I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:HEJ... a ja ja dziewczyny jestem taka chora. Katar ,ból głowy , wszystko mi do gardła spływa. Bóle mięśni. Nie wiem dziewczyny że mam coś brać na noc. Jakiś paracetemol ,albo coś. Ja się boje jaki kolwiek lek brać. Ale nie wiem czy zwalczę to tak od razu.
Lilka super brzuś
Dobry jest syrop Prenalen (czosnek, czarna porzeczka i malina)tylko jak syrop ci nie chce przejść przez gardło to może chociaż mleko z miodem -
Też jestem alergikiem i niestety musiałam przeboleć Może płukanie nosa (są do tego specjalne rzeczy w aptece)nie mam innych pomysłów. Może spytaj swojego lekarza?
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny jakieś maści krem na brodawki? Bo pieką mnie i tak jakby pękały już...
Ponoć bardzo dobry jest krem, maść Maltan, koleżanki polecały. Ja tez nie czuję się za dobrze, ból gardła i suchy kaszel...jem czosnek i pryskam tantum verde, bo można. -
Nulka zapytam przy najbliższej okazji lekarza. Dopiero od paru dni mi się to tak bardzo nasiliło. Można zwariować. Od kichania głowę a już na pewno bębenki w uszach mi urywa Mam wodę morską do nosa ale nie pomaga niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2013, 19:51
-
Rozumiem Cię, moja alergia też się objawia głównie katarem przez co mam nawracające zapalenie zatok i żadne leki na alergie mi nie pomagają... nauczyłam się już chyba z nią żyć...
Zapytaj i trzymaj się cieplutko zdrówka dla Was -
Lalita jeszcze nie masz kaszlu i mam nadzieje ze chorobsko Ci sie nie rozwinie ja mam tak ze zadneee domowe sposoby na mnie nie dzialaja mialam wczoraj spotkanie z tzw HR managerem odnosnie ciazy..i ogolnie pozwole sobie uzyc slowa wielja dupa.mianowicie zadnego krzesla zadnych extra przerw itd..pani sprytnie lawirowala pomiedzy coby nie powiedziec jasno nieee..szczerze zaskoczona nie jestem.eh szkoda gadac niechce mi sie kopac z koniem a dzis do hotelu przyjechal Rutkowskihttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Cała noc nie spałam , katar ból głowy i ból gałek oczny. Bez jakich kolwiek aspiryn itd to masakra się leczyć. Ja to jak w ciąży nie byłam wysarczyła herbata z miodem i cytryna aspiryna lub polopiryna i po krzyku. A tu dupa nic nie można. Leże se w łóżku odpoczywam chciałabym sie zdrzemnąć ale nie potrafie.
Co do brodawk wczoraj lekko mi popękały dlatego pytałam o coś na nie. Niewiem czy nie zawczesnie
http://www.papilot.pl/ciaza/14773/Przeziebienie-w-ciazy-Domowe-mikstury-bezpieczne-leki-wazne-porady.html fajny artykuł o ciazy i lekachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2013, 07:52
-
Witajcie
Co do kremu na brodawki słyszałam, że babydream z rossmana jest dobry, ale nie próbowałam osobiście
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja się jeszcze wstrzymuje- i nie chodzi mi tu o zabobony, tylko po prostu sama nie wiem co mi będzie potrzebne Niedługo zacznie się rozglądanie i wyłapywanie promocji
Powiedzcie mi dziewczyny czy podczas najbliższej wizyty 4/5.06, powinna być zrobiona przezierność karkowa czy jeszcze na to za wcześnie?
Miłego dzionka Wam życzę
Lalitko- kuruj się kochana -
Lalita, wiem, że można brać w ciąży Paracetamol ale oczywiście z umiarem!! Ja ostatnio wziełam pół na ból głowy i lekki stan podgoraczkowy 37,5. Pije ciepły sok z malin i leże pod kołdrą i się wypacam, piije herbate z miodem na gardło bo coś zaczyna mi ćmić i czuję jakby miała przyjsc choroba. Pij na siłę domowe specyfiki, wygrzej się, jak nie przjdzie do do lekarza, bo z tego co wszędzie mówią, gorączka bardziej zaszkodzi dziecku niż np paracetamol, który ją zbije. 3mam kciuki!!!
Karoam - tak, będziesz już prawie w 12 tc, a robi się to badanie między 11+0 a 13+6 . Ja właśnie miałam we wtorek to badanie i byłam w 12tc:))) Powodzonka!! -
No wiem , mam parcetamol ,ma w domu apap ( który zawiera paracetamol). No ale wiesz jakoś nie chcę brać. Mimo że już 2 dzień głowa mnie boli.
Już z rok nie byłam chora , to teraz musiałam zachorować;/
Dzięki dziewczyny za radyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2013, 08:23
-
No niestety tak to czasem bywa:( Pewnie, ze lepiej nie brać na ból, można jakoś rpzecierpieć, tyle, że już z gorączką nie ma co ryzykować. Coś mi się wydaje, ze ten bol głowy zwiazany jest z przeziebieniem więc jemu trzeba zapobiec... Kuruj się!W koncu chorobsko musi minąć.
A ja tu znalazlam jeszcze jakies info od kolezane, które doradzały mi sposoby na pozbycie się kaszlu:
Bazylia ciecierzyca herbata z kwiatu lipy lub pokrzywy tymianek - herbata lub ośrodka, strop z cebuli, banalny w wykonaniu, herbata z imbiru i miodu mniam, lub duuzoduzoo papryki, mi tez pomaga miód.
Polecam siemię lniane. Mnie 3 miesiące męczył kaszel i okazało się, że to przez sezon grzewczy mam gardło wysuszone a mało co płuc nie wyplułam. Jeśli pomoże to zero herbaty, bo herbata jeszcze bardziej wysusza gardło. Wszystko to wiem po wizycie u bardzo dobrego laryngologa, który wyciągnął mnie z tego kaszlu, gdy byłam w ciąży. -
Kropka wrote:Lalita leż w łóżku i nic nie rób. Jak nie syrop cebulowy i jak nie czosnek, to pij cytrynę z miodem - rozgrzewa i pomaga wypocić choróbsko. Zdrowiej szybko
Do cytryny i miodu dodałabym dwa plastry imbiru:* zdrowiej!Lalita2710 lubi tę wiadomość