X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss wrote:
    Ja tez w DE i znalazlam kantyne gdzie podaja domowe obiadki :D
    Oooo... to super! Tyle, że ja z miłości dałam się wywieźć mężowi na koniec świata, czyli wokół mnie wioski i wioseczki. Kantyny nie uraczysz. No nic, będzie znowu gotowanie połączone z wycieczkami do toalety, ale damy radę. ;)

Kobiety, może któraś miała podobną sytuację. Mniej więcej co dwa lata badałam poziom TSH i zawsze był książkowy. Teraz przypadkiem, z racji innych problemów, zrobiono mi takie badanie i o dziwo wyszło podwyższone. Suplementuję się Omegamed optima start, który zwiera jod. Widocznie trochę za mało. Wiecie może dodatkowy preparat od lekarza powinien wystarczyć czy może to się jeszcze z czymś wiązać?

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczyna wrote:
    Tysia z tym progesteronem tez masz racje ;)
    Natomiast w moim przypadku gdzie mam lekko podwyzszony cukier mdlosci pojawiaja mi sie tylko wtedy kiedy spadnie mi cukier a często jako przyczynę nudności, podaje się także spadek cukru we krwi po nocy lub długim niejedzeniu, dlatego kobiecie ciężarnej zaleca się przed wstaniem z łóżka spożycie drobnej przekąski i regularne posiłki w ciąg dnia :)
    Kazda z Nas jest inna wiec teorii bedzie tez duzo
    No właśnie każda z nas jest inna ale dla świętego spokoju w sobote wybiorę się jednak do gina .. boje się trochę lecieć samolotem ale niestety muszę :/ kurcze .. ja jeszcze mam przegrodę macicy, trzonu macicy i pochwy więc to też może być przyczyną tego plamienia ale gdybać to sobie mogę jak nie pojde do gina to nie będę wiedzieć a będę się tylko denerwować ..
    cały czas mam w głowie że to może ciąża pozamaciczna no ale jak już boli mnie brzuch to boli z dwóch stron a nie z jednej i czuje mniej więcej na spojeniu łonowym twardszy brzuch, tak jakby macica mi się troszkę powiększyła .. sama nie wiem co myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 17:21

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, tęsknimy, odezwij się :)

wianna, Riri, paolcia88 lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiociaJola, z tego co wiem w ciąży może się podwyższyć TSH. Ja akurat mam jiedoczynność tarczycy i biore letrox ale to zapisała mi endokrynolog. Wiem, że chora tarczyca też może podwyższać poziom cukru we krwi.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png

Wysłany: 4 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 wrote:
    CiociaJola, z tego co wiem w ciąży może się podwyższyć TSH. Ja akurat mam jiedoczynność tarczycy i biore letrox ale to zapisała mi endokrynolog. Wiem, że chora tarczyca też może podwyższać poziom cukru we krwi.

Hmmm... wiadomo, że lekarz musi się wypowiedzieć. Zobaczymy. Ale dzięki za informacje. Cukier muszę sprawdzić, bo faktycznie może być coś na rzeczy.

Tysia:) Trzymaj się dzielnie! Wg mnie mądra decyzja o odwiedzeniu ginekologa w sobotę, nieważne ile musicie km pokonać. I tak bliżej, niż do Pl. Widzę, że mamy "starsze bąble" w podobnym wieku. Mój Szkudnik dobija do 5. Na razie nic mu nie mówimy, że coś się kluje. Mam nadzieję, że będziemy niedługo mogli zacząć go uświadamiać o nadciągającej rewolucji. Heh... będzie ciężko.
    Oszczędzaj się ile się da i jak się da.

Mi lekarka przepisała jod obecnie, ale jak się okazało, że w kompleksie witamin go mam, to już więcej mam nie przyjmować. Czyli stanęło na niczym. :P

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdłościami lepiej, ale wróciły bóle brzucha i krzyża. Masakra jakaś, ciągle coś w tej ciąży;/ Dziś wizyta, zobaczymy co lekarz powie,ale weszłam na temat grudniówki 2016 i prawie zawału dostałam tyle poronień;/

• Izieth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też czytałam, aż łzy same napływają do oczu, dobrze, że tutaj tak pozytywnie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko tu nam nie dokładaj zwały bo nikt tego nie potrzebuje.

Hej
    Jadę do pracy, oczywiste jest, że jak sobie coś zjem, to mnie muli. Na pewno nie mogę kefiru, to rozkminiłam.
    Jeszcze dwa dni w pracy i mam wolne, będziemy odpoczywać.

Agusza daj znak! Czytasz nas, dobrze się czujesz? Odpoczywasz sobie :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Jak tam kolejny poranek bycia przyszla mama ?:)

j36regz209hdv9cb.png
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! U mnie wybitnie pawiowato :) Z niecierpliwością czekam na jutro- będzie wizyta i zobaczę moją fasolkę :) Oby wszystko było dobrze, bo dziś w nocy schizowałam.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry mamuśki :) Wczoraj jakoś zebrałam się do kupy i mimo mdłości udało mi się dojechać do lekarza. Jest serduszko :) szybko biło, ale z tego przejęcia nie zapytałam się o ilość uderzeń, lekarz powiedział, że jest ok i założył już kartę ciąży, jestem przeszczęśliwa. Po powrocie do domu puściłam pierwszego pawika i mdłości od razu ustąpiły :) a rano wstałam taka głodna, że szok :)

Izieth lubi tę wiadomość

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja pędze badać cukier brrrrrr...... Jak ja wytrzymam w autobusie ten czas to moja godzina duchów mdli najmocniej... Oczywiście rano schizy bo piersi....

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę bez ducha w łóżku. Wczoraj było dobrze, dziś nie umiem nic przełknąć prócz karmelków z imbirem.

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczyny pozytywne myślenie i dobre nastawienie to połowa sukcesu. Nie czytajcie takich smutnych informacji bo to Was dołuje i nie pomaga. Smutny nasrtój się udziela, niestety. Ja w poniedziałek naczytałam się o zagrożeniach przy bliźniętach jednojajowych i zgłupiałam. Sama zrobiłam sobie ban na złe informacje.
    Mnie po raz pierwszy w życiu obudziło burczenie w brzuchu, i o zgrozo w dodatku o 3 w nocy! Musiałam coś wszamać bo bym nie zasnęła hah :-D

Tysia :) lubi tę wiadomość

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png

Wysłany: 5 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 wrote:
    Dzewczyny pozytywne myślenie i dobre nastawienie to połowa sukcesu. Nie czytajcie takich smutnych informacji bo to Was dołuje i nie pomaga. Smutny nasrtój się udziela, niestety. Ja w poniedziałek naczytałam się o zagrożeniach przy bliźniętach jednojajowych i zgłupiałam. Sama zrobiłam sobie ban na złe informacje.
    Mnie po raz pierwszy w życiu obudziło burczenie w brzuchu, i o zgrozo w dodatku o 3 w nocy! Musiałam coś wszamać bo bym nie zasnęła hah :-D

Oj zgadzam się z Tobą w 100%.
    Może to takie fluidy, może hormony, ale i mnie dziś dopadły czarne myśli, jak tylko się obudziłam, bo np. piersi prawie mnie w ogóle nie bolą, nudności brak (zobaczymy przy gotowaniu), itp. Zaczęłam się nakręcać nieco i chyba ciśnienie poszło do góry, bo aż ręce się mi telepią. I co? I po co? I tak nic nie zrobię, wizyta za parę dni. Zatem... zielona herbata i za chwilę odgruzuję mieszkanie. A plany mam ambitne. :) Ba! I piszę o tym, żeby mieć dodatkową motywację. Wiadomo, nic na siłę.

Kochane kobiety, życzę nam wszystkim słoneczka w sercu i jak trzeba, to blokady na neta! :D

P.S. Witam Omajekmeg w gronie nocnych żarłoków!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadaaaaaammmm!!!!

nareszcie mogę oficjalnie dołączyć do grona grudniowych mamusiek :)))))) jestem właśnie po wizycie i pierwszym usg i wygląda na to, ze grudzień będzie ciekawy ;) 16mm i początek ósmego tygodnia wg lekarza. bicie serca też nie pozostawiało większych wątpliwości :D

0majekmeg0, Siwa1001, Sanni, Basia79, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno jadłam śniadanie, a raczej wmuszałam w siebie i o maluchy znowu głodne, ale nie hakieś konkrety tylko kiwi i jogurciki. Wszystko zdrowe, ale żeby wyniki na łeb nie poleciały przy takim jedzeniu. Mnie piersi dopiero popoludniu zaczynaja bolec a wieczorem nie dam rady sutków dotknąć.
    Z dobrym nastawieniem góry się przenosi. Wierze w moje maluchy. Po punkcji przy IVF miałam tylko jedną komórkę jajową mimo że było ok 20 pęcherzyków, okazały się być puste. Wracałam do domu zapłakana. W dzień kobiet dostałam telefon że zamrozili ładny zarodek, byłam w szoku. 9 kwietnia w moje imieniny odebrałam wynik bety i wynosił 344 to było 11 dni po tranaferze, 2 maja ukazały się 2 serducha, chociaż 21 kwietnia był 1 łobuziaczek. Maluchy są silne od początku i tego się trzymam!
    Idę coś zjeść bo tylko moje burczenie w domu słychać :-D

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    tadaaaaaammmm!!!!

nareszcie mogę oficjalnie dołączyć do grona grudniowych mamusiek :)))))) jestem właśnie po wizycie i pierwszym usg i wygląda na to, ze grudzień będzie ciekawy ;) 16mm i początek ósmego tygodnia wg lekarza. bicie serca też nie pozostawiało większych wątpliwości :D
    gratulacje:)
    no to dzidzia duuuża :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0majekmeg0 ja też co chwilę muszę coś jeść, a wczoraj wyczytałam, że w ciąży bliźniaczej można przytyć nawet 30kg, a średnio 20kg to norma.
    Pampcia super ciesze się z dobrych wieści.
    U mnie trochę lipa, bo mąż chory, mam nadzieję, że mnie nie zarazi.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    gratulacje:)
    no to dzidzia duuuża :)

rozmiarem chyba mieści się w normie ale tuż po wyjściu z gabinetu mąż stwierdził, że takie duże bo jego nasienie było świetnej jakości :D faceci...
    na szczęście nie powiedział tego przy lekarzu... ;P

diana0501 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ