X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "tymianek ma wpływ na cykl miesiączkowy, zaś w okresie ciąży stymuluje macicę do skurczów. Dlatego dla bezpieczeństwa te specyfiki lecznicze lepiej omijać w czasie ciąży."

w takim razie tymianek najlepiej stosowac tuż przed porodem:P

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze 3 dni do wizyty ;)

Magdulia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    u mnie jeszcze 3 dni do wizyty ;)

U mnie też :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w środę. Ale jutro pójdę do normalnego lekarza. Bo obawiam się że nagle w ciąży dostałam jakąś alergię... Że moje objawy nie są typowe dla przeziębienia.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przepraszam nie całe 4 dni ;)
    bo ja w czwartek ide ;)

a.png
    a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środe wybieram sie do panstwowego lekarza, badania tyle kosztuja ze chcialabym spróbowac tak, powiem szczerze ze obawiam sie tej wizyty :( Poprzednia własnie zdecydowała ze bede chodzic prywatnie (nie zdazyłam załozyc butów a lekarki juz nie było, bo spieszyła sie do prywatnego gabinetu i nie chcia mi zlecic zadnych badan) Boje sie reakcji na wiadomosc ze przychodze w 13 tc a wczesniej chodziłam prywatnie. Wolałabym aby niczego ie wpisywała mi do karty ciazy brr...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja w środe wybieram sie do panstwowego lekarza, badania tyle kosztuja ze chcialabym spróbowac tak, powiem szczerze ze obawiam sie tej wizyty :( Poprzednia własnie zdecydowała ze bede chodzic prywatnie (nie zdazyłam załozyc butów a lekarki juz nie było, bo spieszyła sie do prywatnego gabinetu i nie chcia mi zlecic zadnych badan) Boje sie reakcji na wiadomosc ze przychodze w 13 tc a wczesniej chodziłam prywatnie. Wolałabym aby niczego ie wpisywała mi do karty ciazy brr...

moim zdaniem nie powinno byc problemow

ja też ide na pierwsza wizyte prywatnie a potem dopiero do panstwowego tylko że do tej samej gin

a.png
    a.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziś prenatalne i stres coraz większy

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, no stres !!! Bedzie dobrze, 3mam kciuki i czekamy na relacje ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ciężko mi doradzić. Bo ja chodzę na NFZ. Jestem póki co zadowolona. Gdyby się coś działo to bym poszła. Do szpitala. Na badanie prenatalne też nie płaciłam miałam skierowanie od lekarza. Nie każdy lekarz jest zły ,trzeba znaleźć dobrego. No wiesz ta może być opryskliwa. Bo powie skoro Panią stać chodzić prywatnie to powinna mieć pani pieniądze na badania krwi. A inna machnie ręką i ci da te badania ,które of course są refundowane.

Ja miałam w nocy można określić gorączkę temp 37,29 C , byłam rozgrzana i miałam drgawki. I pierwszy raz sięgałam po lek w ciąży. Wzięłam pół apapu. Skoro Ana pisałaś że lepiej wsiąść tabletkę niż doprowadzić do silnej gorączki złej dla dzidziucha mówię biorę. Rano o 6 już miałam 36.00 C i czuję się już lepiej. Mogę w końcu oddychać przez nos. Jeszcze lekki katar został ,ale tak jest wszystko ok.

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita dużo zdrowia!

Ja chyba na wstępie wyjaśnię pani doktor że trafiłam do nie bo mnie nie stać na prywatne wizyty i może nie będzie źle. Kurcze mnie to denerwuje, nawet fakt, ze zastanawiam się jak będzie, ledwo składamy na składkę zus / ubezpieczenie miesiąc w miesiąc, to wcale nie są małe pieniądze, łaski nie robią, więc nie rozumiem skąd takie pomysły żeby jeszcze pacjentowi kazać wszystkie nawet podstawowe badania krwi robić na własny koszt, jakiegoś pecha musiałam mieć :/

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werulka nie martw się:) Bedzie dobrze!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    a ja mam dziś prenatalne i stres coraz większy

daj znać jak po wizycie ;)

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Welurka;)

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do chorób to bardzo uważajcie. Ja porobiłam w 10tc. Pani doktor pierwsze pytania, które zadała brzmiały:
    *Czy piłam alkohol w ostatnim czasie
    oraz:
    *CZY NIE CHOROWAŁAM NIEDAWNO.
    Dziewczyny ja nie chce Was straszyć, ale naprawde uważajcie z tymi chorobami i wyleżeć w łóżku a nie "na chwilę do sklepu" ..

• welurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za kciuki zdam relacje jak wróce bo wizyta dopiero na 18 :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka mocno trzymam kciuki za same dobre wieści!!!

Lalita kuruj się, ja nie mam gorączki, ale męczy mnie za to suchy kaszel, dramat...nie wiem już co robić?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym artykule co wysłałam link stronę wcześniej piszę ,, Drapanie w gardle i kaszel

Jeśli do kataru doszedł również obrzęk gardła, zastosuj płukankę z wody z solą (1/2 łyżeczki soli rozpuść w szklance przegotowanej letniej wody. Płucz gardło 4-5 razy dziennie przez 3 minuty) oraz syrop z cebuli (2 pokrojone w talarki cebule posyp cukrem. Powstały w ten sposób sok pij 3 razy dziennie).

Leki bezpieczne dla przyszłej mamy to tabletki Sinupret, ziołowa płukanka Septosan oraz aerozol Tantum Verde. Nie stosuj jednak tabletek do ssania Cholinex, Strepsils, Septolete, ponieważ zawierają salicylany, które mogą wywołać zaburzenia rozwoju dziecka."

Najlepiej się wygrzać i dużo pić ,nawadniać organizm i nie dopuszczać do suchość śluzówki

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez robię:-) dużo piję, prawie nie wychodzę z łózka, psikam tantum verde i jutro wyjeżdzam poza miasto, jak zmienię powietrze na tydzień, to może też będzie to miało swoje plusy:-) życzę zdrówka!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam clay czas 37,2 a teraz mam np 37,4, a piatek mialamm 37,5;/ Kurcze i na dodatek wróciłaam do pracy, dobrze, że tylko 5h.
    Byłam w sklepie i kupiłam imbir, czosnek, cytrynę. W pracy teeż znjaoma doradziła albo syrop ze staretego imbiru i miodu, albo zalać to wodą odczekać noc i pić taki wywarek. Póki co własnie zaczynam pić herbatę z miodem i imbiremm. W końcu musi minąć to przeziębienie;/ Widze, że wzieło nas wszytskie w tym samym czasie...
    Byłam jeszcze a aptece zaytałam z ciekawości babki czy coś poleca na przeziebienie dla kobiet w ciąży ale mówiła, że leki to np tabletki 15 kapsulek za 30zl:P skład: czosnek, ccytryna i cos tam, i syrop tez za 20zl z czosnku i cytryny więc doradziła naturalne sposoby.
    Na wypocenie sie też dobry naturalnie robiny syrop-sok z czarnego bzu, ale to samemu trzeba by sobei zrobić ponoć działa mega super.
    Zdrówka dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 14:10

zsxuot7.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ