X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe Diana ile w tym śnie było prawdy o smaku tych mleczek ;-) co do zastrzyku-chodzi pewnie o depo-provera, lub coś podobnego, musisz mieć śwadomość, że jakby wystąpiły działania niepożądane to nie odstawisz leku przez 3m-ce :-/ w pracy widzę, że więcej mam karmiących decyduje się na pigułki.
    Ja sobie dam chyba z 2lata-bo więcej mi już nie zostanie czasu na wpadkę (czyli kolejny cud) już bez ciśnienia. Niech los zdecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 15:31

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo, nie ma to jak wlasne łóżko, prysznic i nie ma co-kibelek też;-) i święty spokój. Mam nadzieję, że wszystko,już jest i będzie ok :-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie kiedyś gin odradziła taki zastrzyk, bo jak wystąpią efekty uboczne to lipa, nie da się z tym nic zrobić a tabsy czy coś można odstawić.
    Ja tam nie zamierzam nic brać, długo nie biorę i nie będę :D.

Jago, super że już na chacie jesteś :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari no właśnie wiemże nie odstawię tak o, ale też nie chcę drugiej dzidzi przez najbliższy rok. Chciałabym tak co 2 lata ale zobaczymy. Chcę też się dalej kształcić - doktorat i aplikacja i jakoś nie widzę 2 maluchów plus moje wyjazdy na uczelnię. Chciałabym aby Szymek podrósł i dopiero wtedy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie popieram Diana, realizuj się, w końcu młodziutka jesteś. Rozważ tylko wlaśnie czy ten zastrzyk czy tabsy lepsze. W sumie tak jak mówisz, najlepiej z lekarzem rozważyć plusy dodatnie i ujemne ;-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez walkę z torbielami brałam 3 lata tabletki a w międzyczasie były też hormony które zatrzymały mi miesiączkę na 3m-ce. I mimo że nie miałam skutków ubocznych typu tycie, pryszcze itp to zdarzyło mi się gdzieś pojechać i nie wziąć na weekend blistra. Potem była miesiączka np tydzień po ostatniej. Mimo że to była walka aby móc mieć dziecko to teraz wolałabym się czuć pewniej, że nie zapomnę. Myślałam też nad plastrami- co tydzień zmieniasz tylko co jeśli znów zapomnę? O spirali też słyszałam ale tylko że jest i nic więcej.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko plastry czy nuva-ring (krążek dopochwowy) jeśli faktycznie nie będziesz karmiła, nawet odciągniętym. Moja siostra ma spiralę-taką nieuwalniającą hormonów, bardzo sobie chwali, tyle, że to długoterminowe rozwiązanie, na 5 lat, ale w sumie chyba wyjąc można wcześniej jakby co. Masz jeszcze do wyboru implant podskórny :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to implant? O tym nie słyszałam nic

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszczepiasz pod skórę taką pałeczkę, chyba silikonową i ona uwalnia hormony. Można stosować przy karmieniu, działa chyba do 3lat. Tyle, że koszt coś koło 1tys o ile się dobrze orientuję. Implanon nxt.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,wyniki bardzo dobre..cieszę się.
    Ja się czuję generalnie dobrze,trochę jestem podbijana, plecy minimalnie czuję i lekko spięty brzuszek.
    Tak jak piszecie-kibelek,prysznic/wanna i właśnie łóżko - bezcenne :D

diana0501, Shantelle, Siwa1001 lubią tę wiadomość

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze wlasnie na warsztatach mamo to ja. Pierwsza czesc spoko, czekam na druga. W porownaniu do szkoly rodzenia to o wiele lepiej.
    Co do antykoncepcji to ja mysle o spirali, spokoj na 5lat, a dzieci wiecej nie planuje,tylko musze dopytac lekarza bo mam uczulenie na jeden metal i nie wiem czy bede mogla ja miec.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa fajnie masz, dwójeczka jest, parka :) będzie ciężko ale dwójka jest :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie nurtuje że ja nie miałam badań na cmv.....

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, ale że wcale? Na początku też?

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wogole miałam tylko toxo i różyczka

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się martwisz to oznacz sobie, dla pewności. Myślałam, że wszyscy to zlecają. Ale na pewno wszystko,jest ok jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku :-)

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mialam cmv.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam zrobić pakiet zakaźnych do ivf. Wydałam ok 900 zł z wymazami.itp. Cmv kiedyś przechorowałam więc już nie robiłam w ciąży. Teraz tylko toxo i hiv powtórzę.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa jak uważasz - warto iść na te warsztaty Mamo to ja? Właśnie pojutrze są w Trójmieście i nie wiem, czy się zapisać (jeśli jeszcze miejsca będą)...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ