X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój boże, posrało niektórych lekarzy. Serio.
    Czytałam że któreś z was mają problem z cukrami. W razie pytań, kłopotów - polecam się do pomocy :) trochę już żyje z cukrzycą więc może będę mogła jakoś pomóc :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam te Wasze przygody z lekarzami to zaczynam się cieszyć ze mam tak wspaniałego gina .. teraz trafić na lekarza z powołaniem to chyba graniczy z cudem

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest boski. Jak poszłam do niego potwierdzić ciążę i było widać zarodek to pogratulował i się cieszył razem ze mną. Też mi powiedział co i jak z badaniami. Przyjmuje też w szpitalu i jakby co to kazał do siebie dzwonić nawet w nocy o północy i jeśli mam być spokojniejsza to będzie przy porodzie nawet jeśli go nie będzie na dyżurze. Powiedział że swoich pacjentek nie zostawia dla innych lekarzy. Za tydzień mam prenatalne i pytałam czy mogę z narzeczonym to tak jak najbardziej. Jest konkretny. Odpowiada szczegółowo na wszystkie pulytania. Teraz pytałam o bóle u zawroty głowy to kazał mi się uspokoić ze to normalne, kazał leżeć i odpoczywać a jak będę dalej zan8epokojoba mimo że na szczęście nie krwawie a o to zapytał w pierwszej kolejności to powiedział że gdybym potrzebowała go widzieć to mam od razu do niego jechać.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też chodzę prywatnie mimo że w szpitalu też przyjmuje.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png

Wysłany: 6 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy przy mdłościach tez tak macie ze Was co chwile dźwiga i tak naciaga ale nie wymiotujecie?

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się czasem tak mocno odbije że aż się boję czy zaraz nie puszczę pawia, ale mija to.
    Chyba się przeziębilam :'(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie po kazdym jedzeniu pare razy odbija a przed ciaza tak nie mialam. Miewam tylko mdlosci ale bez wymiotow a dopiero chyba dzisiaj zauwazylam lekki brzuszek :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę na drugą wizytę! :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia chodzi ci ze wyrywa a nie wymiotowala się? U mnie norma cały czas prawie.. Właśnie się zaczyna.. I ten dziwny posmak w buzi...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo, wymioty to właściwie tylko raz dziennie, a reszta, to takie odruchy :/ I ten dziwny posmak zawsze po zjedzeniu, czy piciu, nawet po wodzie :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)

Wysłany: 6 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo masakra .. głodna jestem burczy mi w brzuchu pojde coś zjeść takiego lekkiego i się zaczyna .. dzisiaj to chyba 20 razy latałam do ubikacji bo myslalam ze będę wymiotować ale tylko mnie tak dźwigało aż w głowie mi się pare razy zakręciło :/ a cały czas czuje jakby mi coś w gardle stało

• Izieth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam coś w gardle, masakra. Chwilowo lepiej się czuję po zwymiotowaniu, ale zdecydowanie częściej męczą te odruchy :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png

Wysłany: 6 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tylko raz wymiotowałam a tak to mam cały czas te odruchy i okropne mdłości .. najchętniej bym z łozka nie wychodziła żeby nic nie czuć .. żadnych zapachów zwłaszcza jedzenie :/

• Izieth Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wstyd się przyznać, ale właśnie przez te mdłości prawie cały czas leżę, jak wstaję to prawie od razu do muszli biegnę :/ A zapachy i tak czuję, ciągle coś mi przeszkadza. Przeszkadza mi też widok jedzenia w reklamach, szczególnie te specyfiki na grilla ;) Zamykam oczy, albo przełączam; )

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png

Wysłany: 6 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo podobnie :) ja nawet myśleć o jedzeniu nie mogę zwłaszcza jeśli chodzi o mięso :/ i tez cały dzień leze wymęczyło mnie to dźwiganie cały czas :/

• paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też tak hormony wariują? Właśnie rozpłakałam się narzeczonemu że wychodzi na piwo z kumplami. Złości mnie ze on prowadzi normalne życie kiedy ja jestem uziemiona i siedzę w czterech ścianach cały dzień.On może wyjść a ja się męczę z nudnościami, brakiem sił, apetytu i sennością. Czuję że to jest jakby nierówne bo to ja noszę nasze dziecko i póki co to tylko ja ponoszę konsekwencje tego. I że jakby siedział ze mną w domu ciurkiem to może bardziej by poczuł tę ciążę.
    No, to się wygadałam :'(

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, przelozylas?? Znowu tak samo razem wizytujemy ;)

Mnie oczywiscie na koniec dnia musiala zirytowac i zdenerwowac tesciowa. Powiedziala z ironia, zebym sie oszczedzala, a nie tak tylko latam, tyle pracuje itp. Wrrrrr wiem juz co bedzie gadac,gdyby sie nie powiodlo. Ze to wszystko przeze mnie, ze ja wszystkiemu jestem winna. Powiedzcie mi jak mozna byc takim czlowiekiem??? Aha i zeby bylo jasne, to bylo pierwszy raz, kiedy w ogole cos wypowiedziala sie na ten temat. Widujemy sie czesto, a odkad sie dowiedziedziala o ciazy czyli 3 tygodnie temu ani razu nie spytala jak sie czuje, czy wszystko ok.a dzis zarzuca mi sie, zebym sie oszczedzala, nosz kuzwa.

Sorki, ale musialam. Mezowi tego nie moge powiedziec. Wiadomo. Padlo na Was

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia88 ja z tego co zaobserwowałam to sie łatwiej wzruszam. Także coś jest z tymi hormonami. Pisz, po to nas tu na forum masz, żeby sie pożalić, wygadać, pośmiać i nie tylko. Też siedzę w domu i umieram z nudów czekając na męża.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • wianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia, ja w takiej sytuacji bym sie nie rozryczala tylko zrobila mu mega awanture, ze tego piwa to by mu sie odechcialo! ;)
    Ja nie tyle co rycze, a krzycze. Tez zwalam na hormony ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna tesciowa to często taki stwór, który lubi wbijać szpilę także olej ją i nie myśl o tym co mówi. Moja też jest wredna, z dwojga złego wiesz mi że lepiej, że gada że za dużo latasz niż gada jak moja, że bliźniaki to kara, i dziwne bo w rodzinie czegoś takiego nie było. Także widzisz sa gorsze tesciowe niz Twoja. Wiem, ze cieżko sie nie przejmować, ale dla dzidzi nie trzeba brać takich rzeczy do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 20:46

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ