X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, ale podnosisz cisnienie!!

Szukaj lekarza nowego koniecznie.

Ciesze sie, ze u nas takie dobre wiesci. ;)

Moze glupio zabrzmi, ale rozstepy niejako poprawiły mi humor i nastroj ;) widocznie ciaza sie rozwija i wszystko jest tam w srodku ok, a o to przeciez chodzi ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Cześć. Pamiętacie mnie i mój o połowę za mały pęcherzyk ciążowy?? Byłam na wizycie tydzień temu, bo miałam uporczywe bóle brzucha i co tam ujrzałam? Piękny zarodek, bijące serduszko 130/min. Czyli w ciągu zaledwie tygodnia urósł pęcherzyk, pojawiło się ciało żółte, pojawił się zarodek i zaczęło bić serce. Wszystko zadziało się w ciągu jednego tygodnia.
    Dzisiaj byłam na wizycie kolejny raz, ponieważ z powodu bólów brzucha kazał mi doktor przyjść do kontroli - sprawdzić czy tona leków jakie mi przepisał (no-spa, luteina, magnez) przynoszą rezultat i przy okazji machnął mi znowu USG. No i na dzień dobry powiedział mi że ciąży nie widać, prawdopodobnie przestała się rozwijać, że jest rozmyty pęcherzyk ale bez echa zarodka. Że to się często zdarza i bla bla bla. Już chciał mnie do szpitala umawiać, ale postanowił jeszcze zrobic USG przez brzuch a tam co się pojawiło? Piękny zarodek z bijącym serduszkiem!! Wyobrażacie sobie co za konował!? Zaczął zwalać na kiepski sprzęt itp, ale powiem szczerze że miałam ochotę mu przyłożyć z kolana.
    Generalnie najważniejsze że ostatecznie jest wszystko ok, ale co się najadłam dzisiaj strachu to moje. Nie życzę nikomu takich wizyt i takich lekarzy (z kiepskim sprzętem lub bez) radzę omijać, ale mogę życzyć tego, aby wszystko rozwijało się zgodnie z planem, nawet jakby nie od początku szło jak po maśle.
    No i zastanawia mnie co się dzieje ze ScarlettKate? Staram się czytać wszystko i wydaje mi się że szła na wizytę i nie dała potem znać. Ominęłam coś?
    Kurcze ja to bym chyba zawału dostała .. co za głupi lekarz .. jak ma stary sprzęt to niech patrzy lepiej albo może on ma coś ze wzrokiem ze dobrze popatrzeć nie umie :/ całe szczęście kochana ze jest wszystko wporzadku ❤ mam nadzieje ze teraz znajdziesz porządnego lekarza któremu w pełni będziesz mogła zaufać bo to jest bardzo ważne :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś masakra!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3km5xv544v.png[/link]

Riri lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. U mnie niestety stwierdzono cukrzyce ciazowa. Mam dietę i insulinę na noc. Wlasnie siedzę w kolejce do gina. Zobaczymy co Dziś powie :-)

milmarta lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Riri Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety jak tam.samopoczucie? Wczoraj Leżałam i w końcu usnelam i te bóle ustaly.. Scarlett ja też mam podejrzenie... ;/ bolą was łydki jak na zakwasy?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzis rano znowu pawik, tylko nie było czym więc porażka się męczyć. Jeszcze 2 tyg i przestane mieścić się w jeansy ( z dużą ilością spandeksu). Maluchy się już rozpychają, ja wcale dużo nie jem, więc to na pewno oni. Miłego dzionka życzę!

Riri lubi tę wiadomość

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się zdenerwowałam i maluch od razu dał znać bólem w podbrzuszu żeby wychillowała bo tylko nam szkodzę...

hchy3e3ky0mvg7aj.png

Wysłany: 6 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się zdenerwuje to tez mam bóle brzucha :) a jak się położę na płasko to troszkę widać dół brzucha powiększony i jak nacisne to takie twarde :D jutro wizyta u gina i mam nadzieje ze i u mnie będzie wszystko wporzadku :)

• Sanni Znajoma

Wysłany: 6 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi nic brzuch nie rośnie :( płaska jak decha jestem, tylko cycki urosły. Nawet odrobinki zaokrąglenia nie ma..

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Milimarta, szukaj aż znajdziesz.
    Mnie się udało znaleźć termin do lekarza n na jutro, tylko że jutro miną trzy tygodnie od ostatniej wizyty a miałam być po 5...:Pale może wezmę za wymowke że L4 potrzebuje :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam 3 tygodnie pod rząd a teraz mam isc za 2 tygodnie. Dla mnie im częściej tym lepiej (czyt. spokojniej)

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten opis na suwaczku nie za bardzo ma sie do rzeczywistych wymiarow- tez tak macie? Wychodzi ze dzisiaj moje dziecko powinno miec 6mm a juz tydzien temu miało 8 mm, wczoraj 1,23 cm. I wg usg wymiar pokrywal sie z tygodniem ciąży wiec skąd oni maja takie dane na suwaczkach?

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauważyłam, że opis na suwaczku jest chyba tydzień do tyłu.

klz9gu1rkkbkfyjt.png

Wysłany: 6 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milmarta wrote:
    Ten opis na suwaczku nie za bardzo ma sie do rzeczywistych wymiarow- tez tak macie? Wychodzi ze dzisiaj moje dziecko powinno miec 6mm a juz tydzien temu miało 8 mm, wczoraj 1,23 cm. I wg usg wymiar pokrywal sie z tygodniem ciąży wiec skąd oni maja takie dane na suwaczkach?
    On na pewno źle pokazuje :) jak wejdziesz sobie w MOJE BELLY i tam masz całotygodniowe informacje .. wejdziesz w to i na samym końcu pisze ile dziecko w tym tygodniu ma cm :) Mi pokazuje ze w 8tc powinno być 1,7 cm :)

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo słabo się czuję dziś... W zasadzie od dwóch dni. Wszystko mi śmierdzi, wszystko mnie męczy a na dodatek obudziłam się z bólem gardła i zatok więc wyczuwam rychły katar :-( nie wiem jak ja wrócę do pracy w poniedziałek :-(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, koniecznie szukaj lepszego lekarza. Ja też jestem na etapie szukania. Dzisiaj byłam w poradni patologii ciąży na nfz. MA SA KRA !!! Przede wszystkim lekarz spóźniła się godzinę i 15 minut. Przyszła jakby nigdy nic... A na wizycie szybko szybko proszę się rozebrać, ubrać itd szybko podać wyniki.. Szok. Było tylko badanie BEZ usg :/ a jak się zapytałam czemu to powiedziała że takie realia i ze wystarczą w ciąży 3 usg i tyle. Potem coś się zapytałam to mnie pospieszyła i tak mnie to wkurzylo ze jej powiedziałam że trzeba było się nie spóźniać to miałaby czas. I że jak ja się spóźnię do pracy to na mnie czeka sterta dokumentów. A na nią co najmniej 15 ciężarnych kobiet. Nosz kurde co za opieka to się płakać chce :/ nigdy więcej! Więc równiesz szukam dobrego lekarza.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z własnego doświadczenia wiem że na NFZ jest tragiczna opieka. 3 lata leminga wylądowałam na ginekologii bo brzuch bolał. Tydzień mnie trzymali bo nie wiedzieli co jest. Ostatniego dnia udało mi się dowiedzieć ze torbiel prawie pękła. I co zrobili? Odeslali do domu! Poszłam prywatnie i co innego mówiła. Także nigdy więcej i u siebie rodzić nie bede

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam prywatnie, lekarz jest konkretny, wszystko wyjasnia i nie zerka na zegarek. Zanim sie do niego wybralam poczytalam opinie w internecie. Tani nie jest (150zl za wizyte), ale jak pisal mi jakie mam zrobic badania to podpowiedzial, gdzie moge je zrobic czesciowo za darmo. Poki co pierwsze wrażenie ok. We wtorek mam kolejna wizytę. Także dziewczyny zmieniajcie lekarza do skutku, aż do tego idealnego.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po pierwszej wizycie.. Początek 7 tygodnia mniej jednak nue widac zarodka ani serduszka Jeszcze.
    Lekarza widzisz tylko ciałko żółte. Szkoda
    Zrobił mi wydruk usg.
    Lekarz co prawda zapewnia ze wszystko w porzadku ale niepokój pozostał zapisałam sie jeszcze za 2,5 tygodnia.
    Alecwspomnisl tez ze co 5 ta ciąża umiera w tym czasie....
    Mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko w porzadku

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci lekarze jacyś bez empatii są.skoro wszystko jest ok to po co ten komentarz odnoście umieralności??? Mi powiedzial w zeszlym tygodniu, ze moje bole brzucha albo się unormuja albo doprowadza do poronienia. Do widzenia, koniec wizyty. Nosz mówić takie rzeczy jezeli niby wszystko jest ok, po kiego? I to tak bez emocji, jakby chodziło o worek kartofli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 15:41

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ