X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie przerypane ze u was nie daja nic na podtrzymanie i wszystko pozostaje matce naturze..hmm ja prawie caly poczatek bralam duphaston przy delikatnym plamieniu i lezalam plackiem prawie miesiac!!tylko do toalety wstawalam i sie umyc nawet wigilie jadlam w lozku a teraz czuje synka w brzuszku codziennie i ogladam go co 3tyg i dziekuje Bozi ze jest wszystko ok i ze byla mozliwosc utrzymac ta ciaze i ze podchodza tu u nas innaczej jak w angli albo w innym panstwie..

michaela lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie w UK rodza sie codziennie zdrowiutkie dzieci mimo innego podejscia :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety :( na szczescie mamy tu duzo polskich klinik i zawsze mozna sie z kims skonsultowac.ja jestem zadowolona z gin ale wiadomo ze jak nic sie z ciaza nie dzieje to kazdy doktor jest dobry.moja przyjaciolka w malym miescie w uk poronila 3 razy i dopiero teraz robia im badania :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę spać bo coś źle się czuje , bolą mnie kości i mięśnie. Tak choćby na grypę...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) mam nadzieje ze nie zlapalas niczego ode mnie :) do jutra .ja wracam w sb do pracy zobaczymy na jak dlugo .

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poczytałam Wasze wypowiedzi i niestety nie zawsze kobieta może sobie pozwolić na późniejsze usg, to wszystko zależy od stanu jej zdrowia, czasem wszystko od początku musi być monitorowane, bo są przecież ciąże wysokiego ryzyka i wtedy to naturze trzeba pomóc, a nie zdać się na jej wyrok....trzeba zrozumieć też mamy, które mimo ogromnej radości przepełnia strach, bo mają różne obciążenia chorobowe itd i muszą być pod ścisłą opieką lekarza z patologii ciąży np....późno nie zawsze oznacza dobrze dla mamy i dziecka, więc trzeba się cieszyć, że jesteśmy zdrowe :-)i kilka usg do np 13 tyg ciąży jest wręcz wskazanie nie można tego rozpatrywać w chęci np widzimiśię....to jest moje zdanie, oczywiście nie każda musi się z nim zgadzać, ale uważam, że mam trochę racji:-)

megan8, pasia27, anilorak, kasiaks lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Tak poczytałam Wasze wypowiedzi i niestety nie zawsze kobieta może sobie pozwolić na późniejsze usg, to wszystko zależy od stanu jej zdrowia, czasem wszystko od początku musi być monitorowane, bo są przecież ciąże wysokiego ryzyka i wtedy to naturze trzeba pomóc, a nie zdać się na jej wyrok....trzeba zrozumieć też mamy, które mimo ogromnej radości przepełnia strach, bo mają różne obciążenia chorobowe itd i muszą być pod ścisłą opieką lekarza z patologii ciąży np....późno nie zawsze oznacza dobrze dla mamy i dziecka, więc trzeba się cieszyć, że jesteśmy zdrowe :-)i kilka usg do np 13 tyg ciąży jest wręcz wskazanie nie można tego rozpatrywać w chęci np widzimiśię....to jest moje zdanie, oczywiście nie każda musi się z nim zgadzać, ale uważam, że mam trochę racji:-)

pewnie ze masz:) Ja wypowiadam sie za siebie, za swoje potrzby i konstrukcje psychiczna i fizyczna i tak jak gdzies powyzej napisalam - fajne móc miec wybor. Mnie to odpowiada, bardziej niz wczesne badania podgladanie na kadym kroku i wspomaganielekami, bo one sa potrzebne wlasnie w takich przypadkach o jakich piszesz:)

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

Alez oczywiscie gdy sa ku temu powody nalezy ciaze miec pod kontrola od samego poczatku.

Nina lubi tę wiadomość

• Violka Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy ja po za tym kłuciem nie mam niepokojących objawów jakiś, a przede wszystkim nie plamie...Ale z tego wyczekiwania to myśle, że nawet przy najmniejszej plamce od razu była bym na izbie przyjęć...
    Zadzwonie do gin powiem co i jak i zobacze co ona powie, czy lepiej przyjść już czy poczekać jeszcze te kilka tygodni...

Lalita2710 lubi tę wiadomość

f2w3ugpjcks6e539.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka, ja mialam bole brzucha, poszlam na wizyte w 5 tyg i kazal przyjsc za 3 tygodnie... wszystko bylo i jest w porzadku dzieki Bogu... Bole brzucha sa normalne, lekkie plamienia tez nie powinny wpedzac w paranoje. Przynajmniej tak na poczatku zawsze mowil moj dr. Bole minely;)

Dziewczyny, wczesniej byla wzmianka o badaniach. Ja mialam robione podstawowe plus rozyczka, toksoplazmoza, kila i rowniez na hiv. Dr od razu dal skierowanie, nie pytajac mnie o zdanie.

Teraz bede szla do niegio i powiedzial ze beda kolejne badania, mianowicie cytologia, znowu rozyczka i najwazniejsze "Cytomegalowirus". Dziewczyny, wy tez powinnyscie zrobic sobie badanie na to swinstwo, jesli lekarz wam nie da na to skierowanie, to upomnijcie sie. Nalezy wam sie na NFZ, jesli leczycie sie prywatnie to uwazam ze warto zainwestowac w to badanie.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie rowniez z tym, ze czas szybko leci. Dopiero, co II kreski na tescie zobaczylam, a tu juz zaczynam II trymestr. ;) Cos pieknego ...

Nie moge sie juz doczekac ruchow mojego malenstwa :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Violka, ja mialam bole brzucha, poszlam na wizyte w 5 tyg i kazal przyjsc za 3 tygodnie... wszystko bylo i jest w porzadku dzieki Bogu... Bole brzucha sa normalne, lekkie plamienia tez nie powinny wpedzac w paranoje. Przynajmniej tak na poczatku zawsze mowil moj dr. Bole minely;)

Dziewczyny, wczesniej byla wzmianka o badaniach. Ja mialam robione podstawowe plus rozyczka, toksoplazmoza, kila i rowniez na hiv. Dr od razu dal skierowanie, nie pytajac mnie o zdanie.

Teraz bede szla do niegio i powiedzial ze beda kolejne badania, mianowicie cytologia, znowu rozyczka i najwazniejsze "Cytomegalowirus". Dziewczyny, wy tez powinnyscie zrobic sobie badanie na to swinstwo, jesli lekarz wam nie da na to skierowanie, to upomnijcie sie. Nalezy wam sie na NFZ, jesli leczycie sie prywatnie to uwazam ze warto zainwestowac w to badanie.

bo te badania na hiv sa teraz obowiązkowe przed przyjęciem do szpitala jeśli ie dobrze orientuję?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy obowiazkowe, bo z tego co sie zdazylam zorientowac na forum nie kazda z nas je robi, chyba ze lekarz da skierowanie w pozniejszym okresie ciazy. Glownie chodzi o to, zeby podczas porodu nie zarazic maluszka HIV...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

zgadzam się w 100%. Ja chybna po troszku jestem takim przypadkiem, choć dzieki Bogu teraz jest wszytsko ok. To jestem w 7tc i badania miałam już 2, ale wynika to z tego że ja starałam się o tą ciążę 6lat i ginka chce mieć rękę na pulsie czy jest wszystko ok.
    co do badań to ja mam: mocz, morfologia, glukoza, Hbs, HCV, USR, HIV, alloprzeciwciała, toxo

Nina lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tego wszystkiego, swinstwa i chemii dookola, ze az sie rzygac chce ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczynki co znalazlam ;)

Rozśmieszanie dziecka

Śmiech poprawia krążenie krwi, dotlenia. Kiedy się śmiejesz, twoje dziecko uśmiecha się także! Podczas badań USG zaobserwowano, że kiedy mama zaczyna się śmiać, jej maleństwo podskakuje jak na trampolinie.

megan8 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, teraz sobie uswiadomilam, ze jak smialismy sie z dr na usg to moj maluch fikal :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam badania na virus cytomegalii robiony w pakiecie prywatnie u nojego gin.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg jak sie smialam to tez maly skakal :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Patrzcie dziewczynki co znalazlam ;)

Rozśmieszanie dziecka

Śmiech poprawia krążenie krwi, dotlenia. Kiedy się śmiejesz, twoje dziecko uśmiecha się także! Podczas badań USG zaobserwowano, że kiedy mama zaczyna się śmiać, jej maleństwo podskakuje jak na trampolinie.

True u mnie to samo:D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ