SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie z godziny na godzine jest lepiej, czuje sie naprawde ok:) nie dobrze, ale duuuuzo lepiej! Nawet moge normalnie chodzic, ugotowalam i co wazniejsze zjadla obiad:) od wczoraj mam znowu apetyt.

Rano pisalysmy o wypryskach na twarzy a ja teraz zauwazylam 2 nowe! Masakra. Wiecie co pomyslalam, jak nie urok to ...

Kropka, darijka, pasia27, jatoja25 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny u mnie z godziny na godzine jest lepiej, czuje sie naprawde ok:) nie dobrze, ale duuuuzo lepiej! Nawet moge normalnie chodzic, ugotowalam i co wazniejsze zjadla obiad:) od wczoraj mam znowu apetyt.

Rano pisalysmy o wypryskach na twarzy a ja teraz zauwazylam 2 nowe! Masakra. Wiecie co pomyslalam, jak nie urok to ...

to dobrze stokrotko, że z Twoim zdrowiem lepiej, oszczędzaj się i odpoczywaj. a tak z innej beczki czy macie może takie ciągnięcia i kłucia nad wzgórkiem łonowym bo mnie to dzisiaj pół dnia tak delikatnie zakłuwa

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to codziennie mam nowe syfki na czole mam takiego wulkana, że ło a jak boli, a na brodzie to wysyp najwięcej :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny Gratuluje wszystkim którym jeszcze nie gratulowałam i życze szczesliwej i zdrowej ciązy oraz dobrego rozwiązania!!:)

anetta28 lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam śmieszna historyjke dla was z mojego życia ;)
    4 lata temu byliśmy na weselu w białej podlasce i tam poczeta była moja córeczka Zuzia ,a tydzień temu zostałam poproszona jako mama chrzestna do B,podlaski do mojego meza kuzynki i za tydzien musze tam jechać a pare dni po poproszeniu dowiedziałam sie ze jestem w ciązy wiec to jakis chyba zbie okolicznosci a nawet sie smiałam do siostry ale by było jakbym byłam i jestem :P ale teraz to juz nie moge odmówić musze jechać :D ale sie ciesze bo jeszcze nie mam chrzesniaka to teraz bede miec :)

Kropka, anetta28, pasia27, iśka, maja2024 lubią tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus wniosek z tego jeden, jak kiedyś zapragniesz trzecie dziecko, to jedź do Białej Podlaski i zapłodnienie będzie na 100%.
    Gratulacje dostąpienia zaszczytu bycia matką chrzestną :)

olus22, jatoja25 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D to samo mi siostra gadała :) dzieki i gratuluje ci zafasolkowania :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) chciałabym się dołączyć do Was :) jestem w 5 tygodniu i też mam strasznie dużo wyprysków na mordeczce i innych ciążowych dolegliwości :)

rubi67, iśka, maja2024, yennefer lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka witam!!Wkoncu ciesze sie ze jestes w watku ciezaroweczek ;)
    Pisz co tam u ciebie,oprucz wypryskow meczy cie coscik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 20:06

Meginka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie to nie tak bardzo mnie męczy :) cycochy bolą i swędzą na przemian :) lekkie mdłości czasami no i pełno syfów na twarzy :) ale na razie jestem z tego powodu szczęśliwa :) warto się trochę pomęczyć dla takiej wspaniałej nagrody za 9 miesięcy :)

anetta28 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Meginke ;) Stokrotko, dobrze ze juz wracasz do zdrowka;) Darijko, mnie tez czasem pobolewa dol brzucha jak na okres, albo zakluje znienacka, bole sa rzadkie i krotkie, ponoc to normalne, ale porozmawiam o tym w piatek z moim ginem. Dziewczyny ja nie mam zadbnych syfkow, wrecz przeciwnie, wlosy , cera i paznokcie sie poprawily :D Super ;)

Meginka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A seks z mezem 100 razy lepszy niz przed ciaza, nie wiem czego tak ?????? Ale nie narzekam :P Tylko sie przytylo ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi zazdroszcze ci tego sexu hahaha u mnie tez sie troche przytylo ale chceci do sexu nie wrocily.hmm.czekam dalej moze z wiosna sie pojawia :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu jutro wolne !! Ide na badania jutro musze sprawdzic tarczyce i zrobic reszte badan.mdlosci jakby troche odpuscily za to wiecej pryszczy :)) apetyt w miare ok gin przestegl co by duzo nie przytyc i co jesc..taak ..w praktyce roznie to wyglada ;)) kolezanks z pracy pokazala mi zdjecie ku przestrodze jak wygladala ile przytyla w ciazy i ze walczy do tej pory z waga..w skrocie byla szczupla teraz jest jej troche.bardzo latwo sie zloszcze i od razu chce mi sie plakac ;) tez tak macie ??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, z wiosna na pewno powrocas chceci na dziki seks :D Lilka, ja mam przyjaciolke, ktora przed ciaza byla szczupla a teraz niestety nie jest, ale szczerze - grzeje mnie to. Nie bede chodzic glodna zeby tylko nie przytyc. Bede sie martwic po porodzie i ew gdy skoncze karmic piersia. Wtedy bedzie mala glodowka i sporcik :)
    Tez latwo wpadam w zlosc, maz momentami dziala mi na nerwy ;/ Ale coz....

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka dzisiaj dodalam foteczke w naszych brzuszkach i dzieciaczkach to sobie zerknij jak ja wygladam w 22tyg :-) i wcale nie narzekam chociaz jestem na plusie 7kg a moj Kacperek wazy prawie pol kg.wyniki mam super i nie biore zadnych witaminek lekarz mowi ze chcialby wiecej takich pacjentek :-)
    a co do hustawki nastrojow to mam do tej pory ale juz potrafie nad nimi w miare mozliwosci zapanowac ale nerwy i placz zdarzaly sie czesto.no raczej normalne hi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja moja kolezanka przytyla 32 kg to Twoje 7 to nic :)) absolutnie nie zamierzam sie glodzic jem na comam ochote ale tez bez przesady ;)) najgorsze ze mnie ciagnie do frytek pizz itakich tam pysznosci :D na meza sie nie zloszcze bardziej w pracy mi ludzie dzialaja na nerwy :)))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 32kg to na prawde ostro ale coz..zdarza sie..no ja tez sie nie glodze.przez pierwsze 3mies to czesto zapiekanki,frytki,pizza i jak leciala reklama maka to dzwonilam do kolezanki i wieczorem jechala nam po uczte po chissburgerki :-) ja niestety poczatki lezalam i bylam uziemiona w wyrku :-( ale teraz wszystkie brzydkie zachcianki na fast foody przeszly mi na szczescie i zywie sie tylko w domku.nie powiem bo zachce sie loda albo to nie odmowie ale nie napycham sie .hihi.z reszta kazda z nas jest inna,ma inna budowe,inny metabolizinny organizm.ostra dieta na pewno zabroniona.bez przesady he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Meginka i spokojnej ciąży życzę:))))

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią wizytę u gina miałam 28 marca na której dostałam krwawienia jeszcze przed badaniem a kilka godzin wcześniej miałam lekkie plamienie usg miałam i sprawdził też od środka wszystko ok tętno dzidzi 177 powiedział ze nie wie skąd to krwawienie dostałam duphaston i nakaz odpoczynku w nocy było ok w dzień trochę krwawiłam ale powiedział mi gin że tak może być później zaczęłam plamić niestety w nocy znowu krwawienie i w szpitalu na patologi usg mi zrobili wszystko ok tętno 174 kosmówka bez śladów odklejenia nie wiedzą skąd krwawienie zalecony spokojny tryb i duphaston 2x2 we wtorek było już ok w sobotę 6.04 miałam wesele siostry i zadzwoniłam do gina czy mogę iść powiedział ze tak ale bez szaleństw - jakbym nie wiedziała no i dziś znowu plamię rano trochę bardziej teraz już mało ale nie wiem co robić tak lekki brązowy kolor do szpitala to nie wiem czy jest sens b mi powiedzą ze skoro nie krwawienie to plamienie jest normą do 13 tyg a gin nie odbiera. Nadal biorę duphaston . Może któraś była w podobnej sytuacji i wie co należy zrobić bo ja już wariuję???

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ