I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana, mój lekarz mówi że z tą betą to jest różnie i żeby większej uwagi do niej nie przywiązywać. Każda kobieta jest inna i różnie rośnie nam beta. Gdzieś czytałam że tydzień ciąży wg. norm hcg jest niemiarodajny.
A po 2 to martwić byś się mogła gdyby przyrost bety był niższy (wtedy mogło by to oznaczać ciąże pozamaciczną albo inne okropności). Z tego co wiem beta powinna się podwoić po 48 h. U mnie się prawie potroiła i tylko się cieszyłam że dzidzia ślicznie rośnie. Wyczytałam gdzieś że bardzo wysoki przyrost bety może oznaczać jedynie ciąże mnogą ale nic nieprawidłowego.straciatella lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi odnośnie spodni
Dzisiaj wieczorem męża wyślę do H&Mu po zakup. Znalazłam na ich stronie tabelkę z rozmiarówką, więc się dzisiaj wymierzę, żeby kupił coś pasującego
Może to być dla niego niezły wyczyn, ale ja cały czas leżę, więc sama pojechać przymierzać nie mogę. A jak kupi zły rozmiar, to zawsze będzie mógł wymienić od razu.
Pewnie wzbudzi niezłą sensację w sklepie jak będzie kupował spodnie w dziale dla ciężarnych z kartką w ręku, hi hiMama najcudowniejszych skarbów -
haybeauti wrote:Dziewczyny a możecie mi polecić jakiegoś dobrego gin w Warszawie? Same rozumiecie, czemu!
-
matylda tylko zeby mąż nie musiał często jeździć haha ja normalnie noszę rozmiar 36. w H&M mama przymierzałam 38 i 40 wieć powiem tak, 38 były mi tak w sam raz, nogawki powiedziałabym że dość opięte, nawet trochę przyciasnawe. przy 40 leżały ładnie, nogawki też wyglądają na opięte ale nie są ciasne jak przy 38. pas jest jeszcze trochę luźny ale nie spada. jeszcze troch i się wypełni. dodam że narazie przytyłam niecały 1 kg.
kupiłam rozmiar 40 bo się w nich lepiej czułam. a jak tycie ciążowe jest dziedziczne to może się tego trochę nazbierać (mama 22kg, siostra 28kg) -
Iwo123 wrote:Dziewczyny jutro mam USG I trymestru, zastanawiam się czy będzie ono przeprowadzone przez powłoki brzuszne czy transwaginalnie??
Takie usg jest standardowo robione przez brzuch. Ale oczywiście mogą być wskazania do badania przez pochwę.Mama najcudowniejszych skarbów -
Aha ,no ale pewnie nie wszystkie ciężarówki mieszkają w tak super mieście jak Ty:)) i na przyszłość żeby nie wysłały męża po coś ,a okazało się że jest w innym:)
http://www.hm.com/pl/store-locator#store=PL094 tu warto sobie spr:)))
Ja w Katowicach mam 3 sklepy a w jednym na 3 stawach jest tylko dział mama:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 10:09
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Aha ,no ale pewnie nie wszystkie ciężarówki mieszkają w tak super mieście jak Ty:)) i na przyszłość żeby nie wysłały męża po coś ,a okazało się że jest w innym:)
http://www.hm.com/pl/store-locator#store=PL094 tu warto sobie spr:)))
Ja w Katowicach mam 3 sklepy a w jednym na 3 stawach jest tylko dział mama:)
Lalita, dzięki za ściągę. -
Iwo123 wrote:Dziewczyny jutro mam USG I trymestru, zastanawiam się czy będzie ono przeprowadzone przez powłoki brzuszne czy transwaginalnie??
-
nick nieaktualny
-
Tak w tym czasie następuje dość spory wzrost macicy aż do 16 tygodnia będziesz odczuwać jakieś bóle brzucha. Najlepiej spożywać magnez i dużo odpoczywać ,wszystko powoli się rozciąga:)) Chyba że bóle będą mocniejsze możesz wziąść nos-pe lepiej zapobiegać niż leczyć jak ból będzie zbyt silny.
Jeśli nie ma plamień to wszystko dzieje się prawidłowo:)))rubi67 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Cześć dziewczyny:) a ja dziś w miarę dobrze sie czuję tylko jakoś brzuch mnie pobolewa, nie do końca jak na miesiaczke....ale chyba jak zwykle przesadzam- byłam w pon. u lekarza i po zbadaniu powiedział ,ze wszystko ok.
mnie też czasami pobolewa ale myslę,że to normalne;)
w poniedziałek mam wizytę u gin więc dodatkowo się wypytam wszystko co mnie interesuje;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 14:35