X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co się dzieje z Matyldą dawno jej tu nie widziałam Matylda haloooo jak się czujesz

Matylda36 lubi tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziś 900 zł za nie widoczną jeszcze ciąże,jutro 3000 zł za wyprawkę, po jutro 800 zł za podręczniki do zerówki za wszystko zapłacisz master card hehe
    Taka teraz powinna być nowa reklama
    hehe dobre :) ale ceny bardzo optymistyczne :P
    pomysł na reklamę już jest :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    co się dzieje z Matyldą dawno jej tu nie widziałam Matylda haloooo jak się czujesz

Jestem, jestem, i dziękuję Kochana tak dobrze to ja się jeszcze w tej ciąży nie czułam :-D

A u mnie dzieje się dzieje. Trochę się mniej udzielałam, bo zaczęłam się uczyć dziergać i pochłonęło mnie to bez reszty, poza tym kolega mnie wykorzystał do pomocy przy projekcie, więc mam do napisania parę dokumentów.

Wpadł mi też do głowy pomysł na firmę jak już leżę i mało mogę, zaczęłam zgłębiać tajniki zakładania i działania firmy w Polsce, ale dowiedziałam się, że jak założę firmę mimo dobrych intencji, to od razu zostanę posądzona o próbę wyłudzenia pieniędzy z ZUSu, więc pomysł umarł :-)

A dzisiaj właśnie wróciłam z wizyty i mam skierowanie na wizytę do szpitala, bo skraca mi się szyjka, no i pewnie mi krążek lub szew założą, żeby dzidziuś jak najdłużej w brzuszku wytrzymał.

wisnia11 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda mojej znajomej też się szybko szyjka skróciła. dostała L4 i leżała przez chyba 1,5 miesiąca a później normalnie funkcjonowała (tylko do pracy nie chodziła) i na koniec czerwca urodziła zdrową dziewczynkę :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze moja koleżanka też miała zakładany krążek jakiś miesiąc temu mówi że teraz jest ok :)
    jak Ci idzie dzierganie ? jak już coś dziergasz to wrzuć zdjęcie :) Ciesze się że czujesz się już lepiej :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia11 problem w tym, że ja leżę od początku ciąży i chodzę tylko siku oraz mąż wiezie mnie autem na wizytę, więc niepokojące jest, że ta szyjka tak szybko zaczęła się skracać :-(
    Było takie ryzyko, ale lekarze spodziewali się, że to się o wiele później wydarzy, stąd chcą mi założyć krążek lub szew. A i tak nastawiają mnie na wcześniejszy poród, no, ale chciałabym wytrzymać do jakiegoś 8 miesiąca chociaż :-)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    o kurcze moja koleżanka też miała zakładany krążek jakiś miesiąc temu mówi że teraz jest ok :)
    jak Ci idzie dzierganie ? jak już coś dziergasz to wrzuć zdjęcie :) Ciesze się że czujesz się już lepiej :)

Też wierzę w to, że będzie dobrze jak mi to cudo zamontują :-) Innego wyjścia nie mam. Fakt, nikt nam nie obiecał, że tę ciążę donoszę, pojawiło się kolejne zagrożenie, ale tak usilnie zaprogramowałam się na to, że się tym razem uda, że wierzę, że urodzę albo w terminie, albo przenoszę, mimo, że przygotowują nas na wczesniaka ;-)

A dzierganie, fajna rzecz, nie myślałam, że to tak odpręża, pomysłów mam mnóstwo, ale na razie to nauka, więc jeszcze niczego konkretnego nie stworzyłam, ha ha, ale plany mam wielkie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana będzie dobrze musi być i już a ja zamawiam u Ciebie skarpetki :) dla mojego bobo :)

Kurde nie wiem co sie ze mną dzieje nie jem mięsa od kilu lat a dziś chodzę i płacze ze chce pasztet :(

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda musi być dobrze. trzeba się pozytywnie nastawiać :) założą ci ten krążek i urodzisz zdrową dzidzię :)
    a dziergania skąd się uczysz?? bo ja zawsze miałam problemy z zaczęciem ;/ jak mi ktoś zaczął (babcia) to już później mi jakoś szło... hehe

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) a to dobre Miriam :) ja znowu jadałam mięso a teraz ? schabowego ble , filet z kurczaka ble , wędlina mi śmierdzi jak mój otworzy lodówkę...

Matylda ja wierze ze wszystko będzie ok :)

Kurcze też wam tak szybko kudełki na nogach rosną ? Bo mi masakrycznie ponadto wokół pępka

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda życzę zdrowia dużo zdrowia.

Miriam ... ja ogólnie dużo nie jem mięsa w ciąży ,ale mnie też brało na pasztet:D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi pasztet bo zwarjuje!!!

Matylda36, Natalia lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia11 najwięcej z tutoriali na YT, przede wszystkim włoskich i koleżanka mnie zaopatrzył w kilka kserówek z gazet dla początkujących, ale wolę jednak filmiki :-)

Co do jedzenia, to ja jem wszystko, chociaż na początku wędlina mi nie podchodziła, sałatę zdejmowałam z kanapek, mimo, że bardzo lubię, a pasztetu nie byłam pewna co w nim jest, ale też miałam ochotę, na taki drobiowy z warzywami i żurawiną. O cholera, właśnie mam na niego ogromną ochotę :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadzwoniłam do męża żeby kupił mi pasztet jak będzie wracał z pracy bo mam straszna ochotę nie uwierzycie co zrobił wyszedł z pracy kupił pasztet przywiózł mi bo jak to uznal słyszał po głosie ze bardzo go chce i daje mi go wyjmuje z siatki a tam sojowy nie no nie jak to pytam sie go a on no pasztet chcialas a ja ze miesny a on oczy wielkie i czy ja sie dobrze czuje i ze jak jaja mam sobie z niego robić to nie jak jest w pracy odwrócił sie na nodze i poszedł sobie on chyba mi nie uwierzył :/

wisnia11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pasztetu jak nie miałam tak nie mam :(

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, odpuść pasztet, za to jakiego kochanego męża masz :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zawitam tu czasem troche do Was na plotki jak bede miala jak ;)
    a wogole jaki witaminy bierzecie w I trymestrze? ja 6 lat temu to bralam ten feminatal... po 12 tyg ten drugi,ale cenowo to one wtedy byly 40-50zl, a nie chce wydawac teraz tyle kasy na tabsy. Znacie jakis dobry zestaw witamin z kwasem foliowym w przystepnej cenie> cos jak ten feminatal? :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    insoomnia witamy. O witaminach było już tu sporo. Nie bierz niczego oprócz kwasu foliowego. Lekarz jeżeli uzna za stosowne w Twoim przypadku branie suplementów, powie Ci o tym.
    Coraz częściej wystarcza nasza codzienna dieta. A jeśli wyniki badań masz prawidłowe i na nic "nie cierpisz" to nie ma sensu wydawać kasy na początku ciąży.
    Ja witaminy dostałam dopiero chyba po 8 tygodniu ciąży, ale też z konkretnych wskazać, później około II trymestru na pewno coś dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 12:46

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja chętnie bym się podzieliła pasztetem. Ostatnio dostałam od mamy przez nią zrobiony. Tyle tego było, że część musiałam zamrozić. Mnie dzisiaj naszło na ser żółty i biały. Ale ogólnie to jakoś za bardzo mnie mdli. Teraz jestem na urlopie i jakoś to znoszę, ale w czwartek wracam do pracy. O 5:20 pobudka.... aż się boję jak zniosę to z moimi mdłościami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 12:48

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał lykac sam kwas aż do 14 tyg :) twierdzi ze w moim przypadku to strata kasy wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 12:49

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ