Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj 12 h przespałam z 4 przerwami na siku. Szok dawno tyle nie spałam. Ogarnelam pranie i małą łazienkę. Juz po mału kończę świąteczne porządki i czas nastanie na ogarnianie siebie w końcu nie znamy dnia ani godziny hehe. Jeszcze planuje wraz z początkiem grudnia wyjąc ozdoby świąteczne i przygotować choinkę jakoś lubię juz na Mikołaja mieć ten klimat w domu by zdążyć się nim nacieszyć. U mnie poki co objawów nadchodzaćego porodu brak. Miłego dzionka
Irmelin lubi tę wiadomość
-
Shantelle taaak też oddajemy częściej dwójkę ale też rzadziej tzn w sensie jej konsystencji hahah czasem w nocy potrafię się obudzić może to już to oczyszczanie przed porodem??
Jeju! Już jutro powinien być czwartek...Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Hej Wam, muszę trochę poględzić... mój młody siedzi mi pod lewym żebrem zaparty o lewe biodro, normalnie ruszyć się nie mam jak też macie tak, że dzieciaki siedzą po jednej stronie? Mój sobie tę lewą upodobał, a po prawej spokojnie mogę przyjąć drugiego malucha
Shantelle-co do Twojego pytania-ja mam raczej odwrotnie i jestem zaprzyjaźniona z czopkami nie powiem, zazdroszcze...jeny, jakie te rozmowy są...fizjologicznediana0501 lubi tę wiadomość
-
Campari miałam dotrwać do grudnia i zapowiada się, że dotrwam, a potem w sumie niech się dzieje kiedy chce oby szybko i mało boleśnie
Mój Synek po przekątnej w brzuchu się zapiera, z lewej strony na dole a z prawej górę okupuje
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna mozei oczyszczanie,kto wie i już tak blisko Ci do porodu,aaaa . Jejku kiedy to zleciało ???
Campari mój się tak ułożył po prawej stronie. Często mi tak nogi wetknie w żebra że np na kibelku siedzę prosto jak ma tronie haha tylko berła brak
I czuję go właśnie jak mi naciska też na prawe biodro.
Agusza, Siwa jak tam ??
-
Czesc dziewczyny:)
Czy któraś z Was ma zaplanowana cesarkę i lekarz polecał żel na zapobieganie zrostów? Adept lub hyalobarrier?
Ja w sumie od poczatku chciałam cesarkę i się na nia nastawiałam. Bo strasznie boje się porodu SN.
A teraz sie okazało ze Jasio ułożony jest pośladkowo.
Wiec jak chciałam tak pewnie bede mieć.
Lekarz mowi ze raczej sie juz nie przekręci.
Miał być 1.01.2017 , a w takiej sytuacji będzie przed świetami.
W sumie szkoda mi tego dopisanego roku. Ale z drugiej strony niemoge się juz doczekać
I bardzo jestem ciekawa opini o tym żelu wyczytałam ze jest to 100% kwas hialuronowy i łagodzi dolegliwości po cc. -
No ja dzisiaj spanie na raty od 3 z godzinę minimum było prawa lewa. Ręce tez mi drętwieją a biodra bolą od tych pozycji bocznych. Czuje sie jakbym miała zakwasy. Ja tez dzisiaj zaczęłam 39 t.c. Czas leci i nie wiadomo kiedy będziemy juz miały wszystko za sobą. Dzisiaj biorę sie za akcje gotowanie może jakiś kapuśniaczek i kluseczki śląskie powstaną heh. No i szałeruje dzisiaj choinkę by jutro moc juz ją ubrać Miłego dzionka.
-
Shantelle dreptamy obie po patologi ciazy i nic.
U mnie tez czesciej I rzadziej Kolezanka z lozka obok twierdzi ze brzuch mi opadl ,sama nie widze bo tu brak luster
Czekam na usgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:10
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Cześć dziewczyny!
My już w domku, nadal w pakiecie... Monitoring dobrostanu płodu wypadł pozytywnie, także z bulbaskiem wszystko w porządku Dobrze, bo w szpitalu nie dało się spać - co 3 godziny (np. 0 3 rano) srawdzali tętno, w ciągu dnia 3 razy KTG...
Ale nadal jest duży jak na swój wiek - 3450... Zaczynam się obawiać, czy nie będzie za duży na SN... No nic, trochę zostało do zrobienia, prezenty, przepierka i spakowanie torby na nowo, jakieś prania kocyków itp., trzeba się brać...
-
Ja właśnie wstawiłam pasztet z cukinii do piekarnika i uprałam jeszcze kocyk Małego z jakiej dzianiny co dostałam do na babyshower bo do pralki się nie nadawał...
W końcu dziś do kina na Pitbulla idziemy:)
Też mi mówią, że mam już brzuch nisko.niziutko.
Muszę te łóżeczko ogarnąć. Ale zobaczymy co Dr powie. Wtedy już wszystko sobie zapanuje.
Nasca faktycznie duże dzidzi. Ciekawe ile mój waży,bo też się zapowiada na dużego chłopca:)