Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamuśki!
Czekałam i czekałam na wizytę w Pl u swojej pani doktor. Nawet przelozylam o dwa dni, żeby wynik był pewniejszy. W międzyczasie zrobiłam beta hcg i przyrost na poziomie 45% po 48h, tyle że drugi wynik był już jako 8 tc i się nie złapał w zakres. Poszłam, jak na skazanie. Pokazuje poprzedni wynik USG sprzed tygodnia, gdzie tylko pęcherzyk ciążowy i pussssto. Pani doktor pobladla. Wie ile Przeszliśmy w poprzedniej ciąży. I na fotel od razu mnie bierze. I jest maluszek! Serducho ładnie bije, wszystko ok, tylko wg USG dziecko ma 7 tyg. Nie wiadomo co to dokładnie oznacza. Może owulacja była trochę później, może co innego, ale kluje się maluch i ma się dobrze!
Czytam Was przez ten tydzień i cieszę się, że u Was wszystko dobrze. U mnie po kilku godz jeansy są lekko ciasne, zatem trzeba zacząć polować. Na szczęście latem sukienka luzniejsza załatwi sprawę.
Sciskam Was serdecznie!diana0501, AgnOss, Siwa1001 lubią tę wiadomość
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Ciocia Jola super gratulacje trzeba być dobrej myśli, pewnoe ta owu była później, u mnie też Dzidzi młodsze o kilka dni
Moim zdaniem trzeba słuchać się swojego lekarza. Skoro się go wybrało na prowadzącego ciążę, to musial być ktoś kto wzbudzał nasze zaufanie. Dlatego nie ma co słuchać opowieści i historii, bo naprawdę różnie może być. Ile się słyszało, że na usg wszystko ok, a dzieci chore się rodziły. Także dziewczyny, Wasz lekarz jest najbardziej kompetentny w tych kwestiach i słuchajmy się ich, przeciez oni chcą Nasze dobraagusza, CiociaJola, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Ja jak czytałam inne fora kobietki płaczą bo wynik że dziecko z zespołem się urodzi albo o zgrozo proponują aborcję. Ciąża zestresowana a dziecko zdrowe. Póki nie ma wskazań nie widzę sensu robić a jak coś się będzie działo to raczej na badanie inwazyjne bym poszła-ono daję większą pewność. I jeśli faktycznie wyjdzie choroba będę miała czas się na to przygotować i ewentualnie leczyć. W końcu nie które wady np serca można leczyć w łonie matki i dziecko zdrowe się rodzi.
-
agusza wrote:Cześć Nasca:) nie martw się na zapas. Na pewno będzie wszystko w porządku
Anna123, wygodne są to prawda ale ja nie mam figury do leginsow. Mam ze tak powiem za małą dupkę i kiepsko się w nich czuje. Tzn fizycznie okej no ale wiesz o co mi chodzi -
Wianna, tak jak mówisz przy czym w De mam dużo mniejsze możliwości wyboru lekarza. Mieszkamy w małej miejscowości, a doświadczenie nauczyło mnie, że lekarza muszę mieć "pod ręką", tym bardziej że jesteśmy sami, a mąż często poza domem. Pan doktor ma dobre opinie i naprawdę porządnie podszedł do naszej "historii", tylko cholera chyba ma słaby sprzęt. Ale chcę wykupić dodatkowe USG w innej klinice, zatem będzie dobrze. A do lekarza w Pl mam 100% zaufanie i tylko takich się kobiety trzymamy!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
diana0501 wrote:Dziewczyny dajcie pomysł na obiad bo ja już nie wiem co zrobić. Poratujcie pomysłamiAdam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
CiociaJola wrote:Wianna, tak jak mówisz przy czym w De mam dużo mniejsze możliwości wyboru lekarza. Mieszkamy w małej miejscowości, a doświadczenie nauczyło mnie, że lekarza muszę mieć "pod ręką", tym bardziej że jesteśmy sami, a mąż często poza domem. Pan doktor ma dobre opinie i naprawdę porządnie podszedł do naszej "historii", tylko cholera chyba ma słaby sprzęt. Ale chcę wykupić dodatkowe USG w innej klinice, zatem będzie dobrze. A do lekarza w Pl mam 100% zaufanie i tylko takich się kobiety trzymamy!
Mam dokladnie to samo w De i sami i jedna Pani ginekolog na cala miejscowosc, ale poki co rozmawialam z kilkoma paniami i zadowolone z niej. Powiedziala , ze nie mamy wskazan na genetyczne ale jak chcemy to 150€ kosztuje tutaj, ale my jedziemy w ta sobote do szczecina i sobie zrobimy za 200zl i wiecej czlowiek w tym stresie zrozumie. Sprzet tez jakis taki niewyrazny, ale mowi , ze mozemy umowic sie z nia na filmik pol godzinny w 3d za 55€ -
Mój mąż też średnio w temacie kremowym. O młodym -gniewnym nie wspomnę, ale on to w ogóle ciężki w jedzeniu. To nie pomogę. Za mną chodzi domowa pizza i sałatka.
Co do wartościowego jedzenia, to gorąco polecam krupnik z kaszą jaglaną, komosa ryżowa i amarantusem!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Wianna a Ty gdzie chodzisz do lekarza w stolicy?
Ja też uważam, że najpierw usg a gdyby coś było niepewne to wtedy ten PAPPA.
Bo z moim nastawieniem to panika na maxa! I tak już się stresuje tym usg, bo póki co lekarz mi mówił że wszystko dobrze itd ale sprzęt miał słaby...
Eh już taką mam nature panikarską
To wpadamy na ślub, w jakim kościele? gdzie wesele?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
AgnOss wrote:Mam dokladnie to samo w De i sami i jedna Pani ginekolog na cala miejscowosc, ale poki co rozmawialam z kilkoma paniami i zadowolone z niej. Powiedziala , ze nie mamy wskazan na genetyczne ale jak chcemy to 150€ kosztuje tutaj, ale my jedziemy w ta sobote do szczecina i sobie zrobimy za 200zl i wiecej czlowiek w tym stresie zrozumie. Sprzet tez jakis taki niewyrazny, ale mowi , ze mozemy umowic sie z nia na filmik pol godzinny w 3d za 55€
Koniecznie szukam kliniki z dobrym sprzętem i na te USG to moge dalej pojechać. Fajnie, że Szczecin masz blisko, bo ja to w kącie siedzę między Francją a Szwajcarią.Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Oj dziewczyny kapustkę młodą w sensię że taki bigosik już wbył w weekend, krupniczek też był, ogórkowa, pomidorowa, koperkowa, warzywa na parze z rybką, naleśniki też.
Idę do sklepu i nie wiem co kupić! Wychodzę tylko z owockami i wodą!
A jeść? Mój mi nie pomoże bo do mnie się dostosuje ale o papkach mam zapomniec chyba że dla siebie a nie chcę gotować na 2 garnki.
Kurczak odpada bo go nie znoszę, nawet przed ciążą nie mogłam go zjeść -
diana0501 ja dzis robie nalesniki ze szpinakiem serem feta oraz mieskiem jakims zapiekane w sosie pomidorowym i serem Moze jakies pieczarki jeszcze dorzuce
Shantelle lubi tę wiadomość
-
Agusza ten Jeździec Miedziany to historia o miłości ale we Lwowie podczas drugiej wojny światowej, jak Lenin odbierał swojemu narodowi jedzenie, itd. Przezajebista książka!!
Widzę że Wy wszystkie takie szczupaki chude
Też czekam najpierw na usg bo jak coś będzie nie w normie, to lekarz mój zaleci dalszą diagnostykę, więc eh jeszcze dwa ty, nie wytrzymam chyba ale za wcześnie nie ma co iść bo nic nie będzie widać.
Ja na obiad mam pieczone ziemniaki z pieczonym kurczakiem (nienawidzę mięsa, ohyda, generalnie nie jem, ale odkąd jestem w ciąży i lekarzy powiedział :radzę jeść,, stwierdziłam że nie będę dywagować i potem sobie w brodę pluć..) no i mizeria może.
Mnie już nie odrzuca od niczego, jedynie okrutnie bolą mnie krzyże i czuję piersi, więc luz.
-
CiociaJola wrote:AgnOss to przynajmniej mnie rozumiesz. Jak mówię komuś że mój lekarz ma słaby sprzęt, to dziwnie na mnie patrzą.
Koniecznie szukam kliniki z dobrym sprzętem i na te USG to moge dalej pojechać. Fajnie, że Szczecin masz blisko, bo ja to w kącie siedzę między Francją a Szwajcarią.
Jak patrze co inne dziewczyny maja za zdjecia w tym samym tygodniu co ja to moj nadal wyglada jak kosmita a ich jak maly czlowieczek, a wcale ich fotki nie sa w zadnym 3d albo 4d. Ja mam do Szczecina 150km takze duze ulatwienie jak cos potrzeba. A jestem w De ponad 2 lata dopiero wiec nie wszystko jestem w stanie zrozumiec, a zwlaszcza jak to jest slogan doktorski takze dla mojego swietego spokoju jedziemy w sobote