I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pillow, a robiłaś też tzw. test podwójny z krwi? Bałaś się badania? Ile trwało?
Jeśli chodzi o tabsy, to w czasie przygotowań do ciąży ginka kazała mi brać tylko kwas foliowy, jak mi się skończył w 4tc, zaleciła mi femibion natal 1 - kwas foliowy + substancje, które ułatwiają jego wchłanianie, koszt 35zł za 30 tabletek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
insoomnia wrote:Hej dziewczyny, zawitam tu czasem troche do Was na plotki jak bede miala jak
a wogole jaki witaminy bierzecie w I trymestrze? ja 6 lat temu to bralam ten feminatal... po 12 tyg ten drugi,ale cenowo to one wtedy byly 40-50zl, a nie chce wydawac teraz tyle kasy na tabsy. Znacie jakis dobry zestaw witamin z kwasem foliowym w przystepnej cenie> cos jak ten feminatal?
Ja nie zażywam dodatkowo żadnych witamin, dostarczam je wraz z pożywieniem. Jem owoce, warzywa, codziennie piję mleko, wodę, jem mięso... Tak zalecił mi lekarz. Nie faszeruję się więc niczym. Przed ciążą brałam folik i lekarz nakazał brać podwójną dawkę (8mg) w pierwszym trymestrze - brałam chyba do 15 tygodnia ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 14:23
insoomnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalia ja pierwsze badania krwi i moczu robiłam w na początku 7 tygodnia. tak mi lekarka kazała. teraz 3 września będę robić drugie na wizytę 5 września.
skierowanie na badania prenatalne dostaje się chyba po ukończeniu 35 rż. ja poszłam sama, bo chciałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 15:03
Natalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się właśnie zapisałam na warsztaty dla kobiet w ciąży na 9 września w Katowicach.
Dla tych którzy by chcieli skorzystać a nie wiedzą że są: w całej Polsce odbędą się warsztaty dla kobiet w ciąży, tzw. "Moda na Brzuszek". Warszawy są bezpłatne.
Katowice - 9.09
Bielsko-Białą - 10.09
Wrocław - 11.09
Kraków - 12.09
Kielce - 13.09
Poznań - 23.09
Szczecin - 24.09
Toruń - 26.09
Olsztyn - 7.10
Bydgoszcz - 8.10
Gdynia - 9.10
Gdańsk - 10.10
Warszawa - 16.10, 17.10
Białystok - 18.10
Lublin - 21.10
Łódź - 23.10
aby uczestniczyć w warsztatach należy się zarejestrować na stronie: www.warsztaty.mamotoja.pl (Moda na brzuszek).
W tym czasie są też warsztaty dla dla rodziców 0-1Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 17:51
Miriam lubi tę wiadomość