X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniałe wieści Matylda :) ściskam

Matylda36 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ekstra wiadomości <3

• Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super ze wszystko dobrze :)
    Ja mam stresa przed wizyta :( bo ostatnie 3 dni miałam plamienia z rana :( zobaczymy co gin powie...moze da mi lutka na nowo :) albo wyśle na chorobowe..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena ja przez ostatnie dni też plamiłam, a nawet pojawiło się krwawienie. Dzisiejszej nocy nie spałam w ogóle przed wizytą. Stres. A dzidziuś wyglądał naprawdę na szczęśliwego, tak sobie skakał :-)

Nie wiem jaką masz pracę, ale jeśli się stresujesz to może odpocznij trochę i to L4 to nie jest zła myśl.

Ja zapoczątkowałam dobre wieści z dzisiejszej wizyty, więc i u wszystkich dziewczyn dzisiaj muszą też by dobre informacje :-) Czekamy na relację.

Miriam, Selena, juicca lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Selena ja przez ostatnie dni też plamiłam, a nawet pojawiło się krwawienie. Dzisiejszej nocy nie spałam w ogóle przed wizytą. Stres. A dzidziuś wyglądał naprawdę na szczęśliwego, tak sobie skakał :-)

Nie wiem jaką masz pracę, ale jeśli się stresujesz to może odpocznij trochę i to L4 to nie jest zła myśl.

Ja zapoczątkowałam dobre wieści z dzisiejszej wizyty, więc i u wszystkich dziewczyn dzisiaj muszą też by dobre informacje :-) Czekamy na relację.
    Matylda prace mam spoko :) siedząca praktycznie zero stresu :) wiec skoro jestem jeszcze na siłach to bym troche pochodziła :) ale wiadomo że zdrowie dzidzi najwazniejsze :) wiec jak gin kaze iśc odpocząc to pójde :) moje plamienia minimalne sa..juz to z nim konsultowałam i on mówi ze sa niegoźne bo na usg nie widac niec niepokojacego :)ale i tak sie denerwuje :( spokojniejsza byłam jak miałam luteine..wiec moze gin da sie dzis przekonac i mi da ją znowu :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

towarzyszy Wam może ból pleców (tak nad pupą), bo ja od 3 dni mam takie bóle. najczęściej przy długotrwałym leżeniu, lub zmianie pozycji na łóżku.
    kurde, mam nadzieję, że to nic poważnego. :/

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Jestem po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze i wyglądał na szczęśliwego :-D

Ogromnie się cieszę i dzisiaj oczywiście jestem najszczęśliwszą mamą na świecie :-)
    MAtylda super wiadomości:-)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssiaczek ja mam takie bóle pleców ale jak się nachodzę w dzień bądź schylam ,pod koniec dnia w łóżku dopiero czuje ulgę. Dziś zapytam też o to lekarza jak nie zapomnę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie bóle i lekarz powiedział ze to normalne

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że to nic poważnego, w dodatku głowa chce mi dzisiaj pęknąć :/

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super wiesci:)

oj mi też dziś głowa peka i mdłości męczą potwornie...buu

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710:
    mam pytanie odnośnie ciśnienia bo mam tak samo, niskie bardzo ciśnienie a puls wysoki, do 110 nawet, ostatnio nawet zasłabłam w sklepie, czy Tobie lekarz coś poradził lub zalecił? Bo ja mam wizytę dopiero 2 września i nie wiem czy się martwić, narazie słabą kawę piję raz dziennie
    Ovu mi dziwnie pokazuje, 3 miesiąc ale już 2 trymestr hmm...
    Też miewam wzdęcia, może skorzystam z tego espumisanu

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldo gratuluję :) Zazdroszczę wam już tych 12tygodni i dalej - tak już chcę bezpiecznie dotrzeć do końca pierwszego trymestru!

3i49cwa1t57en9fi.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkąd jestem w ciąży też mam niskie ciśnienie.

100/55, puls 94.
    ale lekarz nic mi nie mówił, żeby coś było nie tak.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Lalita2710:
    mam pytanie odnośnie ciśnienia bo mam tak samo, niskie bardzo ciśnienie a puls wysoki, do 110 nawet, ostatnio nawet zasłabłam w sklepie, czy Tobie lekarz coś poradził lub zalecił? Bo ja mam wizytę dopiero 2 września i nie wiem czy się martwić, narazie słabą kawę piję raz dziennie
    Ovu mi dziwnie pokazuje, 3 miesiąc ale już 2 trymestr hmm...
    Też miewam wzdęcia, może skorzystam z tego espumisanu

Nie nic mi nie zalecił. Ja nie mam problemów z omdleniami. Ale ty powinnaś zapytać lekarza. Może jakąś kawę wypij (ja nie lubię więc nie pije).

Ale jeśli chodzi o puls musisz zapytać lekarza. Puls nie powinien być powyżej 100... Póki co próbuj magnez+ potas i porozmawiaj z lekarzem.Bo ja mam to sporadycznie ,ale mam choć ost poprawiło mi się.

Co do bólów pleców. Mogą się pojawić ,gdyż wszystko się rozciąga.
    Ale gdy pojawią się bóle w krzyżu (silne i bóle brzucha) trzeba iść do lekarza ,bo może być to coś poważniejszego. Mnie do 20 tygodnia bolały kości miednicy i ogonowa ,teraz już jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 17:10

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg:) dzidzius ma 11mm i serduszko bilo 155 uderzeń na min:) wg lekarza ciąża ma dokładnie tyle co wychodziło z OVU:) i jest z prawego jajnika a byłam pewna ze z lewego bo to on bolał podczas owulacji:)

martusia172005, kaaasiaczek_, haybeauti, Miriam, Matylda36, Iwo123, Ewelina, wisnia11 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Jestem po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze i wyglądał na szczęśliwego :-D

Ogromnie się cieszę i dzisiaj oczywiście jestem najszczęśliwszą mamą na świecie :-)

BARDZO SIE CIESZE I OBY TAK DALEJ :-)

Matylda36, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj po pierwszej wizycie. NIe obylo sie bez stresu, na normalnym USG nie bylo nic widac tylko pustke wiec musialam czeka cponad godzine na usg na lepszym sprzecie, niestety tutak na cyprze panstowy szpital pozostawia wiele do zyczenia :-/
    w koncu zrobili mi usg dopochwowe, grrrr jakie to dziwne nieprzyjemne uczucie ale zobaczylam moje malenstwo iiii uwaga slyszalam jak bije jego seruszko !!!! no nie moglam uwierzyc ze to jego a nie moje tak mocno i glosno :-)
    No i kruszynka skulona w dole sobie lezala :-) teraz dopieor do mnie dotarlo ze ja naprawde mam 2 serduszko i jeszcze wiekszy strach mnie oblecial i odpowiedzialnosc i wogole jestem jakas taka nakrecona :-)))
    ogolnie lekarz taki sobie hmmm nie mowi za duzo ale chyba raczej dokladny bo nie przestal krecic wiercic dopoki nie uslyszal serduszka i nie zobaczyl fasolki :-)
    Kochane ja naprawde bede mama !!!!aaaaaaaaa :-D

kaaasiaczek_, haybeauti, aphrodita, Ewelina, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wam kobitki :) Spokojnych i szczęśliwych kolejnych wizyt

relgzbmh71xqedw7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś jest mega pozytywny dzień. Najpierw matylda 36,kozgo i lissa.
    Gratulacjeeeeeeeeeeeeeee mamuśkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 18:21

Matylda36, Lissa lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ