Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Shantelle wrote:Magdalia witamy, będziemy czekać na super info.
Na ostatnim usg dwa tygodnie temu mój brzdąc się ruszał, jak krewetka
Widziałam filmiki co potrafią wyrabiać takie maluszki i nie mogę się doczekać. Ostatnio USG miałam w 9 tyg kiedy byłam w szpitalu, ale wtedy to był jeszcze mikrus i się nie poruszał. Serduszko biło prawidłowo więc to najważniejsze.
Dużo zdrówka dla Twojej ''krewetki'' -
AgnOss wrote:diana0501 ja dzis robie nalesniki ze szpinakiem serem feta oraz mieskiem jakims zapiekane w sosie pomidorowym i serem Moze jakies pieczarki jeszcze dorzuce
fety nam nie wolno i serów pleśniowych
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
diana0501 wrote:Chodzą za mną jajka w koszulkach i tosty z pomidorkiem i szczypiorkiem i sos holenderski, i jaja na miękko.... Ale nie wolno
nie wolno jajek na miekko???? -
Magdalia a czemu byłaś w szpitalu?
Ja bym zjadła spagetti chyba nawet dziś zrobię i będzie na jutro do pracy
a tak w ogóle wracając do tych naszych urlopów to ja ostatnio pomyślałam, że chciałabym od razu drugie dziecko mieliśmy trochę przejść i długo się staraliśmy a tak jakby było drugie od razu to byśmy się nie stresowali tymi staraniami
04.12.2015 [*] 7tc
-
AgnOss wrote:fety nie wolno?? ale to jest ze surowe czy cos??
jajek nie wolno ze względu na salmonelle, możesz jajecznice ale dobrze wysmażoną, natomist co do fety i serów pleśniowych to zawierają bakterie które nie wływają korzystnie na ciąże i malucha
04.12.2015 [*] 7tc
-
AgnOss wrote:fety nie wolno?? ale to jest ze surowe czy cos??
Jajko typowo na miękko nie można, ale takie gotujące się 4 min już tak (wychodzi wtedy pól twarde).
-
Nie dobre jest półtwarde jajecznica już mi zbrzydła... spagetti mam zawsze jak mój wraca z delegacji. tak myślę nad zrobieniem wieprzowiny po chińsku z makaronem sojowym i warzywa polskie na patelnie- nie znoszę tych warzyw chińskich. Mój mnie teraz gania że za słono robię, ale jak sprawdzam to wszystko jest mdłe i musi mój Marcin dosmaczyć a ja jeszcze na talerz sypię sól.
-
Byłam w szpitalu na patologii ciąży bo miałam kłujące bóle bez przerwy przez 2 dni,takie že nie mogłam w nocy spać bo mnie wybudzały. Chyba zostawili mnie profilaktycznie bo woleli dmuchać na zimne.
Nasza sklepowa feta jest pasteryzowana tak jak mówi Anula, bać się trzeba tej ''oryginalnej''. A jak jest zapiekana to już wogóle nie ma ryzyka.