X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż marzy o kolejnej córce. Z jednego względu :P On leży na łóżku a:

- Ja robię mu manicure.
    - Nasza córka robi mu masaż.
    - Kolejna baba byłaby zaprzęgnięta do innej roboty. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 08:00

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre dobre, powiem Ci,że dobrze chłop myśli :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    a powiedzcie śpicie w nocy ? Bo ja się strasznie męczę prawie wogóle nie śpię :(

oj ja tez mam z tym problem musze na siłe sny wymyslac hiih a może mnie jakiś wciągnie i odjade do krainy snów :):)nieraz sie udaje nie raz nie...najgorsze jest to ze jak sie obudze i długo nie umiem usnąć robi mi sie niedobrze...:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobitki, stokrotko jak samopoczucie ???
    Ulala byloby swietnie gdybys miala parke, zdarza sie i tak ;)
    Ja osobiscie marze by bylo zdrowe, maz chce synka, ale mam jakies takie przeczucie, ze chlopczyk bedzie;) Milej niedzieli dziewczynki, pozdrawiam

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    anetta28 wrote:
    Dzień dobry kobietki :) u mnie słoneczko świeci hura :)ja mam już synka i teraz bym bardzo chciała córeczkę :) ale najwazniejsze żeby było zdrowe :) znajomi mówią że ładnie wyglądam na buzi ze będzie synek zobaczymy :)

Dzieńdoberek! U mnie również słoneczko. Ach wkońcu!
    My mamy już przecudownego synka i mąż chciałby córcię a synuś mówi,ze będzie braciszek! OT! Dylemat! Ciekawe który ma rację!!! Moja kuzynka będzie miała córcię a wygląda przecudnie (lepiej niż jak nie była w ciąży), także tu nie ma regóły. Ja z synkiem wyglądałam strasznie mam tylko jedno zdjęcie z tego okresu które jest schowane głęboko bo strasznie wyglądałam...Miłej niedzieli!!!

mój synek też mówi że będzie braciszek :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My twierdzimy ze bedzie chlopak ;)) w pracy mowia ze cala promienieje i ze tez bedzie chlopak ;) najwazniejsze zeby bylo zdrowe ;)) ja tez kiepsko sypialam ale odkad wrocilam do pracy jestem tak wymeczona ze zasypiam od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 09:42

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak samopoczucie??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie troche tym polipem..mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Martwie sie troche tym polipem..mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

na pewno będzie dobrze musi być i nie może być inaczej :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do spania to też od kilku dni mam problem, wczoraj 2 godziny kręciłam sie w łozku zanim zasnęłam :( . a jak wstaje siusiu tak około 2-3 razy to potem też się męczę, żeby z powrotem usnąć.

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi67, Lilka czuje sie duzo, duzo lepiej!!! Hurra!!! Nie jestem zupelnie zdrowa, ale w porownaniu do wczoraj jest duza poprawa! Super:) obedzie sie bez antybiotyku:) dziekuje, ze pytacie dziewczyny:)
    Od razu mam lepszy humor i jakies checi do zycia:) zaraz ide pod prysznic i zrobie mezowi pyszne sniadanko, tak dzielnie sie mna opiekowal w tym tygodniu:) I jeszcze jedno, wczoraj bylam tak nakrecona, ze co chwila chodzilam do toalety sprawdzac, czy nie planie, ale wszystko ok:) balam sie, ze po tak wyczerpujacym tygodniu cos moze sie stac z dzieckiem, ale zdaje sie, ze wszystko jest ok.
    Jakie macie plany na dzis dziewczyny? Zycze Wam udanej niedzieli:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jakies wypryski na twarzy, czego nigdy nie mialam( o dzieo tylko o okolicy ust i brody) Przed ciaza nie mialam zadnych problemow z cera a teraz ciagle cos i do tego od czasu do czasu na plecach mi cos wysloczy... Mysle, ze na usg za 3 tyg jeszcze nie poznam plci, bo bede dopiero w 13 tyg, ale na tym w 20 tyg chyba juz bedzie mozna okreslic

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, super że się lepiej czujesz i że obeszło się bez antybiotyków :) nadal się oszczędzaj i leż w łóżku :)
    Ja też dostałam kilka krostek na brodzie ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam problem z cerą, ale teraz to tragedia, mam nadzieje ze to minie bo nie chce straszyć ludzi a jak wakacje beda to nie bardzo tak sie malować

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maści też nie można stosować za bardzo, ja sie mazałam differinem a przeczytałam że w ciązy zabronione i uszkadza płod. Masakra. Mam nadzieje ze wszystko dobrze

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Stokrotko moj tesc jest lekarzem pediatra i on mi mowil zeby paracetamol brac w wypadku wysokich temperatur tylko i ze na wirysy nie bierze sie antybiotykow.nic sie nie martw ja tez bylam mocno przeziebiona i to prawie 2 tygodnie mysl pozytywnie.zapytaj o locabiotal to odpowiednik bioparoxu i mozna go brac w ciazy.u mnie gin znalazl polipa :( mowi zeby sie nie martwic ale ze moze to powodowac krwawienie.chodze do lekarza regularnie i ten polip musial sie pojawic jakos teraz.

Lilka bez paniki. Ja tez w tej ciąży mam polipka i ginka tez mi powiedziała, żeby sie absolutnie tym nie przejmować, a krwawienie może by tylko z polipa a nie w związku z dzieckiem, więc sam polip nie szkodzi ciąży. to w skutek nadmiaru i burzy hormonów coś tam sie może wywinąć i po porodzie znika. Po prostu nie grzebać sobie am palcami i nie przeginać z seksem i powinno byc super ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeginac z seksem :) to nie problem ..maz powiedzial ze on nie zamierza mlodego kopac hehe ach CI mezczyzni ;)))

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre:) taka meska solidarnosc:))) ja o seksie ostatnio wcale nie mysle... Moze mi sie zachce jak wyzdrowieje:)
    Kropka, oszczedzam sie jak moge:) musi byc dobrze

relgi09k52jutqx1.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ;)
    stokrotko -no nareszcie się udalo ;)
    Co do Twojego samopoczucia to Ci powiem,ze jak już Ci lepiej to będzie ok. ;) Ja mam znowu inny problem -wczoraj pojawiła się u mnie biegunka-taka wodnista.Spanikowałam bardzo ;(Biorę teraz nifuroksazyd i węgiel i wczoraj dieta-dziś też miałam trzymać diete,ale nie wytrzymałam i rano zjadłam ryżankę,po której dobrze się czułam,po 16 zjadłam dopiero rosół,a teraz ziemniaczków trochę i musiałam lecieć do wc ;(. I po co mi to było???Ale nie było az tak źle dziś jak wczoraj.Mam brać leki do dwóch dni po ustaniu biegunki.
    Co do płci - to oboje z mężem marzymy o córci, bo kochanego urwiska już mamy w domku ;).Ma 3,5 roku.Ale co będzie będziemy się cieszyć,bo najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe!!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kpociuszku;) naprawde sie ciesze, ze juz jestes z nami:) mam nadzieje, ze biegunka szybko Ci przejdzie. Czytalam kiedys, ze to czesty objaw we wczesnej ciazy (szczegolnie w okresie spodziewanej miesiaczki). Bede trzymac za Ciebie kciuki:))) dbaj o siebie i odpoczywaj! Koniecznie daj jutro znac czy jest poprawa.

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ