X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja postanowiłam, że u mnie to będzie niespodzianka. Może mocniej będę parła by się szybciej dowiedzieć ;)
    Czy jest tu jakaś mama, która nie chce poznać płci dziecka?

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:27

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Pasia a tak przy okazji, to strasznie Ci zazdroszcze, ze bedziesz miala chlopca:) my marzymy o chlopcu, zobaczymy co zycie przynoesie. Teraz to tylko mysle o tym, zeby zdrowe bylo:)

Ja wiedzialam ze to chlopczyk od razu ale jednak byla cicha nadzieje ze dziewczynka.lekarz juz w 12tyg wypatrzyl cos..to i tak bylam w wielkim szoku haha.teraz wazne zeby byl zdrowy.moze dziewczynka bedzie nastepna? :-) a ty jak sie czujesz?jakies podejrzenia?moze wiekszosc facetow w rodzince?chociaz to nigdy nie wiadomo hi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    A ja postanowiłam, że u mnie to będzie niespodzianka. Może mocniej będę parła by się szybciej dowiedzieć ;)

Kurcze ja bym nie wytrzymala nie poznac plci swojego maluszka.gratuluje postanowienia

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Stokrotka, pewnie najważniejsze żeby było zdrowe, ale może i u Ciebie będzie synuś. My bardzo chcieliśmy chłopca i na to wygląda, że będziemy mieć z czego się bardzo cieszymy. Ale powiem Ci, że moje dwie koleżanki mają córeczki i jak idę im coś kupić, to aż dech zapiera jakie te rzeczy dla dziewczynek są piękne :)

Anilorak bardzo bym chciala synka:) ale wiem o czy mowisz, rzeczy dla dziewczynek sa cudowne. Tez ostatnio tak niesmialo przechodzilam obok dzieciecych ciuszkow:) piekne sa te sukieneczki, sweterki, czapeczki... Ach, jeszcze musze troche poczekac na robienie zakupow. Najpierw trzeba szczesliwie przejsc pierwszy trymestr

anilorak lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:

Boju podziwiam! Moj za 1 razem powiedział, ze nie chce znać, ale przy 2 to juz chyba bedziemy pytać- jak sie pokażą oczywiście :)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedys myslalam, ze nie bede chciala znac plci, ale teraz jak jestem w ciazy, to nie koge sie doczekac tej wiadomosci.
    Jesli chodzi o moje przypuszczenia, to na razie nie mam. Mysle tylko czasami, ze skoro chcemy chlopca, to pewnie bedzie dziewczynka:) moja siostra ma 2 corki, moj brat ma corke w drodze(jego dziewczyna jest wlasnie na porodowce) ale jedyna siostra mojego meza ma 2 synkow, takze sama nie wiem, co z takiej mieszanki moze wyjsc:) mam 5 rodzenstwa, 1 siostre i 3 braci a maz tylko siostre. W sumie jest rodzinka wymieszana, takze szanse moim zdaniiem sa 50 ma 50. A Wy dziewczyny macie jakies przypuszczenia co do plci dzieciatka?

relgi09k52jutqx1.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała parkę :) ale mam tak straszna cerę, ze myśle ze beda dziewiuchy ;)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie chlopaki sa tacy mamusini ale z dziewczynka mozna porozmawiac o wszystki..wazne zeby zdrowe :-)
    Ulala mnie sie wydaje ze parka bedzie u Ciebie .ciekawa jestem strasznie.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    Ja tam bym chciała parkę :) ale mam tak straszna cerę, ze myśle ze beda dziewiuchy ;)

Ulala ja z córką miałam piękną cere :) W ogóle wtedy w ciaży wyładniałam. A mówi się, że dziewczyna odbiera urodę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz wszystkim dziękuję, i również gratuluję każdej z osobna, że Nam się udało ! 8)

anetta28 lubi tę wiadomość

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :) u mnie słoneczko świeci hura :)ja mam już synka i teraz bym bardzo chciała córeczkę :) ale najwazniejsze żeby było zdrowe :) znajomi mówią że ładnie wyglądam na buzi ze będzie synek zobaczymy :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie śpicie w nocy ? Bo ja się strasznie męczę prawie wogóle nie śpię :(

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię bez problemu, u mnie to pierwsza ciaża więc jest mi obojętne co będzie aby zdrowe. Ale na twarzy za to wyglądam tragicznie, trądzik mam jak nastolatka.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta ja śpie normalnie :) Tylko coś mi się poprzestawiało i budzę się bardzo wcześnie. Zazwyczaj jestem śpiochem, a od kilku dni wstaję o 6 rano.

• iśka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    Dzień dobry kobietki :) u mnie słoneczko świeci hura :)ja mam już synka i teraz bym bardzo chciała córeczkę :) ale najwazniejsze żeby było zdrowe :) znajomi mówią że ładnie wyglądam na buzi ze będzie synek zobaczymy :)

Dzieńdoberek! U mnie również słoneczko. Ach wkońcu!
    My mamy już przecudownego synka i mąż chciałby córcię a synuś mówi,ze będzie braciszek! OT! Dylemat! Ciekawe który ma rację!!! Moja kuzynka będzie miała córcię a wygląda przecudnie (lepiej niż jak nie była w ciąży), także tu nie ma regóły. Ja z synkiem wyglądałam strasznie mam tylko jedno zdjęcie z tego okresu które jest schowane głęboko bo strasznie wyglądałam...Miłej niedzieli!!!

Rucia, anetta28 lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:

mnie gin powiedział,że dużo syfków to nadmiar androgenów i może być jak najbardziej na chłopca :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ja śpię bez problemu, u mnie to pierwsza ciaża więc jest mi obojętne co będzie aby zdrowe. Ale na twarzy za to wyglądam tragicznie, trądzik mam jak nastolatka.

smutas to tak jak ja i ja jeszcze na plecach mam jak nigdy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    Ulala wrote:

mnie gin powiedział,że dużo syfków to nadmiar androgenów i może być jak najbardziej na chłopca :)

Gdzieś kiedyś czytałam, że będąc w ciąży z płcią męską, kobieta wytwarza dużo testosteronu, który źle wpływa na wygląd kobiety. W ciąży z płcią żeńską wytwarza się dużo estrogenów, które wpływają pozytywnie na kobietę.

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i rucia tak ma być :) bo ja pragnę chłopca, no ale wiadomo nie wazne co byleby było zdrowe :)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ