Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane przepraszam narobilam plotek.. Zapytałam męża dokładnie chodziło.ze nie dokleila się fasolka.. I jest mała szczelina.. Pewnie łożysko stąd leżenie teraz już rozumiem.. Ta fasola tak mnie zahipnotyzowala że nie słuchałam nikogo tylko się w nią wpatrywalam ale.mam się zgłosić za 4 tyg.. Nie nic nie mówił o prenatalnych...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
nie mówili ile uderzeń bo mowili że lepiej na tym prenatalnym będzie widac i słychać bo tam lepszy sprzęt itd.
i leżysz?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
mi sie takie wózki podobają, a Wam? oczywiście i ja zaczęłam szukac
http://www.mulan.pl/barletta-dream-collection-3w1-adamex-wozek-dzieciecy-polski-produkt.html
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ja z takich "poradnikowych" to polecam "Język niemowląt" T. Hogg. (Jak się dobrze pogrzebie to i w necie można znaleźć wersję pdf). Może trochę niedostosowana do naszych realiów, bo np. jak jest rozdział o niani to piszą "jak będziesz wybierać nianię to zastanów się czy będzie ona u was mieszkać czy tylko przychodzić na kilka godzin", hehe Ale ogólnie uważam że jest warta przeczytania. Ja w pierwszej ciąży przeczytałam ją 2 razy. Można z niej wynieść coś dla siebie.
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Edziuuuuunia patrzyłam przed chwilą na Twój wózek - dla mnie bomba. Ja właśnie szukałam takiego, żeby fotelik samochodowy wpiąć do stelaża, jak niunia zaśnie w samochodzie to żeby jej nie wypinać z fotelika i przekładać do wózka tylko wpiąć fotelik na koła. Na Wrocław idealny. Kurcze ale te wózki drogie
Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
Edziuuuuuuuunia wrote:mi sie takie wózki podobają, a Wam? oczywiście i ja zaczęłam szukac
http://www.mulan.pl/barletta-dream-collection-3w1-adamex-wozek-dzieciecy-polski-produkt.html
A Wy odkupujecie od kogoś czy nowe?Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
-
sama już nie wiem, patrzyłam nowe ale jakby ktoś miał na sprzedaż to odkupie w dobrym stanie, widziałam już kilka takich na mieście, koła dobre duże i wydawał się wygodny dla dziewczyn do prowadzenia
i właśnie o tym foteliku to główny motyw przewodni w poszukiwaniach wózka
a kolor tez raczej taki szaro coś, żeby był uniwersalny
04.12.2015 [*] 7tc
-
Jejku wy już wózki wybieracie a ja w stresie. Póki się nie skończy pierwszy trymestr, albo póki nie będę czuła ruchów, albo póki nie urodzę to się chyba będę cały czas lękać.
Coś Wam podpowiem o wózkach: zazwyczaj jak się kupuje takie 2 w 1 albo 3 w 1 to nie bardzo zwraca się uwagę na spacerówki. Bo w sklepie wpięte są głębokie, bo od tego się zaczyna. Ale spacerówki używa się dużo dłużej niż głębokiego (bo głębokiego nie będziecie raczej używać dłużej niż 6 miesięcy a spacerówkę to i ze 2 lata). Dlatego dobrze się przypatrzcie jak wygląda spacerówka, czy jest duża. Dla mnie też ważny jest duży kosz pod spodem żeby się zakupy zmieściły, ale to już nie każdy na to zwraca uwagę. Warto też zastanowić się nad gadżetami - czy np. potrzebujecie torbę przypiętą do rączki, czy podstawkę dla dziecka, taki "stoliczek", żeby mogło tam sobie bułkę położyć, czy regulowane rączki - bo np. mama niska a tata wysoki. Powiem Wam że wcale nie wygląd najważniejszy a wygoda w użytkowaniu. To tak z mojej perspektywy.