I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miranda wrote:Witajcie ja wciąż nie mogę się oswoić z tym,że jestem w ciąży.Nie mogę siś doczekać wizyty mam na 17.06 ale jeszcze aż 10 dni (a to pierwsza wizyta) Sprzyjają mi bardzo duże wahania nastrojów rz "krzyczę" a raz "potulna jak baranek"i piersi,budzę się w nocy...Pozdrawiam serdecznie:)
-
Madzia ja od 4 tygodnia do 8 tyg bez przerwy spałam drzemki 2 razy dziennie. Też byłam anty słodycze święta wielkanocne zjadłam jedno czekoladowe jajo i mnie odrzuciło:P Do tej pory jem bardzo rzadko coś słodkiego. Ja raczej słone kwaśne:)) Bardzo dobrze że nie macie objawów.
Teraz co raz więcej kobiet przechodzi bez objawowo. Mi się wydaję że to od organizmu zależy. Tak mi teściowa mówi że silna baba nie ma mdłości hihi.
Ja znów miałam inne bardziej serce mnie męczyło takie rzeczy ,słabo mi było w nocy. -
Lalita2710 wrote:Madzia ja od 4 tygodnia do 8 tyg bez przerwy spałam drzemki 2 razy dziennie. Też byłam anty słodycze święta wielkanocne zjadłam jedno czekoladowe jajo i mnie odrzuciło:P Do tej pory jem bardzo rzadko coś słodkiego. Ja raczej słone kwaśne:)) Bardzo dobrze że nie macie objawów.
Teraz co raz więcej kobiet przechodzi bez objawowo. Mi się wydaję że to od organizmu zależy. Tak mi teściowa mówi że silna baba nie ma mdłości hihi.
Ja znów miałam inne bardziej serce mnie męczyło takie rzeczy ,słabo mi było w nocy.
Lalita, będzie syn jak nic !!!! -
O proszę hehe no ja też wole kwaśne i słone mmmm:))) I tez nie mam mdlosci jedyny powtarzajacy sie objaw (tak jak np. cały dzisijszy dzien;/) to ciagnac sie bol podbrzusza, rozciaganie... I chłopak na 90% u mnie jest hehehe także może coś w tym jest;p
-
Kopciuszku ... A że chłopak wiem od dawna. Od jakiegoś 1,5 roku:P babci wróżka przepowiedziała do której chodzi od lat:) , Współżyliśmy po owulacji:P bo miałam późno w 19 dniu cyklu:P więc z reguły jest chłopak. Bo chromosomy X (wolne ,ale wytrwałe) Y (szybkie ,mniej trwałe) a jeśli był wyrzut komórki jajowe parę h wcześniej to szybciej dotarły Y Więc jestem chyba na to skazana;) Tak jak już pisałam jest mi obojętne byle zdrowe. No ale jak widać los chcę żeby był syn:P
Poza tym u większości kobiet jak widać będzie syn...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:36
-
Kochane, niestety moj szkrab nie rozlozyl nozek i co podnioslam glowe zeby go zobaczyc to sie chowal ;/ Na zlosc robil .... Nie wiem czy corcia czy syncio. No ale najwazniejsze, ze jest wszystko w porzadku. Sluchalismy serduszka i troszke go podgladalismy, no albo ja podgladalismy tak mi kamien z serca spadl, ze jest OK. Juz 17 tydzien prawie, ale czas leci. W lipcu polowkowe USG, moze wtedy sie pokaze i poznamy plec.
No, a reszta w porzadku, cisnienie i takie tam w normie... Powiedzial tylko, ze jak zawroty glowy sie nasila to kladzie mnie do szpiatala na obserwacje, ale oby nie ...Ana27 lubi tę wiadomość
-
Plemniczko, ja tak mialam Zero mdlosci, zero wymiotow, a za to bol persi, krzyza i ciagniecie w dole brzucha. Nie martw sie, to nie jest powod do niepokoju. Badz dobrej mysli
Mirando, do 17 zleci momentalnie. Pozytywne myslenie pomaga przetrwac ten czas Jestem z Toba kochana bratowo :* -
Też ost 3 dni miałam zawroty i mroczki przed oczami. A tobie Rubi jak się to objawia i powiedział ci przyczynę. Mi zawroty przechodziły jak się kładłam. Dobrze że z maluchem wszystko następnym razem pokaże co ma;)
Mój też wiecznie ucieka i nie chcę się pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:24
-
A ja dziś byłam w końcu na drugim usg i maluszek jest cudowny i bardzo duży Ma 8,2 cm co odpowiada 14 tyg i 6 dniu ciąży, szok Ale od dwóch dni znów mam plamienia (wcześniej miałam przez parę dni w 6 tygodniu) Lekarz nic nie widział na usg niepokojącego. Biorę cały czas duphaston i mieliśmy zakaz na seks. Niestety dwa dni temu nie mogliśmy się powstrzymać od przytualnek (ileż można!) i to chyba przez to (mam nadzieję)
-
blueberry wrote:A ja dziś byłam w końcu na drugim usg i maluszek jest cudowny i bardzo duży Ma 8,2 cm co odpowiada 14 tyg i 6 dniu ciąży, szok Ale od dwóch dni znów mam plamienia (wcześniej miałam przez parę dni w 6 tygodniu) Lekarz nic nie widział na usg niepokojącego. Biorę cały czas duphaston i mieliśmy zakaz na seks. Niestety dwa dni temu nie mogliśmy się powstrzymać od przytualnek (ileż można!) i to chyba przez to (mam nadzieję)
Może to Twój urok te plamienia?? Kto wie... Najwazniejsze, że gin nie widzi zadnego krwiaka na usg, ani tez ze nic sie nie odkleja itp;))) Wiec nie massz sie co artwic, powstrzymujscie sie od przytulanek boo szkoda nerwow, ja też już tyle czasu bez Jakoś żyjemy i sobie radzimy:P hehh a wiemy, że to dla dobra dziecka, potem całe zycie dalej przed nami:P:P
Nina, przydalaby sie jakas dziewuszka w ym wysypie chlopakow:PNina lubi tę wiadomość