Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwa1001 wrote:AgnOss zazdroszczę spania, ja mam problemy ze snem. Słodki ten Twój mały pomocnik.
Uwiez mi , ze nie wiadomo co gorsze. Od rana pelne obroty...malego do szkoly sama do pracy, odebrac malego, zakupy , obiad , porzadki ...bleeee a oczy leca tylko i marzy sie o snie . Ale jeszcze troche , w poprzedniej ciazy po 3 miesiacu moglam gory przenosic -
Ja z kolei jestem senna jak nie wiem co ale pospać za długo nie mogę bo zaraz coś trzeba zjeść itd. Hehe. Zazdroszczę niecukrzykom
My ostatnio zmieniliśmy auto z combi na combi ale młodsze i wiadomo - mniej awaryjne.
I sprzedajemy meble z małego pokoiku żeby zrobić miejsce na meble bąbelka i z salonu też żeby coś przy okazji zmienić dla siebieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
a jakie książki czytacie dokładnie? Tytuły
ja też mam wadę ale mniejsza -2,5 to tez się zaraz zapisze do okulisty
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
a słuchajcie odnośnie kosmetyków, dla siebie, dla maluszka później to polecam bloga "Sroka O" warto poczytać, albo upewnić się przed zakupem czy warto
04.12.2015 [*] 7tc
-
Jak na cukrzycę ciążowa to i tak wcześnie Ci wykryli. Nie stresuj się teraz bo to nic nie pomoże:) Musisz dbać o siebie jak najlepiej potrafisz ja mam t1 więc jestem na pompie od stycznia. A Ty narazie dieta?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Hej ja po wizycie wszystko ok oprócz tego że jest szczelina... To chyba znaczy że się nie do końca przyjleilo łożysko i leżenie mnie czeka...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
Ja polecam S. Kinga 'czarna bezgwiezdna noc' to jest książka z 4 opowiadaniami. Pierwsze super a resztę muszę przeczytać jeszcze i wtedy zdam relację. Polecam też V. Andrews 'kwiaty na poddaszu' i dalsze części bo to saga. Wzruszające. Ale to najlepsza książka jaką w życiu czytałam.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Hej! Ale się wszyscy dziś rozgadali. Widzę,że humorki dopisują. Zazdroszczę Wam dziewczyny bliźniaków - zawsze to było moje marzenie mieć dwie identyczne kruszynki. Uwielbiam parki: mam 2 koszatniczki ( tzn. miałam bo niedawno jedna odeszła ), 2 koty no i nas jest dwójka to i by 2 bąbelki się przydały, no ale na USG jest jedna kijanka i jedno serduszko. No nic, może na następny raz się uda. Tylko w mojej rodzinie i rodzinie mojego męża nie było nigdy bliźniaków.
I tak jestem taka szczęśliwa, że po 2 latach starania jest wreszcie fasolka. Ja też okropnie się obawiam czy się uda - po ostatnim poronieniu staram się po prostu o tym nie myśleć tylko iść dalej, ale tak bym chciała, by wszystko było już w porządku. Podobno najniebezpieczniej jest do 12 tygodnia. To przede mną jeszcze cały bity miesiąc -
Agusza póki co dieta, podobno sama dieta może zdziałać wiele, tyle że dziś pierwszy raz w ciąży 5x pawia zaliczyłam więc nie wiem jak to będzie z tą dietą, widać dzieciom nie pasuje.
Irmelin masz szansę u mnie też nie było w rodzinie, a będą bliźniaki
Riri Irmelin wszystko będzie dobrze.
Popieram "Kwiaty na poddaszu" fajna książka, i też polecam.
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Agusza ja uwielbiam Kinga, przeczytałam jego mnóstwo kasiążek, a "Kwiaty na poddaszu" też są mega, niestety przeczytałam 1 cz. i dalej się urwało, zobaczę, może na allegro będzie spoko cena, chyba że się zapiszę do biblioteki (bo zmieniłam jakiś czas temu miejsce zamieszkania ) Mamy podobne gusta widzę!!!
Ja skończyłam ćwiczyć z Angeliką Pióro, fajne ma ćwiczenia, spokojne, w sam raz na ten stan
-
Riri no właśnie było już prenatalne? szczelina w łożysku? mi lekarze nic nie mówili jeszcze, nie mierzyli tentna płodu ani nic, tylko że rozmiar dziecka dobry i wszystko ok, im bliżej prenatalnego tym bardziej się denerwuje już bym chciała być po i mieć zdrowego maluszka
jednak cierpliwość to nie jest moja mocna strona...
04.12.2015 [*] 7tc
-
Siwa to prawda że dieta potrafi dużo ale pilnowac się trzeba bardzo.. Współczuję rzygania. Ja się tego cholernie boję bo na insulinie to już w ogóle nie wyobrażam sobie wymiotow. Narazie nawet mdłości mi minęły więc nadzieję mam ogromną że ominie mnie ta wątpliwa przyjemność.
Shantelle to poleć mi coś co uważasz za godne bo jak skończę Kinga to dalej nie mam co czytać a czytałaś coś A. Kava? Ma fajne powieści akcji, kryminały. Też polecam
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Shantelle wrote:Diana, tu baby narzekają że blokada jest kijowa (oczywiście nie wszystkie tak piszą) nie boisz się że rzeczywiście może to nie być stabilne?
-
Przed ciążą regularnie ćwiczyłam jogę - uwielbiam, dlatego dziś, a to dlatego ,że mną tak mdłości nie miotały, to wybrałam się na jogę dla kobiet w ciąży. Polecam każdej z osobna! Świetny relaks, ćwiczenie oddechu, zmniejszanie napięcia i stresu no i rozciąganie mięśni, które nam się przydadzą podczas porodu. Warto o tym pomyśleć, by nam podczas porodu lekarze oszczędzili krocze. Podobno regularne ćwiczenie jogi w ciąży minimalizuje ryzyko tego przykrego incydentu. Ja krocze postaram się ocalić wszelkimi możliwymi sposobami, tak jak i walczyć z rozstępami:) Będę walczyć dzielnie:)