I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_mr wrote:ja już w piątek wieczorem a wcześniej mam o 11 dentystę a o 13 pogrzeb (szwagierki teściu zmarł)
Ania, idziesz do dentysty na kontrolę zębów w ciąży, czy na leczenie?
pytam, bo sama się muszę wybrać na kontrolę, tylko coś się zebrać nie mogę.
i oczywiście składam kondolencje.
-
kaaasiaczek_ wrote:Ania, idziesz do dentysty na kontrolę zębów w ciąży, czy na leczenie?
pytam, bo sama się muszę wybrać na kontrolę, tylko coś się zebrać nie mogę.
i oczywiście składam kondolencje.
raczej muszę zaleczyć bo mi się zrobiły jakieś 4 dziurki a nie chce zwlekać... nie lubię chodzić do dentysty...ale no cóż nie chce je też stracić więc jak trzeba ...to muszę iść....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:13
-
ania_mr wrote:raczej muszę zaleczyć bo mi się zrobiły jakieś 4 dziurki a nie chce zwlekać... nie lubię chodzić do dentysty...ale no cóż nie chce je też stracić więc jak trzeba ...to muszę iść....
aha, no ja też nie lubię dentystów. hehe, przez to tak zwlekam.
ale nic się nie martw, nie będzie tak strasznie.
-
Ja na szczęście zakończyłam pełne leczenie zanim zaczęliśmy się starać tzn prawie bo przez to, że jakoś tak od razu zaskoczyło jeszcze jedna wizyta wypadała mi już w ciąży ale to tylko było założenie koronki więc luzik. Ale cały czerwiec i połowa lipca co tydzień wizyty brrrrr.
-
dziewczyny,
ja już po wizycie.
maluch machał rączkami i nóżkami podczas badania, aż łezka mi się zakręciła w oku, serducho mu bije jak należy.
i lekarz stwierdził, że prawdopodobnie będzie chłopczyk
bo pokazał, że maluch miał coś między nóżkami, a wyglądało na siusiaka.
prenatalne mam 4 września, bo lekarz idzie na urlop.
l4 dalej.
także odpoczywamy i oczywiście trzymam kciuki za Wasze wizyty.Mikusia2, juicca, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
no więc tak, maleństwo zdrowe nic się niepokojącego nie dzieje.
chciałam poznać płeć dziecka i powiedział mi, że widzi płeć na 80 % a lekarz ma swoją zasadę, że nie mówi jak nie jest pewien na 100% więc zapisałam się na 30 sierpnia na 10:30.
dostałam kilka zdjęć dzidziusia i nawet lekarz stwierdził, że dziecko ma mój nosek. (ja ma taki wąski, podłużny z leciutkim garbem)ja to dostrzegłam od razu, jak tylko zobaczyłam buźkę, nawet mój brat i moja mama mówią, że na pewno ma mój nosek
pamiętam jak przy pierwszej ciąży widziałam nosek córci i był taki sam jak mojego męża malutki i szeroki i się nie myliłam- mała to czysty tatuśkaaasiaczek_, juicca, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:dziewczyny,
ja już po wizycie.
maluch machał rączkami i nóżkami podczas badania, aż łezka mi się zakręciła w oku, serducho mu bije jak należy.
i lekarz stwierdził, że prawdopodobnie będzie chłopczyk
bo pokazał, że maluch miał coś między nóżkami, a wyglądało na siusiaka.
prenatalne mam 4 września, bo lekarz idzie na urlop.
l4 dalej.
także odpoczywamy i oczywiście trzymam kciuki za Wasze wizyty.
fajnie że to chłopczyk ja mam nadzieję że tym razem będzie synuś, nawet wydaje mi się, że teraz się sami chłopcy rodzą....
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Mikusia2, szkoda, że lekarz nie chciał zdradzić płci Twojego maleństwa.
a jakie masz przeczucia?
to moje pierwsze dziecko, więc w sumie obojętne jest dla mnie to czy będzie dziewczynka, czy chłopczyk.
ważne jest to byle dziecko było zdrowe. (jak dla każdej matki)
właśnie też odczuwam takie wrażenie, że teraz jest jakiś wysyp chłopców.Mikusia2 lubi tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:Mikusia2, szkoda, że lekarz nie chciał zdradzić płci Twojego maleństwa.
a jakie masz przeczucia?
to moje pierwsze dziecko, więc w sumie obojętne jest dla mnie to czy będzie dziewczynka, czy chłopczyk.
ważne jest to byle dziecko było zdrowe. (jak dla każdej matki)
właśnie też odczuwam takie wrażenie, że teraz jest jakiś wysyp chłopców.