X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze tez bedzie chłopaczysko - a chyba po cichu myslałam o córeczce, ale wiadomo najwazniejsze zeby sie urodziło zdrowe

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    u mnie 3 serca w trzy dni przed owulacją ,czyli mam szansę na córkę ??
    żeby to było takie proste

Ja to tak odbieram że im dalej od owulacji od 5 dni do 1 dnia przed. Jest większa szansa na dziewczynkę. Dzień przed ovu w i 1 dzień po chłopak.
    A tak jak pisałam każda kobieta w sobie ma komórkę X. Mężczyzna X i Y.
    X (laseczki) wolne ,ale bardzo wytrwałe są w stanie dłużej przeżyć , Y (chłopaki) szybki ,ale nie trwałe szybciej padają. Więc jeśli jest współżycie kilka dni przed jest prawdopodobieństwo że powoli ale do celu dotrą X i będzie kobietka.

Jeszcze ciekawą rzecz wam powiem ost czytałam ciekawy artykuł: Że jeśli mężczyzna da nam X i bd XX czyli kobietka , geny ma w zasadzie 50% od mamy i 50% od taty , jeśli jest facet to od mamy ma X od taty Y i wówczas po tacie dziedziczy tylko 4 geny więc większość ma po mamie. To czy np dziecko będzie mieć tendencje do tycia. Wytrwałość w sporcie itd.

megan8 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana jestem tego samego zdania. Ale tyle czasu już było okey, że człowiek myślał, że nic się nie stanie. A teraz nerwówka. Ale dostanę opieprz od swojej prowadzącej lekarki we wtorek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 20:00

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kompletnie nie wiem kiedy miałam owulację. Byłam bezpośrednio po poronieniu i nie miałam prawie w ogóle objawów owulacji. Mam serduszka w dniach, które nie miały cech owulacyjnych i wcale nie spodziewałam się ciąży w tym cyklu. Więc nie mam pojęcia co może być u nas, ale wiem, że na takich wyliczeniach jak podaje Lalita moja koleżanka z pracy zaplanowała sobie dwóch chłopaków i córkę i tak też urodziła :)

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się i przed i w dzień owu prawdopodobnie, zobaczymy co się okaże:-) dobrej nocy wszystkim mamusiom

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staralismy po i jest chlopak ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubery prawdopodobnie plamisz po seksie - mnie o tym położna uprzedzała, że dużo kobiet plami po.
    Ja niestety nie wiem kiedy zaszłam, bo to mogło być przed lub w dniu owulacji. Jeszcze 5 miesięcy i się dowiem ;) Jestem z tych wytrwałych i nie chcę poznać płci :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jeżeli mogę to przyłącze siędo Was właśnie zrobiłam test i wyszedł pozytywny :) a tak wogóle gratuluje wszystkim kobitkom :)

Kropka, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kilku dni męczy straszna senność - potrafię zasnąć o każdej porze, w każdym miejscu i śpię jak zabita.
    Do tego wczoraj miałam migrenowe bóle głowy :/
    Całkowicie odrzuca mnie od słodkiego i nie mam apetytu.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie więcej seksu :):) U mnie etap ciągłego zmęczenia i senności chyba właśnie się skończył. Pierwsza nieprzespana noc za mną :/

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przechodzę etap budzenia się po 4 lub 5 rano i nie mogę dalej spać. A w sumie powinnam budzić się o 6.30 do pracy. Teraz więc, nie jestem zmęczona przez ciąże a przez niewyspanie :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :) :) :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ma ja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witam dziewczyny jeżeli mogę to przyłącze siędo Was właśnie zrobiłam test i wyszedł pozytywny :) a tak wogóle gratuluje wszystkim kobitkom :)

Kochana, GRATULUJĘ! Wspaniała wiadomość :) Witam w naszym świecie... nudności, zaparć, niewyspania, wiecznych nerwów, ciągłego przemęczenia... Witam w cudownym, pełnym nadziei świecie ciężarówek :)
    Trzymaj się zdrowo i szczęśliwie :)

fifi83 lubi tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo miłe powitanie Maja:)
    Nudności nie ma każda da się z nim radzić pijąc wodę ,jedząc małe porcje regularnie, jedząc banana z rana.
    Nie wyspanie z powodów chyba wydalania moczu.
    Nerwów? chyba na męża:)
    Senności owszem
    Zaparcia ja ani razu ,ale to tylko kwestia odpowiedniej diety.

Witamy Oniqa:) No stress ,odpoczywaj dobrze się odżywiaj i ciesz się :)

dqprepoku4out2uw.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale ja wam zazdroszczę. Mam chyba wszystkie straszne objawy. Senność, zmęczenie, mdłości cały dzień i noc, brak apetytu, ból krzyża i podbrzusza, migreny miałam wcześniej wiec nie wiem czy to związane z ciążą czy po prostu mój urok. A teraz jeszcze doszło wysokie ciśnienie i jestem strasznie słaba, cały dzień leże w łóżku nie mogę się podnieść:-(. poradźcie mi jak sobie z tym radzić.

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia z wysokim ciśnieniem od razu do lekarza/szpitala zalezy jakie masz bo może będziesz musiała przyjmować leki. W domu pij dużo wody 2 litry. Ogranicz sól... Żeby nie potrzebnie go nie podnosić. Tak jak pisałam rano nim wstaniesz z łóżka napij się wody i zjedz banana powoli na spokojnie. A potem wstawaj. I nie załamuj się bo organizm to czuję. Bądz silna moja droga:))) Dasz rade. Senność jeśli możesz śpij ile wlezie ja spałam kilka razy dziennie. Jedz choćby po jednej kromce ale co 2 h...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 08:41

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Też ost 3 dni miałam zawroty i mroczki przed oczami. A tobie Rubi jak się to objawia i powiedział ci przyczynę. Mi zawroty przechodziły jak się kładłam. Dobrze że z maluchem wszystko następnym razem pokaże co ma;)
    Mój też wiecznie ucieka i nie chcę się pokazać

Odnosnie zawrotow glowy, to lekarz zrobil ze mna jeszcze raz wywiad, spojrzal na wyniki, zaczal tlumaczyc co sie teraz dzieje w moim organizmie... Ale dodal, ze jesli zawrty glowy sie nasila to kaldzie mnie na obserwacje do szpitala, oby nie!! :( Mam nadzieje ze bedzie dobrze!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita cisnienie mam 160/80 jak na mnie to dosc wysokie bo zawsze miałam idealne a nawet niższe. przy tym jestem strasznie słaba. Soli z powodu zapalenia tarczycy w ogóle nie używam a przed wstaniem z łózka jem krakersy.

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo wysokie ciśnienie. Wybierz się do najbliższego szpitala na odział ginekologiczny. I powiedz jakie masz ciśnienie. Że jesteś w ciąży i nie wiesz co robić. Ja bym pojechała. Bo ja jestem niskociśnieniowcem ,a w ciąży mam 110/70 ...

http://parenting.pl/portal/wysokie-cisnienie-w-ciazy Poczytaj sobie i wybierz się do szpitala. ,,Problem z nadciśnieniem w ciąży pojawia się wtedy, gdy ciśnienie krwi zaczyna przekraczać dopuszczalną granicę 140/90 mmHg"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 10:04

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najczesciej 90/60 i bardzo dobrze sie czuje:P 120/80 to prawidlowe jesli dobrze pamiertam, wiec 160 cyzli to pierwsze u Madzi to zdecydowanie wysokie , ja tez poszlabym to skontrolować, bo może w ciązy to cos oznaczac?
    Na mdłości czytałam, ze dobry jest imbir (chodzi o smak, zapach), żeby kawałek uciąć, possać i ponoć super działa.

zsxuot7.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ