X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie z godziny na godzine jest lepiej, czuje sie naprawde ok:) nie dobrze, ale duuuuzo lepiej! Nawet moge normalnie chodzic, ugotowalam i co wazniejsze zjadla obiad:) od wczoraj mam znowu apetyt.

Rano pisalysmy o wypryskach na twarzy a ja teraz zauwazylam 2 nowe! Masakra. Wiecie co pomyslalam, jak nie urok to ...

Kropka, darijka, pasia27, jatoja25 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny u mnie z godziny na godzine jest lepiej, czuje sie naprawde ok:) nie dobrze, ale duuuuzo lepiej! Nawet moge normalnie chodzic, ugotowalam i co wazniejsze zjadla obiad:) od wczoraj mam znowu apetyt.

Rano pisalysmy o wypryskach na twarzy a ja teraz zauwazylam 2 nowe! Masakra. Wiecie co pomyslalam, jak nie urok to ...

to dobrze stokrotko, że z Twoim zdrowiem lepiej, oszczędzaj się i odpoczywaj. a tak z innej beczki czy macie może takie ciągnięcia i kłucia nad wzgórkiem łonowym bo mnie to dzisiaj pół dnia tak delikatnie zakłuwa

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to codziennie mam nowe syfki na czole mam takiego wulkana, że ło a jak boli, a na brodzie to wysyp najwięcej :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny Gratuluje wszystkim którym jeszcze nie gratulowałam i życze szczesliwej i zdrowej ciązy oraz dobrego rozwiązania!!:)

anetta28 lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam śmieszna historyjke dla was z mojego życia ;)
    4 lata temu byliśmy na weselu w białej podlasce i tam poczeta była moja córeczka Zuzia ,a tydzień temu zostałam poproszona jako mama chrzestna do B,podlaski do mojego meza kuzynki i za tydzien musze tam jechać a pare dni po poproszeniu dowiedziałam sie ze jestem w ciązy wiec to jakis chyba zbie okolicznosci a nawet sie smiałam do siostry ale by było jakbym byłam i jestem :P ale teraz to juz nie moge odmówić musze jechać :D ale sie ciesze bo jeszcze nie mam chrzesniaka to teraz bede miec :)

Kropka, anetta28, pasia27, iśka, maja2024 lubią tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus wniosek z tego jeden, jak kiedyś zapragniesz trzecie dziecko, to jedź do Białej Podlaski i zapłodnienie będzie na 100%.
    Gratulacje dostąpienia zaszczytu bycia matką chrzestną :)

olus22, jatoja25 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D to samo mi siostra gadała :) dzieki i gratuluje ci zafasolkowania :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) chciałabym się dołączyć do Was :) jestem w 5 tygodniu i też mam strasznie dużo wyprysków na mordeczce i innych ciążowych dolegliwości :)

rubi67, iśka, maja2024, yennefer lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka witam!!Wkoncu ciesze sie ze jestes w watku ciezaroweczek ;)
    Pisz co tam u ciebie,oprucz wypryskow meczy cie coscik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 20:06

Meginka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie to nie tak bardzo mnie męczy :) cycochy bolą i swędzą na przemian :) lekkie mdłości czasami no i pełno syfów na twarzy :) ale na razie jestem z tego powodu szczęśliwa :) warto się trochę pomęczyć dla takiej wspaniałej nagrody za 9 miesięcy :)

anetta28 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Meginke ;) Stokrotko, dobrze ze juz wracasz do zdrowka;) Darijko, mnie tez czasem pobolewa dol brzucha jak na okres, albo zakluje znienacka, bole sa rzadkie i krotkie, ponoc to normalne, ale porozmawiam o tym w piatek z moim ginem. Dziewczyny ja nie mam zadbnych syfkow, wrecz przeciwnie, wlosy , cera i paznokcie sie poprawily :D Super ;)

Meginka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A seks z mezem 100 razy lepszy niz przed ciaza, nie wiem czego tak ?????? Ale nie narzekam :P Tylko sie przytylo ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi zazdroszcze ci tego sexu hahaha u mnie tez sie troche przytylo ale chceci do sexu nie wrocily.hmm.czekam dalej moze z wiosna sie pojawia :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu jutro wolne !! Ide na badania jutro musze sprawdzic tarczyce i zrobic reszte badan.mdlosci jakby troche odpuscily za to wiecej pryszczy :)) apetyt w miare ok gin przestegl co by duzo nie przytyc i co jesc..taak ..w praktyce roznie to wyglada ;)) kolezanks z pracy pokazala mi zdjecie ku przestrodze jak wygladala ile przytyla w ciazy i ze walczy do tej pory z waga..w skrocie byla szczupla teraz jest jej troche.bardzo latwo sie zloszcze i od razu chce mi sie plakac ;) tez tak macie ??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, z wiosna na pewno powrocas chceci na dziki seks :D Lilka, ja mam przyjaciolke, ktora przed ciaza byla szczupla a teraz niestety nie jest, ale szczerze - grzeje mnie to. Nie bede chodzic glodna zeby tylko nie przytyc. Bede sie martwic po porodzie i ew gdy skoncze karmic piersia. Wtedy bedzie mala glodowka i sporcik :)
    Tez latwo wpadam w zlosc, maz momentami dziala mi na nerwy ;/ Ale coz....

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka dzisiaj dodalam foteczke w naszych brzuszkach i dzieciaczkach to sobie zerknij jak ja wygladam w 22tyg :-) i wcale nie narzekam chociaz jestem na plusie 7kg a moj Kacperek wazy prawie pol kg.wyniki mam super i nie biore zadnych witaminek lekarz mowi ze chcialby wiecej takich pacjentek :-)
    a co do hustawki nastrojow to mam do tej pory ale juz potrafie nad nimi w miare mozliwosci zapanowac ale nerwy i placz zdarzaly sie czesto.no raczej normalne hi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja moja kolezanka przytyla 32 kg to Twoje 7 to nic :)) absolutnie nie zamierzam sie glodzic jem na comam ochote ale tez bez przesady ;)) najgorsze ze mnie ciagnie do frytek pizz itakich tam pysznosci :D na meza sie nie zloszcze bardziej w pracy mi ludzie dzialaja na nerwy :)))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 32kg to na prawde ostro ale coz..zdarza sie..no ja tez sie nie glodze.przez pierwsze 3mies to czesto zapiekanki,frytki,pizza i jak leciala reklama maka to dzwonilam do kolezanki i wieczorem jechala nam po uczte po chissburgerki :-) ja niestety poczatki lezalam i bylam uziemiona w wyrku :-( ale teraz wszystkie brzydkie zachcianki na fast foody przeszly mi na szczescie i zywie sie tylko w domku.nie powiem bo zachce sie loda albo to nie odmowie ale nie napycham sie .hihi.z reszta kazda z nas jest inna,ma inna budowe,inny metabolizinny organizm.ostra dieta na pewno zabroniona.bez przesady he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Meginka i spokojnej ciąży życzę:))))

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią wizytę u gina miałam 28 marca na której dostałam krwawienia jeszcze przed badaniem a kilka godzin wcześniej miałam lekkie plamienie usg miałam i sprawdził też od środka wszystko ok tętno dzidzi 177 powiedział ze nie wie skąd to krwawienie dostałam duphaston i nakaz odpoczynku w nocy było ok w dzień trochę krwawiłam ale powiedział mi gin że tak może być później zaczęłam plamić niestety w nocy znowu krwawienie i w szpitalu na patologi usg mi zrobili wszystko ok tętno 174 kosmówka bez śladów odklejenia nie wiedzą skąd krwawienie zalecony spokojny tryb i duphaston 2x2 we wtorek było już ok w sobotę 6.04 miałam wesele siostry i zadzwoniłam do gina czy mogę iść powiedział ze tak ale bez szaleństw - jakbym nie wiedziała no i dziś znowu plamię rano trochę bardziej teraz już mało ale nie wiem co robić tak lekki brązowy kolor do szpitala to nie wiem czy jest sens b mi powiedzą ze skoro nie krwawienie to plamienie jest normą do 13 tyg a gin nie odbiera. Nadal biorę duphaston . Może któraś była w podobnej sytuacji i wie co należy zrobić bo ja już wariuję???

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ