X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś głowa rozbolała i ogólnie tez jakoś słabo, na szczęście mam posprzątane w domu i nic nie muszę , uff

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musz prasowac :) wczoraj zrobiłam 2 prania i pasuje się za nie wziąć :) ale jak, jak ja dalej w pieleszach :d

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę kocyk wyprać w ręku i poprasować rożek, kołderkę itd

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 12 h przespałam z 4 przerwami na siku. Szok dawno tyle nie spałam. Ogarnelam pranie i małą łazienkę. Juz po mału kończę świąteczne porządki i czas nastanie na ogarnianie siebie ;) w końcu nie znamy dnia ani godziny hehe. Jeszcze planuje wraz z początkiem grudnia wyjąc ozdoby świąteczne i przygotować choinkę jakoś lubię juz na Mikołaja mieć ten klimat w domu by zdążyć się nim nacieszyć. U mnie poki co objawów nadchodzaćego porodu brak. Miłego dzionka

Irmelin lubi tę wiadomość

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ubrana choinka bo potem nie będzie czasu ani głowy też dziś leżę... Prawie cały dzień nawet nie idę na SR bo mnie podbrzusze pobolewa

Jej

• jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choinkę zostawiam do ubrania mężowi ;) albo ubierzemy jak już Adaś będzie z nami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:20

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieli małą choinkę, także ona jest już spakowana z ozdobami hehe wystarczy ją z worka wyjąć:D
    Mam głupie pytanie. Też oddajecie częściej dwójkę? Ja mam tak że czasami 2-3-4 razy...a normalni było to u mnie zazwyczaj 1 :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle taaak też oddajemy częściej dwójkę ale też rzadziej tzn w sensie jej konsystencji hahah :P czasem w nocy potrafię się obudzić :P może to już to oczyszczanie przed porodem?? :P

Jeju! Już jutro powinien być czwartek...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, muszę trochę poględzić... mój młody siedzi mi pod lewym żebrem zaparty o lewe biodro, normalnie ruszyć się nie mam jak :-/ też macie tak, że dzieciaki siedzą po jednej stronie? Mój sobie tę lewą upodobał, a po prawej spokojnie mogę przyjąć drugiego malucha ;-)
    Shantelle-co do Twojego pytania-ja mam raczej odwrotnie i jestem zaprzyjaźniona z czopkami :-/ nie powiem, zazdroszcze...jeny, jakie te rozmowy są...fizjologiczne ;-)

diana0501 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna aTy się na porodówkę nie wybierasz? ;-)

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari miałam dotrwać do grudnia i zapowiada się, że dotrwam, a potem w sumie niech się dzieje kiedy chce ;) oby szybko i mało boleśnie ;)

Mój Synek po przekątnej w brzuchu się zapiera, z lewej strony na dole a z prawej górę okupuje ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna mozei oczyszczanie,kto wie :) i już tak blisko Ci do porodu,aaaa . Jejku kiedy to zleciało ???

Campari mój się tak ułożył po prawej stronie. Często mi tak nogi wetknie w żebra że np na kibelku siedzę prosto jak ma tronie haha tylko berła brak :D
    I czuję go właśnie jak mi naciska też na prawe biodro.

Agusza, Siwa jak tam ??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja w sumie też często i rzadziej ;)))
    Objadlam się bombonierka i moje biedne dziecko ma taką czkawke... Mam sporo wydzieliny... Ale takiej śluzowej..

Jej

• Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Czy któraś z Was ma zaplanowana cesarkę i lekarz polecał żel na zapobieganie zrostów? Adept lub hyalobarrier?
    Ja w sumie od poczatku chciałam cesarkę i się na nia nastawiałam. Bo strasznie boje się porodu SN.
    A teraz sie okazało ze Jasio ułożony jest pośladkowo.
    Wiec jak chciałam tak pewnie bede mieć.
    Lekarz mowi ze raczej sie juz nie przekręci.
    Miał być 1.01.2017 , a w takiej sytuacji będzie przed świetami.
    W sumie szkoda mi tego dopisanego roku. Ale z drugiej strony niemoge się juz doczekać:)
    I bardzo jestem ciekawa opini o tym żelu wyczytałam ze jest to 100% kwas hialuronowy i łagodzi dolegliwości po cc.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Iskiereczka Ja niestety nie pomogę.
    Nawet się wyspałam, ale te ręce to jakiś koszmar. Biodro całe obolałe...nie mogę doczekać się spania na brzuchu :D i dziś koniec 38tc a jutro lekarz w końcu!!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj spanie na raty od 3 z godzinę minimum było prawa lewa. Ręce tez mi drętwieją a biodra bolą od tych pozycji bocznych. Czuje sie jakbym miała zakwasy. Ja tez dzisiaj zaczęłam 39 t.c. Czas leci i nie wiadomo kiedy będziemy juz miały wszystko za sobą. Dzisiaj biorę sie za akcje gotowanie może jakiś kapuśniaczek i kluseczki śląskie powstaną heh. No i szałeruje dzisiaj choinkę by jutro moc juz ją ubrać ;) Miłego dzionka.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle dreptamy obie po patologi ciazy i nic.
    U mnie tez czesciej I rzadziej :) Kolezanka z lozka obok twierdzi ze brzuch mi opadl ,sama nie widze bo tu brak luster
    Czekam na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:10

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze anie stopy i ręce swedza ręce już przestały za to podeszwy stop.. Jutro przy okazji morfologi zrobię aspat i Alat.... Trochę się dygam....

Jej

• Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    My już w domku, nadal w pakiecie... Monitoring dobrostanu płodu wypadł pozytywnie, także z bulbaskiem wszystko w porządku :) Dobrze, bo w szpitalu nie dało się spać - co 3 godziny (np. 0 3 rano) srawdzali tętno, w ciągu dnia 3 razy KTG...

Ale nadal jest duży jak na swój wiek - 3450... Zaczynam się obawiać, czy nie będzie za duży na SN... :/ No nic, trochę zostało do zrobienia, prezenty, przepierka i spakowanie torby na nowo, jakieś prania kocyków itp., trzeba się brać...

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstawiłam pasztet z cukinii do piekarnika i uprałam jeszcze kocyk Małego z jakiej dzianiny co dostałam do na babyshower bo do pralki się nie nadawał...
    W końcu dziś do kina na Pitbulla idziemy:)
    Też mi mówią, że mam już brzuch nisko.niziutko.
    Muszę te łóżeczko ogarnąć. Ale zobaczymy co Dr powie. Wtedy już wszystko sobie zapanuje.
    Nasca faktycznie duże dzidzi. Ciekawe ile mój waży,bo też się zapowiada na dużego chłopca:)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ