X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana też mam sny że dzieci głodne albo że nieprzebrany pamoersik. Wtedy w dzień cały czas chodzę zamyślona i przerażona...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro rano musze lecieć na badanie krwi i moczu a tak nie lubię tego robić :P
    Właśnie skończyłam pierwsza partie prasowania, koszmar! Nie spodziewałam sie ze będzie to aż tak męczące :P
    Kolejna partia juz wyprana i sie suszy, póki co nie chce sobie wyobrażać ze to tez bede musiała prasować :P ale cieszę sie ze juz cos sie ruszyło do przodu :) jeszcze musze tylko poszukać te nieszczęsne koszule dla siebie do szpitala i w sumie bede gotowa :Sd

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Na szczęście mam awaryjną kuchenkę gazową, śmiesznie gotować wodę w garnuszku :D

Shantelle, przeczytałam gdzieś, że lekkie obrzęki to normalne, ale gdy są duże, to warto kontrolować ciśnienie krwi, jak by było za wysokie to do szpitala! Także sprawdź...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dużych obrzęków, z ciśnieniem też okej. Mam po jutrze wizytę to zobaczymy. Ale te drętwienie to jakaś masakra. Wrogowi nie życzę :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że dopiero po dwóch dniach zaczęłam karmić, ale dzieci nie były głodne.
    Zaczęłam się bać porodu.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa ostatnio myslałam o Tobie, że jesteś zdeterminowana rodzić dwójkę SN. Szacun. Ja, że się boję to malo powiedziane, jestem przerażona. Oczywiście nie wkręcam sobie, że coś się stanie, ale co jeśli w połowie zabraknie mi siły? A to droga bez odwrotu w końcu.

r9bzabd.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas da radę! A jeśli zabraknie sil, to znaczy że poród już blisko :) a jeśli zabraknie zabraknie sil , to też nas nie zostawia na pastwę losu , tylko pokroja :) no i tyle. Pamietajmy-nie jesteśmy pierwsze i na pewno nie ostatnie. Tylko dobre nastawienie :) DAMY RADĘ !!

Shantelle lubi tę wiadomość

Jago
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Campari. Nie zabraknie Ci siły. U mnie jest ryzyko, że mogę pierwsze urodzić SN, a przy drugim trzeba będzie ciąć-to dopiero abstrakcja pocięta tu i tu - i tego się najbardziej boję.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie ćwiczyć ale jednak po ćwiczeniach czuję się jak nowy Bóg :)
    tylko na nadgarstkach się opierać nie idzie ;(((

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milimarta co tam u Ciebie słychać ? Jak w szpitalu ? Mam nadzieje ze wszystko wporzadku !! :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, a ja nie muszę się ruszać z łóżka żeby mi zrobili badania krwi. Dzisiaj wypompowali ze mnie kolejne pół litra (mam wrażenie że tyle właśnie mi pobierają) . Lekarz jeszcze nie komentował moich wyników, czekam na odprawę, ale pielegniara mówiła że CRP trochę spadło. Miałam też usg no i tam bez zmian, dalej przepływy w górnej granicy normy, a nogi i ręce poniżej normy. Ale doktorka bardzo dokładnie obejrzała serce, bo oni jakoś te krótkie kończyny chyba próbują do jakiejś wady dopasować, no ale serce jest na szczęście ok. Głowa i brzuch też ok. Dali mi jeszcze clexane w brzuch na poprawę przepływów i poprawę akcji serca płodu, bo twierdzą że coś spada czasem. No to mam kolejny codzienny zastrzyk do insuliny.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale maleństwo może będzie drobne? Na pewno tak jest i żadnej wady tam nie ma, nie może!!!
    Wycierpisz się tam, ta krew, zastrzyki... Biedaku nasz, tulamy :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta będzie dobrze! Może będzie drobny tak jak pisze Shantelle. Ważne że nic dziecku nie jest i wszystko sprawdzają. Trzymaj się:*

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj myszki moje :).
    Byłam oddać krew, na szczęście mało bab przede mną, wracam teraz tramwajem, zimnoooo

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliście już badania na paciora? Ja dzień lenia leżę leżę leżę... Muszę się ogarnąć...

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri a gbsa nie robi się po 35tc? Ty już jesteś tak daleko? Ja mialam badanego koło 16tyg, przeleczonego, ciekawe czy powrócił.

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobierał tydzień temu.

Też byłam w laboratorium. U mnie chłodno i chyba przymrozki były w nocy. Szłam obok parku( do parku z psem nie wolno -,- ) i piękne żółte liście spadały. Na ziemi dosłownie dywan z liści. Mojemu psu tak się podobało ze po największych slupiskach latała :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paciorkowiec nie od 34 tc? ja to nie wiem nawet.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paciorkowiec jakoś 34/35-37 tydzień
    Zamówiłam przez internet perfumy, torebkę i firankę. Perfumy wysłane podobno godzinę po złożeniu zamówienia, torebka na drugi dzień, a czas oczekiwania na firankę do 10 dni, i co przychodzi najszybciej...firanka :)

Shantelle, diana0501, Izieth, milmarta lubią tę wiadomość

• wianna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i chłopaki ;) my wczoraj mieliśmy wizytę, Synek prawie 2500 g waży ;) wszystko w porzadeczku, kolejna wizyta 17 listopada i tak zdałam sobie sprawę, że to może być już nasza ostatnia, aaaa!!! ;) nie ma co ten czas równo zapierrrr :D

GBS mam mieć na nast wizycie ;)
    Szyjkę mam w porządku, zamknięta, choć potem w papierach w domu dopiero zobaczyłam, że jest krótsza,tzn. zawsze mialam ponad 30 mm, a wczoraj 26 mm, czy to ma jakieś znaczenie? Tak z ciekawości pytam bo lekarz mówił,że ładna szyjka ;)

diana0501, Izieth lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ