I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
haybeauti wrote:dziś 900 zł za nie widoczną jeszcze ciąże,jutro 3000 zł za wyprawkę, po jutro 800 zł za podręczniki do zerówki za wszystko zapłacisz master card hehe
Taka teraz powinna być nowa reklama
pomysł na reklamę już jest -
Miriam wrote:co się dzieje z Matyldą dawno jej tu nie widziałam Matylda haloooo jak się czujesz
Jestem, jestem, i dziękuję Kochana tak dobrze to ja się jeszcze w tej ciąży nie czułam
A u mnie dzieje się dzieje. Trochę się mniej udzielałam, bo zaczęłam się uczyć dziergać i pochłonęło mnie to bez reszty, poza tym kolega mnie wykorzystał do pomocy przy projekcie, więc mam do napisania parę dokumentów.
Wpadł mi też do głowy pomysł na firmę jak już leżę i mało mogę, zaczęłam zgłębiać tajniki zakładania i działania firmy w Polsce, ale dowiedziałam się, że jak założę firmę mimo dobrych intencji, to od razu zostanę posądzona o próbę wyłudzenia pieniędzy z ZUSu, więc pomysł umarł
A dzisiaj właśnie wróciłam z wizyty i mam skierowanie na wizytę do szpitala, bo skraca mi się szyjka, no i pewnie mi krążek lub szew założą, żeby dzidziuś jak najdłużej w brzuszku wytrzymał.
wisnia11 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Wiśnia11 problem w tym, że ja leżę od początku ciąży i chodzę tylko siku oraz mąż wiezie mnie autem na wizytę, więc niepokojące jest, że ta szyjka tak szybko zaczęła się skracać
Było takie ryzyko, ale lekarze spodziewali się, że to się o wiele później wydarzy, stąd chcą mi założyć krążek lub szew. A i tak nastawiają mnie na wcześniejszy poród, no, ale chciałabym wytrzymać do jakiegoś 8 miesiąca chociażMama najcudowniejszych skarbów -
Miriam wrote:o kurcze moja koleżanka też miała zakładany krążek jakiś miesiąc temu mówi że teraz jest ok
jak Ci idzie dzierganie ? jak już coś dziergasz to wrzuć zdjęcie Ciesze się że czujesz się już lepiej
Też wierzę w to, że będzie dobrze jak mi to cudo zamontują Innego wyjścia nie mam. Fakt, nikt nam nie obiecał, że tę ciążę donoszę, pojawiło się kolejne zagrożenie, ale tak usilnie zaprogramowałam się na to, że się tym razem uda, że wierzę, że urodzę albo w terminie, albo przenoszę, mimo, że przygotowują nas na wczesniaka
A dzierganie, fajna rzecz, nie myślałam, że to tak odpręża, pomysłów mam mnóstwo, ale na razie to nauka, więc jeszcze niczego konkretnego nie stworzyłam, ha ha, ale plany mam wielkieMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Hej kobietki a to dobre Miriam ja znowu jadałam mięso a teraz ? schabowego ble , filet z kurczaka ble , wędlina mi śmierdzi jak mój otworzy lodówkę...
Matylda ja wierze ze wszystko będzie ok
Kurcze też wam tak szybko kudełki na nogach rosną ? Bo mi masakrycznie ponadto wokół pępka
-
nick nieaktualny
-
wiśnia11 najwięcej z tutoriali na YT, przede wszystkim włoskich i koleżanka mnie zaopatrzył w kilka kserówek z gazet dla początkujących, ale wolę jednak filmiki
Co do jedzenia, to ja jem wszystko, chociaż na początku wędlina mi nie podchodziła, sałatę zdejmowałam z kanapek, mimo, że bardzo lubię, a pasztetu nie byłam pewna co w nim jest, ale też miałam ochotę, na taki drobiowy z warzywami i żurawiną. O cholera, właśnie mam na niego ogromną ochotęMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyJa zadzwoniłam do męża żeby kupił mi pasztet jak będzie wracał z pracy bo mam straszna ochotę nie uwierzycie co zrobił wyszedł z pracy kupił pasztet przywiózł mi bo jak to uznal słyszał po głosie ze bardzo go chce i daje mi go wyjmuje z siatki a tam sojowy nie no nie jak to pytam sie go a on no pasztet chcialas a ja ze miesny a on oczy wielkie i czy ja sie dobrze czuje i ze jak jaja mam sobie z niego robić to nie jak jest w pracy odwrócił sie na nodze i poszedł sobie on chyba mi nie uwierzył
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, zawitam tu czasem troche do Was na plotki jak bede miala jak
a wogole jaki witaminy bierzecie w I trymestrze? ja 6 lat temu to bralam ten feminatal... po 12 tyg ten drugi,ale cenowo to one wtedy byly 40-50zl, a nie chce wydawac teraz tyle kasy na tabsy. Znacie jakis dobry zestaw witamin z kwasem foliowym w przystepnej cenie> cos jak ten feminatal? -
insoomnia witamy. O witaminach było już tu sporo. Nie bierz niczego oprócz kwasu foliowego. Lekarz jeżeli uzna za stosowne w Twoim przypadku branie suplementów, powie Ci o tym.
Coraz częściej wystarcza nasza codzienna dieta. A jeśli wyniki badań masz prawidłowe i na nic "nie cierpisz" to nie ma sensu wydawać kasy na początku ciąży.
Ja witaminy dostałam dopiero chyba po 8 tygodniu ciąży, ale też z konkretnych wskazać, później około II trymestru na pewno coś dostaniesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 12:46
Mama najcudowniejszych skarbów -
Miriam ja chętnie bym się podzieliła pasztetem. Ostatnio dostałam od mamy przez nią zrobiony. Tyle tego było, że część musiałam zamrozić. Mnie dzisiaj naszło na ser żółty i biały. Ale ogólnie to jakoś za bardzo mnie mdli. Teraz jestem na urlopie i jakoś to znoszę, ale w czwartek wracam do pracy. O 5:20 pobudka.... aż się boję jak zniosę to z moimi mdłościami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 12:48
-
nick nieaktualny