I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś mega upał, poszłam na zakupy i ledwo doszłam do domu, a co będzie później, gdy juz brzuszek będzie ciążył? ale za to mogę się pochwalić fajnym zakupem, mimo, że nie jestem fanka używanych rzeczy i raczej omijałam takie miejsca, to koleżanka zaciągnęła nie dziś w fajne miejsce i kupiłam super sukienkę na teraz i na lato z Esprita za całe 12 zł
-
Ma ja nie jest tak żleee:)) U mnie przynajmniej bywało o wiele gorzse samopoczucie bez ciąży, a teraz przynajmniej mogę się porozpuszczać, mąż skacze dookoła mnie a ja go nie powstrzymuje tylko tak biedak może sie zaangażować w ciąże, więc w sumie jest ekstra.
-
A ile dni po owulacji jesteś?
http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator Tu masz kalkulator wpisujesz
42 , 174 , ilość godzin w twoim wypadku 72 h no i ile od owulacji dni. I będzie pisać czy to normalny przyrost.
Formalnie według tego jesteś w ciąży. Gratulacje -
Gosiu jak najbradziejj dobrze Ci rośnie Beta:) To bardzo wczesna ciąża, na usg ejszcze nic nie bedzie widać ale Beta rosnie książkowo - podwaja się co 2 dzien, na drugi dzien powinnas miec ok 85, a po kolejnych dwoch 170, a Ty po 3 juz masz tyle wiec elegancko;) Gratulacje:)
-
Ważę teraz niby +/- 59kg, a zawsze ważyłam ok. 55kg (przy wzroscie 171cm), ja po soboie wogole nie widze tego żebym przytyła, ale mam czesto wzdecia, zaparcia może to te gazy ważą?hehehe
Na każdej wizycie gin waży Cię i wpkisuje do kart ciąży, na pewno gdyby było coś nie tak to by Ci powiedział, zresztą dopiero teraz w 2 trym z tego co czytalam nasza waga bedzie roosnac 0,5kg na tydzien. Ja bym się nie martwiła narazie tym, zwlaszcza, ze masz dzidzie duza, rosnie i wszytsko jest w porządkuy;)) -
Dzień dobry
Ja wczoraj byłam na USG- zrobił mi doktorek NT- wsio w porządku- 1,73 Ogólnie dzidzia znowu skakała, więc USG trochę trwało, żeby wszystko spokojnie pomierzyć Parametry wskazywały, że ciąża jest o tydzień starsza- 13t i 2d, więc nie bardzo kumam- czyli, że owulka była wcześniej czy jak?
U mnie ze spodniami też problem- już prawie wszystkie tak uciskają, że nie da rady w nich chodzić Początkowa waga w 5t była 51,8 a tydzień temu już 55michaela, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Lalita ja jutro już też bede w II trymestrze, u mnie póki co przybyło jakieś 1,5- 2 kg , chociaz czuje się cała ociążała no i brzuch mam spory, bo zawsze w tali byłam szczuplutka za to tyłkiem i nogami nadrabiałam, a teraz na brzuchu juz typowa kuleczka się zrobiła. Przy wzrosice 169 waże 69 kg., zawsze ważyłam około 63, ale jakiś rok temu przybrałam i nie udało mi sie zrzucic no a teraz nie ma jak
-
Welurka wagą będziemy się martwić po porodzie:-)
Karoam to same dobre wieści, mnie jutro czeka wizyta i badanie przezierności karku, trzymajcie kciuki, żeby wszystkie wyniki były prawidłowe!!! już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć swoje maleństwo!karoam lubi tę wiadomość