Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
przepraszam, musiałam się pożalić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:54
-
Sanni wrote:Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
przepraszam, musiałam się pożalić...
Nie ma się co zastanawiać, idź od razu na zwolnienie jak lekarz sugeruje. Ja też trochę z domu pracuję, ale nie mam parcia i nikt mi nie każe przyjeżdżać do pracy.
W poprzedniej ciąży też twardo pracowałam, nawet po godzinach, mimo mdłości i później tego żałowałam. To raczej nie był powód mojej straty, ale zarzucałam sobie, że postawiłam pracę na pierwszym miejscu, a nie dziecko.
Może to trudna dla Ciebie decyzja ze względu na pracę, ale dziecko jest najważniejsze, bierz L4 i dbaj o siebie
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Riri wrote:Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?
-
Riri wrote:Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
-
Hej No tak zrobię, byłam dziewczyny dziś, i zapomnieliśmy tak mam w karcie ciąży, zapisane...wizytę mam dopiero 18 mają... Nie mam zaufanej apteki, żeby donieść receptę moja mama czasem tak robi ale to 100 km odemnie.. A mój ginekolog prywatnie przyjmuje w określonych dniach i godz, (place za jazda wizytę nie mało) i ludzi do niego, dużo, i każda parę przyjmuje po godzinie... Jest super lekarzem nie mówię nic ale dostać się do niego ot tak na chwilę bez umówienia ciężko, a porostu nie ghce zawracać mu du..... zapytam tego internista mam do piątku jak coś....30.12.2014-poronienie 6 tydz.
Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie dziś takie dopadły, że szok, nic nie jestem w stanie przełknąć, nie wymiotuję, ale okropnie mnie mdli, do tego biegunka, zawroty głowy, a dziś pierwsza wizyta u lekarza i zastanawiam się jak tu zebrać siły, żeby dojechać do gina...
-
Jedz tysia ten duphaston.... W razie krwawienia musisz do szpitala.... Tak mi się wydaje
Caribbean nie radzimy sobie ja dziś rano ledwo pojawilam się u lekarza...
Miętowy cukierki ale30.12.2014-poronienie 6 tydz.
jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dziejeTysia
-
Tysia :) wrote:jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dzieje
Buzka i zdrowka dla Was ❤❤ -
koniczyna wrote:Tysia staraj sie lezec jak najwiecej, nozki lekko wyzej i unikaj schylania ... Jak mialam plamienia przy poprzednich ciazach to lekarz tak radzil... no i wiadomo nie zamartwiaj sie... Moze spadek progesteronu byl i dlatego te plamienie
Buzka i zdrowka dla Was ❤❤
dziekuje koniczyna :*Tysia -
Tysia :) wrote:leze tak właśnie wiadomo musze czasem wstać dziecku jesc dac i siku a tak to nie wstaje .. właśnie nie wiem czy spadek progesteronu bo gdzies kiedyś czytałam ze jak sa mdlosci i wymioty to znaczy ze progesteron jest wysoki .. i duphaston biore no chyba ze jeszcze nie zaczął działac oby ustało i się uspokoiło .. byle do soboty i wizyta u gina ..
dziekuje koniczyna :*
Tysia z tym progesteronem tez masz racje
Natomiast w moim przypadku gdzie mam lekko podwyzszony cukier mdlosci pojawiaja mi sie tylko wtedy kiedy spadnie mi cukier a często jako przyczynę nudności, podaje się także spadek cukru we krwi po nocy lub długim niejedzeniu, dlatego kobiecie ciężarnej zaleca się przed wstaniem z łóżka spożycie drobnej przekąski i regularne posiłki w ciąg dnia
Kazda z Nas jest inna wiec teorii bedzie tez duzo