X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na dworze w sklepie. Jest tak duszno że mnie aż serce kuje. Nie ma nawet jak złapać oddechu. Jest gorzej niż w upale 40 C... Jest masakra;/ jakaś.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko gratulacje :)

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest bardzo gorąco i duszno no ale lepiej juz tak niż ma lac :) dziś bardzo pobolewa mnie w dole brzucha mam nadzieje , ze to przez to ze wszystko sie rozrasta ?

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miranda wrote:
    Witajcie ja wciąż nie mogę się oswoić z tym,że jestem w ciąży.Nie mogę siś doczekać wizyty mam na 17.06 ale jeszcze aż 10 dni (a to pierwsza wizyta) Sprzyjają mi bardzo duże wahania nastrojów rz "krzyczę" a raz "potulna jak baranek"i piersi,budzę się w nocy...Pozdrawiam serdecznie:)
    Ja ciagle sie na tym lpie e jeszcze nie jestem oswojona z ta mysla, troche przez strach ze cos pojdzie nie tak, to oswajanie idzie baaardzo powoli

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka gratuluje :)

Plemniczka, ja też nie mam i nie miałam żadnych objawów i jestem z tego bardzo szczęśliwa :)

W końcu nadszedł weekend, zawsze po pracy ledwo zipię w piątek, strasznie mi się spać chce.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam na usg widziałam sam pęcherzyk.lekarz powiedział że zaczyna się już coś robić:P::)) następna wizyta za 4 tyg chyba zwariuje,ale zobaczę juz wtedy piękne serduszko

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko ja również Ci serdecznie gratuluje tytułu MGR!!!

Co do objawów, to ja nadal nie mam prawie żadnych, ale raczej się tym nie martwię, bo każda naprawdę przechodzi ciążę inaczej:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie tylko ostatnio dokuczała senność i brak chęci na słodycze ale to akurat dobrze;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja od 4 tygodnia do 8 tyg bez przerwy spałam drzemki 2 razy dziennie. Też byłam anty słodycze święta wielkanocne zjadłam jedno czekoladowe jajo i mnie odrzuciło:P Do tej pory jem bardzo rzadko coś słodkiego. Ja raczej słone kwaśne:)) Bardzo dobrze że nie macie objawów.
    Teraz co raz więcej kobiet przechodzi bez objawowo. Mi się wydaję że to od organizmu zależy. Tak mi teściowa mówi że silna baba nie ma mdłości hihi.
    Ja znów miałam inne bardziej serce mnie męczyło takie rzeczy ,słabo mi było w nocy.

dqprepoku4out2uw.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Madzia ja od 4 tygodnia do 8 tyg bez przerwy spałam drzemki 2 razy dziennie. Też byłam anty słodycze święta wielkanocne zjadłam jedno czekoladowe jajo i mnie odrzuciło:P Do tej pory jem bardzo rzadko coś słodkiego. Ja raczej słone kwaśne:)) Bardzo dobrze że nie macie objawów.
    Teraz co raz więcej kobiet przechodzi bez objawowo. Mi się wydaję że to od organizmu zależy. Tak mi teściowa mówi że silna baba nie ma mdłości hihi.
    Ja znów miałam inne bardziej serce mnie męczyło takie rzeczy ,słabo mi było w nocy.

Lalita, będzie syn jak nic :)!!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę hehe no ja też wole kwaśne i słone mmmm:))) I tez nie mam mdlosci jedyny powtarzajacy sie objaw (tak jak np. cały dzisijszy dzien;/) to ciagnac sie bol podbrzusza, rozciaganie... I chłopak na 90% u mnie jest hehehe także może coś w tym jest;p

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku ... A że chłopak wiem od dawna. Od jakiegoś 1,5 roku:P babci wróżka przepowiedziała do której chodzi od lat:) , Współżyliśmy po owulacji:P bo miałam późno w 19 dniu cyklu:P więc z reguły jest chłopak. Bo chromosomy X (wolne ,ale wytrwałe) Y (szybkie ,mniej trwałe) a jeśli był wyrzut komórki jajowe parę h wcześniej to szybciej dotarły Y :) Więc jestem chyba na to skazana;) Tak jak już pisałam jest mi obojętne byle zdrowe. No ale jak widać los chcę żeby był syn:P
    Poza tym u większości kobiet jak widać będzie syn...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:36

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, niestety moj szkrab nie rozlozyl nozek i co podnioslam glowe zeby go zobaczyc to sie chowal ;/ Na zlosc robil .... Nie wiem czy corcia czy syncio. No ale najwazniejsze, ze jest wszystko w porzadku. Sluchalismy serduszka i troszke go podgladalismy, no albo ja podgladalismy tak mi kamien z serca spadl, ze jest OK. Juz 17 tydzien prawie, ale czas leci. W lipcu polowkowe USG, moze wtedy sie pokaze i poznamy plec.

No, a reszta w porzadku, cisnienie i takie tam w normie... Powiedzial tylko, ze jak zawroty glowy sie nasila to kladzie mnie do szpiatala na obserwacje, ale oby nie ...

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, ja tak mialam ;) Zero mdlosci, zero wymiotow, a za to bol persi, krzyza i ciagniecie w dole brzucha. Nie martw sie, to nie jest powod do niepokoju. Badz dobrej mysli ;)

Mirando, do 17 zleci momentalnie. Pozytywne myslenie pomaga przetrwac ten czas ;) Jestem z Toba kochana bratowo ;) :*

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ost 3 dni miałam zawroty i mroczki przed oczami. A tobie Rubi jak się to objawia i powiedział ci przyczynę. Mi zawroty przechodziły jak się kładłam. Dobrze że z maluchem wszystko następnym razem pokaże co ma;)
    Mój też wiecznie ucieka i nie chcę się pokazać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:24

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ja nie mogę się obejść bez lodów każdego dnia tzn, że będzie córcia?? hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja bardziej opierałabym się na współżyciu:P kiedy nastąpiło przed owulacją ile dni przed itd. Na smakach nie opierałabym się bo mogą się mylić:)

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w końcu na drugim usg i maluszek jest cudowny i bardzo duży :) Ma 8,2 cm co odpowiada 14 tyg i 6 dniu ciąży, szok :) Ale od dwóch dni znów mam plamienia (wcześniej miałam przez parę dni w 6 tygodniu) :( Lekarz nic nie widział na usg niepokojącego. Biorę cały czas duphaston i mieliśmy zakaz na seks. Niestety dwa dni temu nie mogliśmy się powstrzymać od przytualnek (ileż można!) i to chyba przez to (mam nadzieję) :(

zfxga33.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:35

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A ja dziś byłam w końcu na drugim usg i maluszek jest cudowny i bardzo duży :) Ma 8,2 cm co odpowiada 14 tyg i 6 dniu ciąży, szok :) Ale od dwóch dni znów mam plamienia (wcześniej miałam przez parę dni w 6 tygodniu) :( Lekarz nic nie widział na usg niepokojącego. Biorę cały czas duphaston i mieliśmy zakaz na seks. Niestety dwa dni temu nie mogliśmy się powstrzymać od przytualnek (ileż można!) i to chyba przez to (mam nadzieję) :(

Może to Twój urok te plamienia?? Kto wie... Najwazniejsze, że gin nie widzi zadnego krwiaka na usg, ani tez ze nic sie nie odkleja itp;))) Wiec nie massz sie co artwic, powstrzymujscie sie od przytulanek boo szkoda nerwow, ja też już tyle czasu bez :/ Jakoś żyjemy i sobie radzimy:P hehh a wiemy, że to dla dobra dziecka, potem całe zycie dalej przed nami:P:P

Nina, przydalaby sie jakas dziewuszka w ym wysypie chlopakow:P

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ