X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przed chwilą zaobseewowalam u siebie taki zoltawy i grudkowy sluz ale nic mnie nie szczypie ani nie boli, nie na też żadnego zapachu. Czy ktoras miala coś takiego? czy to może być jakiś stan zapalny?:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Hej dziewczyny przed chwilą zaobseewowalam u siebie taki zoltawy i grudkowy sluz ale nic mnie nie szczypie ani nie boli, nie na też żadnego zapachu. Czy ktoras miala coś takiego? czy to może być jakiś stan zapalny?:(
    ja właśnie wrócilam od lekarza bo tez miałam taki śluz .. a za 2 dni pojawiło się swędzenie.. i mam grzybice.. zaś się do mnie przyplątała..lepiej idź do lekarza bo w ciąży to mogą być powikłania pózniej ..możesz mieć grzybice lub infekcje jakąś..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martusska chyba tak będę musiała zrobić:/ kurcze tak dbałam o siebie a tu proszę heh.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dzięki Martusska chyba tak będę musiała zrobić:/ kurcze tak dbałam o siebie a tu proszę heh.

Od pewnym rzeczy nie da si euciec, taka prawda chocbys nie wiem jak sterylnie zyla co ma sie prypaletac to sie przypaleta niestety :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    paula ja zawsze dużze ilości kremu nawilżającego używam w takich sytuacjach
    slyszałam o masci majerankowej tez i mam więc zobaczymy;)
    gorzej, że ja źle na zapachy reaguje...

lprktv73nye615w2.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Od pewnym rzeczy nie da si euciec, taka prawda choćbyś nie wiem jak sterylnie zyla co ma sie prypaletac to sie przypaleta niestety :-/

do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś :) tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllEN wybaczcie zjadłam literkę :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć dzięki Martusska, ja jakoś nigdy nie miałam takich problemów ale wiadomo w ciąży podobno dużo łatwiej złapać cholerstwo.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu :) Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM :)
    Dzięki aher za odpowiedź. teraz rozumiem o co chodzi

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś :) tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci..

o widzisz dobrze wiedziec. Ja akurat mieszkam na Cyprze i basen mam na swoim osiedlu i nie ukrywam ze ciagle w nim siedze i takie tampony by sie przydały . Hmm popytam w aptece moze cos slyszeli o takich wynalazkach .

atdci09k18tcna0b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :) ja juz po wizycie , widziałam mojego maluszka serduszko bije , pecherzyk juz nie jest spłaszczony, krwiak hmm.... jest ale zorganizowany czyli bez zadnej krwi , ani płynów , tylko pusta przestrzen krwiaka do wchłonięcia za 2 tyg kolejna wizyta no i do nast wizyty leżec ale lekarz twierdzi ze jest na dobrej drodze :)

blueberry, kaaasiaczek_, Dagmara lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a maluszek ma 1,73 cm
    sorki 1,75cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 17:02

Miriam, Dagmara lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu :) Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM :)

O to ciekawe, bo mi ovu pokazało II trymestr w 12 tyg i 1 dniu :-)
    OM miałam 19 maja, a data zapłodnienia to 2 tygodnie później, więc nijak się to ma w moim przypadku.
    Jak będę na wizycie i nie zapomnę, bo ostatnio mi się takie rzeczy zdarzają, to zapytam lekarza, bo ciekawi mnie skąd te rozjazdy w terminach się biorą ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pokazało II w 14tyg i 1 dniu i taki podział najczęściej spotykałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
    II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
    III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
    Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
    Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa.

będzie dobrze, tylko się nie stresuj. :)
    ja też dziś idę do gina.
    ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.

haybeauti, trzymam kciuki ;)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja jestem w 12 tyg i lekarz powiedzial ze jak sie da dobrze zobaczyc to powie mi czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka a dodam ze w kuj-pom ma najnowoczesniejsze usg. dzisaj mam wizyte na 10:00 badanie prenatalne, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

kaaasiaczek_, Miriam lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    będzie dobrze, tylko się nie stresuj. :)
    ja też dziś idę do gina.
    ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.

haybeauti, trzymam kciuki ;)
    To trzymam za ciebie kciuki:)Pozdrów ode mnie swojego maluszka:)
    Mam nadzieje, że będzie oki. Późnym wieczorem dam znać

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 i haybeauti,

dajcie znać jak po wizycie. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ