I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
darijka wrote:dziewczyny witam po weekendzie majowym wypoczęta i odprężona. nowe ciężarówki witam serdecznie a stare pozdrawiam.
anika lalita ma racje co to kuźde za lekarz przecież to za wcześnie na takie gadanie. jak sama widzisz w opisie tygodnia masz napisane, że dochodzi do zagnieżdzenia i wydaje mi się, ze nie ma co się stresować bo na pewno tym razem będzie dobrze
ja byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła niezapomniany widok a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jest
Darijka, super wiadomosc Pozdrawiam serdecznie !!darijka lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny...
ja juz po wizycie...i na szczęście same dobre wieści...
dzidzia ma się dobrze ruszała sie przez cały czas machała rączkami i nóżkami które były skrzyżowane hihihi...przezierność wyszła dobrze 0,7mm:)kość nosowa sliczna...ale niestety nie wiem jakie duże jest dzieciątko lekarz nie powiedział a ja z wrażenia, że wszystko dobrze nie pytałam...tętno 150...serduszko bije szybko...
i z racji tego ze mnie brzuch pobolewać zaczą przepisał mi duphaston...
to tyle z moich wrażeń na dziś...
szczęśliwa...Lalita2710, Nina, xcarolinex, Kleopatra, yennefer, darijka, Stokrotka84, welurka lubią tę wiadomość
-
to progesteron, hormon potrzebny do rozwoju ciąży, ale działający też przeciwskurczowo..wiele dziewczyn bierze w ciąży nawet profilaktycznie, albo po poronieniach, ja sama biorę luteinę.. to samo tylko inna nazwa gratuluję udanej wizyty
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:Aha zapomniałam dopisać , że ja mam jutro kolejną wizyte także poproszę skromnie o kciuki
Ja zaciskam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze z Twoim maleństwem!
Ja wizytę mam dopiero 20 maja, mam nadzieję, że czas mi szybko zleci i od wczoraj jestem już na l4 i sobie odpoczywamy:-) -
Dzien dobry
Mam nadzieje, ze i ja przyniose dobre wiesci po wizycie u gina bedzie to ok 13.05, bedzie juz cos widac/slychac na USG?
No i za kilka dni morfologia i grupa krwi plus toxo, i zastanawiam sie nad beta- jest sens robic ponownie?
No i poradzcie mi prosze o co powinnam wypytac gina? Normalnie sobie zapisze wszystko i bede z kartki czytac bo jak zwykle tak sie podniece ze o wszystkim zapomne
-
polska_dziewczyna super
kaoram moim zdaniem nie ma sensu robić bety. Za niecały tydzień pójdziesz do lekarza i już powinno być serduszko widać. U nas na tym etapie ciąży nie dają posłuchać bo podobno może zaszkodzić dziecku. A o co wypytać nie wiem: czy jakieś badanie jeszcze porobić i czy jakieś witaminy brać
Welurka ja tez trzymam kciuki -
karoam wrote:Dzien dobry
Mam nadzieje, ze i ja przyniose dobre wiesci po wizycie u gina bedzie to ok 13.05, bedzie juz cos widac/slychac na USG?
No i za kilka dni morfologia i grupa krwi plus toxo, i zastanawiam sie nad beta- jest sens robic ponownie?
No i poradzcie mi prosze o co powinnam wypytac gina? Normalnie sobie zapisze wszystko i bede z kartki czytac bo jak zwykle tak sie podniece ze o wszystkim zapomne
bez sensu jest robic bete wedlug mnie....juz niedlugo do lekarza wiec on ci pokaze maluszka:-)
zapytaj sie odnosnie witamin i nie wiem czy kwas foliowy przepisal,bierzesz??bo u nas to standard.karoam lubi tę wiadomość
-
karoam wrote:Dzien dobry
Na pewno przyniesiesz dobre wiesci Karoam Nie mysl inaczej. Zobaczysz / usłyszysz juz serduszko. Ja bylam 1wszy raz na usg w 8 tyg ciazy i moj gin dal posluchac serduszka, ale krociutko, zbadal, powiedzial, ze wszystko w porzo. Zapytal czy brzuch mnie pobolewa/boli, jesli tak to gdzie. Dlatego jesli i Ciebie niepokoi jakis bol brzucha powiedz mu o tym. Mam nadzieje, ze łykasz kwasik - kupisz go bez recepty.
Bety nie rob, to juz mija sie z celem na tym etapie. Wszystko juz bedzie widac na usg, okresli nawet dokladny dzien ciazy.