X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnOss zazdroszczę spania, ja mam problemy ze snem. Słodki ten Twój mały pomocnik.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    AgnOss zazdroszczę spania, ja mam problemy ze snem. Słodki ten Twój mały pomocnik.

Uwiez mi , ze nie wiadomo co gorsze. Od rana pelne obroty...malego do szkoly sama do pracy, odebrac malego, zakupy , obiad , porzadki ...bleeee a oczy leca tylko i marzy sie o snie . Ale jeszcze troche , w poprzedniej ciazy po 3 miesiacu moglam gory przenosic :D

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• anna123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez sie zastanawiam czy zaczac czytac jakies ksiazki o ciazy i pozniej bo przeciez w gruncie rzeczy kazda z nas jest inna i inaczej to wszystko przechodzi a pozniej w praktyce tez bedzie inaczej wygladac.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wlasnie problemy ze snem a przed ciaza tak nie mialam. Troche to uciazliwe bo niby maz mi mowi ze bede mogla do poludnia spac a ja tak nie potrafie a to tez meczace jak cicho ciemno wszyscy spia a tu sie nie da

j36regz209hdv9cb.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jestem senna jak nie wiem co ale pospać za długo nie mogę bo zaraz coś trzeba zjeść itd. Hehe. Zazdroszczę niecukrzykom ;)
    My ostatnio zmieniliśmy auto z combi na combi ale młodsze i wiadomo - mniej awaryjne.
    I sprzedajemy meble z małego pokoiku żeby zrobić miejsce na meble bąbelka i z salonu też żeby coś przy okazji zmienić dla siebie :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja od dwóch dni jestem na diecie, wyszła mi cukrzyca ciążowa. Martwię się trochę czy nie za późno mam wykrytą tą cukrzycę.

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie książki czytacie dokładnie? Tytuły :)

ja też mam wadę ale mniejsza -2,5 to tez się zaraz zapisze do okulisty ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 18 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie odnośnie kosmetyków, dla siebie, dla maluszka później to polecam bloga "Sroka O" warto poczytać, albo upewnić się przed zakupem czy warto ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na cukrzycę ciążowa to i tak wcześnie Ci wykryli. Nie stresuj się teraz bo to nic nie pomoże:) Musisz dbać o siebie jak najlepiej potrafisz :) ja mam t1 więc jestem na pompie od stycznia. A Ty narazie dieta?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie wszystko ok oprócz tego że jest szczelina... To chyba znaczy że się nie do końca przyjleilo łożysko i leżenie mnie czeka...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam S. Kinga 'czarna bezgwiezdna noc' to jest książka z 4 opowiadaniami. Pierwsze super a resztę muszę przeczytać jeszcze i wtedy zdam relację. Polecam też V. Andrews 'kwiaty na poddaszu' i dalsze części bo to saga. Wzruszające. Ale to najlepsza książka jaką w życiu czytałam.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri mialas już prenatalne? Nie słyszałam o szczelinie. Gin Ci wyjaśnił wszystko?

Jago
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale się wszyscy dziś rozgadali. Widzę,że humorki dopisują. Zazdroszczę Wam dziewczyny bliźniaków - zawsze to było moje marzenie mieć dwie identyczne kruszynki. Uwielbiam parki: mam 2 koszatniczki ( tzn. miałam bo niedawno jedna odeszła :( ), 2 koty no i nas jest dwójka to i by 2 bąbelki się przydały, no ale na USG jest jedna kijanka i jedno serduszko. No nic, może na następny raz się uda. Tylko w mojej rodzinie i rodzinie mojego męża nie było nigdy bliźniaków.
    I tak jestem taka szczęśliwa, że po 2 latach starania jest wreszcie fasolka. Ja też okropnie się obawiam czy się uda - po ostatnim poronieniu staram się po prostu o tym nie myśleć tylko iść dalej, ale tak bym chciała, by wszystko było już w porządku. Podobno najniebezpieczniej jest do 12 tygodnia. To przede mną jeszcze cały bity miesiąc :(

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza póki co dieta, podobno sama dieta może zdziałać wiele, tyle że dziś pierwszy raz w ciąży 5x pawia zaliczyłam więc nie wiem jak to będzie z tą dietą, widać dzieciom nie pasuje.
    Irmelin masz szansę u mnie też nie było w rodzinie, a będą bliźniaki :)
    Riri Irmelin wszystko będzie dobrze.
    Popieram "Kwiaty na poddaszu" fajna książka, i też polecam.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja uwielbiam Kinga, przeczytałam jego mnóstwo kasiążek, a "Kwiaty na poddaszu" też są mega, niestety przeczytałam 1 cz. i dalej się urwało, zobaczę, może na allegro będzie spoko cena, chyba że się zapiszę do biblioteki (bo zmieniłam jakiś czas temu miejsce zamieszkania :)) Mamy podobne gusta widzę!!!

Ja skończyłam ćwiczyć z Angeliką Pióro, fajne ma ćwiczenia, spokojne, w sam raz na ten stan :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png

Wysłany: 18 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri no właśnie było już prenatalne? szczelina w łożysku? mi lekarze nic nie mówili jeszcze, nie mierzyli tentna płodu ani nic, tylko że rozmiar dziecka dobry i wszystko ok, im bliżej prenatalnego tym bardziej się denerwuje :( już bym chciała być po i mieć zdrowego maluszka :)
    jednak cierpliwość to nie jest moja mocna strona...

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma jakies obawy ale to chyba normalne.

j36regz209hdv9cb.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa to prawda że dieta potrafi dużo ale pilnowac się trzeba bardzo.. Współczuję rzygania. Ja się tego cholernie boję bo na insulinie to już w ogóle nie wyobrażam sobie wymiotow. Narazie nawet mdłości mi minęły więc nadzieję mam ogromną że ominie mnie ta wątpliwa przyjemność.

Shantelle to poleć mi coś co uważasz za godne bo jak skończę Kinga to dalej nie mam co czytać:) a czytałaś coś A. Kava? Ma fajne powieści akcji, kryminały. Też polecam :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Diana, tu baby narzekają że blokada jest kijowa (oczywiście nie wszystkie tak piszą) nie boisz się że rzeczywiście może to nie być stabilne?
    Z tego co wiem można zwrócić gdyby coś. Bedziemy próbować dlatego chcę zaraz po slubie kupic żeby rozłożyć i sprawdzić. Bo jak się okaże byc złe to od nowa szukamy. Ja wole mieć wszystko wcześniej przygotowane żeby potem nie było niespodzianki

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą regularnie ćwiczyłam jogę - uwielbiam, dlatego dziś, a to dlatego ,że mną tak mdłości nie miotały, to wybrałam się na jogę dla kobiet w ciąży. Polecam każdej z osobna! Świetny relaks, ćwiczenie oddechu, zmniejszanie napięcia i stresu no i rozciąganie mięśni, które nam się przydadzą podczas porodu. Warto o tym pomyśleć, by nam podczas porodu lekarze oszczędzili krocze. Podobno regularne ćwiczenie jogi w ciąży minimalizuje ryzyko tego przykrego incydentu. Ja krocze postaram się ocalić wszelkimi możliwymi sposobami, tak jak i walczyć z rozstępami:) Będę walczyć dzielnie:)

f2w3ol2a4nszssgo.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ