I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Kochana 12 tydzien i 1 dzień według ostatniej @ więc dobrze II trymestr zaczynasz
Zawsze mi się wydawało, że pełne 3 miesiące muszą minąć od ostatniej @ i że trymestry są równo podzielone.
No i w mojej ulubionej książce "W oczekiwaniu na dziecko" też tak jest to podzielone.
Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego w różnych miejscach różne tygonie podają?Mama najcudowniejszych skarbów -
Witajcie kochane:) ja dziś mam wizytę na 15.30 trzymajcie kciuki:) mam nadzieję ze tego krwiaka już nie będzie
Co do podziału trymestrów co strona int, to inny podział
Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Szczerze mówiąc ja tego też nie rozumiem. ovu pisze: jesteś w 7 tygodniu (6 tydzień i 3 dzień). To tak naprawdę w którym tygodniu jestem?
p.s. ciąża to naprawdę jeden wielki cud. nie zawsze dochodzi do zapłodnienia,czy się uda też na początku nie wiadomo?,jak się uda to cud, inni się starają są zdrowi i nic nie wychodzi, każda ma różne objawy! nie ma stałego schematu (np. 3 tydz.-sikanie, 4- mdłości, 5-wymiotowanie itp.). Kiedy dziecko się urodzi też nie wiadomo? i nawet są problemy z określeniem tygodnia i trymestru! HEHE -
juicca też trzymam kciuki. Daj znaka.
Miriam, niby tak się liczy. Ale jak idziesz np. na usg prenatalne to jeśli jest 12 tydzień i 1 dzień ciąży, to liczą skończone tygodnie i wg tego przelicznika jesteś w 12 tygodniu ciąży.
I bądź tu mądraMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane wielkie gratulacje dla wszystkich szczęśliwych ciężarówek Mam nadzieję że niedługo i ja będę się cieszyć tak jak i wy. Wczoraj robiłam betę i wyszła 7,42 mlU/ml teraz czekam na wizytę i bicie serduszka bo w maju straciłam swoją pierwszą fasolkę bo nie wykształciło się serduszko pozdrawiam
-
Matylda36 wrote:Lissa gratulacje! jesteś krok do przodu To masz dzisiaj dobry dzień
nawet bardzo oby nie podwójnie dobry .
Zalozylam nowy temat z ciaza blizniacza bo sie zastanawiam nad moim wysokim przyrostem, czy to mozliwe aby byla ciaza blizniacza ??
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
haybeauti wrote:Szczerze mówiąc ja tego też nie rozumiem. ovu pisze: jesteś w 7 tygodniu (6 tydzień i 3 dzień). To tak naprawdę w którym tygodniu jestem?
p.s. ciąża to naprawdę jeden wielki cud. nie zawsze dochodzi do zapłodnienia,czy się uda też na początku nie wiadomo?,jak się uda to cud, inni się starają są zdrowi i nic nie wychodzi, każda ma różne objawy! nie ma stałego schematu (np. 3 tydz.-sikanie, 4- mdłości, 5-wymiotowanie itp.). Kiedy dziecko się urodzi też nie wiadomo? i nawet są problemy z określeniem tygodnia i trymestru! HEHE
6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM