Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
    przepraszam, musiałam się pożalić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:54

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem na zwolnieniu właśnie przez mdłości, ale chciałabym jeszcze wrócić do pracy jak mi się polepszy i nie będzie przeciwwskazań :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanni myśl o sobie i o dziecku.

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanni wrote:
    Ja się biję z myślami, bo mi lekarz sugerował od początku ze względu na mdłości, wymioty, zasłabnięcia, zawroty głowy, no ale ja się głupio uparłam że jeszcze popracuję, bo najpierw miałam z szefową dogadaną możliwość pracy zdalnej (pracuję non-stop po 8-10h przy kompie) a teraz zaczęła mi robić z tego tytułu problemy i chce żebym dojeżdżała do pracy (w innej miejscowości, 1,5h w jedną stronę)...ręce i majtki mi opadły..
    przepraszam, musiałam się pożalić...

Nie ma się co zastanawiać, idź od razu na zwolnienie jak lekarz sugeruje. Ja też trochę z domu pracuję, ale nie mam parcia i nikt mi nie każe przyjeżdżać do pracy.

W poprzedniej ciąży też twardo pracowałam, nawet po godzinach, mimo mdłości i później tego żałowałam. To raczej nie był powód mojej straty, ale zarzucałam sobie, że postawiłam pracę na pierwszym miejscu, a nie dziecko.

Może to trudna dla Ciebie decyzja ze względu na pracę, ale dziecko jest najważniejsze, bierz L4 i dbaj o siebie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kobitki za odzew, wsparcie i rady! :* macie rację!

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Hej laseczki mam kłopot zapomniałam wziąć receptę na dwa opakowania duphastonu i kończy mi się już.. Jak myślicie internista może wypisać czy jakichś inny lekarz?
    A nie mogłabyś po prostu przedzwonić czy pójść że nie wzięłaś recepty czy do daleko?

j36regz209hdv9cb.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Myślę, że jeżeli masz wpis, np. w karcie ciąży o tym, ze przyjmujesz ten lek to internista wypisze, ale pewnie mniejszą ilość, zaleci szybszą wizytę u gina, a jeżeli masz możliwość, to tak jak napisała anna123 pójdź/zadzwoń do lekarza, że nie wzięłaś recepty.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej No tak zrobię, byłam dziewczyny dziś, i zapomnieliśmy tak mam w karcie ciąży, zapisane...wizytę mam dopiero 18 mają... Nie mam zaufanej apteki, żeby donieść receptę moja mama czasem tak robi ale to 100 km odemnie.. A mój ginekolog prywatnie przyjmuje w określonych dniach i godz, (place za jazda wizytę nie mało) i ludzi do niego, dużo, i każda parę przyjmuje po godzinie... Jest super lekarzem nie mówię nic ale dostać się do niego ot tak na chwilę bez umówienia ciężko, a porostu nie ghce zawracać mu du.....;D zapytam tego internista mam do piątku jak coś....

• Sanni Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pierwszego kontaktu powinien bez problemu przepisać duphaston.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh u mnie od wczoraj wieczorem trwa plamienie takie brązowe i nie wiem już sama co robic :/ jako ze jestem w Irlandii to nic nie mogę tu zrobić :/

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.nie masz Tysia tam gina jakiegoś? Jesz coś np dupka albo lutke?

Wysłany: 4 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem od przedwczoraj wieczorem duphaston 2x1 .. wlasnie nie mam :/ najbliżej mam ponad 120 km w jedna strone a i tak nie mam teraz samochodu

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie dziś takie dopadły, że szok, nic nie jestem w stanie przełknąć, nie wymiotuję, ale okropnie mnie mdli, do tego biegunka, zawroty głowy, a dziś pierwsza wizyta u lekarza i zastanawiam się jak tu zebrać siły, żeby dojechać do gina...

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz tysia ten duphaston.... W razie krwawienia musisz do szpitala.... Tak mi się wydaje
    Caribbean nie radzimy sobie ;););) ja dziś rano ledwo pojawilam się u lekarza...
    Miętowy cukierki ale

Wysłany: 4 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień :) na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da :/ nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dzieje

Wysłany: 4 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o mdłości to mi nic nie pomaga .. zjem sniadanie i później przez cały dzień praktycznie nie mogę nic wcisnąć bo na co bym nie patrzyła to mało pawia nie puszcze :/

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    jem cały czas i dzisiaj leze cały dzień :) na tyle ile mogę bo mam syna 5 letniego wiec nie zawsze się da :/ nie mam zadnych boli brzucha ani nic .. byłam przed chwila siku to ustało to plamienie .. prawie nic nie było ale w sobote i tak pojade te 100 km dalej do polskiego gina niech zobaczy co się tam dzieje
    Tysia staraj sie lezec jak najwiecej, nozki lekko wyzej i unikaj schylania ... Jak mialam plamienia przy poprzednich ciazach to lekarz tak radzil... no i wiadomo nie zamartwiaj sie... Moze spadek progesteronu byl i dlatego te plamienie
    Buzka i zdrowka dla Was ❤❤

Wysłany: 4 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczyna wrote:
    Tysia staraj sie lezec jak najwiecej, nozki lekko wyzej i unikaj schylania ... Jak mialam plamienia przy poprzednich ciazach to lekarz tak radzil... no i wiadomo nie zamartwiaj sie... Moze spadek progesteronu byl i dlatego te plamienie
    Buzka i zdrowka dla Was ❤❤
    leze tak właśnie :) wiadomo musze czasem wstać dziecku jesc dac i siku a tak to nie wstaje .. właśnie nie wiem czy spadek progesteronu bo gdzies kiedyś czytałam ze jak sa mdlosci i wymioty to znaczy ze progesteron jest wysoki .. i duphaston biore :/ no chyba ze jeszcze nie zaczął działac :( oby ustało i się uspokoiło .. byle do soboty i wizyta u gina ..
    dziekuje koniczyna :* <3

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    leze tak właśnie :) wiadomo musze czasem wstać dziecku jesc dac i siku a tak to nie wstaje .. właśnie nie wiem czy spadek progesteronu bo gdzies kiedyś czytałam ze jak sa mdlosci i wymioty to znaczy ze progesteron jest wysoki .. i duphaston biore :/ no chyba ze jeszcze nie zaczął działac :( oby ustało i się uspokoiło .. byle do soboty i wizyta u gina ..
    dziekuje koniczyna :* <3

Tysia z tym progesteronem tez masz racje ;)
    Natomiast w moim przypadku gdzie mam lekko podwyzszony cukier mdlosci pojawiaja mi sie tylko wtedy kiedy spadnie mi cukier a często jako przyczynę nudności, podaje się także spadek cukru we krwi po nocy lub długim niejedzeniu, dlatego kobiecie ciężarnej zaleca się przed wstaniem z łóżka spożycie drobnej przekąski i regularne posiłki w ciąg dnia :)
    Kazda z Nas jest inna wiec teorii bedzie tez duzo

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ