X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na bol glowy pomogl oklad z liscia kapusty niewiem jak to dziala ale pomoglo.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno w drugim trymestrze bole glowy i krwawienia z dziasel,nosa to ponoc raczej normalne.dopada mnie czasem taki bol ale nigdy nie byl taki silny jak u ciebie.mysle ze jakas tabletka nie zaszkodzi gdy naturalne sposoby zawodza.meczenie sie i walka organizmu z tym bolem jest jest pewnie gorsza jak tabletka..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bóle głowy....mnie wczoraj też dopadł....paracetamol można brać spokojnie- w uk jest on uznawany za jeden z niewielu bezpiecznych leków w ciąży.

pasia- ja krew z nosa już mam za każdym razem jak dmucham.....oby sie nie pogorszyło

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
    za rady i za pocieszenie....:):):)
    mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
    jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
    jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko potwierdzę, to co dziewczyny już napisały odnośnie tych bólów głowy.
    Ja akurat miewałam przed ciążą takie lekkie migrenowe bóle głowy średnio raz na tydzień - dwa. Co prawda nie były one jakoś bardzo nasilone, mogę normalnie funkcjonować, ale bywały uciążliwe. Jak nie wzięłam w porę tabletki (całe szczęście wystarczały 2-3 tabletki apapu)to ból trwał nawet dwa dni.
    Generalnie polecam też te zimne plastry - okłady apapu (do kupienia chyba w każdym sklepie).

Przed zajście w ciążę byłam z tym u lekarza, bo właśnie bałam się takich bóli w ciąży i brania tabletek. Zarówno neurolog i jak i ginekolog potwierdzili mi że same bóle na ciąże nie mają wpływu, a w ciąży paracetamol (apap) jest dozwolony (nawet kilka tabletek dziennie).
    W samej ciąży o dziwo ból głowy dopadł mnie dopadła dopiero dwa razy, czyli sprawdza się, to że ciąża powstrzymuje migreny (co zresztą też mi lekarz mówił :).
    Jak już teraz zaczął się ból głowy to mimo przyzwolenia lekarza miałam jakieś wewnętrzne obawy, żeby wziąć nawet ten paracetamol. W rezultacie przemęczyłam się całą noc z tym bólem, ale rano wypiłam mocną kawę i było już lepiej.
    Za drugim razem wzięłam dwie tabletki, a i tak miałam wyrzuty sumienia :/ Ale ból głowy przeszedł.
    W każdym razie mam nadzieję, że nie będę musiała się za często ratować tymi tabletkami. Chociaż tak jak pisze Pasia - jeżeli te bóle zdarzają się raz na jakiś czas, to czasem lepiej wziąć tabletkę (tym bardziej dozwoloną) niż się męczyć :/

Tak to chyba całą ciążę będziemy się stresować co można a co nie :) Niby można, ale i tak się zastanawiamy czy na pewno :)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy na początku ciazy swedzi lub swedział was brzuch?

qq873e5erivgw16d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Senka z tego co pamietam to mnie osobiscie strasznie swedzial brzuszek wlasnie na poczatku i skora na plecach w pewnym okresie byla strasznie sucha i stad te swedzenia.co do brzuszka to pojawilo mi sie tez wiecej wloskow na nim i jak nosze getry z tym pasem to swedzi wlasnie brzusio no i oczywiscie powieksza sie moj burczus :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
    za rady i za pocieszenie....:):):)
    mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
    jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
    jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*

zdrówka życzę polska dziewczynko ;) i oby już więcej nie było bóli głowy :)!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierze codziennie i trzyma się kolo 37.0 a 36.8 i poza tym ,ze masakrycznie bolą mnie piersi zresztą tez opuchły żyły jakieś widać ;/ spie w ciągu dnia bo nie ogarniam ze zmęczenia a poza tym to jeszcze nic nie czuje za bardzo może jeszcze ból w podbrzuszu przypomina czasem ból jak na okres !!

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinamorata każda kobieta jest inna jedne mają 36,4 i taka temp się im utrzymuję inne mają powyżej 37... ja miałam 37,34 - 37,23 C najwięcej 37,40 C więc ciężko powiedzieć...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie temperaturki to mierzylam do czasu pierwszej wizyty i potwierdzenia u lekarza fasolki.pozniej zaprzestalam bo tempka skakala jak chciala i nie potrzebne moje stresy wyrzucilam wraz z termomometrem do polki.u mnie caly czas bylo 36,6 wiec nie sadzilam ze to faza z wyzszymi tempkami no i jaka ciaza ?? He a jednak sie udalo :-) lepiej nie mierzyc wiec jak sie wie bo kazda z nas jest inna i nie ma co porownywac ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar mierzyć temperaturkę do pierwszej wizyty u ginekologa ,a jeśli chodzi o zmęczenie organizmu to dzień w dzień śpie po 2h czuję się wtedy mega zmęczona ,a na dodatek przyszły lekkie mdłości , które przychodzą na wieczór :(

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tempki juz nie mierze.nie mam zamiaru sie denerwować :) tutaj juz wszystkie zaawansowane ciezarówki :D hehe..wymiekam przy Was

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba też przestane ,1 usg 16 maja ,a dziś mi tempka spadła nisko i się tylko zdenerwowałam:P a ktoś już pisał że nie jest to adekwatne do poziomu progesteronu. Ja np czuję jak on u mnie wzrasta ,gdy mam drgawki i czuje że mi zimno i tak go oceniam i wtedy faktycznie temp jest podwyższona:)

Anika WItamy;)) szybko zleci i będziesz bliżej niż dalej też tak mówiłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 08:43

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) jeśli mogę to przyłączę się do Was, ja na samym początku ciąży jestem:)

anetta28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Ja tempki juz nie mierze.nie mam zamiaru sie denerwować :) tutaj juz wszystkie zaawansowane ciezarówki :D hehe..wymiekam przy Was

to wymiekamy razem :D

anika lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie anika i kasiaks!!!! czas szybko leci, ja też jestem w pierwszym trymestrze, życzę Wam dużo zdrowia i gratuluję!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle nie mierzę temperatury, uważam że to bez sensu :)
    Po co sobie fundować dodatkowy stres ? :P

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarówki :) zycze spokojniej ciąży!

Ja przesalam moerzyc temp zaraz po pozytywnych testach....po co mam sie dodatkowo denerwować i zastanawiać, czy tak ma byc.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawde dziewczyny nie mierzcie.nie ma sensu i szkoda nerwow ;-)

Patuska1992 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ