X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 2 dni mam ten sam koszmar ze dostaje okresu masakra :(

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A ja od 2 dni mam ten sam koszmar ze dostaje okresu masakra :(
    to chyba naturalne.Ja też jestem po stracie i teraz też non stop śnią mi się jakieś głupoty. A to że plamię, a to że dostaje boleści.
    Sny to tylko nieprzetworzone informację które w ciągu dnia odrzucaliśmy i nie chcemy o tym myśleć. Nawet jeśli jedna z nas napisze coś na ten temat to już wystarczy żeby coś ci się przyśniło.
    Także spokojnie nie ma co się przejmować. Zjedź czekoladkę na poprawę humoru. I tobie się dobrze zrobi i maluszkowi :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam możesz się przyzwyczajać do dziwnych snów. mi w 8-10 tygodniu śniły się takie głupoty że sama nie mogłam w to uwierzyć.
    Dziewczyny dzisiaj ja ide na wizytę na 17. Trzymajcie kciuki za fasolinka :)

Selena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też śnią się takie koszmary, jak o tym myślę danego dnia...
    Dlatego odrzucam te mysli najdalej jak mogę...

Dziewczyny skończył mi się abonament premium, myślicie żeby go wykupić?

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia 11 trzymam kciuki za Was:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Miriam możesz się przyzwyczajać do dziwnych snów. mi w 8-10 tygodniu śniły się takie głupoty że sama nie mogłam w to uwierzyć.

daj znać jak wrócisz. ;) trzymam kciuki.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:

ja tez mam tak dziwne sny, że nie do uwierzenia. czasami po kilka w ciągu nocy.
    Trzymamy kciuki:) zdaj relacje po wizycie;))

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Bardzo się ciesze że masz wizyte ja też. Może powtórzymy wczorajszy dzień. Wczoraj każda co miała wizytę wracała szczęśliwa. Może my też wrócimy rozanielone.
    Ja mam wizytkę na 16 więc będe trzyma za ciebie kciuki. Zdaj relacje po wizytce.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mnie też trzymajcie kciuki. To dość ważna wizyta. Bo na ostatnim nie było widać zarodka.A dziś już powinno buc widać. strasznie się denerwuje

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Haybeauti nie denerwuj się, będzie dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 09:38

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie, że trzymamy kciuki, każda dobra wiadomość po wizytach cieszy i nakręca nas pozytywnie :-) A o to przecież chodzi ;-)
    Czekamy na Wasze relacje.

Selena, haybeauti lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny gratuluję tym co dostały dobre wieści u lekarzy i trzymam kciuki za resztę ja do lekarza idę dopiero 29 i nie mogę się już doczekać żeby zobaczyć mojego maluszka na pierwszej wizycie widziałam pęcherzyk ciążowy i małą kropkę. Jak pokazałam swojej mamie usg to się smiała że do tatusia podobny jak nic mieliśmy z tego ubaw bo obie córki jak dwie krople wody takie podobne do taty. U mnie pogoda do bani ponuro i prawie pada. Czy Wy też nie możecie spać w nocy budzę się chyba ze 100 razy i nie mogę potem zasnąć strasznie mnie to męczy gdyż rano i przez cały dzień zasypiam przy biurku szok. I jeszcze jedno biorę dupka i akard i zauważyłam że rano mam spuchnięte ręce i okolice oczu na opuchliznę to mi się wydaje że trochę zawcześnie z poprzednimi ciążami miałam zdecydowanie około 8 miesiąca a nie w drugim

klz9cwa175lwe78n.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, tez biorę acard i dupka. Zauważyłam że mi dlonie puchną w nocy ale nie podejrzewałam, że to przez leki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    za mnie też trzymajcie kciuki. To dość ważna wizyta. Bo na ostatnim nie było widać zarodka.A dziś już powinno buc widać. strasznie się denerwuje

za Ciebie też trzymamy kciuki, również daj znać jak było ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witajcie dziewczyny gratuluję tym co dostały dobre wieści u lekarzy i trzymam kciuki za resztę ja do lekarza idę dopiero 29 i nie mogę się już doczekać żeby zobaczyć mojego maluszka na pierwszej wizycie widziałam pęcherzyk ciążowy i małą kropkę. Jak pokazałam swojej mamie usg to się smiała że do tatusia podobny jak nic mieliśmy z tego ubaw bo obie córki jak dwie krople wody takie podobne do taty. U mnie pogoda do bani ponuro i prawie pada. Czy Wy też nie możecie spać w nocy budzę się chyba ze 100 razy i nie mogę potem zasnąć strasznie mnie to męczy gdyż rano i przez cały dzień zasypiam przy biurku szok. I jeszcze jedno biorę dupka i akard i zauważyłam że rano mam spuchnięte ręce i okolice oczu na opuchliznę to mi się wydaje że trochę zawcześnie z poprzednimi ciążami miałam zdecydowanie około 8 miesiąca a nie w drugim

Ja też cierpię na bezsenność, nie mogę zasnąć wieczorem i nie śpię lub budzę się co chwilę w nocy, a do południa jestem nieprzytomna.
    Ja biorę duphaston - po nim nie mam żadnych skutków ubocznych. Nigdy jeszcze w tej ciąży nie spuchłam.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewuchy macie moc. Mąż od rana dzwoni i mówi nie martw się będzie oki. A jak wy napisałyście to od razu się uśmiechnęłam i jakoś lekko mi na sercu. I tak mi raźniej że mam w Was wsparcie. Kurcze ale fajnie mieć takie kumpele -aż miło na serduchu się robi :) :) :) :)

kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia mamuśki na dzisiejszych wizytach :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti trzymam kciuki za maluszka :) już na pewno będzie.
    iwo 123 mi tez już sią skończył abonament ale nie wykupuje bo już raczej nie korzystałam z jego funkcji. chociaż fajnie jest mieć wszystko w jednym miejscu :)
    MoniaT ja też się budzę w nocy średnio co godzinę na siku i ok 3-4 zasypiam do rana ( czyli do ok 7 jak do pracy muszę wstać)

haybeauti lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki za wasze fasolinki i ślicznie bijace serduszka dawajcie koniecznie znać po wizytach:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które biorą duphaston .. dlaczego bierzecie ten lek ?? lekarz wam przepisał z konkretnego powodu ??? pytam bo mnie ciekawi że wiele dziewczyn to bierze.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ