X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż marzy o kolejnej córce. Z jednego względu :P On leży na łóżku a:

- Ja robię mu manicure.
    - Nasza córka robi mu masaż.
    - Kolejna baba byłaby zaprzęgnięta do innej roboty. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 08:00

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre dobre, powiem Ci,że dobrze chłop myśli :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    a powiedzcie śpicie w nocy ? Bo ja się strasznie męczę prawie wogóle nie śpię :(

oj ja tez mam z tym problem musze na siłe sny wymyslac hiih a może mnie jakiś wciągnie i odjade do krainy snów :):)nieraz sie udaje nie raz nie...najgorsze jest to ze jak sie obudze i długo nie umiem usnąć robi mi sie niedobrze...:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobitki, stokrotko jak samopoczucie ???
    Ulala byloby swietnie gdybys miala parke, zdarza sie i tak ;)
    Ja osobiscie marze by bylo zdrowe, maz chce synka, ale mam jakies takie przeczucie, ze chlopczyk bedzie;) Milej niedzieli dziewczynki, pozdrawiam

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    anetta28 wrote:
    Dzień dobry kobietki :) u mnie słoneczko świeci hura :)ja mam już synka i teraz bym bardzo chciała córeczkę :) ale najwazniejsze żeby było zdrowe :) znajomi mówią że ładnie wyglądam na buzi ze będzie synek zobaczymy :)

Dzieńdoberek! U mnie również słoneczko. Ach wkońcu!
    My mamy już przecudownego synka i mąż chciałby córcię a synuś mówi,ze będzie braciszek! OT! Dylemat! Ciekawe który ma rację!!! Moja kuzynka będzie miała córcię a wygląda przecudnie (lepiej niż jak nie była w ciąży), także tu nie ma regóły. Ja z synkiem wyglądałam strasznie mam tylko jedno zdjęcie z tego okresu które jest schowane głęboko bo strasznie wyglądałam...Miłej niedzieli!!!

mój synek też mówi że będzie braciszek :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My twierdzimy ze bedzie chlopak ;)) w pracy mowia ze cala promienieje i ze tez bedzie chlopak ;) najwazniejsze zeby bylo zdrowe ;)) ja tez kiepsko sypialam ale odkad wrocilam do pracy jestem tak wymeczona ze zasypiam od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:42

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak samopoczucie??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie troche tym polipem..mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Martwie sie troche tym polipem..mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

na pewno będzie dobrze musi być i nie może być inaczej :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do spania to też od kilku dni mam problem, wczoraj 2 godziny kręciłam sie w łozku zanim zasnęłam :( . a jak wstaje siusiu tak około 2-3 razy to potem też się męczę, żeby z powrotem usnąć.

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi67, Lilka czuje sie duzo, duzo lepiej!!! Hurra!!! Nie jestem zupelnie zdrowa, ale w porownaniu do wczoraj jest duza poprawa! Super:) obedzie sie bez antybiotyku:) dziekuje, ze pytacie dziewczyny:)
    Od razu mam lepszy humor i jakies checi do zycia:) zaraz ide pod prysznic i zrobie mezowi pyszne sniadanko, tak dzielnie sie mna opiekowal w tym tygodniu:) I jeszcze jedno, wczoraj bylam tak nakrecona, ze co chwila chodzilam do toalety sprawdzac, czy nie planie, ale wszystko ok:) balam sie, ze po tak wyczerpujacym tygodniu cos moze sie stac z dzieckiem, ale zdaje sie, ze wszystko jest ok.
    Jakie macie plany na dzis dziewczyny? Zycze Wam udanej niedzieli:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jakies wypryski na twarzy, czego nigdy nie mialam( o dzieo tylko o okolicy ust i brody) Przed ciaza nie mialam zadnych problemow z cera a teraz ciagle cos i do tego od czasu do czasu na plecach mi cos wysloczy... Mysle, ze na usg za 3 tyg jeszcze nie poznam plci, bo bede dopiero w 13 tyg, ale na tym w 20 tyg chyba juz bedzie mozna okreslic

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, super że się lepiej czujesz i że obeszło się bez antybiotyków :) nadal się oszczędzaj i leż w łóżku :)
    Ja też dostałam kilka krostek na brodzie ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam problem z cerą, ale teraz to tragedia, mam nadzieje ze to minie bo nie chce straszyć ludzi a jak wakacje beda to nie bardzo tak sie malować

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maści też nie można stosować za bardzo, ja sie mazałam differinem a przeczytałam że w ciązy zabronione i uszkadza płod. Masakra. Mam nadzieje ze wszystko dobrze

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Stokrotko moj tesc jest lekarzem pediatra i on mi mowil zeby paracetamol brac w wypadku wysokich temperatur tylko i ze na wirysy nie bierze sie antybiotykow.nic sie nie martw ja tez bylam mocno przeziebiona i to prawie 2 tygodnie mysl pozytywnie.zapytaj o locabiotal to odpowiednik bioparoxu i mozna go brac w ciazy.u mnie gin znalazl polipa :( mowi zeby sie nie martwic ale ze moze to powodowac krwawienie.chodze do lekarza regularnie i ten polip musial sie pojawic jakos teraz.

Lilka bez paniki. Ja tez w tej ciąży mam polipka i ginka tez mi powiedziała, żeby sie absolutnie tym nie przejmować, a krwawienie może by tylko z polipa a nie w związku z dzieckiem, więc sam polip nie szkodzi ciąży. to w skutek nadmiaru i burzy hormonów coś tam sie może wywinąć i po porodzie znika. Po prostu nie grzebać sobie am palcami i nie przeginać z seksem i powinno byc super ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeginac z seksem :) to nie problem ..maz powiedzial ze on nie zamierza mlodego kopac hehe ach CI mezczyzni ;)))

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre:) taka meska solidarnosc:))) ja o seksie ostatnio wcale nie mysle... Moze mi sie zachce jak wyzdrowieje:)
    Kropka, oszczedzam sie jak moge:) musi byc dobrze

relgi09k52jutqx1.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ;)
    stokrotko -no nareszcie się udalo ;)
    Co do Twojego samopoczucia to Ci powiem,ze jak już Ci lepiej to będzie ok. ;) Ja mam znowu inny problem -wczoraj pojawiła się u mnie biegunka-taka wodnista.Spanikowałam bardzo ;(Biorę teraz nifuroksazyd i węgiel i wczoraj dieta-dziś też miałam trzymać diete,ale nie wytrzymałam i rano zjadłam ryżankę,po której dobrze się czułam,po 16 zjadłam dopiero rosół,a teraz ziemniaczków trochę i musiałam lecieć do wc ;(. I po co mi to było???Ale nie było az tak źle dziś jak wczoraj.Mam brać leki do dwóch dni po ustaniu biegunki.
    Co do płci - to oboje z mężem marzymy o córci, bo kochanego urwiska już mamy w domku ;).Ma 3,5 roku.Ale co będzie będziemy się cieszyć,bo najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe!!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kpociuszku;) naprawde sie ciesze, ze juz jestes z nami:) mam nadzieje, ze biegunka szybko Ci przejdzie. Czytalam kiedys, ze to czesty objaw we wczesnej ciazy (szczegolnie w okresie spodziewanej miesiaczki). Bede trzymac za Ciebie kciuki:))) dbaj o siebie i odpoczywaj! Koniecznie daj jutro znac czy jest poprawa.

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ