I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny !!!
Musze sie z Wami podzielic moim snem
Kilka dni temu snilo mi sie ze urodzilam po 1 miesiacu coreczke ktora wygladala jakby miala juz rok, zabki zaczely wyrastac i duzo mowila , ale to jest pikus z tym co wam napisze teraz .
Snilo sie ... uwaga...
urodziłam kota !!!!!!!!!!
czy ja jestem normalna ??
To by bardzo realistyczny sen ale nikt niebyl w jakims wielkim szoku ale hmmm no sama nie wiem jak to ugryzcMatylda36, Lilja lubią tę wiadomość
-
Lissa wrote:Dziewczyny !!!
Kilka dni temu snilo mi sie ze urodzilam po 1 miesiacu coreczke ktora wygladala jakby miala juz rok, zabki zaczely wyrastac i duzo mowila , ale to jest pikus z tym co wam napisze teraz .
Snilo sie ... uwaga...
To by bardzo realistyczny sen ale nikt niebyl w jakims wielkim szoku ale hmmm no sama nie wiem jak to ugryzc
ja mam tak dziwaczne sny, że też czasami mam taką mysl czy jestem normalna;) -
nick nieaktualny
-
WOW, wchodzę tutaj, a tu takie newsy. haybeauti tego babsztyla to bym chyba zabiła. Głupia, nieodpowiedzialna i bez serca baba. Współczuję tego co przeżywałaś do czasu drugiego usg. Ja jestem po dwóch poronieniach i przy każdym lekarz kazał tę złą informację zweryfikować w innym gabinecie na innym sprzęcie za kilka dni, dopiero dostałam skierowanie do szpitala.
Ale jestem oburzona !!!!
Życzę Ci, aby dzidziuś rozwijał się dobrze i rósł śliczny, zdrowy i słodziutki
Lissa, ja też mam dziwaczne i realistyczne sny w ciąży, ale Twój z kotem przebija wszystkieLissa, haybeauti, Lilja lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:WOW, wchodzę tutaj, a tu takie newsy. haybeauti tego babsztyla to bym chyba zabiła. Głupia, nieodpowiedzialna i bez serca baba. Współczuję tego co przeżywałaś do czasu drugiego usg. Ja jestem po dwóch poronieniach i przy każdym lekarz kazał tę złą informację zweryfikować w innym gabinecie na innym sprzęcie za kilka dni, dopiero dostałam skierowanie do szpitala.
Ale jestem oburzona !!!!
Życzę Ci, aby dzidziuś rozwijał się dobrze i rósł śliczny, zdrowy i słodziutki
Lissa, ja też mam dziwaczne i realistyczne sny w ciąży, ale Twój z kotem przebija wszystkie
Mi opowiesc haybeauti podniosla cisnienie niesamowicie. I ten babsztyl wcale nie poczul sie do odpowiedzialnosci ani me ani be nic zero przepraszam !!! ehhh
Powinna to opisac na jakims forum i podac nazwisko tej kobiety przeciez ona moze tak skrzywdzicniejedna kobiete bo nie kazdej wpadnie do glowy pomysł zeby to jeszcze zweryfikowac !!!!
wracajad do sun, pamietam jak chodziłam za tym kotkiem <moim dzieckiem > i jak glupia pytalam sie mamy , ale to co on ma cos ze mnie, w jego zylach plynie moja krew ??Lilja lubi tę wiadomość
-
haybeauti ciesze się ze Ty i maleństwo macie się dobrze:) ze serduszko bije
tak jak inne dziewczyny radzą zmienić lekarza , bo takie zachowanie lekarza jest niedorzeczne, zamiast powiedzieć zeby poczekać kilka dni a tu taka decyzja... Kochana trzymam za Was kciuki , zdrówka dla Ciebie i maleństwahaybeauti lubi tę wiadomość
-
Lissa wrote:Dziewczyny !!!
Snilo sie ... uwaga...
To by bardzo realistyczny sen ale nikt niebyl w jakims wielkim szoku ale hmmm no sama nie wiem jak to ugryzcdoris85, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Lalita, Kasiaaczek: zaczęłam łykać witaminy dla kobiet w ciąży i codziennie kontroluję ciśnienie, na ogół mam ok 100-70 i puls ok 80 ale zdarza się że ciśnienie spada do 85-60 a puls 100 a nawet raz 110, na szczęście mam tak raz na dwa, trzy dni i jak siedzę albo leżę to czuję się ok, nie mogę stać za długo lub chodzić. Powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Dzięki za info
-
KlaraM wrote:Lalita, Kasiaaczek: zaczęłam łykać witaminy dla kobiet w ciąży i codziennie kontroluję ciśnienie, na ogół mam ok 100-70 i puls ok 80 ale zdarza się że ciśnienie spada do 85-60 a puls 100 a nawet raz 110, na szczęście mam tak raz na dwa, trzy dni i jak siedzę albo leżę to czuję się ok, nie mogę stać za długo lub chodzić. Powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Dzięki za info
KlaraM, jeżeli Twoje ciśnienie średnio wynosi 100/70, tętno 80, to nie ma się czym martwić.
czasem może być wyższe, bo codziennie nie czujemy się identycznie.
czasem zmiana pogody, itd. mogą powodować zachwiania ciśnienia.
ja ciśnienie też mam średnio 100/55, tętno 90-95 i lekarz, ani położna nic na to nie mówią.
w ciąży ogólnie ciśnienie jest niższe. a tętno chyba nie powinno być większe niż 110. tak gdzieś czytałam.
staraj się odpoczywać jak najwięcej, ale tęż jeśli masz siłę i ochotę możesz wybrać się na jakiś spacerek, żeby się dotlenić.
jakie witaminki łykasz?
-
Ja tak jak pisałam ja ciśnienie mam 90/65 , 100/70 , czy max 110/85
Puls zdarzy się nawet 100 ,ale Pani dr pow że w ciąży może być wyższy bo objętość krwi ciągle się zwiększa. Więc już wyższym pulsem czasem się nie będę przejmować.
Ja zawsze mówię ważne żeby nie było ciśnienia od 140/80 w górę bo to może świadczyć po 20 tyg o zatruciu ciążowym. -
Hej dziewczyny jestem strasznie niecierpliwa i chyba jutro wybiorę się na wizytę do gina tylko nie wiem czy jest sens. Jutro minie mi 19 dzień od owulacji myślicie że będzie już coś widać? 1 test z krwi robiłam 9 dni po ovulce.
W poprzedniej ciąży byłam kilka dni jak nie przyszła @Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 19:40
-
martusia172005 wrote:Hej dziewczyny jestem strasznie niecierpliwa i chyba jutro wybiorę się na wizytę do gina tylko nie wiem czy jest sens. Jutro minie mi 19 dzień od owulacji myślicie że będzie już coś widać? 1 test z krwi robiłam 9 dni po ovulce.
W poprzedniej ciąży byłam kilka dni jak nie przyszła @
Jak dasz radę to jeszcze poczekaj, teraz to bedzie widać co najwyżej pęcherzyk, ale na serce jeszcze za wcześnie, u mnie serduszko było widać w
7 tygodniu (6t4d w pierwszej ciąży 6t6d w drugiej)
jest to cięzkie takie czekanie ale chyba lepiej poczekać niż iść i ma być jeszcze za wcześnie
trzymam kciuki, będzie dobrze
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️