X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisz nam swoje żale ile trzeba, po to tu jesteśmy :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj, kochana tylko wiesz jak to jest. W pewnym momencie takiego słabego samopoczucia i ciągłego narzekania zdajesz sobie sprawę z tego, że tak naprawdę narzekasz też podświadomie na coś na co tak długo czekałaś i czego pragnęłaś jak nic na świecie.. A to z kolei jeszcze bardziej jest przygnębiające :( chyba powinnam iść dzisiaj szybciej spać.
    A na jutro zamawiam trochę słońca za okem!

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie słonce!!!!!!!!!!!!! :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza to wina hormonów, będzie dobrze :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza mnie też swędzi skóra na brzuchu. Zwłaszcza jak mam sucha, co prawda krostek nie mam, ale może to od rozciągania skóry?
    Ja niestety już wiem, że rozstępów będę miała meeeega dużo, cały czas mi wychodzą, mimo że smaruje się kremami. Chyba taką tendencje mam... Znikają one po ciąży jak sie wroci do formy?

Ja właśnie boję się tego L4, że zwiędne w tym domu. Zawsze aktywnie a tu jakieś półtora roku w domu. Mam nadzieję, że uda mi się wrócić jak najszybciej chociaż na parę godzin w tygodniu do pracy ;)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak z rozstępami... Myślę że one jakoś znikną, ale warto się smarować.
    A może kupcie sobie olej migdałowy, bezzapachowy, strikte dla kobiet w ciąży. Kupiłam na Allegro, spoczko jest. I fajny dla suchych włosów :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was też coś tak boli, kuje w lędźwiach? Bo mnie jak dopadło to ruszyć się nie mogę....

Dziś byłam z moją sunią u weterynarza(sterylizowaliśmy ją) i teraz biedna popiskuje :( aż mi jej szkoda :( widać że wenflon jej przeszkadza :( Jak ją zostawiałam to płakałam, a jak odbierałam to jeszcze bardziej. Cały czas jest przy mnie, ledwo chodziła jak ja przywiozłam a i tak musiała iść za mną, więc położyłam się obok jej legowiska żeby pomóc a teraz jak jej lepiej to na łóżku obok leży i popiskuje :(

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jest już rok po urodzeniu maluszka i rozstępy niestety ma. Zaczęła się smarować Biooil jakoś w 4 miesiącu i mówi mi że stanowczo za późno! Co prawda rozstępy u niej wyjaśniały, ale niestety zostały:(
    Ale wydaje mi się że to jest sprawa indywidualna. Każda skóra jest inna i inaczej znosi rozciąganie. Jedyne co możemy zrobić to smarować smarować i jeszcze raz smarować. Rety ja już się dziś dwa razy smarowałam:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się smaruje non stop... Robię, co mogę. Potem też będę z tym walczyc ;) Nie dam się :P

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze wyszły wszędzie, dosłownie. Jest prawie 17 lat po porodzie i się nie smarowała. Zostało jej trochę na brzuchu. A mamie, co rodziła 4 razy, w ostatniej ciązy przybrała ponad 20 kg i już tego nie zgubiła nie miała i nie ma ani 1 maleńkiego rozstępu. Moim zdaniem warto się smarować i dbać tak na wszelki wypadek a i tak komu mają wyjść to wyjdą. Takie moje zdanie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja od kiedy się dowiedziałam że jestem w ciąży, cisne z Palmersem hehe :)

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Ircia32 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tak sobie czytam o smarowaniu brzucha, u mnie to już czwarta ciąża a te po ostatniej takie okropne zostały, że w sumie to już dla mnie bez różnicy. Jestem teraz w 9-tym tc i jeszcze nawet nie widziałam swojej dzidzi:-( To znaczy trzy tygodnie temu było widać tylko DWA domkii ale bez echa zarodka.Do wizyty jeszcze dwa tygodnie, a mnie zrzera stres bo mnie ginka już na straszyła bliźniakami:-( Pozdrawiam grudniówki;-)

327ac17e88.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Straszyła bliźniakami :-(" -bo sie zaraz zdenerwuje za ten wpis! Ircia32 ja tez bede miala bliźniaki na tym forum, i nie tylko ja... To moje pierwsze dzieci i nawet nie mam doswiadczenia, Ty je masz wiec nie panikuj tak! Bedzie dobrze.

diana0501 lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 dlatego panikuje , bo juz ma pokazna gromadke :D Hihi

Siwa1001 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, a jak dziś Twoja sunia? Tak bardzo kocham zwierzaczki :* ściskam ją!

Mnie też boli kręgosłup, a czasami tak mocno, że właśnie nie moge się ruszyć, ale ja jestem po operacji (10 lat temu) i ogólnie mam ciągłą rehabilitacje z kręgosłupem, w sumie się zastanawiam czy iść się poradzić neurochirurga o poród.
    Siwa a u was w rodzinie były bliźniaki kiedyś czy tak wyszło? ;) fajnie dwójeczka od razu, dacie rade dziewczyny :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Diana, a jak dziś Twoja sunia? Tak bardzo kocham zwierzaczki :* ściskam ją!

Mnie też boli kręgosłup, a czasami tak mocno, że właśnie nie moge się ruszyć, ale ja jestem po operacji (10 lat temu) i ogólnie mam ciągłą rehabilitacje z kręgosłupem, w sumie się zastanawiam czy iść się poradzić neurochirurga o poród.
    Siwa a u was w rodzinie były bliźniaki kiedyś czy tak wyszło? ;) fajnie dwójeczka od razu, dacie rade dziewczyny :)
    Moja Lalunia dalej wszędzie za mną chodzi i juz próbuje sępić :D a jej nie wolno jeszcze dziś tylko tak skromnie , żeby narządy dosżły do siebie po narkozie.
    Też się zastanawiam czy iść do neurochirurga, bo ja 2 lata temu miałam wypadek i między innymi mam przepuklinę w części piersiowej i lędźwiowej. Też chodziłam na rehabilitację bo nie pozwoliłam na operację i dużo mi to pomogło. Poza tym 10 lat temu chcieli wycinać lewy staw biodrowy a wtedy miałam 15 lat i tak się rozpłakałam u lekarza że znalazł mi alternatywę- bardzo rygorystyczną i do końca życia koniec ze sztukami walki i ostrożnie z innymi dyscyplinami. I tak się zastanawiam czy jechać do swojego miasta do na prawdę dobrego ortopedy i neurochirurga żeby obejrzeli lędźwie , biodro i kręgosłup.

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuunia po prostu tak wyszło, żadnych bliźniaków w rodzinie, zero leczenia hormonalnego. Lekarz tłumaczył mi to tym, ze każda kobieta ma taki cykl, w którym nie ma owulacji, ale są takie cykle gdzie jest podwójna owulacja, i takim cudem na przykład mogliśmy utrafić z mężem. A tak na poważnie to mój mąż powtarzał, że będą bliźniaki- i są :)
    Idź do neurochirurga, zawsze warto się podpytać, dla własnego spokoju.

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mój facet ciągle powtarza, że a może będę bliźniaki?? :) mimo iż było jedno serduszko widoczne dwa razy :)
    Za dwa tygodnie mam usg, juhuuu.

Też muszę iść na konsultacje ale to okulisty, bo mam wadę wzroku - 3 i - 3.25 i mówili że cesarka, teraz podobno poród naturalny. Mogę rodzić ale obym wzroku nie straciła heh bo to taki wysyłek że może się rogówka odkleić, a może któraś z Was ma podobnie? Wiecie coś?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Hej
    Mój facet ciągle powtarza, że a może będę bliźniaki?? :) mimo iż było jedno serduszko widoczne dwa razy :)
    Za dwa tygodnie mam usg, juhuuu.

Też muszę iść na konsultacje ale to okulisty, bo mam wadę wzroku - 3 i - 3.25 i mówili że cesarka, teraz podobno poród naturalny. Mogę rodzić ale obym wzroku nie straciła heh bo to taki wysyłek że może się rogówka odkleić, a może któraś z Was ma podobnie? Wiecie coś?
    Ja jestem ślepa jak kret-7 na jednym i -8,5 na drugim i jadę do swojego miasta do mojego okulisty na konsultację

Shantelle lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -3,75 i -4 i tak się właśnie zastanawiam czy w tym przypadku poród naturalny jest wskazany. Muszę się zbadać dokładnie jeszcze pod tym kątem no i oczywiście gina podpytac o to. A Wy jakbyście coś wiedziały to dajcie znać :)

Dziewczyny też tak macie ze już oglądacie wózki,łóżeczka,zabawki itp? Mogłabym wybierać non stop:)

Jago
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ