I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja w środe wybieram sie do panstwowego lekarza, badania tyle kosztuja ze chcialabym spróbowac tak, powiem szczerze ze obawiam sie tej wizyty Poprzednia własnie zdecydowała ze bede chodzic prywatnie (nie zdazyłam załozyc butów a lekarki juz nie było, bo spieszyła sie do prywatnego gabinetu i nie chcia mi zlecic zadnych badan) Boje sie reakcji na wiadomosc ze przychodze w 13 tc a wczesniej chodziłam prywatnie. Wolałabym aby niczego ie wpisywała mi do karty ciazy brr...
-
michaela wrote:Ja w środe wybieram sie do panstwowego lekarza, badania tyle kosztuja ze chcialabym spróbowac tak, powiem szczerze ze obawiam sie tej wizyty Poprzednia własnie zdecydowała ze bede chodzic prywatnie (nie zdazyłam załozyc butów a lekarki juz nie było, bo spieszyła sie do prywatnego gabinetu i nie chcia mi zlecic zadnych badan) Boje sie reakcji na wiadomosc ze przychodze w 13 tc a wczesniej chodziłam prywatnie. Wolałabym aby niczego ie wpisywała mi do karty ciazy brr...
moim zdaniem nie powinno byc problemow
ja też ide na pierwsza wizyte prywatnie a potem dopiero do panstwowego tylko że do tej samej gin -
Hmmm ciężko mi doradzić. Bo ja chodzę na NFZ. Jestem póki co zadowolona. Gdyby się coś działo to bym poszła. Do szpitala. Na badanie prenatalne też nie płaciłam miałam skierowanie od lekarza. Nie każdy lekarz jest zły ,trzeba znaleźć dobrego. No wiesz ta może być opryskliwa. Bo powie skoro Panią stać chodzić prywatnie to powinna mieć pani pieniądze na badania krwi. A inna machnie ręką i ci da te badania ,które of course są refundowane.
Ja miałam w nocy można określić gorączkę temp 37,29 C , byłam rozgrzana i miałam drgawki. I pierwszy raz sięgałam po lek w ciąży. Wzięłam pół apapu. Skoro Ana pisałaś że lepiej wsiąść tabletkę niż doprowadzić do silnej gorączki złej dla dzidziucha mówię biorę. Rano o 6 już miałam 36.00 C i czuję się już lepiej. Mogę w końcu oddychać przez nos. Jeszcze lekki katar został ,ale tak jest wszystko ok.Ana27 lubi tę wiadomość
-
lalita dużo zdrowia!
Ja chyba na wstępie wyjaśnię pani doktor że trafiłam do nie bo mnie nie stać na prywatne wizyty i może nie będzie źle. Kurcze mnie to denerwuje, nawet fakt, ze zastanawiam się jak będzie, ledwo składamy na składkę zus / ubezpieczenie miesiąc w miesiąc, to wcale nie są małe pieniądze, łaski nie robią, więc nie rozumiem skąd takie pomysły żeby jeszcze pacjentowi kazać wszystkie nawet podstawowe badania krwi robić na własny koszt, jakiegoś pecha musiałam mieć -
nick nieaktualnyDziewczyny co do chorób to bardzo uważajcie. Ja porobiłam w 10tc. Pani doktor pierwsze pytania, które zadała brzmiały:
*Czy piłam alkohol w ostatnim czasie
oraz:
*CZY NIE CHOROWAŁAM NIEDAWNO.
Dziewczyny ja nie chce Was straszyć, ale naprawde uważajcie z tymi chorobami i wyleżeć w łóżku a nie "na chwilę do sklepu" .. -
W tym artykule co wysłałam link stronę wcześniej piszę ,, Drapanie w gardle i kaszel
Jeśli do kataru doszedł również obrzęk gardła, zastosuj płukankę z wody z solą (1/2 łyżeczki soli rozpuść w szklance przegotowanej letniej wody. Płucz gardło 4-5 razy dziennie przez 3 minuty) oraz syrop z cebuli (2 pokrojone w talarki cebule posyp cukrem. Powstały w ten sposób sok pij 3 razy dziennie).
Leki bezpieczne dla przyszłej mamy to tabletki Sinupret, ziołowa płukanka Septosan oraz aerozol Tantum Verde. Nie stosuj jednak tabletek do ssania Cholinex, Strepsils, Septolete, ponieważ zawierają salicylany, które mogą wywołać zaburzenia rozwoju dziecka."
Najlepiej się wygrzać i dużo pić ,nawadniać organizm i nie dopuszczać do suchość śluzówki
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja mam clay czas 37,2 a teraz mam np 37,4, a piatek mialamm 37,5;/ Kurcze i na dodatek wróciłaam do pracy, dobrze, że tylko 5h.
Byłam w sklepie i kupiłam imbir, czosnek, cytrynę. W pracy teeż znjaoma doradziła albo syrop ze staretego imbiru i miodu, albo zalać to wodą odczekać noc i pić taki wywarek. Póki co własnie zaczynam pić herbatę z miodem i imbiremm. W końcu musi minąć to przeziębienie;/ Widze, że wzieło nas wszytskie w tym samym czasie...
Byłam jeszcze a aptece zaytałam z ciekawości babki czy coś poleca na przeziebienie dla kobiet w ciąży ale mówiła, że leki to np tabletki 15 kapsulek za 30zl:P skład: czosnek, ccytryna i cos tam, i syrop tez za 20zl z czosnku i cytryny więc doradziła naturalne sposoby.
Na wypocenie sie też dobry naturalnie robiny syrop-sok z czarnego bzu, ale to samemu trzeba by sobei zrobić ponoć działa mega super.
Zdrówka dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 14:10