Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli ZUS się może wziąć za mnie W grudniu zmieniłam pracę, od marca mam umowę na czas nieokreślony, jeszcze nie wiem co z L4 ale słabo to widzę by iść do pracy od poniedziałku (teraz byłam na urlopie bo się uczę) jak mam nudności kosmiczne. Nie wiem jak ja się w piątek na ten egzamin doczołgam na 10:00. To godzina szczytów moich mdłości! Najwyżej im tam pawia puszczę
-
Hej Dziewczyny,
dobijam do Waszego wątku.
To moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się w 7/8 tygodniu poronieniem samoistnym.
A w kwietniu powitała nas nieśmiało druga kreska na teście, we wtorek skończyliśmy 12 tydzień i dzisiaj mamy badania prenatalne więc trzymajcie kciuki.
Mam nadzieje, że moje lęki wreszcie się skończą. Zresztą maluch fikający na monitorze zawsze poprawia nastawienie.AgnOss, Siwa1001 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie z tym ZUSem, przecież to lekarz wystawia zwolnienie i jak udowodnią wam w ZUSie że dobrze się czujecie i możecie wrócić do pracy? Musieliby siedzieć z Wami całymi dniami, a w ciązy jeden dzień jest ok a drugi słabszy wiec myśle że tak źle nie jest. Maja inne osoby do kontrolowania. Wiem że kontrolują osoby z własną działalnością ale dlatego że zazwyczaj dziewczyny jak sie dowiadują że sa w ciąży to opłacają najwyższą składkę żeby później na L4 dostać więcej kasy i oni kontrolują czy faktycznie nie pracujesz wtedy na zwolnieniu, np czy nie robisz paznokciu klientom jeśli taką działalność prowadziłaś, wchodzą do domu i sprawdzają czy nie ma stanowiska pracy, wtedy trzeba wszystko pochować już
Irmelin trzymam kciuki za egzamin!!!
Katek witamy Cię i daj znac jak po badaniach! Robicie usg czy PAPPA również?Irmelin lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Hej, dziś mam nastawienie do bani, kompletnie nie idzie mi nauka - mam wrażenie że jutro nic nie napiszę
Znalazłam na YT muzykę, która nieźle pozwoliła mi się wyciszyć. Leci sobie w tle i czuję,że mi lepiej.
Przesyłam Wam link.
https://www.youtube.com/watch?v=ss7EJ-PW2Uk -
Irmelin wrote:Hej, dziś mam nastawienie do bani, kompletnie nie idzie mi nauka - mam wrażenie że jutro nic nie napiszę
Znalazłam na YT muzykę, która nieźle pozwoliła mi się wyciszyć. Leci sobie w tle i czuję,że mi lepiej.
Przesyłam Wam link.
https://www.youtube.com/watch?v=ss7EJ-PW2UkIrmelin lubi tę wiadomość
-
Hej
Witaj Katek, trzymam kciuki za badania.
Dlatego ja tego Pappa nie robimy, jak nie trzeba, to są statystyki właśnie, lekarza sam wpisuje normy i tak koleżankę nastraszli, że coś nie tak, a się okazało że wszystko super i mi osobiście je odradza i mówi żyto głupie, więc zobaczymy..
-
Dzień dobry:)
Nam też narazie jeszcze nikt nie mówił nic o tym teście pappa, narazie tylko zrobimy usg prenatalne i mam nadzieję że wszystko będzie grało
Powoli zaczynam się zbierać i jadę kupić sobie spodnie ciążowe bo w swoje żadne się nie mieszczę a w dresach wiadomo - po domu okej ale żeby gdzieś wyjść wolałabym wyglądać jak człowiekCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Cześć dziewczyny!
Już od jakiegoś czasu Was czytam, teraz dołączam
U mnie dzisiaj się zaczyna 10 tydzień, na razie jakoś nieśmiało myślę o dzieciaczku Strasznie bałam się jakiegoś poronienia, ale powoli najgorszy czas mija
Dolegliwości na szczęście mam małe, lekkie mdłości, brak wymiotów, dużo spania, no i te bolące piersi...
Od piątku miałam przeziębienie, wiadomo, nic nie można łykać, więc tylko mleko z miodem, ale na szczęście już jest coraz lepiej, katar zszedł.
Badania za 2 tygodnie, trochę się martwie, czy u fasola/fasolki wszystko w porządku... Ech.
Miło mi Was poznać! -
Cześć Nasca:) nie martw się na zapas. Na pewno będzie wszystko w porządku
Anna123, wygodne są to prawda ale ja nie mam figury do leginsow. Mam ze tak powiem za małą dupkę i kiepsko się w nich czuje. Tzn fizycznie okej no ale wiesz o co mi chodziCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Witaj Nascau, będzie okej
Ja chodzę w legginsach, póki co mam spoko dresy, bo generalnie lubię taki styl, ale jeansów nie mam, więc muszę odwiedzić jakiś sklep i kupimy, wiem że w H&M coś jest.
Agusza przeczytaj sobie Miedziany Jeździec, to trylogia. Piękna historia o miłości, kocham tą książkę
-
cześć Nasca!
Ja tez miałam katar, w weekend się zaczęło, ale rosołek mamy dał rade i do tego inhalacje, herbata z cytryną i miodem ważne żeby szybko zareagować to jeszcze jest szansa że się szybko zwalczy
A teraz ta pogoda to nie wiadomo jaka oby słonko szybko wyszło
całuje Was wszystkie :* :* :*
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ja mam z H&M i są fajne, takie rozciągliwe jeansy
ale polecam Wam również KIABI, tam jest fajny wybór dla mamy i malucha
04.12.2015 [*] 7tc
-
Dzień dobry nowym Dziewczynom powoli każda z nas zbliża się do 12 tygodnia i mam nadzieję, że rzeczywiście będą same dobre wieści i sie trochę będziemy mogły uspokoić
Ja PAPPA robię,z tego co mi się kojarzy może wykryć też choroby matki, o których nie jest się świadomym.
Ja znowu mam w bliskiej rodzinie przypadek, że zwykle usg genetyczne wykrył niby zespół downa bo rzekomo nie było kości nosowej i inne wady wskazywały, że dziecko urodzi się chore. Proponowali jej aborcję, musiała podpisać że rezygnują z tego zabiegu świadomie mimo wykrytych wad. Dziecko urodziło się zdrowe i szczęśliwe. Lenka ma już 3,5 roku. Nawet nikt jej nie zaproponował pappa ani innych takich, żeby potwierdzić diagnozę i cała ciążę żyła z myślą, że urodzi chore dziecko. Że względu na to, co przeżyła w ciazy nie chce mieć więcej dzieci.
Mój lekarz mówił, że usg genetyczne daje możliwość oszacowania na 60-70% a w połączeniu z pappa 90%.
Ja w dżinsy żadne się nie mieszcze. Jedne mam z wysokim stanem, takie z streczem i gumką w pasie, to na kilka godzin ujdzie w tłoku. Ale najchętniej też leginsy ale te ciążowee mierzyłam w sklepie dżinsy ciążowe w swoim niby rozmiarze 36, to sie w nich utopilam. W jedną nogawkę włożyłabym swoje dwie nogi. Tak myślę że jak w spadku od koleżanek dostanę spodnie to sobie je poprzerabiam u krawcowej. A nie wydawała pieniądze na spodnie, w których będę wyglądać i tak ogromniasto i przerażająco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:16
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Właśnie często jest tak że problem z ciuchami ciążowymi polega na tym że rozmiar zamiast być powiększony tylko w brzuszku to od razu większy jest wszędzie. I wygląda się później jak słonicaCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ja póki co w mam spodnie-leginsowate na gumce w pasie i luźne koszulki chociaż w jeansy nie mieściłam się koło 8-9 tygodnia a mam rozmiar 34! Jak jest dobra pogoda to sukienki a na lato też kupuję sukienki w typie trapezowym lub niby sportowym. Jakoś siebie nie widzę w ciążowych workach..... Za m-c mam ślub i miały być szpilki-będą baleriny albo sandałki, nie daję rady ustać w szpilkach a przechodząc sie tylko po pokoju to już było zbyt męczące.
Podobają mi się sandałki na koturnie i jak tylko coś fajnego upoluję w sklepię to od razu mierze i jesli dam radę to kupię. W końcu chcę wyglądać łądnie i elegancko na własnym ślubie