I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Polska dziewczyno w drugim trymestrze bole glowy i krwawienia z dziasel,nosa to ponoc raczej normalne.dopada mnie czasem taki bol ale nigdy nie byl taki silny jak u ciebie.mysle ze jakas tabletka nie zaszkodzi gdy naturalne sposoby zawodza.meczenie sie i walka organizmu z tym bolem jest jest pewnie gorsza jak tabletka..
-
oj bóle głowy....mnie wczoraj też dopadł....paracetamol można brać spokojnie- w uk jest on uznawany za jeden z niewielu bezpiecznych leków w ciąży.
pasia- ja krew z nosa już mam za każdym razem jak dmucham.....oby sie nie pogorszyło
-
DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
za rady i za pocieszenie....
mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja tylko potwierdzę, to co dziewczyny już napisały odnośnie tych bólów głowy.
Ja akurat miewałam przed ciążą takie lekkie migrenowe bóle głowy średnio raz na tydzień - dwa. Co prawda nie były one jakoś bardzo nasilone, mogę normalnie funkcjonować, ale bywały uciążliwe. Jak nie wzięłam w porę tabletki (całe szczęście wystarczały 2-3 tabletki apapu)to ból trwał nawet dwa dni.
Generalnie polecam też te zimne plastry - okłady apapu (do kupienia chyba w każdym sklepie).
Przed zajście w ciążę byłam z tym u lekarza, bo właśnie bałam się takich bóli w ciąży i brania tabletek. Zarówno neurolog i jak i ginekolog potwierdzili mi że same bóle na ciąże nie mają wpływu, a w ciąży paracetamol (apap) jest dozwolony (nawet kilka tabletek dziennie).
W samej ciąży o dziwo ból głowy dopadł mnie dopadła dopiero dwa razy, czyli sprawdza się, to że ciąża powstrzymuje migreny (co zresztą też mi lekarz mówił.
Jak już teraz zaczął się ból głowy to mimo przyzwolenia lekarza miałam jakieś wewnętrzne obawy, żeby wziąć nawet ten paracetamol. W rezultacie przemęczyłam się całą noc z tym bólem, ale rano wypiłam mocną kawę i było już lepiej.
Za drugim razem wzięłam dwie tabletki, a i tak miałam wyrzuty sumieniaAle ból głowy przeszedł.
W każdym razie mam nadzieję, że nie będę musiała się za często ratować tymi tabletkami. Chociaż tak jak pisze Pasia - jeżeli te bóle zdarzają się raz na jakiś czas, to czasem lepiej wziąć tabletkę (tym bardziej dozwoloną) niż się męczyć
Tak to chyba całą ciążę będziemy się stresować co można a co nieNiby można, ale i tak się zastanawiamy czy na pewno
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Senka z tego co pamietam to mnie osobiscie strasznie swedzial brzuszek wlasnie na poczatku i skora na plecach w pewnym okresie byla strasznie sucha i stad te swedzenia.co do brzuszka to pojawilo mi sie tez wiecej wloskow na nim i jak nosze getry z tym pasem to swedzi wlasnie brzusio no i oczywiscie powieksza sie moj burczus
-
polska_dziewczyna wrote:DZIĘKUJE KOCHANE DZIEWCZYNY
za rady i za pocieszenie....
mam nadzieje że nie będę mieć juz takiego bólu a jak sie zdarzy to na pewno skorzystam z rady....
jeśli chodzi o migrenowe sprawy to ja nie choruje na migrene i ogólnie rzadko zdarza mi się ból...ten był pierwszy tak ostry i mocny w życiu....a ponoć migrenowców w ciąży nie dopada taki ból kobieta jest pod tak zwaną ochroną ponoć...więc stawiam bardziej na beznadziejną pogodę i na okropny objaw ciaży...
jescze raz DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!:*
zdrówka życzę polska dziewczynkoi oby już więcej nie było bóli głowy
!
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mierze codziennie i trzyma się kolo 37.0 a 36.8 i poza tym ,ze masakrycznie bolą mnie piersi zresztą tez opuchły żyły jakieś widać ;/ spie w ciągu dnia bo nie ogarniam ze zmęczenia a poza tym to jeszcze nic nie czuje za bardzo może jeszcze ból w podbrzuszu przypomina czasem ból jak na okres !!
-
Odnosnie temperaturki to mierzylam do czasu pierwszej wizyty i potwierdzenia u lekarza fasolki.pozniej zaprzestalam bo tempka skakala jak chciala i nie potrzebne moje stresy wyrzucilam wraz z termomometrem do polki.u mnie caly czas bylo 36,6 wiec nie sadzilam ze to faza z wyzszymi tempkami no i jaka ciaza ?? He a jednak sie udalo
lepiej nie mierzyc wiec jak sie wie bo kazda z nas jest inna i nie ma co porownywac
-
Ja też mam zamiar mierzyć temperaturkę do pierwszej wizyty u ginekologa ,a jeśli chodzi o zmęczenie organizmu to dzień w dzień śpie po 2h czuję się wtedy mega zmęczona ,a na dodatek przyszły lekkie mdłości , które przychodzą na wieczór
-
No ja chyba też przestane ,1 usg 16 maja ,a dziś mi tempka spadła nisko i się tylko zdenerwowałam:P a ktoś już pisał że nie jest to adekwatne do poziomu progesteronu. Ja np czuję jak on u mnie wzrasta ,gdy mam drgawki i czuje że mi zimno i tak go oceniam i wtedy faktycznie temp jest podwyższona:)
Anika WItamy;)) szybko zleci i będziesz bliżej niż dalej też tak mówiłam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 08:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe ciężarówki
zycze spokojniej ciąży!
Ja przesalam moerzyc temp zaraz po pozytywnych testach....po co mam sie dodatkowo denerwować i zastanawiać, czy tak ma byc.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość