły wykres Gantta z tego ;)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ