X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kiedy dziewczynki dugi trymestr się zaczyna ? :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

od 14 tygodnia

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    anetta28 wrote:

od 14 tygodnia

kurde gdzie tam jeszcze ::( mdłości mnie wykończą

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    dziewczyny witam po weekendzie majowym wypoczęta i odprężona. nowe ciężarówki witam serdecznie a stare pozdrawiam.
    anika lalita ma racje co to kuźde za lekarz przecież to za wcześnie na takie gadanie. jak sama widzisz w opisie tygodnia masz napisane, że dochodzi do zagnieżdzenia i wydaje mi się, ze nie ma co się stresować bo na pewno tym razem będzie dobrze :)
    ja byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła :) niezapomniany widok :) a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jest :)

Darijka, super wiadomosc ;) Pozdrawiam serdecznie !!

darijka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka spoznione zyczenia urodzinowe Sto Lat !!!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Aha zapomniałam dopisać , że ja mam jutro kolejną wizyte także poproszę skromnie o kciuki :P

powodzenia...czekamy na relacje..:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 7 maja 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny...:):):)
    ja juz po wizycie...i na szczęście same dobre wieści...:)
    dzidzia ma się dobrze ruszała sie przez cały czas machała rączkami i nóżkami które były skrzyżowane hihihi...przezierność wyszła dobrze 0,7mm:)kość nosowa sliczna...ale niestety nie wiem jakie duże jest dzieciątko lekarz nie powiedział a ja z wrażenia, że wszystko dobrze nie pytałam...tętno 150...serduszko bije szybko...:)
    i z racji tego ze mnie brzuch pobolewać zaczą przepisał mi duphaston...
    to tyle z moich wrażeń na dziś...
    szczęśliwa...:):):)

Lalita2710, Nina, xcarolinex, Kleopatra, yennefer, darijka, Stokrotka84, welurka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 7 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi ten duphaston to jakies powazne tabletki??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno super, ze wszystko ok ;) duphaston to hormon, ktory podtrzymuje ciaze. Nie martw sie, bedzie dobrze ;) !!!!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;))) cieszymy się razem z Tobą:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to progesteron, hormon potrzebny do rozwoju ciąży, ale działający też przeciwskurczowo..wiele dziewczyn bierze w ciąży nawet profilaktycznie, albo po poronieniach, ja sama biorę luteinę.. to samo tylko inna nazwa :) gratuluję udanej wizyty :D

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    powiedzcie mi ten duphaston to jakies powazne tabletki??

Tak jak pisała kokomonka, to progesteron, który podtrzymuje ciążę :-) bierz i się nie martw, na pewno pomoże!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Aha zapomniałam dopisać , że ja mam jutro kolejną wizyte także poproszę skromnie o kciuki :P

Ja zaciskam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze z Twoim maleństwem!

Ja wizytę mam dopiero 20 maja, mam nadzieję, że czas mi szybko zleci i od wczoraj jestem już na l4 i sobie odpoczywamy:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Mam nadzieje, ze i ja przyniose dobre wiesci po wizycie u gina :) bedzie to ok 13.05, bedzie juz cos widac/slychac na USG? ;)
    No i za kilka dni morfologia i grupa krwi plus toxo, i zastanawiam sie nad beta- jest sens robic ponownie?
    No i poradzcie mi prosze o co powinnam wypytac gina? Normalnie sobie zapisze wszystko i bede z kartki czytac bo jak zwykle tak sie podniece ze o wszystkim zapomne ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.
    beta 528,3 jutro kolejna wizyta u ginka mam zajebista położną :)lekarza nie zmienie..to ten od usg jakis kretyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 10:59

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna super :)
    kaoram moim zdaniem nie ma sensu robić bety. Za niecały tydzień pójdziesz do lekarza i już powinno być serduszko widać. U nas na tym etapie ciąży nie dają posłuchać bo podobno może zaszkodzić dziecku. A o co wypytać nie wiem: czy jakieś badanie jeszcze porobić i czy jakieś witaminy brać :)
    Welurka ja tez trzymam kciuki :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceruje po parku pogoda super ptaki cwierkaja bosko jest ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Mam nadzieje, ze i ja przyniose dobre wiesci po wizycie u gina :) bedzie to ok 13.05, bedzie juz cos widac/slychac na USG? ;)
    No i za kilka dni morfologia i grupa krwi plus toxo, i zastanawiam sie nad beta- jest sens robic ponownie?
    No i poradzcie mi prosze o co powinnam wypytac gina? Normalnie sobie zapisze wszystko i bede z kartki czytac bo jak zwykle tak sie podniece ze o wszystkim zapomne ;)

bez sensu jest robic bete wedlug mnie....juz niedlugo do lekarza wiec on ci pokaze maluszka:-)
    zapytaj sie odnosnie witamin i nie wiem czy kwas foliowy przepisal,bierzesz??bo u nas to standard.

karoam lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja serduszka nie slyszalam nigdy bo lekarz na poczatku mowil ze skoro widac jak bije to nie bedzie maluszka obciazal.teraz ogladamy serduszko na kazdej wizycie i nie widze potrzeby sluchac :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

Na pewno przyniesiesz dobre wiesci Karoam ;) Nie mysl inaczej. Zobaczysz / usłyszysz juz serduszko. Ja bylam 1wszy raz na usg w 8 tyg ciazy i moj gin dal posluchac serduszka, ale krociutko, zbadal, powiedzial, ze wszystko w porzo. Zapytal czy brzuch mnie pobolewa/boli, jesli tak to gdzie. Dlatego jesli i Ciebie niepokoi jakis bol brzucha powiedz mu o tym. Mam nadzieje, ze łykasz kwasik - kupisz go bez recepty.
    Bety nie rob, to juz mija sie z celem na tym etapie. Wszystko juz bedzie widac na usg, okresli nawet dokladny dzien ciazy.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ