Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Mam od koleżanki info, która jest w ciąży i lekarz jej zalecil, co można jeść a czego nie. Surowe mięso odpada, jajko na miękko musi być dobrze ścięte. Ryby morskie tłuste zaleca się takie jak sardynki, makrele, dorsz, śledź, łosoś, tuńczyk. Kiełki zapisane było z wykrzyknikiem, że nie, choć nie wiem dlaczego z leków paracetamol i apapy ok, absolutnie nie zażywać ibuprofenu i aspiryny.
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ale gadatliwe jesteście od rana
agusza wrote:Cześć Kalina Przede wszystkim gratulacje! I fajnie że będziesz z nami. A powiedz jak się czujesz?
Czuję się jak na razie wyjątkowo dobrze to moja druga ciąża więc wiem czego mogę się spodziewać
Poza powiększonymi piersiami i takim ogólnym roztargnieniem nie mam na razie żadnych objawów, no i kawa już mi nie smakuje tak jak powinna
Momentami mnie zemdli, ale szybko mija
Trochę gorzej psychicznie bo dla mnie ciąża to stres choć pierwsza była książkowa i nie mam żadnej traumy to już jakoś tak mam że wszystkim się martwię na zapas dodatko jestem po ciąży biochemicznej we wrześniu i to też gdzieś tam w głowie siedzi
Oby do wtorku to się trochę uspokoję na razie uspokoiła mnie środowa beta prawie 10 tys
Z witamin ja biorę omegamed optima już z 8 miesięcy
Ale się rozpisałam
-
Kalina, spokojnie skoro nic się nie dzieje to nie martw się na zapas a powiedz czy Ciebie też tak boli podbrzusze?
Wianna a co np ze śledziem w oleju. Bo mam w domu śledzia na raz z biedry i mam na niego mega smak ale nie wiem czy mogę bo on niby surowy jest?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości