I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
No przyrost to miałam spory bo aż cztero-krotnie mi wzrósł poziom po 48 godzinach. A gin zalecił mi wizyte 2 września. U nas jest specjalistyczna poradnia z nowoczesnym sprzętem i tam myślałam żeby iść na usg prywatnie, ale może macie rację po co się stresować. Tylko czas mi tak wolno leci..
-
Mnie też na początku wolno leciał... wiem ciężki to jest.
Ale jeśli nie pracujesz to może znajdź sobie jakieś zajęcie w domu.
Porządkuj szafki idzie jesień czas pomyć szafki. Wyrzucić leki niepotrzebne. Porządki w przyprawach. Potem porządki w ciuchach wymiana letniej garderoby na jesienno zimową Jest mnóstwo rzeczy ,którymi można zająć myśli.
Póki co oprócz tego rób to co organizm mówi chce ci się spać śpij. Jeść jedź tylko bez przesady ze słodyczami. Póki owoce świeże to spożywaj:)
dużo wody;) i ciesz się
Ja bym chciała już koniec ,ale potem będzie brakować mi tego brzuszka;) już to czuję) -
ja mieszkam pod warszawą a chodzę na Pragę do dr. Rzewuskiego, prowadził moja pierwszą ciąże a tez była z powikłaniami. lekarz którego mogę z czystym sumieniem polecić, spokojnie odpowiada na wszystkie pytania i co dla mnie najważniejsze nie ryzykuje. w drugiej ciąży od razu dał mi luteine, ze względu na poprzednia ciąże.
Robi wszystkie badania które są wskazane, nie "sępi" z ich wypisywaniem.
Dojeżdżam do niego 20 km ale sparzyłam się już na jednej pani gin a jemu ufam.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Zdaję relację z mojej wizyty. Co prawda napisałam już na wątku "kwietniowe mamy", ale obiecałam to pisze i tu:)
Jest pęcherzyk wielkości ok. 1 cm z pęcherzykiem żółtkowym. Zarodka niestety jeszcze nie widać. Ale nie nastawialam się i lekarz mnie uprzedził, że tak może być bo to mloda ciąża. Róznica wieku ciąży wychodzi 6-7 dni.
Kolejna wizyta 4 września.
Także Martusia nie wiele zobaczysz u siebie. Na tym etapie to chyba lepiej betę sprawdzic czy rośnie prawidłowo.haybeauti, Selena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny polećcie jakiś sklep gdzie kupię jakieś fajne i wygodne spodnie ciążowe, bo głupio wyglądało jak pojechałam wczoraj na wizytę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem, bo się nie mogłam dopiąć w codzienne jeansy Legginsy, getry odpadają, nie znoszę takich galotek
Obojętne czy to sklep stacjonarny czy internetowy.Mama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś sklep gdzie kupię jakieś fajne i wygodne spodnie ciążowe, bo głupio wyglądało jak pojechałam wczoraj na wizytę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem, bo się nie mogłam dopiąć w codzienne jeansy Legginsy, getry odpadają, nie znoszę takich galotek
Obojętne czy to sklep stacjonarny czy internetowy.
Ja kupowałam w sklepie C&A. Najlepiej to jest przymierzyć spodnie bo różnie jest z tymi rozmiarami. Ale mają też sklep internetowy: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Moda%20dla%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 07:58
-
Matylda36 wrote:Dziewczyny polećcie jakiś sklep gdzie kupię jakieś fajne i wygodne spodnie ciążowe, bo głupio wyglądało jak pojechałam wczoraj na wizytę z rozpiętym guzikiem i rozporkiem, bo się nie mogłam dopiąć w codzienne jeansy Legginsy, getry odpadają, nie znoszę takich galotek
ja kupiłam wczoraj w H&M są super wygodne i niedrogie jak na spodnie ciążowe. pas jest mi jeszcze trochę luźny ale już niedługo. też się nie mogłam dopiąć w żadne spodnie i chodziłam z odpiętym guzikiem i niekiedy zamkiem a teraz nic nas nie ciśnie -
ja też zakupiłam spodnie z H&M, za całe 30 zł, hehe
ogólnie możesz szukać w H&M (mają czasem fajne wyprzedaże), C&A, Bon Prix, pieknamama.pl, Allegro (dział: ciąża i macierzyństwo), happymum.pl, itd.
ogólnie możesz też przejść się po second handach, bo można znaleźć naprawdę fajne ciuszki w bardzo dobrym stanie.
też w sumie nie ma co wg mnie przesadzać w ciuchami ciążowymi, bo później ich raczej nie wykorzystamy (no chyba, że będziemy chciały drugiego bobasa).
tak samo wydaję mi się, że o ile spodnie można kupić w typowo ciążowym stylu, tak bluzki już niekoniecznie. bo teraz po normalnych sklepach jest taki wybór fasonów, oversize, itd., a jest szansa, że po ciąży jeszcze takie założymy.
udanych zakupów życzę
-
Ja ze swojej strony polecam iść do lekarza jak najszybciej ale ze świadomością że nie będzie jeszcze serduszka - żeby się nie stresować.
Ja poszłam do lekarza wg. usg w 5 tygodniu a wg. ovu w 7 tygodniu (miałam późną owulację). Widać było już śliczny duży pęcherzyk. Założył mi kartę ciąży i kazał przyjść za 2 tygodnie, będzie już widoczne serduszko. Dostałam od razu leki na podtrzymanie ciąży i nospę bo miałam silne bóle podbrzusza. Myślę że lepiej jest wcześniej iść do lekarza bo jest on w stanie wcześniej coś zaradzić jak zauważy coś nieprawidłowego no i może uratować często dzidzie choćby lekami na podtrzymanie...
Takie moje zdanie.
Ja idąc do lekarza szłam z takim właśnie przeświadczeniem i cieszę się że byłam bo przynajmniej teraz te dwa tygodnie spokojnie w domu siedzę i aż tak się nie stresuję
A gdzieś czytałam że na usg coś już widać od bety powyżej 1000.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 08:54
-
Dziewczyny pomóżcie..
Jestem w 28 dc - w 26 dc beta wynosiła 99 mUI/ml a dzisiaj 562 !! Czy to nie za dużo? Nie wiem czy się martwić, ale to jest powyżej każdej normy jaką znalazłam.
Jestem w 4tc (licząc od ostatniej @) a zgodnie z tym wynikiem to 5-6 tc. Owulacja też raczej nie była jakoś dawno (14 dc).
Czy to normalne? -
straciatella wrote:Dziewczyny pomóżcie..
Jestem w 28 dc - w 26 dc beta wynosiła 99 mUI/ml a dzisiaj 562 !! Czy to nie za dużo? Nie wiem czy się martwić, ale to jest powyżej każdej normy jaką znalazłam.
Jestem w 4tc (licząc od ostatniej @) a zgodnie z tym wynikiem to 5-6 tc. Owulacja też raczej nie była jakoś dawno (14 dc).
Czy to normalne?
tu się nie ma co martwić, tylko trzeba się cieszyćstraciatella lubi tę wiadomość