X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiji wrote:
    Hej dziękuję Wam.sloneczka za rady, już tak się bałam że w nocy ledwo spalam a doszło do tego czasem uklucie takie mocne w pochwie, lekarza mam za tydzień, narazie jest spoko czuje ze jest twardy ale on mnie nie boli, tylko jak stoję czuje taki ucisk na szyjke jakby dziecko, ale w czasie tych skurczow, może to przez to że wczoraj się trochę narobilam a dziś mam gimnastykę dla ciężarnych i niewiem czy iść czy odpuścić?
    Mój po rozmowie powiedział że ma.ma masakra w pracy bardzo stresujacy okres i że pomoże mi ww wszystkim w weekend,
    Nareszcie kurierzy się opanowali i dziś ma wszystko dojść zobaczymy.. Podobno zagonely paczki, ale jaki pech bo i z allegro i z tego sklepu...
    Ehhh u mnie też na wszystko jest czas ;););)dziś leżę cały dzień zobaczymy czy się pojawi znowu ten braxton;)

Ja też często czuję tak kłucie, jakby mała napierała na dól i chyba faktycznie tak jest, bo czasami boli, czasami nie, na końcówce takie bóle są już chyba normalne :)
    Jeśli nie czujesz się pewnie i nadal coś Cię boli, to może odpuść sobie tą gimnastykę i odpocznij, kurierzy dowiozą co trzeba, to może będziesz mogła się zrelaksować :)

Od samego rana, a właściwie od nocy jest mi niedobrze... blee... nie wiem, czy mała coś uciska znowu, czy co... :|

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej godziny 0 tymbardziej się stresuje każdym kluciem czy twardnieniem...
    Chyba tak zrobię izieth, że odpisze jeszcze zobaczymy jak się będę czuła ale narazie leżę jak kloda
    Kurcze faktycznie te ręce to jakiś koszmar, współczuję
    Mnie rwia nogi ale to tylko trochę i puszcza potem
    Tak Amol ma alkohol ale mała dawkę, jak stosowałam lekarz mi nic nie mówił a wręcz przeciwnie.. Mi pomagał na bóle głowy, katar, ból gardła, czasem nawet pedzelkowalam nim migdałki jak były chore i też spoko,
    Dziękuję Wam jeszcze raz uspokoilyscie mnie naprawdę bo już się bałam że coś nie tak... Jeszcze 3 tyg w dwupaku wytrzymać a potem mogę rodzic ;)

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spakowałam torby, oczywiście nie wszystko na tip top, zostawię kartkę co dołożyć, ale najważniejsze jest.
    Jak mój wróci z Irlandii, pójdziemy na zakupy do apteki i Rossmanna, wtedy będzie już wszystko :)

Nawet łatwo poszło hehe. Tylko ten rożek tyle miejsca zajmuje... Chyba muszę przepakować Małego w większą torbę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem jestem. Teraz rzadziej zaglądam bo skupiam się na czytaniu o zespole downa. Jestem przerażona, nadal sobie tego nie ułożyłam w głowie, ale i tak czuje sie juz chyba ciut lepiej psychicznie. Od wczoraj mam małego kolo siebie, z inkubatora juz wyszedł. Miał robione usg serca, głowy, brzucha. Najpierw nas nastraszyli ze jest jakas zmiana w brzuchu, ale dzisiaj po kontrolnym usg juz tego nie bylo. Miał tez okulistę ale tez do ponownej kontroli za kilka dni. Mi znowu urosło CRP i biorę kolejny (trzeci juz) antybiotyk. Nie wiem jeszcze co z nami bedzie i ul nas tu potrzymają. Olek musi trochę przytyć, bo na razie wrócił do swojej wagi urodzeniowej.
    Dzięki dziewczynki za zainteresowanie. Ciekawe ktora z was będzie następna :)
    PS. Data rozpakowania na pierwszej stronie się zgadza.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta fajnie, że się odezwałaś, bo się martwiłyśmy. Dobrze, że z Olkiem już lepiej, przy mamie na pewno nabierze masy. Bądź dobrej myśli, choć wiem że Wam ciężko. Serduchem jesteśmy z Wami.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech nam Oluś rośnie zdrowo i abyś Ty już te antybiotyki skończyła!!!! Wiem że trudno, życzę Wam siły kochana :*

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochani zbierajcie siły, całusy dla Olka!!!! ;) Poradzicie sobie wszyscy zobaczysz;): mocno wam kibicuje chodź wiem.ze napewno lekko nie jest ) czemu to crp masz wysokie?

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki poradzcie mam iść na tą gimnastykę? Cały dzień dziś leże...boję się bo to trwa godz 40....

Jej

• wianna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, super, że u Was coraz lepiej.
    Ja pracuje z dziećmi z różnymi niepelnosprawnsociami i to są naprawdę cudowne dzieci, potrzebują tylko wielkiej miłości i zrozumienia, które na pewno jesteście w stanie zapewnić Olusiowi. Podstawą jest rehabilitacja i odpowiednia terapia i to żeby się nie zamykać z tym wszystkim przed światem.

Mam nadzieję, że i Ty szybko wyzdrowiejesz, bo to podwyższone crp wcale Ci nie jest potrzebne.

Odzywaj się do nas w wolnej chwili ;)

Riri jeśli czujesz jakiś dyskomfort to nie idź. Poćwiczyć możesz sobie też sama w domu jak będziesz się lepiej czuła :) odpoczywaj po prostu teraz :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta super że się odezwałas. Jesteśmy z wami:*

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta fajnie, ze jesteś jednak tu z nami ciągle :-) i super, że jesteście już z Olkiem razem. Z czasem na pewno wszystko stanie się łatwiejsze. A Ty zdrowiej szybko :-)

r9bzabd.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta dużo buziaczkow dla Olka i dla Ciebie :* fajnie że wciąż z nami jesteś :)

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, super że z Olusiem w porządku :) Buziaki dla Was, trzymajcie się i dawaj znać co u Was słychać :)

Riri odpoczywasz, czy jednak poszłaś na gimnastykę? Jak czujesz, że coś jest nie tak, to lepiej sobie ten jeden raz odpuścić :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuscilam i na wykład też nie idziemy szkoda bo fajny.. O cesarskim cięciu... No alr wolę polezec... W pewnym momencie już się ubieralam ale nagle spina i musiałam.az.usiasc wogole najlepiej mi jak leżę...
    To był mój pierwszy gimnastyczny raz.. No nic pójdę na drugie zajęcia jako zoltodziub ;) mi najbardziej zależy na ćwiczeniach oddechowych i nauki parcia... Leżę jak trolll

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poleciał do Irlandii na kilka dni, zostałam już tylko z Wami :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaniemy z Tobą... Gdy ci smutno, gdy ci źle napisz do nas wirtualnie przytulimy cię..... :DDD

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ołyeee

Jiji lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziś noc nawet, nawet. Kot grzeczny, ręce też :) może dlatego że całe łóżko miałam dla siebie :)
    Leżę i nie mam wizji wstać :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę po co wstawać jak dziś wolne :D

Jago
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstałam ale jeszcze leżę.... Szok..

Jej

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ