X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, no wlaśnie :-/ tez mam nowe buty do biegania, bo był plan i nie zdążyłam ich użyć. Mam kumpelę w pracy, której noga ,,urosła" po ciąży...robi się nieciekawie:-/

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój....
    No mojej kuzynce wróciła, także trzymam się tej wersji..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy wózek! I fotelik! I kupiliśmy wanienke! I termometr do wody! I więc chyba już wszystko mamy! Jeaaaa!

Z wózkiem mieliśmy dylemat który wybrać kolor i jak dziś pojechaliśmy, to się okazało, że na jeden z tych kolorów nie ma już szans w tym roku, także sama sprawa się rozwiązała ;) ale która nie zamówiła jeszcze wózka, to niech się zbiera, żeby nie było właśnie takiego psikusa ;)

Nasca lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A massz termometr dla maluszka?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa co do zwierzaków, mojemu mężowi ostatnio się śniło że urodziłam dwa psiaczki haha (akurat tyle mamy w domku).
    Rozmiar buta hmmmm, ja.nosze 38/39 a teraz dobra 40 czasem 41 musze ubrać. Oby wróciło do normy po porodzie.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance też zostały większe stopy po ciąży. Mi w ogóle nie urosły. Dzisiaj dzień bez większych emocji, chociaż mialam nieprawidłowy zapis KTG, ale potem następny już był lepszy. Jeszcze jeden wieczorem mnie czeka więc zobaczymy jaki wyjdzie. Jutro prawdopodobnie powtórka usg no i to nieszczęsne CRP żeby zobaczyć czy antybiotyk działa. To jutro będzie dzień pełen wrażeń.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki aby pozytywnych wrażeń!
    Ponoć najlepszy termometr do kąpieli dziecka to łokieć haha moczysz i wiesz :D

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kupiłam term do ciała GERATHERM ;) bardzo fajny :) nim też można wodę mierzyć, ale do wody wole taki klasyczny ;)

A co łokcia, na szkole rodzenia lekarz mówił, że po cesarce jest mocno zaburzone odczuwanie ciepła i żeby lepiej nie polegać na tym pomiarze :P
    Ja nie umiem określić w ten sposób temp, jak teraz sama w ciazy się kapie,to zawsze mam wyrzuty, że jest ona za gorąca i nie powinnam :P

Tysia :) lubi tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, trzymamy kciuki za Was i Wasze wyniki ;)

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie stopy ok ;) za to brzuszek powiększa się ;) i coraz to mocniej ciągnie mnie do słodkości i rzeczy nie koniecznie zdrowych..
    No takie sny już nic nie poradzę jeszcze jak naczytam się przed snem pierdół to już masakra....
    Milimarta trzymam kciuki dawaj znać ;)

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta trzymam kciuki i wierze ze wszystko jest ok! :)

Co do rozmiaru stopy to nawet mnie nie straszcie :P gdzieś już to kiedyś wyczytałam i ciagle tylko obserwowałam moje stopy, teraz mi lekko napuchły i oczywiście panika choć w buty sie mieszczę, mam z reguły bardzo szczupła stopę wiec moze to mnie tez ratuje :D ale jakby mi sie rozmiar zmienił to bym sie zaryczała normalnie :P ja mam obsesje na punkcie butów, mój mąż sie śmieje że moje buty to inwestycja i w razie kryzysu wystarczy sprzedać wszystkie 'kapcie' żeby przeżyć kilka miesięcy haha :D nie mam ich jakiś ogrom ale stawiam na jakość i trochę mnie to kosztuje :P wiec rosnącej stopie mówię stanowcze NIE! :D

Dzisiaj synek od rana leniwy, ja spałam cała noc jak zabita, po przebudzeniu szturcham go a on nic, jak makiem zasiał. Z tego wszystkiego zjadłam dwa wafelki żeby go pobudzić słodkim a ten nadal sielanka i spanko :P walczyłam z nim prawie godzinę, dopiero jak wybiła 8 to zaczął skakać a teraz to ledwo tu pisze bo oparłam sobie ręce z telefonem o brzuch i mi specjalnie przeszkadza i górki z brzucha robi, nieznośne dziecko ❤️ :P

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Framtid-tak się kończy budzenie dziecia ;-) ja miałam dwudniową zemstę, jak mi był mało aktywny i mu pukałam, wyrobił limit chyba tygodniowy, aż wszystko mnie już bolało od tej dyskoteki ;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Framtid mam to samo z butami i póki co, nie jest mi do śmiechu :P

Ja dopiero wstałam, porażka... Całą noc mi drętwiały ręce i tak bolało... Zasnęłam nad ranem i wstałam późno jak nigdy :/ jutro muszę na krew jechać i mocz, dziś bez sensu.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, biedna jesteś z tymi dolegliwościami :-( a jeszcze niedawno myślałam, że Ciebię jako nieliczną z tego grona ominą dolegliwości.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważałam że mam farta, ani mdłości ani nic takiego. I masz.... No nic, może do grudnia jakoś dam radę :/
    Jeszcze Wianna miała tak jak ja, zero dolegliwości :) i chyba tak ma do tej pory :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, nie wywołuj wilka z lasu!!! :P bo ostatni miesiąc może jeszcze dać popalić :P

Póki co siedzę w domu ciemnym i zimnym, bo nie ma prądu! Ostatnio jak miałam wizytę, to wodę wyłączyli i tylko prysznic szybki zdążyłam, a dziś znowu wizyta i prądu nie ma, więc i ciepłej wody. Na szczęście lekarz dopiero dopiero o 18, to może zdążą włączyć! Kurde szkoda, że nie mam żelazka na baterie, bym spożytkowała jakoś ten czas i Małemu poprasowala, a tak to nuuudy :P

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa i książkę czytaj :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod warunkiem, ze Wianna ma gaz ;-) he he

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) też miałam iść dzisiaj do laboratorium ale obudziłam się po 4 i po spaniu . Czuję się jak zombie i trz jutro mam nadzieję pójść.

Z tym łokciem u nas będzie nie wypał ponieważ ja się kąpie w ciepłej wodzie a mąż niemal zimnej i mały nie miałby dobrej temperatury więc termometr musi być. Jeszcze do cialka kupię bo dalej nie mogę się zdecydować.

Mnie w nocy mleko prześladuje. Ciągle to samo: urodziłam , nie mam mleka a mm nie mogę nigdzie dostać. Mały głodny a po pudełko mm nie mogę sięgnąć jak już znalazłam.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapomniałam że Wianna prądu nie ma i lipa z kawy :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ