I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam se dziś dziewczynki piżamkę koszulę w Biedronce były:)
http://gazetki.biedronka.pl/g89,modnie_i_radosnie.html#/Modnie%20i%20rado%C5%9Bnie/4 szara z różowymi podwijanymi ala rękawami Ma guziczki rozpinane do biustu:))
Wczoraj koleś jechał tak się na mnie zapatrzał jak stałam z mężem że pomału nie wpierniczył się w auto przed nim. Kobieta się zmienia i to widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 09:02
Nina, megan8 lubią tę wiadomość
-
No fajna bawełna 90% i 10% wiskozy. Ja lubię takie proste rzeczy. Odpinane guziczki do karmienia i 29zł to fajna cena ) ja wzięłam rozmiar M. Póki co duża jest nawet w rękawkach ,no ale mówię jak brzuch urośnie i człowiek puchnie trochę ,to będzie w sam raz.. Na długość ja mam 165cm , jest mi do kolon teraz ,jak brzuch urośnie to bd tak przed kolana nie bd za krótka ani za długa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2013, 09:45
-
nick nieaktualny
-
rubi67 wrote:Violka, ja mialam bole brzucha, poszlam na wizyte w 5 tyg i kazal przyjsc za 3 tygodnie... wszystko bylo i jest w porzadku dzieki Bogu... Bole brzucha sa normalne, lekkie plamienia tez nie powinny wpedzac w paranoje. Przynajmniej tak na poczatku zawsze mowil moj dr. Bole minely;)
Dziewczyny, wczesniej byla wzmianka o badaniach. Ja mialam robione podstawowe plus rozyczka, toksoplazmoza, kila i rowniez na hiv. Dr od razu dal skierowanie, nie pytajac mnie o zdanie.
Teraz bede szla do niegio i powiedzial ze beda kolejne badania, mianowicie cytologia, znowu rozyczka i najwazniejsze "Cytomegalowirus". Dziewczyny, wy tez powinnyscie zrobic sobie badanie na to swinstwo, jesli lekarz wam nie da na to skierowanie, to upomnijcie sie. Nalezy wam sie na NFZ, jesli leczycie sie prywatnie to uwazam ze warto zainwestowac w to badanie.
Rubi,a co jesli w tym momencie cytomegalia wyjdzie na +, co mozna zrobic? leczy sie to w ciazy?
EDIT: hmm.. z tego co czytam, to w ciazy sie tego nie leczy, wiele z nas przechodziła chorobe w przedszkolu i ma przeciwciała, i w tedy ryzyko zararazenia dziecka wynosi 1%, w innym przypadku jest gorzej, ale wszystko co zalecane to higiena (mycie rak, picie ze swoich szklanek samemu, nie całowanie małych dzieci w policzki), A Twój lekarz co mówił?
http://www.cytomegalia.com/cytomegalia_w_ciazy.php#zapobieganieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2013, 07:19
-
Dziewczyny u mnie II trymestr
Bede do was zagladac, bo jakos tak sie z wami zzylam
Michaela nie leczy sie tego w ciazy, po prostu lekarze wiedza co podac noworodkowi po porodzie, zeby wirus cytomegalii nie wplynął negatywnie na dziecko... Nie rozmawialam ze szczeglami o tym z lekarzem, powiedzial tylko tyle i powiedzial ze wiecej bedziemy gadac jak bede maiala wyniki...
Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, we wtorek mam wizytę u gin a od środy wracam do pracy na miesiąc czasu bo później wakacje więc myślę, ze przezyję ))Ale czytam tak o tej cytomegalii i trochę się boję... przechodzić - z wyników badań wynika, ze juz przechodziłam ale w sumie co z tego jak to wirus i zawsze może się przyczepić;/
AA i nie dodałam, że pracuję w przedszkolu hmmmWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2013, 20:07
-
Ana nie martw sie. Przechodziłaś, to bedzie dobrze. Najwyzej zapytaj lekarza czy ma jakieś wskazówki bo pracujesz z dziećmi.
po jednym dniu zastanawania sie i martwienia stwierdziłam ze spokój jest najważniejszy nie da sie wykluczyc wszystkiego i martwic sie mozna bez konca albo tylko w tedy gdy jest czym Wole opcje 2Ana27 lubi tę wiadomość
-
Witajcie powrocilam do pracy i padam ze zmeczenia.sezon w pelni hotel pelen nasza recepcja oblegana non stop.milo bylo wrocic do znajomkow dzis mamy rocznice slubu wybralismy sie nad morze i na kolacje brzuszek tez sie pokazuje
Lalita2710 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Witajcie powrocilam do pracy i padam ze zmeczenia.sezon w pelni hotel pelen nasza recepcja oblegana non stop.milo bylo wrocic do znajomkow dzis mamy rocznice slubu wybralismy sie nad morze i na kolacje brzuszek tez sie pokazuje
To wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Lilka zazdroszczę Ci tego morza -
Yennifer dziekuje slicznie nad morze mamy blisko jakies pol godziny jazdy samochodem Wybrzeze jest piekne jest mnostwo fajnych plaz szlakow i miejsc do spacerowania..mozna kupic swieza rybke w porcie i wybrac sie samemu na makrele bylismy kilka razyhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15