X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szok szok i jeszcze raz szok dziewczyny trzymajcie się

klz9cwa175lwe78n.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!!
    Musze sie z Wami podzielic moim snem 0blush2.gif

Kilka dni temu snilo mi sie ze urodzilam po 1 miesiacu coreczke ktora wygladala jakby miala juz rok, zabki zaczely wyrastac i duzo mowila , ale to jest pikus z tym co wam napisze teraz .

Snilo sie ... uwaga...
    urodziłam kota !!!!!!!!!!

0dash2.gif

czy ja jestem normalna ??
    To by bardzo realistyczny sen ale nikt niebyl w jakims wielkim szoku ale hmmm no sama nie wiem jak to ugryzc :-/

Matylda36, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Dziewczyny !!!

Kilka dni temu snilo mi sie ze urodzilam po 1 miesiacu coreczke ktora wygladala jakby miala juz rok, zabki zaczely wyrastac i duzo mowila , ale to jest pikus z tym co wam napisze teraz .

Snilo sie ... uwaga...

0dash2.gif

To by bardzo realistyczny sen ale nikt niebyl w jakims wielkim szoku ale hmmm no sama nie wiem jak to ugryzc :-/

ja mam tak dziwaczne sny, że też czasami mam taką mysl czy jestem normalna;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie jesteś pierwsza ze snem z tym kotem już kilka postów czytała na innych forach o tym że takie sny im się śnią :D

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego typu sny są w ciąży całkowicie normalne:-) wszystko z wami w porządku;-)

Lilja lubi tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff bo już myślłam ze coś ze mną ten tego 09icon_crazy.gif

Miriam, Lilja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW, wchodzę tutaj, a tu takie newsy. haybeauti tego babsztyla to bym chyba zabiła. Głupia, nieodpowiedzialna i bez serca baba. Współczuję tego co przeżywałaś do czasu drugiego usg. Ja jestem po dwóch poronieniach i przy każdym lekarz kazał tę złą informację zweryfikować w innym gabinecie na innym sprzęcie za kilka dni, dopiero dostałam skierowanie do szpitala.
    Ale jestem oburzona !!!!
    Życzę Ci, aby dzidziuś rozwijał się dobrze i rósł śliczny, zdrowy i słodziutki ;-)

Lissa, ja też mam dziwaczne i realistyczne sny w ciąży, ale Twój z kotem przebija wszystkie :-D

Lissa, haybeauti, Lilja lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    WOW, wchodzę tutaj, a tu takie newsy. haybeauti tego babsztyla to bym chyba zabiła. Głupia, nieodpowiedzialna i bez serca baba. Współczuję tego co przeżywałaś do czasu drugiego usg. Ja jestem po dwóch poronieniach i przy każdym lekarz kazał tę złą informację zweryfikować w innym gabinecie na innym sprzęcie za kilka dni, dopiero dostałam skierowanie do szpitala.
    Ale jestem oburzona !!!!
    Życzę Ci, aby dzidziuś rozwijał się dobrze i rósł śliczny, zdrowy i słodziutki ;-)

Lissa, ja też mam dziwaczne i realistyczne sny w ciąży, ale Twój z kotem przebija wszystkie :-D

Mi opowiesc haybeauti podniosla cisnienie niesamowicie. I ten babsztyl wcale nie poczul sie do odpowiedzialnosci ani me ani be nic zero przepraszam !!! ehhh
    Powinna to opisac na jakims forum i podac nazwisko tej kobiety przeciez ona moze tak skrzywdzicniejedna kobiete bo nie kazdej wpadnie do glowy pomysł zeby to jeszcze zweryfikowac !!!! 0am.gif

wracajad do sun, pamietam jak chodziłam za tym kotkiem <moim dzieckiem > i jak glupia pytalam sie mamy , ale to co on ma cos ze mnie, w jego zylach plynie moja krew ?? 0fool.gif

Lilja lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti ciesze się ze Ty i maleństwo macie się dobrze:) ze serduszko bije

tak jak inne dziewczyny radzą zmienić lekarza , bo takie zachowanie lekarza jest niedorzeczne, zamiast powiedzieć zeby poczekać kilka dni a tu taka decyzja... Kochana trzymam za Was kciuki , zdrówka dla Ciebie i maleństwa

haybeauti lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Dziewczyny !!!

Snilo sie ... uwaga...

0dash2.gif

Hej sny i to dziwaczne sny zdarzają sie w ciazy hehe no i nie tylko ;P ja nie zapomne snu jak byłam w pierwszej ciazy ( ciaza , poród naturalny lekarze i połozne odbieraja poród a tu co rodze? kurczaka w folii no masakraaa hehehe

doris85, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra! Trumatyczne przeżycie taki sen:D

juicca lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo długo otrząsnąć sie nie mogłam heh

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre to było z tym kurczakiem. :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, Kasiaaczek: zaczęłam łykać witaminy dla kobiet w ciąży i codziennie kontroluję ciśnienie, na ogół mam ok 100-70 i puls ok 80 ale zdarza się że ciśnienie spada do 85-60 a puls 100 a nawet raz 110, na szczęście mam tak raz na dwa, trzy dni i jak siedzę albo leżę to czuję się ok, nie mogę stać za długo lub chodzić. Powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Dzięki za info

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Lalita, Kasiaaczek: zaczęłam łykać witaminy dla kobiet w ciąży i codziennie kontroluję ciśnienie, na ogół mam ok 100-70 i puls ok 80 ale zdarza się że ciśnienie spada do 85-60 a puls 100 a nawet raz 110, na szczęście mam tak raz na dwa, trzy dni i jak siedzę albo leżę to czuję się ok, nie mogę stać za długo lub chodzić. Powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Dzięki za info

KlaraM, jeżeli Twoje ciśnienie średnio wynosi 100/70, tętno 80, to nie ma się czym martwić.

czasem może być wyższe, bo codziennie nie czujemy się identycznie.
    czasem zmiana pogody, itd. mogą powodować zachwiania ciśnienia.

ja ciśnienie też mam średnio 100/55, tętno 90-95 i lekarz, ani położna nic na to nie mówią.

w ciąży ogólnie ciśnienie jest niższe. a tętno chyba nie powinno być większe niż 110. tak gdzieś czytałam.

staraj się odpoczywać jak najwięcej, ale tęż jeśli masz siłę i ochotę możesz wybrać się na jakiś spacerek, żeby się dotlenić. ;)

jakie witaminki łykasz? :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam ja ciśnienie mam 90/65 , 100/70 , czy max 110/85
    Puls zdarzy się nawet 100 ,ale Pani dr pow że w ciąży może być wyższy bo objętość krwi ciągle się zwiększa. Więc już wyższym pulsem czasem się nie będę przejmować.
    Ja zawsze mówię ważne żeby nie było ciśnienia od 140/80 w górę bo to może świadczyć po 20 tyg o zatruciu ciążowym.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem strasznie niecierpliwa i chyba jutro wybiorę się na wizytę do gina tylko nie wiem czy jest sens. Jutro minie mi 19 dzień od owulacji myślicie że będzie już coś widać? 1 test z krwi robiłam 9 dni po ovulce.
    W poprzedniej ciąży byłam kilka dni jak nie przyszła @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 19:40

relgzbmh71xqedw7.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Hej dziewczyny jestem strasznie niecierpliwa i chyba jutro wybiorę się na wizytę do gina tylko nie wiem czy jest sens. Jutro minie mi 19 dzień od owulacji myślicie że będzie już coś widać? 1 test z krwi robiłam 9 dni po ovulce.
    W poprzedniej ciąży byłam kilka dni jak nie przyszła @

Jak dasz radę to jeszcze poczekaj, teraz to bedzie widać co najwyżej pęcherzyk, ale na serce jeszcze za wcześnie, u mnie serduszko było widać w
    7 tygodniu (6t4d w pierwszej ciąży 6t6d w drugiej)
    jest to cięzkie takie czekanie ale chyba lepiej poczekać niż iść i ma być jeszcze za wcześnie
    trzymam kciuki, będzie dobrze

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia to za wcześniej na wizytę, za dużo nie zobaczysz. No, ale jeśli ma to poprawić Twoje samopoczucie, a ginka jest chętna zrobić Ci usg, bo może stwierdzić, że za wcześniej, to pędź :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lepiej 2 test z krwi i spr sobie przyrost bety.
    Najwcześniej widać coś w 6-7 tydzień. Jeśli nie masz plamień boleści itd.
    To po co iść się stresować 4 tydzień to wcześnie.
    Ale każdy decyduję za siebie:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ