I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
kozgo wrote:Hej dziewczyny przed chwilą zaobseewowalam u siebie taki zoltawy i grudkowy sluz ale nic mnie nie szczypie ani nie boli, nie na też żadnego zapachu. Czy ktoras miala coś takiego? czy to może być jakiś stan zapalny?
-
Lissa wrote:Od pewnym rzeczy nie da si euciec, taka prawda choćbyś nie wiem jak sterylnie zyla co ma sie prypaletac to sie przypaleta niestety
do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci.. -
aher wrote:6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM
-
Martusska wrote:do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci..
o widzisz dobrze wiedziec. Ja akurat mieszkam na Cyprze i basen mam na swoim osiedlu i nie ukrywam ze ciagle w nim siedze i takie tampony by sie przydały . Hmm popytam w aptece moze cos slyszeli o takich wynalazkach .
-
Witajcie ponownie ja juz po wizycie , widziałam mojego maluszka serduszko bije , pecherzyk juz nie jest spłaszczony, krwiak hmm.... jest ale zorganizowany czyli bez zadnej krwi , ani płynów , tylko pusta przestrzen krwiaka do wchłonięcia za 2 tyg kolejna wizyta no i do nast wizyty leżec ale lekarz twierdzi ze jest na dobrej drodze
blueberry, kaaasiaczek_, Dagmara lubią tę wiadomość
-
aher wrote:6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM
O to ciekawe, bo mi ovu pokazało II trymestr w 12 tyg i 1 dniu
OM miałam 19 maja, a data zapłodnienia to 2 tygodnie później, więc nijak się to ma w moim przypadku.
Jak będę na wizycie i nie zapomnę, bo ostatnio mi się takie rzeczy zdarzają, to zapytam lekarza, bo ciekawi mnie skąd te rozjazdy w terminach się biorąMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży. -
dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa. -
haybeauti wrote:dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa.
będzie dobrze, tylko się nie stresuj.
ja też dziś idę do gina.
ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.
haybeauti, trzymam kciukiMikusia2 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki ja jestem w 12 tyg i lekarz powiedzial ze jak sie da dobrze zobaczyc to powie mi czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka a dodam ze w kuj-pom ma najnowoczesniejsze usg. dzisaj mam wizyte na 10:00 badanie prenatalne, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
kaaasiaczek_, Miriam lubią tę wiadomość
-
kaaasiaczek_ wrote:będzie dobrze, tylko się nie stresuj.
ja też dziś idę do gina.
ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.
haybeauti, trzymam kciuki
Mam nadzieje, że będzie oki. Późnym wieczorem dam znaćkaaasiaczek_ lubi tę wiadomość