X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana suwaczek pokazuje ze skończyłaś 7tydz 2dni temu i rozpoczęłas 8 tydz czyli zgodnie z tym co pokazuje Ovu. Dziewczyny pisaly ze dla lekarzy liczą się skończone tygodnie ale na portalach różnych i książkach liczą 7tyg i jeden dzień już jako 8tydz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak klikasz śledzenie ciazy to spójrz w lewym górnym rogu powinno pokazywać ci 8 tydzien a w nawiasie (7tydzien i jakieś tam dni ) na wykresie śledzenia ciazy pokazuje 8 tydzien bo już 7 sie skończył zaczynasz 8

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do info z pod suwaczka to powiem ci tak w niedziele byłam na usg i mój bobo miał niecałe 6 mm a wczoraj na usg miał 1,22cm więc pod sywaczkiem są informacje tak jak by z początku danego tyg co do wielkości naszych maluszkiem :)

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już wszystko jasne :) dziękuję :) Mam usg na 21.08 - wcześniej Maleństwa nie było widać mam nadzieję, że teraz usłyszę serduszko. Bardzo się stresuję bo to taki newralgiczny moment.

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana będzie dobrze pozytywne myślenie to podstawa :)

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kombinuje z suwaczkiem i ciekawe czy sie udało

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało :)

Miriam lubi tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , uzywacie kremow depilacyjnych w ciazy ? mam na mysli oczywiscie okolice intymne ???

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam - rzadziej niż przed ciążą, ale używam. Innej depilacji w okolicach bikini sobie nie wyobrażam :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ja używam - rzadziej niż przed ciążą, ale używam. Innej depilacji w okolicach bikini sobie nie wyobrażam :-)

:-) ja musze zmienic taktyke, zanim pisze do was czytam caly interenet i dowiaduje sie jak to krem przechodzi do ukladu krwionosnego i moze zaszkodzic malenstwu bla bla bla, ze najlepiej to wcale sie nie deplowac tylko przed samym porodem 0dash2.gif
    i wiele wiele innych.

atdci09k18tcna0b.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    :-) ja musze zmienic taktyke, zanim pisze do was czytam caly interenet i dowiaduje sie jak to krem przechodzi do ukladu krwionosnego i moze zaszkodzic malenstwu bla bla bla, ze najlepiej to wcale sie nie deplowac tylko przed samym porodem 0dash2.gif
    i wiele wiele innych.

czasami to może być prawda. Mi lekarka na wszelki wypadek odradzała wstrzymać się do 12 tc z wszelkimi zabiegami typu farbowanie włosów etc. Używałam zwykłej golarki i panki do golenia. Generalnie wolałam nie ryzykować. Kremy na rozstępy też zaczęłam późno stosować. Wcześniej się bałam, ale też nie było takiej potrzeby.
    Włosów do tej pory nie farbuję :). Da się przeżyć bez zabiegów upiększających. A trzeba zauważyć, że leki i kosmetyki mogą przenikać do mleka matki i na takie farbowanie włosów i tak długo nie będę mogła sobie pozwolić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 16:28

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten temat i popukał się w głowę :-)
    Bardziej chodzi o to, że w ciąży skóra jest bardziej wrażliwa i łatwiej ją podrażnić, ale nie można generalizować kosmetyków. Oczywiście nie wszystko jest dobre. Ale sam mi powiedział, że kupuję delikatny krem i nie używam go codziennie kilogramami, więc jeśli mnie nie podrażania, a ja czuję się lepiej po depilacji, to why not.

Dodam, że w ciąży krem do depilacji mnie nie uczulił, a żel pod prysznic dla dzieci Johnsona już tak, dwa tygodnie męczyłam się z czerwoną i swędzącą skórą całego ciała, więc bądź tu mądra ;-)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ja rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten temat i popukał się w głowę :-)
    Bardziej chodzi o to, że w ciąży skóra jest bardziej wrażliwa i łatwiej ją podrażnić, ale nie można generalizować kosmetyków. Oczywiście nie wszystko jest dobre. Ale sam mi powiedział, że kupuję delikatny krem i nie używam go codziennie kilogramami, więc jeśli mnie nie podrażania, a ja czuję się lepiej po depilacji, to why not.

Dodam, że w ciąży krem do depilacji mnie nie uczulił, a żel pod prysznic dla dzieci Johnsona już tak, dwa tygodnie męczyłam się z czerwoną i swędzącą skórą całego ciała, więc bądź tu mądra ;-)

no tak to bywa :)
    Niektóre kosmetyki dla kobiet w ciąży na rozstępy itp. zawierają zw. chemiczne , których nie powinny zawierać, bo są szkodliwe! Wiem bo z wykształcenia jestem chemikiem, i jak tu się na coś zdecydować ;). to dopiero nonsens ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kosmetyki na rozstępy rozumiem, że muszą mieć jakieś składniki odpowiednie by walczyć z niedoskonałościami :-), ale ja używałam zwykłego żelu do kąpieli dla dzieci od 1 dnia życia.
    Raczej nie mam wrażliwej skóry i nigdy w życiu nic mnie nie uczuliło, a tu proszę. Żel, który powinien być najłagodniejszy z łagodnych. Mało tego, wiele dziewczyn pisało, że kosmetyki dla dzieci Johnsona je uczulały. Abstrakcja i ruletka :-)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Tak, kosmetyki na rozstępy rozumiem, że muszą mieć jakieś składniki odpowiednie by walczyć z niedoskonałościami :-), ale ja używałam zwykłego żelu do kąpieli dla dzieci od 1 dnia życia.
    Raczej nie mam wrażliwej skóry i nigdy w życiu nic mnie nie uczuliło, a tu proszę. Żel, który powinien być najłagodniejszy z łagodnych. Mało tego, wiele dziewczyn pisało, że kosmetyki dla dzieci Johnsona je uczulały. Abstrakcja i ruletka :-)

też słyszałam o Johnsonie że uczula, ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje :)
    Rzeczywiście absurdalne. Oczywiście mówimy tutaj o zwykłym Johnsonie bez żadnych dodatków zapachowych etc. ? Często te dodatkowe składniki, perfumy uczulają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:21

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o depilacji woskiem bikini. Mi kosmetyczka powiedziała, że można ale nie wiem czy nie chodzi trochę o kase?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny a co myślicie o depilacji woskiem bikini. Mi kosmetyczka powiedziała, że można ale nie wiem czy nie chodzi trochę o kase?

o ja na ten temat sporo czytałam, bo się tym interesowałam swojego czasu. Otóż wyczytałam, że jeżeli się przed zajściem w ciążę to robiło :), to bez przeszkód można , ale jeśli nie to lepiej odpuścić. Chodzi podobno o ten ból , żeby nie sprowokować jakiś skurczy, poronienia czy porodu przed wczesnego. Podobnie jak ze znieczuleniem u dentysty. Nie należy zgrywać chojraka bo czasami ból podczas leczenia zęba jest dużo bardziej groźny niż samo znieczulenie - tak nam mówiła położna na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:27

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:

Też czytałam o tym, że jak się wcześniej robiło i przywykło do tego bólu, to nie ma problemu i można tak depilować.
    Ja używam wosku. Znaczy używałam, bo ostatnio z powodu niemałego brzucha depilacja woskiem okazała się nie lasa wyzwaniem :) W gabinecie trochę się boję, niby wszystko się dezynfekuje, ale w praktyce różne z tym bywa.

82do20mm8gkktux6.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek 16.08 byłam u lekarza a że był późno bo o 21 wróciliśmy z mężem o 22 a na następny dzień byłam na weselu to nie miałam kiedy coś napisać.
    Maleństwo ma się bardzo dobrze. Leżało sobie w brzuszku i odpoczywało a rączkę miałam na główce mąż się śmiał że pewnie będzie córeczka bo odpoczywa jak mamusia :P Niestety płci jeszcze nie było widać może na prenatalnych będzie wiadomo. Nasze kruszynka ma już 4,74cm byłam wówczas 10 tyg i 4 dniu a USG sugeruje 11tydzień i 5 dnień i wyznaczył termin porodu na 2.03. :P Serduszko ładnie biło nawet usłyszałam jak biło 165 uderzeń ;) aż łezka nam się zakręciła w oczku. Następna wizyta 11 września.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak się ciesze, że u was wszystko oki.a chciałabyś dziewczynkę?Jak po weselu dałaś radę? Bo ja mam weselicho za 2 tygodnie i kupiłam sobie sukienkę w którą nie wchodzę bo mam cały czas taki wzdęty brzuszek.:)
    Ja idę we wtorek i też bym chciała usłyszeć serduszko.U mnie to jeszcze zarodek powinno być widać bo ostatnio nie było. Trochę się martwię ale co mam być to będzie.
    Gratulacje jeszcze raz. ależ się ciesze - oczywiście z twojego szczęścia:)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ