I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Polska dziewczyno w drugim trymestrze bole glowy i krwawienia z dziasel,nosa to ponoc raczej normalne.dopada mnie czasem taki bol ale nigdy nie byl taki silny jak u ciebie.mysle ze jakas tabletka nie zaszkodzi gdy naturalne sposoby zawodza.meczenie sie i walka organizmu z tym bolem jest jest pewnie gorsza jak tabletka..
-
oj bóle głowy....mnie wczoraj też dopadł....paracetamol można brać spokojnie- w uk jest on uznawany za jeden z niewielu bezpiecznych leków w ciąży.
pasia- ja krew z nosa już mam za każdym razem jak dmucham.....oby sie nie pogorszyło
-
DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
za rady i za pocieszenie....
mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja tylko potwierdzę, to co dziewczyny już napisały odnośnie tych bólów głowy.
Ja akurat miewałam przed ciążą takie lekkie migrenowe bóle głowy średnio raz na tydzień - dwa. Co prawda nie były one jakoś bardzo nasilone, mogę normalnie funkcjonować, ale bywały uciążliwe. Jak nie wzięłam w porę tabletki (całe szczęście wystarczały 2-3 tabletki apapu)to ból trwał nawet dwa dni.
Generalnie polecam też te zimne plastry - okłady apapu (do kupienia chyba w każdym sklepie).
Przed zajście w ciążę byłam z tym u lekarza, bo właśnie bałam się takich bóli w ciąży i brania tabletek. Zarówno neurolog i jak i ginekolog potwierdzili mi że same bóle na ciąże nie mają wpływu, a w ciąży paracetamol (apap) jest dozwolony (nawet kilka tabletek dziennie).
W samej ciąży o dziwo ból głowy dopadł mnie dopadła dopiero dwa razy, czyli sprawdza się, to że ciąża powstrzymuje migreny (co zresztą też mi lekarz mówił .
Jak już teraz zaczął się ból głowy to mimo przyzwolenia lekarza miałam jakieś wewnętrzne obawy, żeby wziąć nawet ten paracetamol. W rezultacie przemęczyłam się całą noc z tym bólem, ale rano wypiłam mocną kawę i było już lepiej.
Za drugim razem wzięłam dwie tabletki, a i tak miałam wyrzuty sumienia Ale ból głowy przeszedł.
W każdym razie mam nadzieję, że nie będę musiała się za często ratować tymi tabletkami. Chociaż tak jak pisze Pasia - jeżeli te bóle zdarzają się raz na jakiś czas, to czasem lepiej wziąć tabletkę (tym bardziej dozwoloną) niż się męczyć
Tak to chyba całą ciążę będziemy się stresować co można a co nie Niby można, ale i tak się zastanawiamy czy na pewno
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Senka z tego co pamietam to mnie osobiscie strasznie swedzial brzuszek wlasnie na poczatku i skora na plecach w pewnym okresie byla strasznie sucha i stad te swedzenia.co do brzuszka to pojawilo mi sie tez wiecej wloskow na nim i jak nosze getry z tym pasem to swedzi wlasnie brzusio no i oczywiscie powieksza sie moj burczus
-
polska_dziewczyna wrote:DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
za rady i za pocieszenie....
mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*
zdrówka życzę polska dziewczynko i oby już więcej nie było bóli głowy !polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mierze codziennie i trzyma się kolo 37.0 a 36.8 i poza tym ,ze masakrycznie bolą mnie piersi zresztą tez opuchły żyły jakieś widać ;/ spie w ciągu dnia bo nie ogarniam ze zmęczenia a poza tym to jeszcze nic nie czuje za bardzo może jeszcze ból w podbrzuszu przypomina czasem ból jak na okres !!
-
Odnosnie temperaturki to mierzylam do czasu pierwszej wizyty i potwierdzenia u lekarza fasolki.pozniej zaprzestalam bo tempka skakala jak chciala i nie potrzebne moje stresy wyrzucilam wraz z termomometrem do polki.u mnie caly czas bylo 36,6 wiec nie sadzilam ze to faza z wyzszymi tempkami no i jaka ciaza ?? He a jednak sie udalo lepiej nie mierzyc wiec jak sie wie bo kazda z nas jest inna i nie ma co porownywac
-
Ja też mam zamiar mierzyć temperaturkę do pierwszej wizyty u ginekologa ,a jeśli chodzi o zmęczenie organizmu to dzień w dzień śpie po 2h czuję się wtedy mega zmęczona ,a na dodatek przyszły lekkie mdłości , które przychodzą na wieczór
-
No ja chyba też przestane ,1 usg 16 maja ,a dziś mi tempka spadła nisko i się tylko zdenerwowałam:P a ktoś już pisał że nie jest to adekwatne do poziomu progesteronu. Ja np czuję jak on u mnie wzrasta ,gdy mam drgawki i czuje że mi zimno i tak go oceniam i wtedy faktycznie temp jest podwyższona:)
Anika WItamy;)) szybko zleci i będziesz bliżej niż dalej też tak mówiłam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 08:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe ciężarówki zycze spokojniej ciąży!
Ja przesalam moerzyc temp zaraz po pozytywnych testach....po co mam sie dodatkowo denerwować i zastanawiać, czy tak ma byc.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość