Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie doradzają żeby kupić osobno gondolę, osobno spacerówkę i osobno fotelik. Niby dziecko już ma nie siąść do spacerówki z kompletu a kiedy pytam dlaczego to nie są w stanie mi tego wytłumaczyć także dla mnie to strata pieniędzy na kupowanie 3 rzeczy osobno zwłaszcza jak mamy małę mieszkanie i nie ma gdzie wszystkiego trzymać.
-
mi też dużo dziewczyn mówiło że 2 w 1 a fotelik oddzielnie bo żeby był bezpieczny itd. to racja, w każdym razie mamy czas to coć upolujemy
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Na temat butelek nic nie wiem ale zastanawia mnie bardziej kąpiel maluszka. Mamy wannę w domu i szukam jakiejś fajnej nakładki albo czegoś podobnego. Żeby trochę oszczędzić sobie kręgosłup.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
no właśnie a gdzie jeszcze łóżeczko, ewentualny przewijak, zabawki które wam rodzina i znajomi naniosą i będzie niczym w sklepie z zabawkami a mieszkania małe no chyba że dom to można szalec i meić oddzielną bawialnię
04.12.2015 [*] 7tc
-
Mój się uparł na wanienkę plastikową a też mamy wannę i mam nadzieję że wybiję mu ten pomysł. Widziałam fajne nakładki i mało miejsca zajmują a taką wanienkę gdzie postawię? Nie mam miejsca. Chcemy kupić mieszkanie min 80mkw ale dopóki tego nie zrobimy mamy kawalerkę a wiecie ile miejsca w kawalerce-tyle co kot napłakał
-
odnośnie butelek to polecała mi znajoma której dziecko miało ciągłe kolki, podobno butelki daja rade
a co do wanienek to sa takie fajne stelaże składane, że stawiasz stelaż i na nim nakładasz wanienkę żeby się nie schylać, to coś dla mnie na pewno bo wanny nie robimy w nowym mieszkaniu ze względu na mój kręgosłup i wanienka będzie grana
http://www.mamasy.pl/a/jaki-stojak-pod-wanienke-ikea-lattsam-71.html
takie o
04.12.2015 [*] 7tc
-
a iwecie co teraz wymyślili, moja kolezanka to ma i jest mega zadowolona, żeby dziecko czuło sie komfortowo przy kąpieli to sa wiaderka
http://www.sosrodzice.pl/wiaderko-do-kapieli-czyli-dziecko-jak-ogorek-w-sloiku/
mega dużo zalet, ale nie wiem czy bym się zdecydowała, kąpieli boje się bardzo bo dopóki dziecko nie trzyma główki samo to jak włozyć tam ręce?
Ale moja kolezanka mówiła że bez problemu sobie radzili a dziecko było mega zadowolone bo ponoć wtedy czuje się jak w brzuszku, jest mu ciasno i mokro
04.12.2015 [*] 7tc
-
nie czytałam jeszcze opinii i szczerze powiem że licze na rady koleżanek co mają już dzieci, jak będe bliżej rozwiązania to zaczne wszystko studiować dogłębnie i pewnie wiele opinii nam się zmieni, żeby dziecko było i bezpieczne i zadowolone i żeby mieszkania nie zagracić
04.12.2015 [*] 7tc