X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ZUS się może wziąć za mnie :/ W grudniu zmieniłam pracę, od marca mam umowę na czas nieokreślony, jeszcze nie wiem co z L4 ale słabo to widzę by iść do pracy od poniedziałku (teraz byłam na urlopie bo się uczę) jak mam nudności kosmiczne. Nie wiem jak ja się w piątek na ten egzamin doczołgam na 10:00. To godzina szczytów moich mdłości! Najwyżej im tam pawia puszczę:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

dobijam do Waszego wątku.
    To moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się w 7/8 tygodniu poronieniem samoistnym.
    A w kwietniu powitała nas nieśmiało druga kreska na teście, we wtorek skończyliśmy 12 tydzień i dzisiaj mamy badania prenatalne więc trzymajcie kciuki.
    Mam nadzieje, że moje lęki wreszcie się skończą. Zresztą maluch fikający na monitorze zawsze poprawia nastawienie.

AgnOss, Siwa1001 lubią tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie z tym ZUSem, przecież to lekarz wystawia zwolnienie i jak udowodnią wam w ZUSie że dobrze się czujecie i możecie wrócić do pracy? Musieliby siedzieć z Wami całymi dniami, a w ciązy jeden dzień jest ok a drugi słabszy ;) wiec myśle że tak źle nie jest. Maja inne osoby do kontrolowania. Wiem że kontrolują osoby z własną działalnością ale dlatego że zazwyczaj dziewczyny jak sie dowiadują że sa w ciąży to opłacają najwyższą składkę żeby później na L4 dostać więcej kasy i oni kontrolują czy faktycznie nie pracujesz wtedy na zwolnieniu, np czy nie robisz paznokciu klientom jeśli taką działalność prowadziłaś, wchodzą do domu i sprawdzają czy nie ma stanowiska pracy, wtedy trzeba wszystko pochować już ;)

Irmelin trzymam kciuki za egzamin!!!

Katek witamy Cię i daj znac jak po badaniach! Robicie usg czy PAPPA również?

Irmelin lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś mam nastawienie do bani, kompletnie nie idzie mi nauka - mam wrażenie że jutro nic nie napiszę:(
    Znalazłam na YT muzykę, która nieźle pozwoliła mi się wyciszyć. Leci sobie w tle i czuję,że mi lepiej.
    Przesyłam Wam link.
    https://www.youtube.com/watch?v=ss7EJ-PW2Uk

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irmelin wrote:
    Hej, dziś mam nastawienie do bani, kompletnie nie idzie mi nauka - mam wrażenie że jutro nic nie napiszę:(
    Znalazłam na YT muzykę, która nieźle pozwoliła mi się wyciszyć. Leci sobie w tle i czuję,że mi lepiej.
    Przesyłam Wam link.
    https://www.youtube.com/watch?v=ss7EJ-PW2Uk
    Irmelin głowa do góry :) ja dziś miałam oddać 2 i 3 rozdział pracy a jeszcze kończę 1 i promotorka grozi mi że nie dopuści do obrony w przyszłym mieisącu. Damy radę:) Ty jutro zdasz a ja do poniedziałku napiszę jej te 2 rozdziały :)

Irmelin lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy usg i testy...chociaż sama nie wiem po co te testy.
    Lekarz twierdzi, że to pewniejsze. Gorzej jak coś wyjdzie..
    No i trzeba czekać na wyniki.

f2w343r8au6frwux.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katek z tego co słyszałam testy to tylko statystyka a pewnie Ci je zlecili bo 1 ciążę już poroniłaś :( Teraz wszystko się ułoży i będzie dobrze :) Nie martw się tymi testami-potraktuj je jak rutynowe badania

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Witaj Katek, trzymam kciuki za badania.

Dlatego ja tego Pappa nie robimy, jak nie trzeba, to są statystyki właśnie, lekarza sam wpisuje normy i tak koleżankę nastraszli, że coś nie tak, a się okazało że wszystko super i mi osobiście je odradza i mówi żyto głupie, więc zobaczymy..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Nam też narazie jeszcze nikt nie mówił nic o tym teście pappa, narazie tylko zrobimy usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie grało :)
    Powoli zaczynam się zbierać i jadę kupić sobie spodnie ciążowe bo w swoje żadne się nie mieszczę a w dresach wiadomo - po domu okej ale żeby gdzieś wyjść wolałabym wyglądać jak człowiek ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwygodniejsze to chyba leginsy jak dla mnie :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Już od jakiegoś czasu Was czytam, teraz dołączam :)
    U mnie dzisiaj się zaczyna 10 tydzień, na razie jakoś nieśmiało myślę o dzieciaczku :) Strasznie bałam się jakiegoś poronienia, ale powoli najgorszy czas mija :)

Dolegliwości na szczęście mam małe, lekkie mdłości, brak wymiotów, dużo spania, no i te bolące piersi...
    Od piątku miałam przeziębienie, wiadomo, nic nie można łykać, więc tylko mleko z miodem, ale na szczęście już jest coraz lepiej, katar zszedł.

Badania za 2 tygodnie, trochę się martwie, czy u fasola/fasolki wszystko w porządku... Ech.

Miło mi Was poznać!

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nasca:) nie martw się na zapas. Na pewno będzie wszystko w porządku :)

Anna123, wygodne są to prawda ale ja nie mam figury do leginsow. Mam ze tak powiem za małą dupkę:P i kiepsko się w nich czuje. Tzn fizycznie okej no ale wiesz o co mi chodzi :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nascau, będzie okej :)

Ja chodzę w legginsach, póki co mam spoko dresy, bo generalnie lubię taki styl, ale jeansów nie mam, więc muszę odwiedzić jakiś sklep i kupimy, wiem że w H&M coś jest.

Agusza przeczytaj sobie Miedziany Jeździec, to trylogia. Piękna historia o miłości, kocham tą książkę :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m jest cały dział 'mama' :) tylko nie w każdym sklepie to mają.

Dzięki Shantelle, przeczytam :) generalnie nie lubię takich romansideł ale jak polecasz to się skuszę ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.

Wysłany: 19 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Nasca!
    Ja tez miałam katar, w weekend się zaczęło, ale rosołek mamy dał rade i do tego inhalacje, herbata z cytryną i miodem ;) ważne żeby szybko zareagować to jeszcze jest szansa że się szybko zwalczy :)
    A teraz ta pogoda to nie wiadomo jaka :( oby słonko szybko wyszło ;)

całuje Was wszystkie :* :* :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc

Wysłany: 19 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z H&M i są fajne, takie rozciągliwe jeansy ;)
    ale polecam Wam również KIABI, tam jest fajny wybór dla mamy i malucha ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry nowym Dziewczynom :) powoli każda z nas zbliża się do 12 tygodnia i mam nadzieję, że rzeczywiście będą same dobre wieści i sie trochę będziemy mogły uspokoić ;)

Ja PAPPA robię,z tego co mi się kojarzy może wykryć też choroby matki, o których nie jest się świadomym.
    Ja znowu mam w bliskiej rodzinie przypadek, że zwykle usg genetyczne wykrył niby zespół downa bo rzekomo nie było kości nosowej i inne wady wskazywały, że dziecko urodzi się chore. Proponowali jej aborcję, musiała podpisać że rezygnują z tego zabiegu świadomie mimo wykrytych wad. Dziecko urodziło się zdrowe i szczęśliwe. Lenka ma już 3,5 roku. Nawet nikt jej nie zaproponował pappa ani innych takich, żeby potwierdzić diagnozę i cała ciążę żyła z myślą, że urodzi chore dziecko. Że względu na to, co przeżyła w ciazy nie chce mieć więcej dzieci.

Mój lekarz mówił, że usg genetyczne daje możliwość oszacowania na 60-70% a w połączeniu z pappa 90%.

Ja w dżinsy żadne się nie mieszcze. Jedne mam z wysokim stanem, takie z streczem i gumką w pasie, to na kilka godzin ujdzie w tłoku. Ale najchętniej też leginsy ale te ciążowee :) mierzyłam w sklepie dżinsy ciążowe w swoim niby rozmiarze 36, to sie w nich utopilam. W jedną nogawkę włożyłabym swoje dwie nogi. Tak myślę że jak w spadku od koleżanek dostanę spodnie to sobie je poprzerabiam u krawcowej. A nie wydawała pieniądze na spodnie, w których będę wyglądać i tak ogromniasto i przerażająco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:16

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie często jest tak że problem z ciuchami ciążowymi polega na tym że rozmiar zamiast być powiększony tylko w brzuszku to od razu większy jest wszędzie. I wygląda się później jak słonica :P

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 18 mam wizytę to zapytam lekarza o te badanie pappa

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w mam spodnie-leginsowate na gumce w pasie i luźne koszulki chociaż w jeansy nie mieściłam się koło 8-9 tygodnia a mam rozmiar 34! Jak jest dobra pogoda to sukienki a na lato też kupuję sukienki w typie trapezowym lub niby sportowym. Jakoś siebie nie widzę w ciążowych workach..... Za m-c mam ślub i miały być szpilki-będą baleriny albo sandałki, nie daję rady ustać w szpilkach a przechodząc sie tylko po pokoju to już było zbyt męczące.
    Podobają mi się sandałki na koturnie i jak tylko coś fajnego upoluję w sklepię to od razu mierze i jesli dam radę to kupię. W końcu chcę wyglądać łądnie i elegancko na własnym ślubie :D

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ