X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle Ty pod kocyk i herbatka z miodem i cytryną. Mleko z czosnkiem (z racji wykonywanego zawodu powinnam Cię do apteki a nie do warzywniaka wysłać he he:-) ale sama lubię naturanie) . I paprykę wcinać. I nie rozkładać mi się tu ;-)

Alis-ale dziś zrobiłaś test czy miałaś wizytę u lekarza, jest już serduszko?
    Powiem co powiedziala mi lekarka na samym początku-wszelkie bóle boczne są ok, niebezpieczne są bóle przypominające miesiączkę, skurcze, wszelkie krwawienia, plamienia. ALE!! Powiedziała to mi, odnośnie mojej ciąży. I każda dziewczyna powie Ci co wie-ale tylko odnośnie siebie. Każdą ciąże należy traktować indywidualnie. Jeśli coś Cię niepokoi, najlepiej konsultować się z lekarzem, bo u jednej ból jest normalny a u innej już groźny. Lekkie pobolewanie na początku może być normalne, ale też nie musi. Konkluzja jest taka-najpierw lekarz, potem forum-przynajmniej na samym początku:-) powodzenia :-)

Shantelle lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    Czesc dziewczyny tak wpadłam do was bo mam ploblemik. Dzisiaj dowiedziałam sie ze bede mamusia. Ale zaczynam sie martwić bo mam skurcze w dole brzucha jak siedzę i chodze. Co mam o tym myśleć? Wy jesteście doświadczone więc proszę o poradę. Z góry dziękuję.
    Macica się rozciąga. Dopóki nie krwawisz wszystko gra. Na kiedy masz pierwszą wizytę?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari super powiedziane!:) brawo Ty:D

A Isla to i ja mogę polecić. Brałam go jak nie byłam w ciąży a z suchosci gardło mi wydarlo. Jak dla mnie najlepsze pastylki

jagooo90 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dzisiaj rano zrobiłam test. Jeszcze mieszkam uk. Więc jak tu pójdę do lekarza to i tak nic nie zrobią do 12 tyg ciąży.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nospe moge brać czy nie???

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę ze moze to tez przez zaparcia.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mam myśleć. Zamiast sie cieszyc to ja sie zamartwiam.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, no to jak uk to kiła :-/ to zostaje Ci forum i własna odpowiedzialność. Musisz cierpliwie czekać i nie stresować sie bo to nie pomaga. Raczej ból na początku uznalabym za fizjologiczny, taki jakbyś czekała na miesiączkę. No ale wszystko napisałam już wcześniej.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis odpoczywaj ile się da.

Laski, leżę, pije herbatę z sokiem z malin, woda z cytryną i imbirem. Mam chyba już zgage od tych kwasów. Na gardło mam wodę utlenioną... A mój był w aptece już i zapomniałam o Isli... A nie będę go ganiać, żrem to, co mam póki co :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* a nie możesz prywatnie do lekarza gdzies skoczyć ? Ja jestem w Irlandii i opieka tez jest tu marna ale na początku jak miałam plamienia i bóle brzucha jeździłam prywatnie bo tutaj jakbym liczyła tylko na ich słuzbe zdrowia to bym na zawał zeszła :/
    jak nie masz gdzie podjechać to leż spokojnie i weź nospe :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może luteina? Masz dostęp? Udałoby Ci się coś załatwic? Ja bralam na takie bóle... Ale ja od początku miałam ciaze zagrożona że względu na wcześniejsze przejścia....
    Diana nie za wcześnie na macice? Postaraj die nie wysilać... I też bym kombinowala jak TYSIA ;)

Jej

• framtid Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, z mojego doświadczenia nawet lekki ból przypominający ten miesiączkowy jest normalny w pierwszych tygodniach ciąży dlatego też duzo kobiet poprostu oczekuje okresu ktory sie nie pojawia, bo czuja taki ból. Prawda jest taka że nie da się tego za bardzo rozróżnić, dopóki nie jest to ból bardzo silny i ostry to raczej wszystko jest w porządku, a to co odczuwasz to macica przygotowująca się do zorganizowania miejsca małemu lokatorowi :) ja też mieszkałam w UK do szóstego miesiąca ciąży, przeżyłam nawet dwa plamienia bez konsultacji lekarza, bo nikt nie był chętny mi udzielić pomocy czy porady, więc ratowałam się nospą. Nie jest ona groźna ale radziłabym nie przesadzac i brać tylko jeśli czujesz że musisz, a nie odrazu jak coś tam Cie gdzies lekko 'pociągnie' ;) moje dwie kolezanki ktore niedawno zaszly w ciąże rowniez mialy podobne objawy i pytaly sie mnie czy tez tak mialam, wiec wnioskuje ze skoro i one tak odczuwaly poczatek ciazy to cos w tym jest i nie mozna odrazu panikowac.
    Mimo wszystko jezeli mozesz to postaraj sie ogarnac sobie jakas prywatna wizyte u polskiego lekarza aby ciaze potwierdzic i byc spokojniejsza :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    A może luteina? Masz dostęp? Udałoby Ci się coś załatwic? Ja bralam na takie bóle... Ale ja od początku miałam ciaze zagrożona że względu na wcześniejsze przejścia....
    Diana nie za wcześnie na macice? Postaraj die nie wysilać... I też bym kombinowala jak TYSIA ;)
    Ale co za wcześnie na macicę?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się rozciagala? Hehhehehehe pisze szyfrem z;)

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej armagedon :( tak mnie brzuch boli, już myślałam, ze rodze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 02:42

Jago
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoo jeśli nie są to regularne skurcze to magnez i no spa- mój gin tak zaleca a jak są to porodówka:)

Riri na początku ciąży przecież mogą być bóle podobne do miesiączki . Nas tu też prawie wszystkie bolało:) okres miałyśmy tak dawno temu że chyba nam się zapomniało :D

Jiji lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że mnie bolało Jakuba okres, miałam nawet załamkę że znowu nic. I jajniki mnie kuły. Potem jak widziałam ciąży, to miałam bóle, lekarz mówił że to norma i kazał wziąć nospe.

Nie lubię spać, nie lubię nocy, bo nie sypiam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 08:53

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 wrote:
    U mnie dalej armagedon :( tak mnie brzuch boli, już myślałam, ze rodze :(
    Jago! Jakbym wiedziała, że Ty też bym się do Ciebie odezwała, zadzwoniła, jakos byśmy razem przetrwały! My wróciliśmy z imprezy ok 1:30, jak mnie złapał ból lędźwiowy, to ledwo ogarniałam cokolwiek. I tak do 4... Oczywiście mój spał w najlepsze, a ja się zwijałam... I tylko patrzyłam na zegarek czy to już te zacne regularne czy nie... Przeszło na szczęście... I bałam się iść siku żeby wody mi nie odeszly przypadkiem, bo to by była już katastrofa :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Campari Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie czasami wrażenia, że przy końcówce robi się jakoś tak bardziej stresująco niż na początku? Ja myślałam, że im dalej tym większy luz :-/ że największy stres już za nami.

r9bzabd.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ