I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ja również już nie mierzę temp, stresowało mnie to tylko więc se odpuściłam i nie żałuję U mnie dziś goooorąco!Na dodatek mój mąż przeczytał gdzieś,że grill szkodzi matce i dziecku i mi smęci żeby więcej nie jadła w ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 17:46
-
pasia27 to samo mu powiedziałam, ale chyba musi sam dojść do tego...nic mam nadzieję,że do 25 maja mu przejdzie
Moje piersi rosną na potęgę.. zaczęły bardziej boleć po bokach, sutki też bolą no i są cięższe..W sumie prócz tych piersi i pobolewania brzucha na szczęście nie mam więcej objawów i mam nadzieję,że jak w poprzedniej ciąży ominą mnie mdłości, zgagi itp itdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 18:14
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Kurcze przez tydzień mnie tu nie było i tyle nowych ciężarówek
Gratulacje Dziewczyny!
Potwierdzam, że szybko Wam zleci. Ja też pamiętam jakbym wczoraj robiła test, a tu już się pierwszy trymestr niedługo kończy
Zresztą czekam już na ten drugi, bardziej bezpieczny i podobno najspokojniejszy
Z tym jedzeniem, np. grilla to wiadomo że należy ze wszystkim uważać, ale bez przesady... Chyba ważne żeby mięso było w miarę wysmażone, nie surowe. Ja wczoraj skusiłam się na kiełbaskę z grilla, ale moje dziecko chyba nie lubi smażonego, bo potem czułam tę kiełbaskę do końca wieczoru Zresztą generalnie za dużo smażonego w ciąży mi nie służy. Za to warzywa i owoce ostatnio jadłabym non stop. Organizm chyba jednak wie co dobrealexis lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a u mnie w tym tygodniu pojawil sie nowy objaw, latam do toalety co chwila... Chyba milion razy dziennie i kilka razy w nocy. Pecherz mnie nie boli, po prostu mam wrazenie, ze ciagle chce mi sie siku. Mam nadzieje, ze to szybko mi przejdzie. Od jutra zaczynam 2 trymestr:)))
-
Stokrotka ja tez tak mialam na poczatku i od kliku dni mam to teraz..moglabym z lazieki nie wychodzic.Pojechalam dzis do Botanic Garden i zamiast spacerowac po parku ja robilam rundki do toalety :)i mdlosci okropne mecza..hormony mi szaleja wszystko mnie wzrusza i plakac mi sie chce bez powodu.jakas maskarahttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ja również witam nowe ciężarówki moje mdłości nic a nic nie przchodzą dziś juz nawet do pracy przez nie nie poszłam , chodzę wkurzona na cały śiat , dziś jeszzcze mam urodziny, rodzinka ma przyjśc i znajomi a ja najchętniej nie wychodziłabym z łóżka ;/
-
Lalita2710 wrote:Wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń )
Dziewczyny powiedzcie mi jak to z badaniami jak się dostanie od lekarza ,czy wszystkie są bezpłatne (krwi )itd , czy któreś samemu trzeba zapłacić.
ja za wszystkie płacilam sama 280zł zostawiłam za badania ktore mi zlecił...
chodze prywatnie do ginekologa...mysle ze jak pójdziesz do rodzinnego z lista badań które zlecił to spytaj czy na ktores moze ci dac skierowanie w tedy na pewno zapłacisz mniej..ale nie licz że ci na wszystko da..
pozdrowionka:)
-
No wlasnie tez to slyszalam ze na nfz nie daja tych bardziej specjalistycznych bo uwazaja ze nie potrzebne i mysle ze tylko na podstawowe moze dac ostatnio rozmawialam z sasiadka ktora chodzila.na nfz i o dziwo nawet nie miala zrobic tej krzywej cukrowe..hmm
-
Dziewczyny, ja chodze do mojego gin na NFZ. Dal mi skierowanie na badania na NFZ mimo tego, ze kierownik przychodni mu zabronil, bo im sie to nie oplaca, hahahah. Powiedzial, ze mi sie nalezy i nie bede za to placic, a to on najwyżej dostanie opierdziel. Miło z jego strony. Ogolnie spoko gosc Takze to tak naprawde zalezy od dobrej woli lekarza. Sama pracuje w służbie zdrowia i wiem, że wiele zależy od lekarza, ale wiedzcie, ze wam sie to należy i spokojnie mozecie to egzekwowac ( oczywiscie jezeli prowadzicie ciaze w ramach umowy z NFZ ). Każde badanie możecie zrobic na nfz, typu morfologia, mocz, ob, glukoza, toksoplazmoza, cytomegalovirus, hiv, kiła itp. Pozdrawiam:*
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Rubi za konkretną odpowiedź , właśnie o to mi chodziło co należy się na NFZ. Rozumiem jeśli chcę coś nad to muszę zapłacić sama.
Ale jeśli płaci się ubezpieczenie zdrowotne. To powinno się otrzymać to co się należy. Takie moje zdanie. Jak człowiek nie choruję ,a w takim wypadku potrzebuję to powinien otrzymywać to co należy.