Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no betę to możesz zrobić i porównać dwie. tak jest chyba najszybciej:)

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przyrost to miałam spory bo aż cztero-krotnie mi wzrósł poziom po 48 godzinach. A gin zalecił mi wizyte 2 września. U nas jest specjalistyczna poradnia z nowoczesnym sprzętem i tam myślałam żeby iść na usg prywatnie, ale może macie rację po co się stresować. Tylko czas mi tak wolno leci..

relgzbmh71xqedw7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na początku wolno leciał... wiem ciężki to jest.
    Ale jeśli nie pracujesz to może znajdź sobie jakieś zajęcie w domu.
    Porządkuj szafki idzie jesień czas pomyć szafki. Wyrzucić leki niepotrzebne. Porządki w przyprawach. Potem porządki w ciuchach wymiana letniej garderoby na jesienno zimową;) Jest mnóstwo rzeczy ,którymi można zająć myśli.

Póki co oprócz tego rób to co organizm mówi chce ci się spać śpij. Jeść jedź:P tylko bez przesady ze słodyczami. Póki owoce świeże to spożywaj:)
    dużo wody;) i ciesz się;)

Ja bym chciała już koniec ,ale potem będzie brakować mi tego brzuszka;) już to czuję;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie macie racje ostatnim razem poszłam za szybko i przeżyłam koszmar wiec teraz nie ma sensu się spieszyć jak dobrze się czuje. :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi polecić jakiegoś dobrego gin w Warszawie? Same rozumiecie, czemu!

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej dzielnicy szukasz? na nfz czy prywatnie?

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrego. po ostatnich przeżyciach z moją gin to mi już bez różnicy gdzie i za ile aby była dobra

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Annę Michałowską http://www.znanylekarz.pl/anna-michalowska/ginekolog/warszawa

zfxga33.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam pod warszawą a chodzę na Pragę do dr. Rzewuskiego, prowadził moja pierwszą ciąże a tez była z powikłaniami. lekarz którego mogę z czystym sumieniem polecić, spokojnie odpowiada na wszystkie pytania i co dla mnie najważniejsze nie ryzykuje. w drugiej ciąży od razu dał mi luteine, ze względu na poprzednia ciąże.
    Robi wszystkie badania które są wskazane, nie "sępi" z ich wypisywaniem.
    Dojeżdżam do niego 20 km ale sparzyłam się już na jednej pani gin a jemu ufam.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relację z mojej wizyty. Co prawda napisałam już na wątku "kwietniowe mamy", ale obiecałam to pisze i tu:)

Jest pęcherzyk wielkości ok. 1 cm z pęcherzykiem żółtkowym. Zarodka niestety jeszcze nie widać. Ale nie nastawialam się i lekarz mnie uprzedził, że tak może być bo to mloda ciąża. Róznica wieku ciąży wychodzi 6-7 dni.
    Kolejna wizyta 4 września.

Także Martusia nie wiele zobaczysz u siebie. Na tym etapie to chyba lepiej betę sprawdzic czy rośnie prawidłowo.

haybeauti, Selena lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita czyli jak na ten etap ciąży, jest okej :-)
    Fajnie. No to teraz po kolejnej wizycie pochwalisz się wiekszą ilością informacji ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę 27 i już się doczekać nie mogę od ostatniej minęły prawie 3tyg:-) jeszcze trochę i koniec 1 trymestru :-D<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 21:01

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny a możecie mi polecić jakiegoś dobrego gin w Warszawie? Same rozumiecie, czemu!
    Piotr Czępiński rewelacja ! Ordynator szpitala praskiego cudo nie lekarz :)

haybeauti lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś sklep gdzie kupię jakieś fajne i wygodne spodnie ciążowe, bo głupio wyglądało jak pojechałam wczoraj na wizytę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem, bo się nie mogłam dopiąć w codzienne jeansy :-D Legginsy, getry odpadają, nie znoszę takich galotek :-)
    Obojętne czy to sklep stacjonarny czy internetowy.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Dziewczyny polećcie jakiś sklep gdzie kupię jakieś fajne i wygodne spodnie ciążowe, bo głupio wyglądało jak pojechałam wczoraj na wizytę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem, bo się nie mogłam dopiąć w codzienne jeansy :-D Legginsy, getry odpadają, nie znoszę takich galotek :-)

Ja kupowałam w sklepie C&A. Najlepiej to jest przymierzyć spodnie bo różnie jest z tymi rozmiarami. Ale mają też sklep internetowy: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Moda%20dla%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 07:58

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:

ja kupiłam wczoraj w H&M są super wygodne i niedrogie jak na spodnie ciążowe. pas jest mi jeszcze trochę luźny ale już niedługo. też się nie mogłam dopiąć w żadne spodnie i chodziłam z odpiętym guzikiem i niekiedy zamkiem a teraz nic nas nie ciśnie :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:

ja też zakupiłam spodnie z H&M, za całe 30 zł, hehe :D
    ogólnie możesz szukać w H&M (mają czasem fajne wyprzedaże), C&A, Bon Prix, pieknamama.pl, Allegro (dział: ciąża i macierzyństwo), happymum.pl, itd.

ogólnie możesz też przejść się po second handach, bo można znaleźć naprawdę fajne ciuszki w bardzo dobrym stanie. ;)

też w sumie nie ma co wg mnie przesadzać w ciuchami ciążowymi, bo później ich raczej nie wykorzystamy (no chyba, że będziemy chciały drugiego bobasa).

tak samo wydaję mi się, że o ile spodnie można kupić w typowo ciążowym stylu, tak bluzki już niekoniecznie. bo teraz po normalnych sklepach jest taki wybór fasonów, oversize, itd., a jest szansa, że po ciąży jeszcze takie założymy. :)

udanych zakupów życzę :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony polecam iść do lekarza jak najszybciej ale ze świadomością że nie będzie jeszcze serduszka - żeby się nie stresować.
    Ja poszłam do lekarza wg. usg w 5 tygodniu a wg. ovu w 7 tygodniu (miałam późną owulację). Widać było już śliczny duży pęcherzyk. Założył mi kartę ciąży i kazał przyjść za 2 tygodnie, będzie już widoczne serduszko. Dostałam od razu leki na podtrzymanie ciąży i nospę bo miałam silne bóle podbrzusza. Myślę że lepiej jest wcześniej iść do lekarza bo jest on w stanie wcześniej coś zaradzić jak zauważy coś nieprawidłowego no i może uratować często dzidzie choćby lekami na podtrzymanie...
    Takie moje zdanie.
    Ja idąc do lekarza szłam z takim właśnie przeświadczeniem i cieszę się że byłam bo przynajmniej teraz te dwa tygodnie spokojnie w domu siedzę i aż tak się nie stresuję :)
    A gdzieś czytałam że na usg coś już widać od bety powyżej 1000.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 08:54

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • straciatella Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie..
    Jestem w 28 dc - w 26 dc beta wynosiła 99 mUI/ml a dzisiaj 562 !! Czy to nie za dużo? Nie wiem czy się martwić, ale to jest powyżej każdej normy jaką znalazłam.
    Jestem w 4tc (licząc od ostatniej @) a zgodnie z tym wynikiem to 5-6 tc. Owulacja też raczej nie była jakoś dawno (14 dc).

Czy to normalne?

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella wrote:
    Dziewczyny pomóżcie..
    Jestem w 28 dc - w 26 dc beta wynosiła 99 mUI/ml a dzisiaj 562 !! Czy to nie za dużo? Nie wiem czy się martwić, ale to jest powyżej każdej normy jaką znalazłam.
    Jestem w 4tc (licząc od ostatniej @) a zgodnie z tym wynikiem to 5-6 tc. Owulacja też raczej nie była jakoś dawno (14 dc).

Czy to normalne?

tu się nie ma co martwić, tylko trzeba się cieszyć :D

straciatella lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ