X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
    przepraszam, musiałam się pożalić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:54

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem na zwolnieniu właśnie przez mdłości, ale chciałabym jeszcze wrócić do pracy jak mi się polepszy i nie będzie przeciwwskazań :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanni myśl o sobie i o dziecku.

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanni wrote:
    Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
    przepraszam, musiałam się pożalić...

Nie ma się co zastanawiać, idź od razu na zwolnienie jak lekarz sugeruje. Ja też trochę z domu pracuję, ale nie mam parcia i nikt mi nie każe przyjeżdżać do pracy.

W poprzedniej ciąży też twardo pracowałam, nawet po godzinach, mimo mdłości i później tego żałowałam. To raczej nie był powód mojej straty, ale zarzucałam sobie, że postawiłam pracę na pierwszym miejscu, a nie dziecko.

Może to trudna dla Ciebie decyzja ze względu na pracę, ale dziecko jest najważniejsze, bierz L4 i dbaj o siebie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kobitki za odzew, wsparcie i rady! :* macie rację!

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?
    A nie mogłabyś po prostu przedzwonić czy pójść że nie wzięłaś recepty czy do daleko?

j36regz209hdv9cb.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Myślę, że jeżeli masz wpis, np. w karcie ciąży o tym, ze przyjmujesz ten lek to internista wypisze, ale pewnie mniejszą ilość, zaleci szybszą wizytę u gina, a jeżeli masz możliwość, to tak jak napisała anna123 pójdź/zadzwoń do lekarza, że nie wzięłaś recepty.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej No tak zrobię, byłam dziewczyny dziś, i zapomnieliśmy tak mam w karcie ciąży, zapisane...wizytę mam dopiero 18 mają... Nie mam zaufanej apteki, żeby donieść receptę moja mama czasem tak robi ale to 100 km odemnie.. A mój ginekolog prywatnie przyjmuje w określonych dniach i godz, (place za jazda wizytę nie mało) i ludzi do niego, dużo, i każda parę przyjmuje po godzinie... Jest super lekarzem nie mówię nic ale dostać się do niego ot tak na chwilę bez umówienia ciężko, a porostu nie ghce zawracać mu du.....;D zapytam tego internista mam do piątku jak coś....

• Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pierwszego kontaktu powinien bez problemu przepisać duphaston.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh u mnie od wczoraj wieczorem trwa plamienie takie brązowe i nie wiem już sama co robic :/ jako ze jestem w Irlandii to nic nie mogę tu zrobić :/

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.nie masz Tysia tam gina jakiegoś? Jesz coś np dupka albo lutke?

Wysłany: 4 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem od przedwczoraj wieczorem duphaston 2x1 .. wlasnie nie mam :/ najbliżej mam ponad 120 km w jedna strone a i tak nie mam teraz samochodu

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie dziś takie dopadły, że szok, nic nie jestem w stanie przełknąć, nie wymiotuję, ale okropnie mnie mdli, do tego biegunka, zawroty głowy, a dziś pierwsza wizyta u lekarza i zastanawiam się jak tu zebrać siły, żeby dojechać do gina...

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz tysia ten duphaston.... W razie krwawienia musisz do szpitala.... Tak mi się wydaje
    Caribbean nie radzimy sobie ;););) ja dziś rano ledwo pojawilam się u lekarza...
    Miętowy cukierki ale

Wysłany: 4 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień :) na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da :/ nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dzieje

Wysłany: 4 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o mdłości to mi nic nie pomaga .. zjem sniadanie i później przez cały dzień praktycznie nie mogę nic wcisnąć bo na co bym nie patrzyła to mało pawia nie puszcze :/

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień :) na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da :/ nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dzieje
    Tysia staraj sie lezec jak najwiecej, nozki lekko wyzej i unikaj schylania ... Jak mialam plamienia przy poprzednich ciazach to lekarz tak radzil... no i wiadomo nie zamartwiaj sie... Moze spadek progesteronu byl i dlatego te plamienie
    Buzka i zdrowka dla Was ❤❤

Wysłany: 4 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczyna wrote:
    Tysia staraj sie lezec jak najwiecej, nozki lekko wyzej i unikaj schylania ... Jak mialam plamienia przy poprzednich ciazach to lekarz tak radzil... no i wiadomo nie zamartwiaj sie... Moze spadek progesteronu byl i dlatego te plamienie
    Buzka i zdrowka dla Was ❤❤
    leze tak właśnie :) wiadomo musze czasem wstać dziecku jesc dac i siku a tak to nie wstaje .. właśnie nie wiem czy spadek progesteronu bo gdzies kiedyś czytałam ze jak sa mdlosci i wymioty to znaczy ze progesteron jest wysoki .. i duphaston biore :/ no chyba ze jeszcze nie zaczął działac :( oby ustało i się uspokoiło .. byle do soboty i wizyta u gina ..
    dziekuje koniczyna :* <3

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    leze tak właśnie :) wiadomo musze czasem wstać dziecku jesc dac i siku a tak to nie wstaje .. właśnie nie wiem czy spadek progesteronu bo gdzies kiedyś czytałam ze jak sa mdlosci i wymioty to znaczy ze progesteron jest wysoki .. i duphaston biore :/ no chyba ze jeszcze nie zaczął działac :( oby ustało i się uspokoiło .. byle do soboty i wizyta u gina ..
    dziekuje koniczyna :* <3

Tysia z tym progesteronem tez masz racje ;)
    Natomiast w moim przypadku gdzie mam lekko podwyzszony cukier mdlosci pojawiaja mi sie tylko wtedy kiedy spadnie mi cukier a często jako przyczynę nudności, podaje się także spadek cukru we krwi po nocy lub długim niejedzeniu, dlatego kobiecie ciężarnej zaleca się przed wstaniem z łóżka spożycie drobnej przekąski i regularne posiłki w ciąg dnia :)
    Kazda z Nas jest inna wiec teorii bedzie tez duzo

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ