X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu.... żeby wszystko dobrze było

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dobrze jest :) pewnie Marta dochodzi do siebie po cc i woli spędzać czas z Synkiem i Rodzina ;) co nie zmienia faktu, że my tu czekamy na wieści od Ciebie Milmarta ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka.zla dziewczyny ja mam wrażenie że robię w domu wszystko... Przed chwilą odkurzylam umylam podłogi czuje się jakby zaraz miała urodzić jest jeszcze tyle rzeczy w domu do ogarnięcia a mój mąż nic... Obiecał że to zrobi i niech... Bardzo kocham inne chve wyjść na zolze gledzaca za uchem zrób to zrób tamto ale mi najzwyczajniej jest tak bardzo przykro wcześniej jakoś pomagał ale widział że zygalam non stop i nie byłam w stanie zrobić nic oprócz zrobienia koło siebie a teraz nic... Niewiem mam się rzucić na łóżko i udawać że jestem chora... Łzy same mi lecą....

Jej

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri-mądrze: poradziłabym szczerze porozmawiać, że oczekujesz pomocy i takie tam. Praktycznie: u mnie rozpacz i mała awanturka zawsze się sprawdza (choć mój mąż to złoto, ale czasem wypada z torów). Tak więc, zależy co działa na Twojego najlepiej. I lepiej ustawić do pionu już teraz, niech się przyzwyczajają do pomagania, bo to już teraz tak będzie ;-)

Jiji lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri weź się nie przemęczaj tak bo nie wolno ! Mój facet też czasami tak ma :/ nieraz mówi ze coś zrobi zaraz i to zaraz yo ja zrobię albo tydzień stoi . Ja czekam cierpliwie aż wkoncu wybucham i jest kłótnia po której on idzie potulny jak baranek i robi to co miał zrobić dawno temu . Pogadaj z nim i mu powiedz ze może Tobie juz jest ciężko i ze fajnie by było jakby Ci pomógł . Bo teraz naprawdę już jest ciezko cokolwiek ogarnąć jak wszystko boli i ledwo się chodzi :/ a jak na spokojnie się nie da to nawrzeszcz na niego :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te chłopy.....

Też trzymam kciuki za Milmartę i czekam na wieści.
    Dopiero usiadłam na tyłku... I odzyskałam wzrok po tym badaniu :) rodzić mogę naturalnie, zaświadczenie mam.
    Byliśmy jeszcze ogarnąć wjazd na porodówkę i całe szczęście, bo nie ukrywam że szukaliśmy.
    Teraz leżę, robię nic :)

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Konernika ciezko trafic :P to jest przecznica Kopernika z ul.Śniadeckich :D
    Ja też muszę z mężem zrobić rundke do szpitala,bo jeszcze nie miał okazji być m porodowce :D

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mamy ogarnięte :D

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z małżem.na pokazie fotografii super zdjęcia i wogole i nagle zbiera się na zyg ja w szok no ale nic wymsknelismy się cichutko i na tramwaj a tu nagle takie twardnienia brzucha Jezu jak skala.. Nie mogłam dojść.. Dopiero w domu mi przeszło.. Jak myślicie to te braxtona? Czy coś poważnego? Zjadłam magnez i już ok

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braxton. Najlepiej w takiej sytuacji wziąć kąpiel w ciepłej wodzie i powinno przejść. Jak nie to już czas liczyć czas między skurczami :)

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że Diana to było jak cały czas napięty brzuch nie było tam skurczy tylko nagle hyp i stwardnial... I tak do powrotu do domu.. Czuję mała kopie jak szalona,

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo macica ćwiczy. Ginekolog mówił kiedyś jak miałam podobnie, że macica ćwiczy do porodu a poza tym niby braxton nie jest bolesny ale nie które kobiety czuły bóle w różnym natężeniu a inne nie tylko macica ćwiczy. No chyba że szyjka się skraca ale u mnie ból był ogromny. Zadzwoń do lekarza rano to się upewnisz a jak masz nadal to IP.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Tylko że Diana to było jak cały czas napięty brzuch nie było tam skurczy tylko nagle hyp i stwardnial... I tak do powrotu do domu.. Czuję mała kopie jak szalona,

Moim zdaniem, to mógł być Braxton :) A skoro w domu Ci przeszło, to nie masz się czym martwić :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Wczoraj zdążyłam napisać jedynie na fb, że byłam na USG 3trymestru. Hania wzięła się w garść i urosła. Waży juz 1800g i próbuje odwrócić się posladkowo. Już nie jest główką w dół a tak jakby skosnie. To dlatego tak mnie brzuch ostatnio bolał. Przez te jej migracje. Pomimo leżenia szyjka znow się skrocila. 24mm i dalej lejkowo otwarta. Muszę wytrzymać do 12grudnia, bo inaaczaj nie będę mogła rodzić prywatnie. A więc zaciskam nogi.
    Co do facetów, mój mąż to złoto, całkowicie przejął na siebie zakupy i gotowanie obiadów, ale niestety juz od 3 mies. rozbebeszył kołyskę i zostawił. Zdążył tylko zeszlifowac stary lakier. Wczoraj nie wytrzymałam i po awanturze sama pomalowalam na ogrodzie pierwszą część. To jak wrócił z pracy, to mnie ochrzanil co ja robię i obiecał, że do końca tyg. ją ogarnie. Zobaczymy.

Jiji, Siwa1001, diana0501 lubią tę wiadomość

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nawet spałam w nocy ale ręce dramat.. I jak się przewalam z boku na bok to tak mnie krocze boli że nie do wiary.
    Dziś Belly pokazał 9 msc :)

Irmelin, diana0501 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin mam to samo z mężem :/ od miesiąca szlifuje łóżeczko do pomalowania i ciagle nie skończone. Juz go zaczęłam straszyć szybszym porodem bo ciagle powtarzał że mamy jeszcze czas. Wkurzyłam sie dwa dni temu i sama zaczęłam szlifować. To odrazu zakasał rękawy i sie wziął za robotę chociaż szybko opadł z sił i zaniechał pracy odciągając od niej rownież i mnie. I teraz zostało 5 szczebelek do zeszlifowania żeby pomalować i zamierzam to dzis zrobić bo mężu wiadomo - przeziębienie chwycił no i UMIERA! :P dramat z tymi facetami ..

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziękuję Wam.sloneczka za rady, już tak się bałam że w nocy ledwo spalam a doszło do tego czasem uklucie takie mocne w pochwie, lekarza mam za tydzień, narazie jest spoko czuje ze jest twardy ale on mnie nie boli, tylko jak stoję czuje taki ucisk na szyjke jakby dziecko, ale w czasie tych skurczow, może to przez to że wczoraj się trochę narobilam a dziś mam gimnastykę dla ciężarnych i niewiem czy iść czy odpuścić?
    Mój po rozmowie powiedział że ma.ma masakra w pracy bardzo stresujacy okres i że pomoże mi ww wszystkim w weekend,
    Nareszcie kurierzy się opanowali i dziś ma wszystko dojść zobaczymy.. Podobno zagonely paczki, ale jaki pech bo i z allegro i z tego sklepu...
    Ehhh u mnie też na wszystko jest czas ;););)dziś leżę cały dzień zobaczymy czy się pojawi znowu ten braxton;)

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle a jaki masz ból tych rąk? Że swedza czy jak.sie to mówi rwia? Czytałam że kobiety smaruja.amolem....

Jej

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale amol zawiera alkohol chyba ?

Riri w pochwie mnie też kuje. I to też jest normalne. Także spokojnie. To są ostatki:)

Ja dziś w nocy nie spałam. Całą noc miałam skurcze tylko nieregularne. Cholera ! Już bym chciała te porodowe bo nieregularne tak mnie meczyly że dopiero koło 5:30 się uspokoiło. I byłam taka głodna!

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle to mrowienie, sztywnienie, drętwienie. Rąk nie mogę zgiąć rano bo bolą. Uczucie sztywnienie itd.
    Amolu nie chce, na mnie nic takiego nie działa. Lekarz powiedział, że niestety na to nie ma nic :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ