X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przed chwilą zaobseewowalam u siebie taki zoltawy i grudkowy sluz ale nic mnie nie szczypie ani nie boli, nie na też żadnego zapachu. Czy ktoras miala coś takiego? czy to może być jakiś stan zapalny?:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Hej dziewczyny przed chwilą zaobseewowalam u siebie taki zoltawy i grudkowy sluz ale nic mnie nie szczypie ani nie boli, nie na też żadnego zapachu. Czy ktoras miala coś takiego? czy to może być jakiś stan zapalny?:(
    ja właśnie wrócilam od lekarza bo tez miałam taki śluz .. a za 2 dni pojawiło się swędzenie.. i mam grzybice.. zaś się do mnie przyplątała..lepiej idź do lekarza bo w ciąży to mogą być powikłania pózniej ..możesz mieć grzybice lub infekcje jakąś..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martusska chyba tak będę musiała zrobić:/ kurcze tak dbałam o siebie a tu proszę heh.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dzięki Martusska chyba tak będę musiała zrobić:/ kurcze tak dbałam o siebie a tu proszę heh.

Od pewnym rzeczy nie da si euciec, taka prawda chocbys nie wiem jak sterylnie zyla co ma sie prypaletac to sie przypaleta niestety :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    paula ja zawsze dużze ilości kremu nawilżającego używam w takich sytuacjach
    slyszałam o masci majerankowej tez i mam więc zobaczymy;)
    gorzej, że ja źle na zapachy reaguje...

lprktv73nye615w2.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Od pewnym rzeczy nie da si euciec, taka prawda choćbyś nie wiem jak sterylnie zyla co ma sie prypaletac to sie przypaleta niestety :-/

do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś :) tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllEN wybaczcie zjadłam literkę :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć dzięki Martusska, ja jakoś nigdy nie miałam takich problemów ale wiadomo w ciąży podobno dużo łatwiej złapać cholerstwo.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu :) Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM :)
    Dzięki aher za odpowiedź. teraz rozumiem o co chodzi

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    do mnie się przyplątało po basenie..lekarka zaleciła jak będę szła na basen zaaplikować sobie tampon ELLE to jest probiotyczny taki i hamuje dostęp tej wody do środka i mniejsze ryzyko złapania czegoś :) tym bardziej że z grzybicą zmagam się długo już...wyleczę się za jakiś czas znowu wróci..

o widzisz dobrze wiedziec. Ja akurat mieszkam na Cyprze i basen mam na swoim osiedlu i nie ukrywam ze ciagle w nim siedze i takie tampony by sie przydały . Hmm popytam w aptece moze cos slyszeli o takich wynalazkach .

atdci09k18tcna0b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :) ja juz po wizycie , widziałam mojego maluszka serduszko bije , pecherzyk juz nie jest spłaszczony, krwiak hmm.... jest ale zorganizowany czyli bez zadnej krwi , ani płynów , tylko pusta przestrzen krwiaka do wchłonięcia za 2 tyg kolejna wizyta no i do nast wizyty leżec ale lekarz twierdzi ze jest na dobrej drodze :)

blueberry, kaaasiaczek_, Dagmara lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a maluszek ma 1,73 cm
    sorki 1,75cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 17:02

Miriam, Dagmara lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    6 pełnych tygodni już minęło a 3 dni idą już z 7 tygodnia więc jesteś w 7 tygodniu :) Co do trymestrów też nie wiem kiedy jest ich granica bo wszędzie podają inaczej. Ja sugerowałam się raczej OVU a mi ono pokazywało dopiero w 16 tygodniu, że weszłam w II trymestr. I to chyba dobrze - ja sobie to tłumaczę tak, że trymestr kończy się wtedy kiedy mijają ukończone 3 miesiące od zapłodnienia, a to często występuje (przynajmniej u mnie tak było) dwa tygodnie później niż wskazuje OM :)

O to ciekawe, bo mi ovu pokazało II trymestr w 12 tyg i 1 dniu :-)
    OM miałam 19 maja, a data zapłodnienia to 2 tygodnie później, więc nijak się to ma w moim przypadku.
    Jak będę na wizycie i nie zapomnę, bo ostatnio mi się takie rzeczy zdarzają, to zapytam lekarza, bo ciekawi mnie skąd te rozjazdy w terminach się biorą ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pokazało II w 14tyg i 1 dniu i taki podział najczęściej spotykałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
    II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
    III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
    Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki-idę do gin.Denerwuje się niemiłosiernie.Mam nadzieje,że powie mi, że jest wszystko oki i usłyszę bijące serduszko.
    Po tym poronieniu tak się denerwuje. Chciałabym mieć to już za sobą a jak na złość wizytę mam na 18. A z moim szczęściem będzie jeszcze obsuwa.

będzie dobrze, tylko się nie stresuj. :)
    ja też dziś idę do gina.
    ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.

haybeauti, trzymam kciuki ;)

Mikusia2 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja jestem w 12 tyg i lekarz powiedzial ze jak sie da dobrze zobaczyc to powie mi czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka a dodam ze w kuj-pom ma najnowoczesniejsze usg. dzisaj mam wizyte na 10:00 badanie prenatalne, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

kaaasiaczek_, Miriam lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    będzie dobrze, tylko się nie stresuj. :)
    ja też dziś idę do gina.
    ciekawa jestem co tam u maluszka mojego słychać.

haybeauti, trzymam kciuki ;)
    To trzymam za ciebie kciuki:)Pozdrów ode mnie swojego maluszka:)
    Mam nadzieje, że będzie oki. Późnym wieczorem dam znać

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 i haybeauti,

dajcie znać jak po wizycie. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ