I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
anetta28 wrote:a powiedzcie śpicie w nocy ? Bo ja się strasznie męczę prawie wogóle nie śpię
oj ja tez mam z tym problem musze na siłe sny wymyslac hiih a może mnie jakiś wciągnie i odjade do krainy snów :)nieraz sie udaje nie raz nie...najgorsze jest to ze jak sie obudze i długo nie umiem usnąć robi mi sie niedobrze... -
Dzien dobry kobitki, stokrotko jak samopoczucie ???
Ulala byloby swietnie gdybys miala parke, zdarza sie i tak
Ja osobiscie marze by bylo zdrowe, maz chce synka, ale mam jakies takie przeczucie, ze chlopczyk bedzie;) Milej niedzieli dziewczynki, pozdrawiam -
iśka wrote:anetta28 wrote:Dzień dobry kobietki u mnie słoneczko świeci hura :)ja mam już synka i teraz bym bardzo chciała córeczkę ale najwazniejsze żeby było zdrowe znajomi mówią że ładnie wyglądam na buzi ze będzie synek zobaczymy
Dzieńdoberek! U mnie również słoneczko. Ach wkońcu!
My mamy już przecudownego synka i mąż chciałby córcię a synuś mówi,ze będzie braciszek! OT! Dylemat! Ciekawe który ma rację!!! Moja kuzynka będzie miała córcię a wygląda przecudnie (lepiej niż jak nie była w ciąży), także tu nie ma regóły. Ja z synkiem wyglądałam strasznie mam tylko jedno zdjęcie z tego okresu które jest schowane głęboko bo strasznie wyglądałam...Miłej niedzieli!!!
mój synek też mówi że będzie braciszek -
My twierdzimy ze bedzie chlopak ) w pracy mowia ze cala promienieje i ze tez bedzie chlopak najwazniejsze zeby bylo zdrowe ) ja tez kiepsko sypialam ale odkad wrocilam do pracy jestem tak wymeczona ze zasypiam od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:42
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Rubi67, Lilka czuje sie duzo, duzo lepiej!!! Hurra!!! Nie jestem zupelnie zdrowa, ale w porownaniu do wczoraj jest duza poprawa! Super:) obedzie sie bez antybiotyku:) dziekuje, ze pytacie dziewczyny:)
Od razu mam lepszy humor i jakies checi do zycia:) zaraz ide pod prysznic i zrobie mezowi pyszne sniadanko, tak dzielnie sie mna opiekowal w tym tygodniu:) I jeszcze jedno, wczoraj bylam tak nakrecona, ze co chwila chodzilam do toalety sprawdzac, czy nie planie, ale wszystko ok:) balam sie, ze po tak wyczerpujacym tygodniu cos moze sie stac z dzieckiem, ale zdaje sie, ze wszystko jest ok.
Jakie macie plany na dzis dziewczyny? Zycze Wam udanej niedzieli:) -
Tez mam jakies wypryski na twarzy, czego nigdy nie mialam( o dzieo tylko o okolicy ust i brody) Przed ciaza nie mialam zadnych problemow z cera a teraz ciagle cos i do tego od czasu do czasu na plecach mi cos wysloczy... Mysle, ze na usg za 3 tyg jeszcze nie poznam plci, bo bede dopiero w 13 tyg, ale na tym w 20 tyg chyba juz bedzie mozna okreslic
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilka wrote:Stokrotko moj tesc jest lekarzem pediatra i on mi mowil zeby paracetamol brac w wypadku wysokich temperatur tylko i ze na wirysy nie bierze sie antybiotykow.nic sie nie martw ja tez bylam mocno przeziebiona i to prawie 2 tygodnie mysl pozytywnie.zapytaj o locabiotal to odpowiednik bioparoxu i mozna go brac w ciazy.u mnie gin znalazl polipa mowi zeby sie nie martwic ale ze moze to powodowac krwawienie.chodze do lekarza regularnie i ten polip musial sie pojawic jakos teraz.
Lilka bez paniki. Ja tez w tej ciąży mam polipka i ginka tez mi powiedziała, żeby sie absolutnie tym nie przejmować, a krwawienie może by tylko z polipa a nie w związku z dzieckiem, więc sam polip nie szkodzi ciąży. to w skutek nadmiaru i burzy hormonów coś tam sie może wywinąć i po porodzie znika. Po prostu nie grzebać sobie am palcami i nie przeginać z seksem i powinno byc super -
cześć dziewczynki
stokrotko -no nareszcie się udalo
Co do Twojego samopoczucia to Ci powiem,ze jak już Ci lepiej to będzie ok. Ja mam znowu inny problem -wczoraj pojawiła się u mnie biegunka-taka wodnista.Spanikowałam bardzo ;(Biorę teraz nifuroksazyd i węgiel i wczoraj dieta-dziś też miałam trzymać diete,ale nie wytrzymałam i rano zjadłam ryżankę,po której dobrze się czułam,po 16 zjadłam dopiero rosół,a teraz ziemniaczków trochę i musiałam lecieć do wc ;(. I po co mi to było???Ale nie było az tak źle dziś jak wczoraj.Mam brać leki do dwóch dni po ustaniu biegunki.
Co do płci - to oboje z mężem marzymy o córci, bo kochanego urwiska już mamy w domku .Ma 3,5 roku.Ale co będzie będziemy się cieszyć,bo najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe!!!! -
Hej Kpociuszku;) naprawde sie ciesze, ze juz jestes z nami:) mam nadzieje, ze biegunka szybko Ci przejdzie. Czytalam kiedys, ze to czesty objaw we wczesnej ciazy (szczegolnie w okresie spodziewanej miesiaczki). Bede trzymac za Ciebie kciuki:))) dbaj o siebie i odpoczywaj! Koniecznie daj jutro znac czy jest poprawa.