I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem po , No więc położyłam sie do badania pierw brzuch , bobek nie chciał się obrócić ani pokazać , to mówi proszę się rozberać do pochwowo. No to rozebrałam się dalej nie chciał. No i znów brzuch popukał mu z trudem ale się ukazał. Ma 6,3 cm , 12 tydz 5dzień. NT :1,60mm ,
łożysko tylna ściana nisko. FHR 163 ud/min min ponad norma ,ale to może dlatego że ja się stresowałam i on też. Pobrali mi jeszcze krew i cały rękaw w krwi. Jakąś wielgachną igłą. -
Hej dziewczyny mam pyt: wczoraj na szyi wyszła mi taka plama czerwona, blada, sucha i łuszcząca... oliwka ani kremy nie pomagaja, szukałam w internecie info ale żadna ciężarna tego nie miala.. co to takiego i czym to zwalczyć?Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Lalita2710 wrote:Wybierz się do dermatologa , najlepiej bo jak się tego nie widzi ciężko mi osobiście określić.
Alr to dopiero po weekendzie u nas.. męczy mnie to i pomyślałam że to ciąowy objaw, teraz tak wszystko tłumaczęZawsze będziemy Cię kochać !!!
Blondi22 wrote:Można dołaczyc
26 maj- piękny prezent na Twój 1 dzień mamyZawsze będziemy Cię kochać !!!
Witam nowe ciężarówki:)
Ana wiesz co nie pytałam , ale sinior taki że masakra. Przed ciążą nie miałam problemów z pobieraniem. Pewnie też jakieś genetyczne. Do 1,5 tygodnia wynik... Jeśli chodzi o wymiar dzidzi to w tym tygodniu powiedział że jest prawidłowy i taki powinien być.
Mnie ze stresu Welurka się całe ciało trzasło jakbym zrobiła się galaretą...
Ze mną była moja teściowa , bo mąż w pracy , a moja mama mieszka w HolandiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 10:03
-
Lalita najważniejsze, że już masz to z głowy i nie masz zupełnie się czym stresować)Tylko pozazdrościc takich "długości"))
Ja idę z mężem - pierwszy raz, także pewnie nie bedę aż tak się stresować z nim
A orientujecie się może czy lekarz powinien teraz zmierzyć kość udową i nosową?? Czy to nie jest obowiązkowe?? Czytałam gdzieś, ze te pomairy też są istotne -
Ojjjej kochana czemu co się dzieje. Ale nie martw się na zapas. Jeśli to zrobili to dla twojego dobra. Odpoczywaj :*
Ana mierzył całą długość , przezierność karku , i kość nosową jest prawidłowa a też nie chciał of course jej pokazać. Diabełek po mężu bedzię Mój mąż to jak był mały to ino kombinował wygłupy.
Mi jeszcze spr , oprócz serca , przepływ krwi łożyska ,czy prawidłowo bobek dostaję tlenu. Też wszystko jest ok. Łożysko póki co nisko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 10:28
-
Też mam lekko zatkany. Pogoda kiepska Nina . W ogóle dziewczyny żeby było oczywiste.
Ost jak jechałam na USG było bardzo ciepło słabo mi było ,a nie miałam gdzie usiąść na przystanku bo dzieci siedziały. I 10 min spóźnienia busa.
Dziś bus ten co powinien nie przyjechał (20 min spóźnienia) Bo poprzedni kierowca gdzieś wypadek miał to jeszcze ten co przyjechał był 1 raz na trasie. I nie znał trasy i go kierowałam do kąd mogłam bo potem wysiadałam.
To wyobraźcie sobie że mam dość porządny parasol. A zginało mi go na wszystkie strony taki wiatr i taka ulwa że dojechałam mokra.;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 10:56
-
Witajcie dziewczyny Obserwuję ten wątek od pewnego czasu, a w końcu postanowiłam dołączyć
W poprzednich tygodniach ciąży mogłam spać całymi dniami, zasypiałam wręcz na siedząco. Sytuacja się jednak zmieniła i od dwóch dni i nocy za nic w świecie nie mogę spać. W nocy co chwilę się budzę, sen taki niespokojny, z boku na bok... Pogoda wcale nie zachęca do aktywności na świeżym powietrzu, a to by na pewno pomogło w sprawnym wysypianiu się. Słyszałam jednak w tv, że w długi week ma być pięknie -
Próbuj może dobrze nawadniać organizm. Wywietrz sypialnie przed snem. Załóż słuchawki na uszy i pociuchutku słuchaj ulubionej muzyki. Po chwile powinno się znudzić i zaśniesz. Ja do 11 tygodnia przespałbym każdy moment. W nocy jedynie co mi przeszkadzało to latanie do ubikacji 8-9 razy w nocy...