Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Shantelle Ty pod kocyk i herbatka z miodem i cytryną. Mleko z czosnkiem (z racji wykonywanego zawodu powinnam Cię do apteki a nie do warzywniaka wysłać he he:-) ale sama lubię naturanie) . I paprykę wcinać. I nie rozkładać mi się tu
Alis-ale dziś zrobiłaś test czy miałaś wizytę u lekarza, jest już serduszko?
Powiem co powiedziala mi lekarka na samym początku-wszelkie bóle boczne są ok, niebezpieczne są bóle przypominające miesiączkę, skurcze, wszelkie krwawienia, plamienia. ALE!! Powiedziała to mi, odnośnie mojej ciąży. I każda dziewczyna powie Ci co wie-ale tylko odnośnie siebie. Każdą ciąże należy traktować indywidualnie. Jeśli coś Cię niepokoi, najlepiej konsultować się z lekarzem, bo u jednej ból jest normalny a u innej już groźny. Lekkie pobolewanie na początku może być normalne, ale też nie musi. Konkluzja jest taka-najpierw lekarz, potem forum-przynajmniej na samym początku:-) powodzeniaShantelle lubi tę wiadomość
-
Alis* wrote:Czesc dziewczyny tak wpadłam do was bo mam ploblemik. Dzisiaj dowiedziałam sie ze bede mamusia. Ale zaczynam sie martwić bo mam skurcze w dole brzucha jak siedzę i chodze. Co mam o tym myśleć? Wy jesteście doświadczone więc proszę o poradę. Z góry dziękuję.
-
Ach, no to jak uk to kiła to zostaje Ci forum i własna odpowiedzialność. Musisz cierpliwie czekać i nie stresować sie bo to nie pomaga. Raczej ból na początku uznalabym za fizjologiczny, taki jakbyś czekała na miesiączkę. No ale wszystko napisałam już wcześniej.
-
Alis odpoczywaj ile się da.
Laski, leżę, pije herbatę z sokiem z malin, woda z cytryną i imbirem. Mam chyba już zgage od tych kwasów. Na gardło mam wodę utlenioną... A mój był w aptece już i zapomniałam o Isli... A nie będę go ganiać, żrem to, co mam póki co
-
Alis* a nie możesz prywatnie do lekarza gdzies skoczyć ? Ja jestem w Irlandii i opieka tez jest tu marna ale na początku jak miałam plamienia i bóle brzucha jeździłam prywatnie bo tutaj jakbym liczyła tylko na ich słuzbe zdrowia to bym na zawał zeszła
jak nie masz gdzie podjechać to leż spokojnie i weź nospeTysia -
A może luteina? Masz dostęp? Udałoby Ci się coś załatwic? Ja bralam na takie bóle... Ale ja od początku miałam ciaze zagrożona że względu na wcześniejsze przejścia....
Diana nie za wcześnie na macice? Postaraj die nie wysilać... I też bym kombinowala jak TYSIAJej
-
Alis, z mojego doświadczenia nawet lekki ból przypominający ten miesiączkowy jest normalny w pierwszych tygodniach ciąży dlatego też duzo kobiet poprostu oczekuje okresu ktory sie nie pojawia, bo czuja taki ból. Prawda jest taka że nie da się tego za bardzo rozróżnić, dopóki nie jest to ból bardzo silny i ostry to raczej wszystko jest w porządku, a to co odczuwasz to macica przygotowująca się do zorganizowania miejsca małemu lokatorowi ja też mieszkałam w UK do szóstego miesiąca ciąży, przeżyłam nawet dwa plamienia bez konsultacji lekarza, bo nikt nie był chętny mi udzielić pomocy czy porady, więc ratowałam się nospą. Nie jest ona groźna ale radziłabym nie przesadzac i brać tylko jeśli czujesz że musisz, a nie odrazu jak coś tam Cie gdzies lekko 'pociągnie' moje dwie kolezanki ktore niedawno zaszly w ciąże rowniez mialy podobne objawy i pytaly sie mnie czy tez tak mialam, wiec wnioskuje ze skoro i one tak odczuwaly poczatek ciazy to cos w tym jest i nie mozna odrazu panikowac.
Mimo wszystko jezeli mozesz to postaraj sie ogarnac sobie jakas prywatna wizyte u polskiego lekarza aby ciaze potwierdzic i byc spokojniejsza -
Jiji wrote:A może luteina? Masz dostęp? Udałoby Ci się coś załatwic? Ja bralam na takie bóle... Ale ja od początku miałam ciaze zagrożona że względu na wcześniejsze przejścia....
Diana nie za wcześnie na macice? Postaraj die nie wysilać... I też bym kombinowala jak TYSIA -
Jagoo jeśli nie są to regularne skurcze to magnez i no spa- mój gin tak zaleca a jak są to porodówka:)
Riri na początku ciąży przecież mogą być bóle podobne do miesiączki . Nas tu też prawie wszystkie bolało:) okres miałyśmy tak dawno temu że chyba nam się zapomniało
Jiji lubi tę wiadomość
-
Oczywiście że mnie bolało Jakuba okres, miałam nawet załamkę że znowu nic. I jajniki mnie kuły. Potem jak widziałam ciąży, to miałam bóle, lekarz mówił że to norma i kazał wziąć nospe.
Nie lubię spać, nie lubię nocy, bo nie sypiamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 08:53
-
jagooo90 wrote:U mnie dalej armagedon tak mnie brzuch boli, już myślałam, ze rodzeIgor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm