X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek, a ty, w którym tyg poznałaś płeć?

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, że z dzieciaczkami wszystko w porządku.
    Zaskoczyło mnie, że tak szybko lekarz zdecydował się podać płeć dziecka. Odważny :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakiś sposób na wymioty zamecze sie dziś ratunku !!!

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie dobrze possac imbir na wynioty ciazowe. Mnie one ominely, ale dziewczyny pisaly, ze pomagalo kilka lykow wygazowanej oryginalnej coli ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie dobrze possac imbir na wynioty ciazowe. Mnie one ominely, ale dziewczyny pisaly, ze pomagalo kilka lykow wygazowanej oryginalnej coli ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pomagała woda gazowana/cola, zimna woda z cytryną i kilka plasterków świeżo pociętego imbiru zalanego gorącą wodą.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wyprobuje :)

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    kaaasiaczek, a ty, w którym tyg poznałaś płeć?

Mikusia2, no ja poznałam dzisiaj, tzn. 10 tc, 5 dzień.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Fajnie dziewczyny, że z dzieciaczkami wszystko w porządku.
    Zaskoczyło mnie, że tak szybko lekarz zdecydował się podać płeć dziecka. Odważny :-)

Matylda36, lekarz nie stwierdził na 100%, bo powiedział, że może się mylić, ale dał zbliżenie i faktycznie wyglądało jak siusiak między nóżkami. :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się że lekarze nie powinni tak szybko podawać płci dziecka. Bo są rodzice ,którzy się cieszą z danej płci ,a potem jak już wiadomo w 100% bywa rozczarowanie ... (nie mówię wszyscy ,ale niektórzy) Ost byłam na urodzinach i babka mówiła że dowiedziała się że będzie dziewczynka i wszystkim naopowiadała itd a potem okazało się że będzie chłopak i jest trochę załamana bo chciała dziewczynkę. Ale są ludzie i ludziska.
    Gdyż na tym etapie może być to tylko i wyłącznie wyrostek płciowy ,który wygląda i u dziewczynek i chłopczyków niemal identycznie.
    Zanim wyjdzie siusiak trochę mija:)))
    Ale to moje zdanie.

U jednej dziewczyny 3 razy zmieniano płeć dziecka... A faktycznie dowiedziała się w 24 tygodniu po dokładnych oględzinach:))

Wiele może się zmienić bo nie raz siusiak (wyrostek płciowy) okazuję się że jest muszelką i jest kobietka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 20:49

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Wydaję mi się że lekarze nie powinni tak szybko podawać płci dziecka. Bo są rodzice ,którzy się cieszą z danej płci ,a potem jak już wiadomo w 100% bywa rozczarowanie ... (nie mówię wszyscy ,ale niektórzy) Ost byłam na urodzinach i babka mówiła że dowiedziała się że będzie dziewczynka i wszystkim naopowiadała itd a potem okazało się że będzie chłopak i jest trochę załamana bo chciała dziewczynkę. Ale są ludzie i ludziska.
    Gdyż na tym etapie może być to tylko i wyłącznie wyrostek płciowy ,który wygląda i u dziewczynek i chłopczyków niemal identycznie.
    Zanim wyjdzie siusiak trochę mija:)))
    Ale to moje zdanie.

U jednej dziewczyny 3 razy zmieniano płeć dziecka... A faktycznie dowiedziała się w 24 tygodniu po dokładnych oględzinach:))

Wiele może się zmienić bo nie raz siusiak (wyrostek płciowy) okazuję się że jest muszelką i jest kobietka:))

dla mnie płeć jest bez znaczenia, najważniejsze, żeby maluch był zdrowy. :) czy chłopczyk, czy dziewczynka - kochać będę ponad życie. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ,zgadza się:) Ale wiesz są ludzie którzy są nastawieni na daną płeć...

dqprepoku4out2uw.png

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Tak ,zgadza się:) Ale wiesz są ludzie którzy są nastawieni na daną płeć...

owszem, tacy ludzie się zdarzają, no ale cóż...

nic na to nie poradzimy, że jedni z góry określają chcianą płeć dziecka, a inni po prostu cieszą się z tego, co im Bóg ześle. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, i żeby nie było, to nie krytykuję w żaden sposób osób, które np. mówią, że chciałyby dziewczynkę, czy chłopczyka, bo ja na początku też chciałam dziewczynkę, ale przecież nie można odrzucić dziecka, bo płeć jest inna. chodzi mi głównie o takich ludzi, którzy już z marszu mówią, że ma być dziewczynka i już i innej wersji do siebie nie przyjmują.
    bo takie coś jest chore.
    chcieć, a wymagać to dwie różne rzeczy.

także mam nadzieję, że nikogo w żaden sposób nie uraziłam. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie formalnie było obojętne ,owszem chciałabym dziewczynkę. Ale będe mieć synusia :) i nie uważam że to coś złego. Córcia też kiedyś będzie;D

dqprepoku4out2uw.png

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, że najlepiej jakby była parka :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc tak byłam u gin. Ale jeszcze zarodka nie widać. jej zdaniem to 5 tydzień a nie 7. Kazała przyjść 20.08 . Ovu pomyliła się w wyznaczaniu owulki bo byłam u lekarza w dniu kiedy ovu wyznaczył owulacje i powiedziała, że nastąpi za 48 h owulacja.
    Teraz to się denerwuje bo jak poroniłam też nie było zarodka. Niby teraz powiedziała, że jest ciałko i że na 90% powinien pojawić się zarodek tylko kwestia czasu. Powiedział, że coś tam widzi ale na 100% nie jest pewna.
    Nie wiedza to chyba najgorsze co wymyślono.
    Jak ja mam do wtorku przeżyć -ratujcie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkim dziewczynom gratuluje, że dzieciaczki zdrowe. Kasiaczek trzymałam kciuki :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    a więc tak byłam u gin. Ale jeszcze zarodka nie widać. jej zdaniem to 5 tydzień a nie 7. Kazała przyjść 20.08 . Ovu pomyliła się w wyznaczaniu owulki bo byłam u lekarza w dniu kiedy ovu wyznaczył owulacje i powiedziała, że nastąpi za 48 h owulacja.
    Teraz to się denerwuje bo jak poroniłam też nie było zarodka. Niby teraz powiedziała, że jest ciałko i że na 90% powinien pojawić się zarodek tylko kwestia czasu. Powiedział, że coś tam widzi ale na 100% nie jest pewna.
    Nie wiedza to chyba najgorsze co wymyślono.
    Jak ja mam do wtorku przeżyć -ratujcie

haybeauti, nic się nie stresuj, zarodek na pewno ujrzysz na następnej wizycie. czasem tak jest, że ciąża jest młodsza, nie ma co się denerwować i przy okazji maluszka. bo on też odczuwa Twój niepokój.

kochana, wszystko będzie dobrze. musisz w to wierzyć i oczywiście myśl pozytywnie.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    haybeauti, nic się nie stresuj, zarodek na pewno ujrzysz na następnej wizycie. czasem tak jest, że ciąża jest młodsza, nie ma co się denerwować i przy okazji maluszka. bo on też odczuwa Twój niepokój.

kochana, wszystko będzie dobrze. musisz w to wierzyć i oczywiście myśl pozytywnie.
    dzięki kochana jesteś. staram się nie denerwować by nie zaszkodzić dzidziusiowi ale to strasznie trudne.
    No cóż muszę być twarda

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ